Reşat Nuri Erol
Kosova’dan bakış; Saadet Partisi ne yapmalı?-2
6.07.2019
2847 Okunma, 2 Yorum

 

Kosova’dan bakış; Saadet Partisi ne yapmalı?-2

Kosovalı ve Balkanlı Adelina Sfishta Hanım bugün de (1 Temmuz) “Saadet Partisi ne yapmalı?” başlıklı yazısını okumaya devam ediyoruz…

“Ama 2012 yılında ne olduysa oldu, Erdoğan Balkanlar’da “sadece kendisi için uygun olan dindar kesimleri” siyasetinin merkezine koydu.

Elbette hem toplumlardan, hem bölge ülkelerinden, hem de bölgede etkili olan ülkelerden direnç gördü ve karşı tepkiler aldı.

Uzun süre düşündüm, Erdoğan’a ne oldu diye. Tercihlerinin akılla ve mantıkla alakası yoktu. Balkanlarda böyle bir politika yürüyemezdi, nitekim bir grupla sınırlı şekilde bloke oldu.

Bir dostum, Erdoğan ve Saadet Partisi meselesini, Erbakan’ı anlattı. Farkı öğrendikten sonra; “bozulan bir şeyle”, “derin dondurucuya konulmuş beklemekte olan bir şeyin” çağrışımı oldu bende. Türkiye’de sosyal medyada çok okunan ve Saadet Partisi’nin muhtelif teşkilatlarında seçmene aktarılan ve de Millî Gazete’de sür manşete çıkarılmış olan “Kök Hücre” yazısı, tarafımdan bu duygular içinde yazıldı. Saadet Partisi sevenlerin yazıyı yeniden okumalarını tavsiye ederim. Daha sonra, Saadet Partisi’nin önemini anlatmaya çalıştığım, aşağıdaki diğer yazılar geldi. (İlk yazıyıbir diğeri izledi, onu da bir başkası.)

Bu yazılar yazıldığında, Saadet Partisi’nin arzulanan toplumsal prestiji henüz oluşmamıştı, okurken bunu da dikkate almak gerek.

Beni endişelendiren, Erdoğan’ın İslam’a zarar veriyor olması ve Saadet’in rolünü fark etmesiydi.

Erdoğan’ın dış politikaları; “Müslüman olma” parametresi ile, Türkiye’nin ilişkili olduğu coğrafyalarda, “Türkiye’nin ve onun temsil ettiği Müslümanlık anlayışının” müthiş bir gerileme sürecine girmiş olmasına da neden oluyordu.

Düşünsenize, 100.000 şehit vermiş Müslüman Boşnaklar, 25.000 şehit vermiş Müslüman Arnavutlar Türkiye’nin ilgi alanından çıkmış, Rusya sevdası ile, Sırplar Türkiye’nin en has dostu olmuştu, Balkanlarda. Bu durum Balkan Müslümanlarınca kabul edilmedi.

Erdoğan döneminde Balkanlarda şekillenmiş birçok muhafazakâr kurumsal yapı, ya Ahmet Davutoğlu’nu takip eder hale geldi, ya da Vahhabi anlayışı benimsedi.

Neyse, biz dönelim başlığa.

Saadet Partisi ve onun lideri Temel Karamollaoğlu, Türkiye toplumundan çok ciddi teveccüh görmektedir. Temel Bey; Erdoğan yönetiminin müthiş politik baskısına rağmen, partisine yol açabilecek stratejik adımları gerçekleştirebilmekte, birbirinden çok farklı kesimler için “güvenilir ikinci adres” olabilmekte.

“Ama oy vermiyorlar!” dediğinizi duyar gibiyim. Temel Bey de benzer şikâyeti yapıyor. Oy verilmemiş olması gerçeği değiştirmez ve gelecekte oy verilmeyeceğini de göstermez.

