HUD SÛRESİ TEFSİRİ(11.SÛRE)
Süleyman Karagülle
1505 Okunma
79 VE 83.AYETLER

HÛD SÛRESİ - 22. Hafta

بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ

***

 

قَالُوا لَقَدْ عَلِمْتَ مَا لَنَا فِي بَنَاتِكَ مِنْ حَقٍّ وَإِنَّكَ لَتَعْلَمُ مَا نُرِيدُ (79)قَالَ لَوْ أَنَّ لِي بِكُمْ قُوَّةً أَوْ آوِي إِلَى رُكْنٍ شَدِيدٍ (80) قَالُوا يَالُوطُ إِنَّا رُسُلُ رَبِّكَ لَنْ يَصِلُوا إِلَيْكَ فَأَسْرِ بِأَهْلِكَ بِقِطْعٍ مِنَ اللَّيْلِ وَلَا يَلْتَفِتْ مِنْكُمْ أَحَدٌ إِلَّا امْرَأَتَكَ إِنَّهُ مُصِيبُهَا مَا أَصَابَهُمْ إِنَّ مَوْعِدَهُمُ الصُّبْحُ أَلَيْسَ الصُّبْحُ بِقَرِيبٍ (81) فَلَمَّا جَاءَ أَمْرُنَا جَعَلْنَا عَالِيَهَا سَافِلَهَا وَأَمْطَرْنَا عَلَيْهَا حِجَارَةً مِنْ سِجِّيلٍ مَنْضُودٍ (82) مُسَوَّمَةً عِنْدَ رَبِّكَ وَمَا هِيَ مِنَ الظَّالِمِينَ بِبَعِيدٍ (83)

 

***

 

قَالُوا لَقَدْ عَلِمْتَ مَا لَنَا فِي بَنَاتِكَ مِنْ حَقٍّ وَإِنَّكَ لَتَعْلَمُ مَا نُرِيدُ (79)

QAvLUv LaQaD GaLiMTa MAvLaNAv FIy BaNAvTiKa MiN XaqQın VaEinNAKa LaTaGLaMu MAv NUvRIyDu

“Bintlerinde bir hakkımızın olmadığını sen ilmetmektesin. Neyi murad ettiğimizi de sen ilmediyorsun.”

Hazreti Lût aleyhisselam kavmine ‘işte kızlarım, beni misafirlerin yanında kötü etmeyin’ deyince, onlar; ‘bizim senin kızlarında hiçbir hakkımız yoktur’ dediler. Evli değiller ve onlara göre de evli olmadıkları kullara tasallut edilmez.

Nüfusu 10 binden küçük topluluklarda herkes birbirini tanır ve evlilik dışı ilişkilere müsamaha gösterilmez. Buradan anlıyoruz ki Sodom’un nüfusu 10 binden azdır ve halkı geleneklere bağlıdır ama bu kötü gelenekleri de vardır.

Murad ettikleri erkeklerdir ve dışardan gelenlerden istedikleri cinsi arzunun tatmininden çok, erkek evlerine eleman bulmak içindir. Kızlarında hakları olmadığı mazi sigasıyla geririlmiştir. Çünkü herkes tarafından ve Hazreti Lût tarafından da kabul olunmuş bir düsturdur. Erkek evine eleman arama ise sadece kendilerinin yaptıkları iştir. Bu sebeple muzari sigasıyla getirilmiştir. Birincisi fiil cümlesi olarak, ikincisi isim cümlesi olarak getirilmiş, “Le” ile tekit edilmiştir.

قَالُوا

QAvLUv

“Kavl ettiler”

Hazreti Lût aleyhisselam ‘işte kızlarım’ demiştir, işte kızlarım diyerek kızlarımla zina yapın demek istememiştir. Kızları evli değildir. Evli olmayanlarla, akit olmazsa, gizli olmamak şartı ile sonra iddet müddetini beklemek şartı ile ilişki zina değildir. Kendiliğinden nikâh akdi yapılmış olur. Öyleyse Hazreti Lut Peygamber deyince onların uzun uzun merasim yapmalarına gerek olmadığını bildirmiştir.

Bu âyette Sam ve Cengiz’in iddialarına benzer bir işaret vardır.

وَأُولَاتُ الْأَحْمَالِ أَجَلُهُنَّ أَنْ يَضَعْنَ حَمْلَهُنَّ  âyetinde el-ehmal mutlaktır.

