Süleyman Karagülle
Gündem Oluşturma ve Beka Sorunu
9.06.2019
3826 Okunma, 1 Yorum

İsrail oğulları Mezopotamyalılardır. İbrahimî eğitim almışlardır. Sonra Mısır’da devlet eğitimini görmüşlerdir. Tevrat onlara inmiş ve ilk şeriat kitabına sahip olmuşlardır. Davut ve Süleyman peygamberler ile sosyalist veya kapitalist olmayan halkçı yönetimi oluşturdular. Babil’e sürüldüler, Doğu eğitimlerini tamamladılar.

Roma sürgünleri ile Medine’de yerleştiler. Kur’an’ın ilk uygulamasını orada gördüler. Önce Arabistan’dan kovuldular. Sonra Halife Ömer’in onları Filistin’de yerleştirmesi ile İslam ordularının gittiği her yere gittiler, böylece dünyanın her kültürünü öğrendiler. İslam uygarlığını faiz ve ekseriyet fitnelerini katarak Batı’ya taşıdılar. Yaşlanan birinci Kur’an uygarlığını kuvvet uygarlığı olarak Batı’yı dünyaya hâkim kıldılar. Bugün dünyayı onlar yönetiyor. Dolar onların, basın yayın onların, üniversiteler onların, terör onların.

En önemli araçları gündem oluşturmadır. Tüm dünya yalnız onların gündemini dinler. Lehte pek yazıları çıkmaz. Aleyhte yazılara önem verirler. Bu suretle yeryüzünde kendilerinden başka kimsenin olmadığına işaret ederler. Asıl yaptıkları kötülükler dile gelmez. Hep onlardan bahsedilir ama onların asıl yaptıkları başka türlü kamufle edilir. Faturayı daima başkasına keserler. Türkiye’de inkılapları onlar yaptılar, faturayı Mustafa Kemal’e kestiler, 15 Temmuz’u onlar yaptılar faturayı Gülen’e kestiler.

Erdoğan’a ilacın fiyatlarını yarıya düşürttüler, Türk üreticiler silinip gitti, şimdi iki misline çıkardılar. Yüzde yüz kaybettirdiler.

Şimdi seçimler ile uğraştırıp tuzaklarını hazırlıyorlar.

Siz ne söylerseniz söyleyin, gündem oluşturamazsınız. Bakınız, ben yeni bir fikir ortaya attım. O yeni fikir neydi? Ortak aday koyalım dedim. Bizden olduğunu iddia eden yazarlardan bile hiç bahseden oldu mu?

Bahsedemezler. Sermaye gündem yaptırmaz. Adil Düzen’i gündem hâline getirmek için Erbakan uluslararası kongreler tertipledi. Onlara gittik ve anlattık. Dünya çapındaki ilim adamları para alarak geldiler. Biz anlattık, yetmezmiş gibi ayrıca ödeme yaptık. Onlar tersini yaparlar hem bize fikirlerini dayatırlar hem de telif hakkı alırlar.

Ama onların milyarları artık işe yaramıyor. Dünyada biz etkili oluyoruz. Başbakan Adnan Menderes iftar yemeği verdi ama iftarı ikindi vakti yaptı. Ben İzmir’de ilk olarak faiz aleyhinde konuşmalar başlatınca herkes benim adıma konuşmaya başlamıştı, Kendi oğlum bile tehlikeli bulmuştu.

Bugün yine bizden bahsedemiyorlar ama biz dev adımlarla geliyoruz. Yarım asırda alınan mesafe çok büyüktür. Türkiye’de Millî Görüş ve Risale-i Nurlar, İran’da Humeyni, Sovyetlerde Gorbaçov ve Şevardnadze, ABD’de Obama ve Trump artık gündemde. 

Hak Yol İslam Yazacağız” şiirleri yazıldı ve söylendi.