Saadet Partisi, önemi çok büyük “sosyolojik bir aksın üzerinde”, gerçek bu ve siyaseten işe yarayan da bu. Buradaki önem iki yönlü. Hem Saadet önemli bir konumda konuşlanmış, hem Türkiye’de Müslümanlar için henüz bozulmamış, önemli bir siyasi hareket var.

Okurlarım arasında “siyasal İslam’a” karşı çıkan önemli bir kesim olduğunu biliyorum. Temel Karamollaoğlu çeşitli zamanlar “siyasal İslamcı” olmadığını açıklamış olsa bile toplumdaki algı aksi yönde.

Bu algı toplumun bir kesiminde, “ha AKP ha Saadet” kanısının oluşmasına neden oluyor. Saadet Partililer, ne alaka diyorlar; “biz Millî Görüşçüyüz, onlar ise gömleği çoktan çıkarttılar”. “Millî Görüş” nedir? Toplum bilmiyor ki.

Saadet Partisi’nin “hak ettiği oyu alamaması” aşılması gereken ciddi bir problem. Saadet Partisi’ni ikinci adres olarak gören çok geniş bir kitle var, ama bu bir türlü oya dönüşmüyor.”

(Bitmedi, devamı gelecek yazımızda.)

 

 


YorumcuYorum
Reşat Nuri Erol
06.07.2019
08:43

MİLLÎ GAZETE

Kosova’dan bakış; Saadet Partisi ne yapmalı?-2

Kosovalı ve Balkanlı Adelina Sfishta Hanımın bugün de (1 Temmuz) “Saadet Partisi ne yapmalı?” başlıklı yazısını okumaya devam ediyoruz…

“Ama 2012 yılında ne olduysa oldu, Erdoğan Balkanlar’da ‘sadece kendisi için uygun olan dindar kesimleri’ siyasetinin merkezine koydu.

Elbette hem toplumlardan, hem bölge ülkelerinden, hem de bölgede etkili olan ülkelerden direnç gördü ve karşı tepkiler aldı.

Uzun süre düşündüm, Erdoğan’a ne oldu diye. Tercihlerinin akılla ve mantıkla alakası yoktu. Balkanlar’da böyle bir politika yürüyemezdi, nitekim bir grupla sınırlı şekilde bloke oldu.

Bir dostum, Erdoğan ve Saadet Partisi meselesini, Erbakan’ı anlattı. Farkı öğrendikten sonra; ‘bozulan bir şeyle’, ‘derin dondurucuya konulmuş beklemekte olan bir şeyin’ çağrışımı oldu bende. Türkiye’de sosyal medyada çok okunan ve Saadet Partisi’nin muhtelif teşkilatlarında seçmene aktarılan ve de Millî Gazete’de sür manşete çıkarılmış olan ‘Kök Hücre’ yazısı, tarafımdan bu duygular içinde yazıldı. Saadet Partisi sevenlerin yazıyı yeniden okumalarını tavsiye ederim. Daha sonra, Saadet Partisi’nin önemini anlatmaya çalıştığım, aşağıdaki diğer yazılar geldi. (İlk yazıyı, bir diğeri izledi, onu da bir başkası.)

Bu yazılar yazıldığında, Saadet Partisi’nin arzulanan toplumsal prestiji henüz oluşmamıştı, okurken bunu da dikkate almak gerek.

Beni endişelendiren, Erdoğan’ın İslam’a zarar veriyor olması ve Saadet’in rolünü fark etmesiydi.

Erdoğan’ın dış politikaları; “Müslüman olma” parametresi ile Türkiye’nin ilişkili olduğu coğrafyalarda, ‘Türkiye’nin ve onun temsil ettiği Müslümanlık anlayışının’ müthiş bir gerileme sürecine girmiş olmasına da neden oluyordu.

Düşünsenize, 100.000 şehit vermiş Müslüman Boşnaklar, 25.000 şehit vermiş Müslüman Arnavutlar Türkiye’nin ilgi alanından çıkmış, Rusya sevdası ile Sırplar Türkiye’nin en has dostu olmuştu, Balkanlar’da. Bu durum Balkan Müslümanlarınca kabul edilmedi.