Zani de olsa iddet bekleyecektir. O halde evlilik dışı evli olmayanların aleni cinsi ilişkileri zina teşkil etmez. Hükmen nikâh var kabul edilir.

Burada erkeğin erkekle ilişkisinin müessese hâline getirilmesi helakin sebebi kabul edilmiştir. Bu tür ilişkide bulunanlara verilecek cezanın zinaya kıyas edilebileceğine işaret etmektedir, bu ayet.

لَقَدْ عَلِمْتَ

LaQaD GaLiMTa

“Sen ilmettin”

Burada fiil-i mazi ile getirilmiş olup eskiden beri bilinen bir olay olduğuna işaret etmektedir. Oradaki halk zinayı meşru saymıyor. İnsan fıtratına uygun olarak nikâhlanmayı şart koşuyor. Nikâhsız cinsi ilişkinin meşru olduğu bir batıl düzen bile yoktur.

Bu husus Greklerde ve bugünkü Avrupa’da görülen bir husustur. Boşanmanın yasaklanması, çok evliliğin meşru kabul edilmemesi ile ülkelerde bu husus yaygın hale gelir.

Bugün olduğu gibi genelevler sisteminin yaygınlaşması Batı uygarlığının hastalığıdır.

مَا لَنَا فِي بَنَاتِكَ

MAvLaNAv FIy BaNAvTiKa

“Bintlerinde bizim için olmadığını”

İki kız değil, kızlarında bizim bir hakkımız yoktur. Tevrat’ta söylendiği gibi iki kız değil, üç veya daha fazla kızı vardır.

Bunun manası şudur; eşcinsellerin evlenmeleri yasaklanmış olabilir. Yani eşcinsellik yapanların karşı cinsle evlenme haklarını o topluluk yasaklamış olur.

Son on veya yirmi sene öncesinde evli kadının cinsi ilişki kurması suç sayılırdı. Erkeklerin ise ikinci eş edinmesi suç sayılırdı. Sonra hâkimler kadınların da cinsi ilişkilerini suç saymamaya başladı.

Buradan anlaşılan, eşcinsel olan erkeklere kızlarını kimse vermemektedir.

مِنْ حَقٍّ

MiN XaqQın

“Haktan”

Bunun başka ifadesi; erkeklerin erkeklerle ilişkisi gibi erkeklerin kadınlarla arkadan ilişkisi de aynı derecede çirkin sayılmaktadır. Tevrat’ta hayvanlarla yapılan ilişkiler bile ölüm cezası ile cezalandırılmaktadır.

Sonuç olarak erkeklerin çok kadınlarla evlenmesi ile kocasız kadın bırakılmamaktadır. Evlenme akdi son derece kolaylaştırılmış bulunmaktadır. Yasaklanan şeyler şunlardır:

a) Birbirleri ile birinci ve ikinci dereceden akraba olanlar cinsi ilişki kuramazlar. Baldız gibi boşandıktan sonra evlenilebilir kimse ise zina cezası verilir. Kardeş gibi hiçbir zaman evlenilemeyecek kimse ile ise fuhuş cezası verilir.

b) Cinsi ilişki kapalı olmamalıdır, ilişki kuracaklarını duyurmalıdırlar. Kurduktan sonra da duyursalar yeterlidir. Kapalı ilişkide bulunanlara zina cezası verilir.

c) Cinsi ilişki kuran kadın iddetini doldurmadan başka birisiyle cinsi ilişki kurarsa fuhuş cezası ile cezalandırılır.

d) Erkek diğer erkekle arkadan cinsi ilişki kurarsa zina cezası ile cezalandırılır.

Bunun dışında bir toplulukta genelev veya erkek evleri oluşturulursa, o kavme saldırıp topluluklarını dağıtmak ve bu fiili yapanlara cezalarını vermek merkez bucakların veya komşu bucakların hakkıdır.

Nikâh akdi yapılmasa bile gizli olmamak suretiyle yapılan cinsi ilişki de nikâh akdi varsayılır.

وَإِنَّكَ لَتَعْلَمُ

VaEinNAKa La TAGLaMu

“Ve sen biliyorsun”

Burada haberi fiil olan isim cümlesi getirilmiştir. Haber muzaridir. Eskiden beri yapılan iş olduğu için cümle isim cümlesi haline getirilmiştir. Bizim şimdi ne istediğimizi sen eskiden beri bilmektesin demektir.

Bunların muradı cinsi tatmin değildir. Bunların muradı erkek evlerine sermaye bulmaktır. Bunu da daha çok başka kavimlerden devşirdikleri kimselerle sağlarlardı.