Kör dünyanın göbeğine / Hak yol İslam yazacağız. / Kuşların göz bebeğine / Hak yol İslam yazacağız. 

Yola, ağaca, pınara / Esen yele, yağan kara / Yağmur yüklü bulutlara / Hak yol İslam yazacağız. 

Koç burcuna, yay burcuna / Bebeklerin avucuna / Minarelerin ucuna / Hak yol İslam yazacağız. 

Bucak bucak, köşe köşe / Kara taşa, kor ateşe / Yıldıza, aya, güneşe / Hak yol İslam yazacağız. 

Askerlerin miğferine / Kağnıların tekerine / Buda´nın tunç heykeline / Hak yol İslam yazacağız. 

Her kapının eşiğine / Her sofranın kaşığına / Balaların beşiğine / Hak yol İslam yazacağız. 

Memurların masasına / Zenginlerin kasasına / Masonların locasına / Hak yol İslam yazacağız. 

Herkes duyacak, bilecek / Saklanmaz gayrı bu gerçek / Yaprak yaprak, çiçek çiçek / Hak yol İslam yazacağız. (Abdürrahim Karakoç)

Peki, yazıldı mı?

Evet, yazıldı.

Biri bana yazıyor, yazılarını adımla gönderiyorum diyor. Demek ki okuyucum bin değil beş bin. Kur’an’ı gece karanlıklarda dinler gibi Adil Düzen yazılarımı çaktırmadan okuyorlar. İnsanlık bir gün bu gidişe dur diyecek. İslam deyince barış olarak tercüme edilecek.

Türkiye’ye büyük saldırı hazırlığı vardır. Dolar’la saldırılıyor. Terörle saldırılıyor. Silahla saldırılacak. Türkiye’nin beka sorunu vardır. Yekvücut olma zamanıdır. İstiklal Savaşı Sevr dayatmasıyla başladı ama Cumhuriyet doğurdu, 12 milyonken 80 milyon olduk. Azınlıklar %50’den %1’e indiler. Yarınki savaşta mağlup olursa yarım asrı bulmaz biz %1’e ineriz. Kürt Türk demezler hatta Ermeni Rum demezler hepimizi öldürürler.

Çünkü zaferi kazanan Hıristiyanlar değil Sömürü Sermayesi olacaktır. Hinduları getirip oturturlar. Beka sorunu var, çözmemiz gerekir dedik. Birlik olmalıyız dedik. Yine biz beka sorunu var dedik ama Sömürü Sermayesi mahiyet değiştirerek gündem dışına çıkardı.

 

 


YorumcuYorum
Reşat Nuri Erol
11.06.2019
14:32


1967...1968...1969...AKEVLER 53 YILDIR ÇALIŞIYOR...2017...2018...2019

BİZLER ÇALIŞIYOR VE YENİ İSLÂM MEDENİYETİ’Nİ KURUYORUZ...

SİZLERİ DE ÇALIŞMALARIMIZA DÂVET EDİYORUZ; BUYURUN, BİRLİKTE ÇALIŞALIM...

ADİL DÜZEN 1017

“ADİL DÜZEN” III. BİNYIL MEDENİYETİ PROJESİDİR

“VE BİZE DÜŞEN SADECE MÜBÎN/AÇIK TEBLİĞDİR.” (KUR’AN; Yâsin Sûresi, 36/17)

Haftalık Seminer Dergisi; 1017. Hafta - 08 Haziran 2019 - Fiyatı: www.akevler.orga tıklamak!

BU DERGİYİ HER HAFTA OKUTABİLİR.. ÇOĞALTABİLİR.. DAĞITABİLİRSİNİZ...

“ADİL DÜZEN” UYGULAMALARI YAPMAK İÇİN BİZLERE DANIŞABİLİRSİNİZ...