Erdoğan döneminde Balkanlar’da şekillenmiş birçok muhafazakâr kurumsal yapı, ya Ahmet Davutoğlu’nu takip eder hale geldi, ya da Vahhabi anlayışı benimsedi.

Neyse, biz dönelim başlığa.

Saadet Partisi ve onun lideri Temel Karamollaoğlu, Türkiye toplumundan çok ciddi teveccüh görmektedir. Temel Bey; Erdoğan yönetiminin müthiş politik baskısına rağmen, partisine yol açabilecek stratejik adımları gerçekleştirebilmekte, birbirinden çok farklı kesimler için ‘güvenilir ikinci adres’ olabilmekte.

‘Ama oy vermiyorlar!’ dediğinizi duyar gibiyim. Temel Bey de benzer şikâyeti yapıyor. Oy verilmemiş olması gerçeği değiştirmez ve gelecekte oy verilmeyeceğini de göstermez.

Saadet Partisi, önemi çok büyük ‘sosyolojik bir aksın üzerinde’, gerçek bu ve siyaseten işe yarayan da bu. Buradaki önem iki yönlü. Hem Saadet önemli bir konumda konuşlanmış, hem Türkiye’de Müslümanlar için henüz bozulmamış, önemli bir siyasi hareket var.

Okurlarım arasında ‘siyasal İslam’a’ karşı çıkan önemli bir kesim olduğunu biliyorum. Temel Karamollaoğlu çeşitli zamanlar ‘siyasal İslamcı’ olmadığını açıklamış olsa bile toplumdaki algı aksi yönde.

Bu algı toplumun bir kesiminde, ‘ha AKP ha Saadet’ kanısının oluşmasına neden oluyor. Saadet Partililer, ne alaka diyorlar; ‘Biz Millî Görüşçüyüz, onlar ise gömleği çoktan çıkarttılar’. ‘Millî Görüş’ nedir? Toplum bilmiyor ki.

Saadet Partisi’nin ‘hak ettiği oyu alamaması’ aşılması gereken ciddi bir problem. Saadet Partisi’ni ikinci adres olarak gören çok geniş bir kitle var, ama bu bir türlü oya dönüşmüyor.”

(Bitmedi, devamı gelecek yazımızda.)

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

YazarReşat Nuri Erol- Mesaj Gönder

06 Temmuz 2019
Reşat Nuri Erol
07.07.2019
09:57


1967...1968...1969...AKEVLER 53 YILDIR ÇALIŞIYOR...2017...2018...2019

BİZLER ÇALIŞIYOR VE YENİ İSLÂM MEDENİYETİ’Nİ KURUYORUZ...

SİZLERİ DE ÇALIŞMALARIMIZA DÂVET EDİYORUZ; BUYURUN, BİRLİKTE ÇALIŞALIM...

ADİL DÜZEN 1021

“ADİL DÜZEN” III. BİNYIL MEDENİYETİ PROJESİDİR

“VE BİZE DÜŞEN SADECE MÜBÎN/AÇIK TEBLİĞDİR.” (KUR’AN; Yâsin Sûresi, 36/17)

Haftalık Seminer Dergisi; 1021. Hafta - 06 Haziran 2019 - Fiyatı: www.akevler.orga tıklamak!

BU DERGİYİ HER HAFTA OKUTABİLİR... ÇOĞALTABİLİR... DAĞITABİLİRSİNİZ...

“ADİL DÜZEN” UYGULAMALARI YAPMAK İÇİN BİZLERE DANIŞABİLİRSİNİZ...

 

*KUR’AN VE İLİM SEMİNERLERİ; 1021. SEMİNER

“HİÇ BİLENLER İLE BİLMEYENLER BİR OLUR MU?”      (KUR’AN; Zümer Sûresi, 39/9)

İ L İ M TALEP ETMEK HER MÜSLÜMANIN ÜZERİNE FARZDIR.”      (Hadis)

Adres: AKEVLER İSTANBUL KOOPERATİFLERİ MERKEZİ,  Zafer Mah. Coşarsu Sk. No: 29 YENİBOSNA / İSTANBUL    Tel: (0212) 452 76 51

Tefsir Seminer Notları Yenibosna’da Cumartesi akşamları okunup tartışılmaktadır.