Amerikalıların zencileri köle yapmaları böyledir. Amerikalılar beyazları köleleştirmiyordu, Kızılderilileri bile köle yapmıyorlardı. Osmanlılar da Müslüman çocuklarını yeniçeri ocağına almıyorlar, Hıristiyan çocuklarını alıyorlardı.

Demek ki bu âyetler aynı zamanda insanların dışlama ve aşağılama huylarını da anlatmaktadır.

مَا نُرِيدُ (79)

MAv NuRIyDu

“Ne murad ettiğimizi.”

Bazı davranışlar vardır ki size söylenmesine gerek kalmaksızın davrananların kasıtlarını bildirir. Bir yabancı beldelerine geldiği zaman halk onun üzerine çullanır, misafiri erkek evine sermaye yaparlardı. Hatta başka beldelerde yaşayıp o yolla para kazanmak isteyen o beldeye gelir, birisine misafir olurdu. Bunun manası budur, ben bunun için geldim demek idi.

Pazardan köle almak gibi halk da duyunca oraya koşuşur, ilk kirletmeyi kendileri yapıp sonra erkek evine teslim ederlerdi. Erkek evinden para da alırlardı. Ne var ki erkek evi bu işleri göstermiş ve işi yapmış olanı kabul ederdi.

Bugün de büyük kente gelen kadınlar da böyledir. Geçimlerini o yolla sağlamak üzere iş ararlar. Bu mesleği icra edenler önce kızı iğfal eder, sonra geneleve pazarlarlar.

Kur’an tüm sosyal yapıyı anlatmakta, sonuçlarını ve çözümlerini de bildirmektedir.

Bütün bu anlatılanların olmaması için normal evliliğin kolaylaştırılması gerekmektedir. Bunun için akit yapılmamış olsa bile yapılmış kabul edilmeli, lojmanlı apartmanlarda herkes iş ve mesken bulabilmeli, ekonomik sıkıntılar evlenmelere mâni olmamalıdır. Çok eşlilikle kocasız kadın bırakılmamalı, zina ve fuhuş cezası konmalıdır.

قَالَ لَوْ أَنَّ لِي بِكُمْ قُوَّةً أَوْ آوِي إِلَى رُكْنٍ شَدِيدٍ (80)

QAvLa LaV EanNa LiYa BiKuM QuvVaTan EaV EAvVIy EiLAv RuKNin ŞaDIyDın

“Dedi ki: Bende size karşı bir kuvvet olsa veya şedit bir rükne iva etsem.”

Burada “BiKüm”deki “Bi” “Fî” manasındadır. O işi yapmanızı engelleyecek gücüm olsa demektir. Sizi helâk edecek gücüm olsa demiyor. Sizin bu erkek evlerini kazanç yeri yapmaktaki huyunuza karşılık gücüm olsa demektir.

Eğer biz muktedir isek burada bu meslekleri sanat olarak icra eden erkekler hadım edilecek ve bu işi yapamayacak hâle getirilecektir. Mef’ûl olanlara da zina cezası verilir ve sürülür. Hadım müessesesi burada da teşri edilmektedir. Veya rükn-i şedide iva etsem diyor.

Rükün üstüne örtülen sağlam yapıdır. “Rüknetme” demek üstüne yerleşmek, onu mekân yapmak demektir. “Şedit” sağlam bir yapıya, kaleye sığınmak demek olur.

Demek ki böyle bir topluluk içinde yaşamaya gücünüz varsa, onların bu tür kötülüklerini önlemeniz gerekmektedir. Gücünüz yetmezse, bunların etki edemeyeceği sağlam bir yapıya sığınmak gerekir.

Bugün Lut Kavmi zamanına benzer bir hayat yaşanmaktadır. Bunları yenemediğimize göre yapacağımız iş rükn-i şedit ile kendimize yuva yapmaktır. Bu da yüz lojmanlı işyeri apartmanlarıdır. Oraya çekileceğiz. Tapular onların üzerinde olmayacak, tapular kooperatif üzerinde olacak ve böyle yapanlar kooperatife sığınamayacak, onları oraya sokmayacağız.

Onlarla beraber olmak demek o pisliklere bulaşmak demektir. Buluğ çağına erişen kimse evlenmelidir, evlendirilmelidir. Evlendirmek bize farz kılınmıştır. Hayatımızı düzenlerken örf ve adetlere göre değil şeriata göre düzenlemeliyiz, Kur’an’a göre düzenlemeliyiz. Bu da ancak hicretle olur.