 

*KUR’AN VE İLİM SEMİNERLERİ; 1017. SEMİNER

“HİÇ BİLENLER İLE BİLMEYENLER BİR OLUR MU?”      (KUR’AN; Zümer Sûresi, 39/9)

İ L İ M TALEP ETMEK HER MÜSLÜMANIN ÜZERİNE FARZDIR.”      (Hadis)

Adres: AKEVLER İSTANBUL KOOPERATİFLERİ MERKEZİ,  Zafer Mah. Coşarsu Sk. No: 29 YENİBOSNA / İSTANBUL    Tel: (0212) 452 76 51

Tefsir Seminer Notları Yenibosna’da Cumartesi akşamları okunup tartışılmaktadır.

GAYEMİZ: Bu “SEMİNER NOTLARI”nın İstanbul, Türkiye ve bütün dünyada “OKUNMASIANLAŞILMASI VE UYGULANMASI”DIR. - ADİL DÜZEN ÇALIŞANLARI

 

***

 

*“ADİL DÜZEN” DERSLERİ/YORUMLARI

GÜNDEM OLUŞTURMA VE BEKA SORUNU

***

İBB SEÇİMİ İÇİN ORTAK ADAY

Süleyman KARAGÜLLE

 

***

 

*SEBÎLU’R-REŞÂD” / MAKALELER

IIIT, ‘Hayatımdan Dersler’ kitabı, Ahmet Tütüncü

Hayatımdan Dersler; İslam Daveti (Ahmet Tütüncü)-1

Hayatımdan Dersler; İslam Daveti (Ahmet Tütüncü)-2

Ramazan, Oruç, Namaz, Zekât, Kuran, Bayram

Reşat Nuri EROL

 

***

 

MÜMİNUN SÛRESİ- 1. Hafta

أَعُوذُ بِاللَّهِ مِنَ الشَّيْطَانِ الرَّجِيمِ

بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ

قَدْ أَفْلَحَ الْمُؤْمِنُونَ (1) الَّذِينَ هُمْ فِي صَلَاتِهِمْ خَاشِعُونَ (2) وَالَّذِينَ هُمْ عَنِ اللَّغْوِ مُعْرِضُونَ (3) وَالَّذِينَ هُمْ لِلزَّكَاةِ فَاعِلُونَ (4) وَالَّذِينَ هُمْ لِفُرُوجِهِمْ حَافِظُونَ (5) إِلَّا عَلَى أَزْوَاجِهِمْ أَوْ مَا مَلَكَتْ أَيْمَانُهُمْ فَإِنَّهُمْ غَيْرُ مَلُومِينَ (6) فَمَنِ ابْتَغَى وَرَاءَ ذَلِكَ فَأُولَئِكَ هُمُ الْعَادُونَ (7) وَالَّذِينَ هُمْ لِأَمَانَاتِهِمْ وَعَهْدِهِمْ رَاعُونَ (8) وَالَّذِينَ هُمْ عَلَى صَلَوَاتِهِمْ يُحَافِظُونَ (9) أُولَئِكَ هُمُ الْوَارِثُونَ

(10) الَّذِينَ يَرِثُونَ الْفِرْدَوْسَ هُمْ فِيهَا خَالِدُونَ (11)

 

***

 

Kur’an büyük Kur’an ve 7 ayetli Fatiha Suresi’nden oluşur.

Büyük Kur’an’da 112 Besmeleli sure vardır, 112=7*16 eder. Bir Besmelesiz sure vardır (Tevbe Suresi), Fatiha ile 114 sure eder, 114=6*19 eder.

Önce 64’lük, sonra 32’lik, sonra 16’lık sure grupları vardır. 64’lük gruplar önce 2’li gruplar halinde 8, sonra 3’lü gruplar halinde 12 sure vardır. Bunların tefsiri yapılmıştır.

Bundan sonra 7’li gruplara geçilecektir. 7’li gruplarda 3 ve 4’lü gruplar ard arda gelerek 28 sure oluşacaktır. 3’lü gruptan 7’li gruba geçerken iki Medeni, iki Mekki olmak üzere 4 sure vardır. Geçiş sureleri üçlülere eklenirse üçlü surelerin sayısı 15 olur, 1 ekleyerek 16’ya tamamlanır. 7’lere eklenirse o zaman da 7’li sureler 35’e tamamlanır. Arada bir 3’lü daha vardır. 

...

Bu 4 surenin birincisi Hac Suresi idi, Medeni suredir. Delili de أَذِّنْ فِي النَّاسِ بِالْحَجِّ ayetidir (Hac 22/27). Şimdi de Mekki sure gelmektedir. Bundan sonra Nur Suresi Medeni olacak, ondan sonraki Furkan Suresi Mekki olacaktır. 

Mekke döneminde zekât emredilmedi. Kıssalarda müminlerin vasıflarından ve zekâttan bahsediliyordu ama ‘zekâtı ita edin’ emri yoktu. Surede zekât kelimesinin geçmiş olması onun Medeni sure olduğuna delalet etmez. 

Hac suresinde insanlık anlatılmış ve doğrudan “Ey Nâs” diye insanlığa hitap etmiştir; araya aracı koymadan hitap etmiştir. Surenin sonunda “Ey iman edenler” diye insanlık içinde Kur’an ehlinin görevlerini anlatmıştır. Bu sure Mekki bir süredir ama müminlerin her zaman uymaları gereken hükümleri içerir. Bu sureden sonra bu sebeple gelmiştir. Hacdaki konular burada anlatılmaktadır. Kur’an üzerinde araştırma yapılarak tümü ile delillendirilebilir.  

Hac Suresi’nde anlatılan insanın geçirdiği safhalar bu surede de anlatılmaktadır. Diğer taraftan Mearic Suresi’ndeki müminlerin sınıflandırılması burada yapılmaktadır. Orada kurtulanlar istisnai olarak, burada ise doğrudan anlatılmaktadır. Mearic Suresi’nde burada geçmeyen iki grup daha zikredilmektedir. (Aşağıda yer alan siyah renkli ayetler Müminun, kırmızı renkliler Mearic Suresi’ne aittir.)

...