GAYEMİZ: Bu “SEMİNER NOTLARI”nın İstanbul, Türkiye ve bütün dünyada “OKUNMASIANLAŞILMASI VE UYGULANMASI”DIR. - ADİL DÜZEN ÇALIŞANLARI

 

***

 

*“ADİL DÜZEN” DERSLERİ/YORUMLARI

SEÇİM SONUCU VE BÜYÜK İTTİFAK

***

İSTANBUL YÖNETİMİ NASIL OLMALI?

Süleyman KARAGÜLLE

 

***

 

*SEBÎLU’R-REŞÂD” / MAKALELER

Seçimden önce-seçimden sonra; uyarılara devam

Bu seçim vesilesiyle tekrar tekrar hatırlatıyoruz

Son seçim; geçmişte ne oldu, gelecekte ne olacak?

SONUÇ; ötesini biz değil ALLAH yapacaktır…

Bugün konumuz; İstanbul nasıl organize olmalı?

Reşat Nuri EROL

 

***

 

MÜMİNUN SÛRESİ- 5. Hafta

أَعُوذُ بِاللَّهِ مِنَ الشَّيْطَانِ الرَّجِيمِ

بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ

قَدْ أَفْلَحَ الْمُؤْمِنُونَ (1) الَّذِينَ هُمْ فِي صَلَاتِهِمْ خَاشِعُونَ (2) وَالَّذِينَ هُمْ عَنِ اللَّغْوِ مُعْرِضُونَ (3) وَالَّذِينَ هُمْ لِلزَّكَاةِ فَاعِلُونَ (4) وَالَّذِينَ هُمْ لِفُرُوجِهِمْ حَافِظُونَ (5) إِلَّا عَلَى أَزْوَاجِهِمْ أَوْ مَا مَلَكَتْ أَيْمَانُهُمْ فَإِنَّهُمْ غَيْرُ مَلُومِينَ (6) فَمَنِ ابْتَغَى وَرَاءَ ذَلِكَ فَأُولَئِكَ هُمُ الْعَادُونَ (7) وَالَّذِينَ هُمْ لِأَمَانَاتِهِمْ وَعَهْدِهِمْ رَاعُونَ (8) وَالَّذِينَ هُمْ عَلَى صَلَوَاتِهِمْ يُحَافِظُونَ (9) أُولَئِكَ هُمُ الْوَارِثُونَ (10) الَّذِينَ يَرِثُونَ الْفِرْدَوْسَ هُمْ فِيهَا خَالِدُونَ (11) وَلَقَدْ خَلَقْنَا الْإِنْسَانَ مِنْ سُلَالَةٍ مِنْ طِينٍ (12) ثُمَّ جَعَلْنَاهُ نُطْفَةً فِي قَرَارٍ مَكِينٍ (13) ثُمَّ خَلَقْنَا النُّطْفَةَ عَلَقَةً فَخَلَقْنَا الْعَلَقَةَ مُضْغَةً فَخَلَقْنَا الْمُضْغَةَ عِظَامًا فَكَسَوْنَا الْعِظَامَ لَحْمًا ثُمَّ أَنْشَأْنَاهُ خَلْقًا آخَرَ فَتَبَارَكَ اللَّهُ أَحْسَنُ الْخَالِقِينَ (14) ثُمَّ إِنَّكُمْ بَعْدَ ذَلِكَ لَمَيِّتُونَ (15) ثُمَّ إِنَّكُمْ يَوْمَ الْقِيَامَةِ تُبْعَثُونَ (16) وَلَقَدْ خَلَقْنَا فَوْقَكُمْ سَبْعَ طَرَائِقَ وَمَا كُنَّا عَنِ الْخَلْقِ غَافِلِينَ (17) وَأَنْزَلْنَا مِنَ السَّمَاءِ مَاءً بِقَدَرٍ فَأَسْكَنَّاهُ فِي الْأَرْضِ وَإِنَّا عَلَى ذَهَابٍ بِهِ لَقَادِرُونَ (18) فَأَنْشَأْنَا لَكُمْ بِهِ جَنَّاتٍ مِنْ نَخِيلٍ وَأَعْنَابٍ لَكُمْ فِيهَا فَوَاكِهُ كَثِيرَةٌ وَمِنْهَا تَأْكُلُونَ (19) وَشَجَرَةً تَخْرُجُ مِنْ طُورِ سَيْنَاءَ تَنْبُتُ بِالدُّهْنِ وَصِبْغٍ لِلْآكِلِينَ (20) وَإِنَّ لَكُمْ فِي الْأَنْعَامِ لَعِبْرَةً نُسْقِيكُمْ مِمَّا فِي بُطُونِهَا وَلَكُمْ فِيهَا مَنَافِعُ كَثِيرَةٌ وَمِنْهَا تَأْكُلُونَ (21) وَعَلَيْهَا وَعَلَى الْفُلْكِ تُحْمَلُونَ (22) وَلَقَدْ أَرْسَلْنَا نُوحًا إِلَى قَوْمِهِ فَقَالَ يَاقَوْمِ اعْبُدُوا اللَّهَ مَا لَكُمْ مِنْ إِلَهٍ غَيْرُهُ أَفَلَا تَتَّقُونَ (23) فَقَالَ الْمَلَأُ الَّذِينَ كَفَرُوا مِنْ قَوْمِهِ مَا هَذَا إِلَّا بَشَرٌ مِثْلُكُمْ يُرِيدُ أَنْ يَتَفَضَّلَ عَلَيْكُمْ وَلَوْ شَاءَ اللَّهُ لَأَنْزَلَ مَلَائِكَةً مَا سَمِعْنَا بِهَذَا فِي آبَائِنَا الْأَوَّلِينَ (24) إِنْ هُوَ إِلَّا رَجُلٌ بِهِ جِنَّةٌ فَتَرَبَّصُوا بِهِ حَتَّى حِينٍ (25) قَالَ رَبِّ انْصُرْنِي بِمَا كَذَّبُونِ (26) فَأَوْحَيْنَا إِلَيْهِ أَنِ اصْنَعِ الْفُلْكَ بِأَعْيُنِنَا وَوَحْيِنَا فَإِذَا جَاءَ أَمْرُنَا وَفَارَ التَّنُّورُ فَاسْلُكْ فِيهَا مِنْ كُلٍّ زَوْجَيْنِ اثْنَيْنِ وَأَهْلَكَ إِلَّا مَنْ سَبَقَ عَلَيْهِ الْقَوْلُ مِنْهُمْ وَلَا تُخَاطِبْنِي فِي الَّذِينَ ظَلَمُوا إِنَّهُمْ مُغْرَقُونَ (27)

 

***

 

فَإِذَا اسْتَوَيْتَ أَنْتَ وَمَنْ مَعَكَ عَلَى الْفُلْكِ فَقُلِ الْحَمْدُ لِلَّهِ الَّذِي نَجَّانَا مِنَ الْقَوْمِ الظَّالِمِينَ (28) وَقُلْ رَبِّ أَنْزِلْنِي مُنْزَلًا مُبَارَكًا وَأَنْتَ خَيْرُ الْمُنْزِلِينَ (29) إِنَّ فِي ذَلِكَ لَآيَاتٍ وَإِنْ كُنَّا لَمُبْتَلِينَ (30) ثُمَّ أَنْشَأْنَا مِنْ بَعْدِهِمْ قَرْنًا آخَرِينَ (31) فَأَرْسَلْنَا فِيهِمْ رَسُولًا مِنْهُمْ أَنِ اعْبُدُوا اللَّهَ مَا لَكُمْ مِنْ إِلَهٍ غَيْرُهُ أَفَلَا تَتَّقُونَ (32) وَقَالَ الْمَلَأُ مِنْ قَوْمِهِ الَّذِينَ كَفَرُوا وَكَذَّبُوا بِلِقَاءِ الْآخِرَةِ وَأَتْرَفْنَاهُمْ فِي الْحَيَاةِ الدُّنْيَا مَا هَذَا إِلَّا بَشَرٌ مِثْلُكُمْ يَأْكُلُ مِمَّا تَأْكُلُونَ مِنْهُ وَيَشْرَبُ مِمَّا تَشْرَبُونَ (33) وَلَئِنْ أَطَعْتُمْ بَشَرًا مِثْلَكُمْ إِنَّكُمْ إِذًا لَخَاسِرُونَ (34)