Bugünkü resmi nikâhları kaldırmalıyız. Onun yerine evlilik sözleşmesini yapmalıyız. Evlilik sözleşmesi bugünkü hukukta geçerlidir. Serbest sözleşme sistemi vardır. Allah’ın şeriatını yaşamak istemeyenlerden ayrılmak bize zor gelmemelidir.

“Adil Düzen”den ne kadar uzak olduğumuzu görmektesiniz.

Bunu Kur’an üzerinde çalışmakla yeneceksiniz.

قَالَ

QAvLa

“Söyledi”

Hazreti Lut aleyhisselam son derece sıkıldı ve kavmine sıkıntı içinde söyledi.

Bugün de bizim durumumuz budur. Doğa kanunları vardır, başta eşleşme gelmektedir. Canlılar böylece bozuk olmayan nesiller üretirler.

Kur’an her şeyden çiftler yarattık demekte idi. Ben ilkokulda iken bu âyete mana veriyordum. Kur’anda bütün canlıların çift yaratıldığını yazdığını merkez okulda okuyan birisine söyledim. O zaman bakterilerin çiftleştikleri bilinmiyordu. Yıllar sonra bakterilerin de eşleştikleri öğrenildi. Çiftleşme yapılırken iki husus önemlidir. Kardeş hücreler çiftleşmemelidir ki bozukluklar devam etmesin. Bütün canlılarda dışarıdan çiftleşme vardır. İnsanların da yakınları ile eşleşmemeleri gerekir, yoksa nesil dejenere olur. İkincisi bir dişi yalnız bir erkekle eşleşebilir. Bir dişi birden fazla erkeği eş olarak almaz. Üçüncü konu da erkekler çoktur, dişiler azdır. Erkekler yarışırlar ve en güçlü erkek dişiyi yakalar, böylece neslin seleksiyon yoluyla sağlamlaşması sağlanır. Tüm canlılarda olan bu husus insanlar için de söz konusudur. Ayrıca insan ömrü boyunca aile şeklinde yaşar, ailenin devam etmesi için evlilik dışı cinsi ilişkiler suç sayılmıştır. Marks zamanında bunlar bilinmiyordu. Ona göre doğal olan serbest ilişki idi. Hâlbuki serbest ilişki tüm canlılarda doğal değildir. Dişi daima bir erkekten döl alır.

İşte…

Hazreti Lut aleyhisselamın söylemesine benzer şekilde biz de insanlığa söylemek durumundayız. Gücümüz yetmediğine göre rükni şedide koşmalıyız. Semt kooperatifi, bucak kooperatifi kurup yüz lojmanlı işyeri apartmanları ve dinlenme siteleri yapmalıyız.

لَوْ أَنَّ لِي بِكُمْ

LaV EanNa LiYa BiKuM

“Benim için size olsaydı”

Hazreti Lut Peygamber aynen bizim gibi idi. Kent içinde ehli beytinden başka kimsesi yoktu. Bugünkü insanların yaptıkları çirkinliklerine benzer çirkinlik yapıyorlardı. Onlara, benim sizin için de bir gücüm olsa diyordu.

Biz bu gücü elde etmek için 1967’de yola çıktık ama o zaman bizim yanımızda olanlar da bizden uzaklaştılar ve bizi yalnız bıraktılar.

Bugün çoğumuz çocuklara hâkimiz ama gelecekte hâkim olamayacağız. Ekonomik zorluklar onları da o kötülüklere zorlayacaktır.

Dün adını zikretmemek için davetlerine ‘oğlumuz-kızımız evlenecekler, düğüne davetlisiniz’ diyorlardı; bugün televizyonlarında kadınlara göbek attırarak para kazanıyorlar!

Takiyeyi meşrulaştırmakla kalmayarak vacip hâline getirdiler. Bu yetmedi, velinimetlerine kumpas kurdular, kaz gelen yeri tavuk verene sattılar.

قُوَّةً

QuvVaTan

“Kuvvet”

Benim size kuvvetim olsa diyor; yani ben size sözümü geçirsem, korkutabilsem diyor.

Kuvvet kelimesinin tanımı yapılıyor. Enerji maddenin içine giriyor ve onu istenen tarafa hareket ettiriyor. Kuvvet demek maddeyi hareket ettiren özelliktir. Kudret enerji demektir. Kudret zamanla alınan türev kuvvettir. İvmedir. Hızın artmasıdır. Yahut mekân içine yayılan enerjidir.