Son Yorumlanan Makaleler
Reşat Nuri Erol
“Yeni Bir Anayasa” ve anayasa seminerlerimiz
16.04.2024 228 Okunma
1 Yorum 16.04.2024 08:29
Reşat Nuri Erol
Seçim, seçim sonrası ve İsrail’de savaş sirenleri!
15.04.2024 255 Okunma
1 Yorum 15.04.2024 08:56
Reşat Nuri Erol
Türkiye, Araplar, İslâm âlemi bayram yaptı mı?
10.04.2024 364 Okunma
1 Yorum 14.04.2024 11:10
Reşat Nuri Erol
Türkiye, Araplar, İslâm âlemi bayram yaptı mı?-2
11.04.2024 336 Okunma
1 Yorum 13.04.2024 07:52
Ahmet Yücel
EMEKLİ ÖĞRETMENDEN ÇÖZÜM ÖNERİLERİ
3.04.2024 82 Okunma
2 Yorum 05.04.2024 23:45
Reşat Nuri Erol
Seçim sonrası acilen yapılması gerekenler… - 2
4.04.2024 312 Okunma
1 Yorum 04.04.2024 09:25
Reşat Nuri Erol
Seçim sonrası acilen yapılması gerekenler… - 1
3.04.2024 373 Okunma
1 Yorum 03.04.2024 10:18
Reşat Nuri Erol
Seçim sonrası “Belediye-Kooperatif” iş birliği - 6
28.03.2024 318 Okunma
1 Yorum 28.03.2024 05:54
Reşat Nuri Erol
Seçim sonrası “Belediye-Kooperatif” iş birliği - 5
26.03.2024 364 Okunma
7 Yorum 26.03.2024 09:06
Reşat Nuri Erol
Seçim sonrası “Belediye-Kooperatif” iş birliği - 4
25.03.2024 380 Okunma
1 Yorum 25.03.2024 09:00
Reşat Nuri Erol
Seçim sonrası “Belediye-Kooperatif” iş birliği - 3
24.03.2024 396 Okunma
1 Yorum 24.03.2024 05:49
Reşat Nuri Erol
Seçim sonrası “Belediye-Kooperatif” iş birliği - 2
23.03.2024 415 Okunma
1 Yorum 23.03.2024 10:16
Reşat Nuri Erol
Seçim sonrası “Belediye-Kooperatif” işbirliği - 1
21.03.2024 416 Okunma
7 Yorum 21.03.2024 09:35
Reşat Nuri Erol
Seçim; Millî Görüş Adil Düzen Belediyeciliği - 28
17.03.2024 336 Okunma
7 Yorum 17.03.2024 07:53
Reşat Nuri Erol
Seçim; Millî Görüş Adil Düzen Belediyeciliği - 27
16.03.2024 352 Okunma
5 Yorum 16.03.2024 11:10
Reşat Nuri Erol
Seçim; Millî Görüş Adil Düzen Belediyeciliği - 26
15.03.2024 391 Okunma
5 Yorum 15.03.2024 09:14
Reşat Nuri Erol
Seçim; Millî Görüş Adil Düzen Belediyeciliği - 25
14.03.2024 333 Okunma
1 Yorum 14.03.2024 11:25
Reşat Nuri Erol
Seçim; Millî Görüş Adil Düzen Belediyeciliği - 24
13.03.2024 344 Okunma
1 Yorum 13.03.2024 07:01
Reşat Nuri Erol
Seçim; Millî Görüş Adil Düzen Belediyeciliği - 23
12.03.2024 347 Okunma
5 Yorum 12.03.2024 07:10
Reşat Nuri Erol
Seçim; Millî Görüş Adil Düzen Belediyeciliği - 22
11.03.2024 345 Okunma
5 Yorum 11.03.2024 08:36
Reşat Nuri Erol
Seçim; Millî Görüş Adil Düzen Belediyeciliği - 21
10.03.2024 357 Okunma
1 Yorum 10.03.2024 10:18
Reşat Nuri Erol
Seçim; Millî Görüş Adil Düzen Belediyeciliği - 20
9.03.2024 378 Okunma
8 Yorum 09.03.2024 09:27
Reşat Nuri Erol
Seçim; Millî Görüş Adil Düzen Belediyeciliği - 19
8.03.2024 403 Okunma
8 Yorum 08.03.2024 08:25
Reşat Nuri Erol
Seçim; Millî Görüş Adil Düzen Belediyeciliği - 18
7.03.2024 394 Okunma
1 Yorum 07.03.2024 06:57
Reşat Nuri Erol
Seçim; Millî Görüş Adil Düzen Belediyeciliği - 17
6.03.2024 371 Okunma
1 Yorum 06.03.2024 07:52