 

***

 

فَإِذَا اسْتَوَيْتَ أَنْتَ وَمَنْ مَعَكَ

FaEiÜa iSTaVaYTa EaNTa VaMaN MaGaKa (FaEiÜa İSTaFGaLTa EaNTa VaMaN MaGaKa)

“Sen ve seninle beraber olanlar istiva edince”

Ümit kesildikten sonra “Rabbim bana nusret et” diyor. فَ harfi getirerek ümidin kesilmesi ve son merciin Rabbi olduğunu anladıktan sonra gemi yapmasını emrediyor. Bu bize iki şeyi gösteriyor.

Birincisi insanların yola geleceğinden ümit kesilmedikçe helak emri gelmez.

İkincisi uyarıcılar orada kaldıkça da helak olmaz.

فَ harfi cevap Fa’sıdır, şarttan sonra gelmiştir. Ümidin kesilmesi üzerine gelmiştir. Hazırlık yapılıncaya kadar da helak gelmez. Hazırlık yapılıp cihad yapanlar necata erince helak gelir.

Biz hazırlığımızı yapıp bitirinceye kadar helak gelmeyecektir. Biz hazırlığa devam ettiğimiz müddetçe Allah saati erteler. Olaylar birbirlerinin sebep ve sonuçları olduğu için فَ harfi getirilmiştir. 

إِذَا kelimesiyle istiva etmenin mukadder olduğunu ifade eder. İstiva ettiğimizde diyebilirdi. Sen ve seninle beraber olanlar demektedir. Böylece onu ayrı, beraberinde olanları ayrı saymıştır. Onlar tabi, Nuh metbudur ama onlarsız Nuh hiçbir şey yapamazdı. Gemiye binenler seçilmiş kimselerdi. Uygarlığı onlar kuracaklardı.

Bugün aramızda Nuh yoktur. Hepimiz yani her birimiz birer Nuh’uz. Gemiye bineceğiz. Yüz lojmanlı işyeri apartmanını yapıp oraya taşınacağız. İşçilik düzeninde çalışanların tamamı gark olacaklardır. Varsayın ki ortalık Dolar’la dolsun. Bunu üreten Sermaye batacağını gördü ve insanlığı açlığa gark etmesi için Dolar üretti. Sahte Dolar’ı üretti ve onu para olmaktan çıkardı.

Dolar’a dayalı olarak işleyen her şey iflas edecektir, uçaklar uçamayacak, gemiler yürüyemeyecek, trenler duracak, sular akmayacak, telefonlar çalışmayacak.

Bunun olmaması için hiçbir tedbir alınmış değildir.

AK Parti ulusal şirketleri kapattı, Sermaye işletmelerine devretti. PTT’yi (Telekom’u) bile sattı. TEK’i sattı. Halimiz ne olacak?

Tek çıkar yol var; o da Altın Bono’dur. Orduların yönetimlere destek olması, birlikte insanlığı düzlüğe çıkarmaları gerekir. Türkiye bu konuda en deneyimli olan ülkedir, kaç sefer yönetime el konuldu ama arkasından hep birlikte sivil yönetime geçildi.

Orgeneral İlker Başbuğ bu gerçeği gören bir komutandır. Harp Akademilerine emir vermiştir, askerlikten başka şeyleri de öğrenin/öğretin demiştir.

“İstiva etmek” demek yerleşmek demektir. Araç kalkmadan önce yolcular yerleşir ondan sonra kalkılır. عَلَى kelimesi getirilmiştir. Aynı zamanda yönetmeyi içerir. “Rahman arşa istiva etti demek” kâinatı arştan yönetiyor demektir. Meleklerin merkezi oradadır. Arşın havlinde dolanırlar.

...






Son Eklenen Makaleler
Reşat Nuri Erol
‘Adil Düzene Göre İnsanlık Anayasası’ çalışması
18.04.2024 243 Okunma
1 Yorum 18.04.2024 09:47
Ahmet Mermer ( Sosyolog )
BİR FİLMİN DÜŞÜNDÜRDÜKLERİ
17.04.2024 182 Okunma
Reşat Nuri Erol
‘Yol varsa budur, bilmiyorum başka çıkar yol’
17.04.2024 249 Okunma
1 Yorum 17.04.2024 10:08
Reşat Nuri Erol
“Yeni Bir Anayasa” ve anayasa seminerlerimiz
16.04.2024 268 Okunma
1 Yorum 16.04.2024 08:29
Reşat Nuri Erol
Seçim, seçim sonrası ve İsrail’de savaş sirenleri!
15.04.2024 278 Okunma
1 Yorum 15.04.2024 08:56
Hilal Çekmen
ADİL DÜZEN AÇISINDAN KENTSEL DÖNÜŞÜMDE TEMEL İLKELER-2
14.04.2024 176 Okunma
Özer Ataç
Seçim-3
14.04.2024 1549 Okunma
Reşat Nuri Erol
2024 seçimlerine emekliler damgasını vurdu!
14.04.2024 276 Okunma
Reşat Nuri Erol
Türkiye, Araplar, İslâm âlemi bayram yaptı mı?-2
11.04.2024 339 Okunma
1 Yorum 13.04.2024 07:52
Mete Firidin
Ebabil
10.04.2024 935 Okunma
Reşat Nuri Erol
Türkiye, Araplar, İslâm âlemi bayram yaptı mı?
10.04.2024 365 Okunma
1 Yorum 14.04.2024 11:10
Reşat Nuri Erol
Seçim sonrası acilen yapılması gerekenler… - 6
10.04.2024 291 Okunma
Reşat Nuri Erol
Seçim sonrası acilen yapılması gerekenler… - 5
9.04.2024 279 Okunma
Reşat Nuri Erol
Seçim sonrası acilen yapılması gerekenler… - 4
8.04.2024 349 Okunma
Reşat Nuri Erol
Seçim sonrası acilen yapılması gerekenler… - 3
7.04.2024 365 Okunma
Reşat Nuri Erol
Seçim sonrası acilen yapılması gerekenler… - 2
4.04.2024 315 Okunma
1 Yorum 04.04.2024 09:25
Reşat Nuri Erol
Seçim sonrası acilen yapılması gerekenler… - 1
3.04.2024 380 Okunma
1 Yorum 03.04.2024 10:18
Ahmet Yücel
EMEKLİ ÖĞRETMENDEN ÇÖZÜM ÖNERİLERİ
3.04.2024 82 Okunma
2 Yorum 05.04.2024 23:45
Reşat Nuri Erol
Seçim sonrası “Belediye-Kooperatif” iş birliği - 7
1.04.2024 286 Okunma
Özer Ataç
Seçim-2
31.03.2024 793 Okunma
Reşat Nuri Erol
Seçim sonrası “Belediye-Kooperatif” iş birliği - 6
28.03.2024 318 Okunma
1 Yorum 28.03.2024 05:54
Yasin Kılar (Karar Danışmanı - Mentor)
SİNAN OĞAN KADAR OLABİLMEK
27.03.2024 165 Okunma
Reşat Nuri Erol
Seçim sonrası “Belediye-Kooperatif” iş birliği - 5