Reşat Nuri Erol
Seçim; Millî Görüş Adil Düzen Belediyeciliği - 16
5.03.2024 334 Okunma
9 Yorum 05.03.2024 06:26
Reşat Nuri Erol
Seçim; Millî Görüş Adil Düzen Belediyeciliği - 15
3.03.2024 364 Okunma
7 Yorum 03.03.2024 08:17
Reşat Nuri Erol
Seçim; Millî Görüş Adil Düzen Belediyeciliği - 14
29.02.2024 350 Okunma
7 Yorum 29.02.2024 08:40
Reşat Nuri Erol
Seçim; Millî Görüş Adil Düzen Belediyeciliği - 13
28.02.2024 329 Okunma
1 Yorum 28.02.2024 14:11
Reşat Nuri Erol
Seçim; Millî Görüş Adil Düzen Belediyeciliği - 11
27.02.2024 342 Okunma
7 Yorum 27.02.2024 08:18
Reşat Nuri Erol
Seçim; Millî Görüş Adil Düzen Belediyeciliği - 10
26.02.2024 396 Okunma
1 Yorum 26.02.2024 08:57
Reşat Nuri Erol
Seçim; Millî Görüş Adil Düzen Belediyeciliği - 9
24.02.2024 335 Okunma
7 Yorum 24.02.2024 10:38
Reşat Nuri Erol
Seçim; Millî Görüş Adil Düzen Belediyeciliği - 8
23.02.2024 327 Okunma
1 Yorum 23.02.2024 11:51
Reşat Nuri Erol
Seçim; Millî Görüş Adil Düzen Belediyeciliği - 7
21.02.2024 393 Okunma
1 Yorum 21.02.2024 09:30
Reşat Nuri Erol
Seçim; Millî Görüş Adil Düzen Belediyeciliği - 6
18.02.2024 456 Okunma
7 Yorum 18.02.2024 09:16
Reşat Nuri Erol
Seçim; Millî Görüş Adil Düzen Belediyeciliği - 5
18.02.2024 372 Okunma
7 Yorum 18.02.2024 09:15
Reşat Nuri Erol
Seçim; Millî Görüş Adil Düzen Belediyeciliği - 4
16.02.2024 369 Okunma
7 Yorum 16.02.2024 09:32
Reşat Nuri Erol
Seçim; Millî Görüş Adil Düzen Belediyeciliği - 3
15.02.2024 368 Okunma
5 Yorum 15.02.2024 07:23
Reşat Nuri Erol
Seçim; Millî Görüş Adil Düzen Belediyeciliği - 2
14.02.2024 425 Okunma
5 Yorum 14.02.2024 10:57
Reşat Nuri Erol
Seçim; Millî Görüş Adil Düzen Belediyeciliği - 1
13.02.2024 546 Okunma
5 Yorum 13.02.2024 09:32
Reşat Nuri Erol
MehmetTekelioğlu; Bilge adam Nazif Satoğlu Hakka yürüdü
12.02.2024 302 Okunma
6 Yorum 12.02.2024 14:05
Reşat Nuri Erol
Seçim; Depremler ve Kalkınma Kooperatifleri-4
12.02.2024 318 Okunma
5 Yorum 12.02.2024 09:50
Reşat Nuri Erol
Seçim; Depremler ve Kalkınma Kooperatifleri-3
10.02.2024 323 Okunma
5 Yorum 10.02.2024 12:10
Reşat Nuri Erol
Seçim; Depremler ve Kalkınma Kooperatifleri-2
9.02.2024 369 Okunma
5 Yorum 09.02.2024 07:17
Reşat Nuri Erol
Seçim; Depremler ve Kalkınma Kooperatifleri-1
8.02.2024 348 Okunma
5 Yorum 08.02.2024 09:03
Reşat Nuri Erol
Seçim; ‘Emekliler Partisi’ en büyük parti gibi!-4
7.02.2024 361 Okunma
5 Yorum 07.02.2024 12:06
Reşat Nuri Erol
Seçim; ‘Emekliler Partisi’ en büyük parti gibi-3 “Seçim
5.02.2024 380 Okunma
5 Yorum 05.02.2024 08:56
Reşat Nuri Erol
Seçim; ‘Emekliler Partisi’ en büyük parti gibi!-2
4.02.2024 392 Okunma
5 Yorum 04.02.2024 09:04
Reşat Nuri Erol
Seçim; ‘Emekliler Partisi’ en büyük parti gibi-1
3.02.2024 492 Okunma
11 Yorum 03.02.2024 08:11
Reşat Nuri Erol
İstanbul - Kudüs (Gazze, Filistin, İsrail) - Mekke - 55
2.02.2024 353 Okunma
4 Yorum 03.02.2024 08:06