26.03.2024 367 Okunma
7 Yorum 26.03.2024 09:06
Reşat Nuri Erol
Seçim sonrası “Belediye-Kooperatif” iş birliği - 4
25.03.2024 381 Okunma
1 Yorum 25.03.2024 09:00
Reşat Nuri Erol
Seçim sonrası “Belediye-Kooperatif” iş birliği - 3
24.03.2024 397 Okunma
1 Yorum 24.03.2024 05:49
Süleyman Karagülle
BİR YETKİLİ YÜKSEK HAKİM DEDİ Kİ: 09.09.2000
23.03.2024 84 Okunma
Süleyman Karagülle
AHŞAP EV ÇALIŞMALARI 09 EYLÜL 2000
23.03.2024 40 Okunma
Süleyman Karagülle
Sana ruhtan soruyorlar 09 EYLÜL 2000
23.03.2024 61 Okunma
Süleyman Karagülle
SİSTEMATİK HATA 09 EYLÜL 2000
23.03.2024 46 Okunma
Süleyman Karagülle
ŞERİAT VE MEMUR KARARNAMESİ 02.09.2000
23.03.2024 39 Okunma
Süleyman Karagülle
Heisenberg’in meşhur “kuvantum teorisi” 02.09.2000
23.03.2024 54 Okunma
Süleyman Karagülle
DEPREMİN FIKHI 26 AĞUSTOS 2000
23.03.2024 60 Okunma
Süleyman Karagülle
Z E L Z E L E 26 ağustos 2000
23.03.2024 37 Okunma
Reşat Nuri Erol
Seçim sonrası “Belediye-Kooperatif” iş birliği - 2
23.03.2024 417 Okunma
1 Yorum 23.03.2024 10:16
Reşat Nuri Erol
Seçim sonrası “Belediye-Kooperatif” işbirliği - 1
21.03.2024 418 Okunma
7 Yorum 21.03.2024 09:35
Reşat Nuri Erol
Seçim; Millî Görüş Adil Düzen Belediyeciliği - 29
20.03.2024 315 Okunma
Yasin Kılar (Karar Danışmanı - Mentor)
YENİDEN HATA PARTİSİ
18.03.2024 259 Okunma
Hilal Çekmen
ADİL DÜZEN AÇISINDAN KENTSEL DÖNÜŞÜMDE TEMEL İLKELER
17.03.2024 287 Okunma
Bahaeddin Sağlam
Oruç ile İlgili Beş Kavram
17.03.2024 190 Okunma
Reşat Nuri Erol
Seçim; Millî Görüş Adil Düzen Belediyeciliği - 28
17.03.2024 336 Okunma
7 Yorum 17.03.2024 07:53
Özer Ataç
Seçim-1
16.03.2024 1584 Okunma
Reşat Nuri Erol
Seçim; Millî Görüş Adil Düzen Belediyeciliği - 27
16.03.2024 353 Okunma
5 Yorum 16.03.2024 11:10
Reşat Nuri Erol
Seçim; Millî Görüş Adil Düzen Belediyeciliği - 26
15.03.2024 392 Okunma
5 Yorum 15.03.2024 09:14
Süleyman Karagülle
(AHŞAP)İŞLETME HAKKINDA BİLGİ-19.08.2000
14.03.2024 50 Okunma
Süleyman Karagülle
Bir ülke hırsıza hapis cezasını vermektedir-12082000
14.03.2024 55 Okunma
Süleyman Karagülle
MEMUR KARARNAMESİ 12.08.2000
14.03.2024 34 Okunma
Süleyman Karagülle
HÜKÜMET,REKTÖR ATAMALARI..05.08.2000
14.03.2024 41 Okunma
Süleyman Karagülle
İNSANIN GÖREVİ 05.08.2000
14.03.2024 45 Okunma
Süleyman Karagülle
EKONOMİDE ZELZELE 22.07.2000
14.03.2024 37 Okunma
Süleyman Karagülle
REKTÖRLERİN ATANMASI 22.07.2000
14.03.2024 30 Okunma


© 2024 - Akevler