Elinize bir lastik alınız. Bu lastiğin iki ucunu iki elinizin parmakları arasına alınız ve geriniz. Parmaklarınızda hissettikleriniz kuvvettir. Bu lastiğin özelliğine tabidir. Eski uzunlukla yeni uzunluk arasındaki oran farkı ne kadarsa hissettiğiniz kuvvet de o kadar fazladır.

Kudret = Kuvvet * Uzayan Kısım = Kuvvet * (uzayan /uzunluk) * Uzunluk

Kudret = Kuvvet * Uzama Katsayısı * Uzunluk

Kudret, uzayda ölçülü miktarda vardır, artmaz eksilmez demektir. Miktarı sabit olan şey demektir. Cisimler birbirine aktarırlar ama toplam daima sabit kalır.

Şimdi lastiğin size yakın olan ucunu bırakın, sonra da diğer ucunu bırakın. Lastik ileriye fırlar. Eğer boşlukta ise artık sonsuza kadar öyle devam eder. Bu uzunluğa “zaman” diyoruz.

Uzaklık = Hız * Zaman

Kütle lastiğin özelliğidir.

d(uzaklık) / d(zaman) = Hız diyoruz.

Buradan

Kudret = 1/2 Kütle * Hız * Hız

Demek kuvvet kudretin, uzunluktaki dağılımıdır. Serbest kalınca hızın karesine düşen şeydir. Kütleye hız kazandıran şeydir. Uzunluktaki depolanmasına potansiyel enerji, hızdaki depolanmasına kinetik enerji denmektedir.

“Bende kuvvet olsa” demek, ben lastiği gerdiğim gibi size hareket verebilsem demektir. Sözümü zorla geçirebilsem demektir. Devletin askeri gücü kuvvettir.

أَوْ آوِي

EaV EAvVIy

“Veya iva etsem”

“Evy” yuva demektir. Hayvanların dinlenecekleri zaman bulundukları güvenli yerdir, yavrularını buralarda büyütürler. Sizin ulaşamayacağınız yere ulaşabilsem diyor.

Demek ki bizim bugünkü zinalı ve faizli dünyada elimizi kolumuzu sallayarak yaşama imkânımız yoktur. İki şeyden birini yapacağız. Parti kurup iktidarı ele geçirerek yurdumuzu bu pisliklerden kurtarmamız gerekir. Biz bunu Millî Görüş’te denedik… Biz bunu AK Parti’de denedik... Biz bunu Nur cemaatinde denedik... İktidar olduk, dünyaya yayıldık ama ülkemizi ve dünyamızı düzelteceğimize, bizim arkadaşlar onlarla bir oldular da sermayenin dünyayı sömürmesine uşaklık ediyorlar!.. İkincisi ise hicret etmektir.

“Lev” kelimesi ile başladığına göre böyle bir imkân yoktur.

Birincisini isim cümlesinde kullandı, ikincisini muzari cümlesi ile yaptı.

Birincisi mümkün olmasa da ikincisi mümkündür demektir.

إِلَى رُكْنٍ شَدِيدٍ (80)

EiLAv RuKNin ŞaDIyDın

“Şedit bir rükne…”

Yahut şedit bir rüknde yuva yapsam, orada evim olsa...

“Şedit rükn” neresidir?

- Hazreti Musa Peygamberin kavmi için çöldü.

- Hazreti Nuh Peygamberin kavmi için gemi idi.

- Hazreti Muhammed ve Kur’an ehli için Medine idi.

- Bizim için de yüz lojmanlı işyeri apartmanları olacaktır.

Onlar şedit rükn olmaktadır. Beş dönümün çevresi çevrelenmiştir. Duvarlar yapılmakta, kameralı gözetleme kuleleri var. Bunun dışında apartman kendi sosyal yapısını kendisi oluşturuyor ve her türlü çirkinliklerden, faiz ve zinadan kendilerini koruyorlar.

Zinayı ve faizi meşru kılanlar vardır. Onlara söz anlatmamız mümkün değildir. Siz onlara istediğiniz kadar deliller, âyetler ileri sürün, istediğiniz kadar hikmetlerini anlatın, onlar kör ve sağırdırlar. Bizim anlamadığımız şey; inanmış insanlar zinalı ve faizli düzeni nasıl oluyor da benimsiyor ve rahatlıkla onların arasında onların dostu olarak yaşıyorlar?!.

قَالُوا يَالُوطُ إِنَّا رُسُلُ رَبِّكَ لَنْ يَصِلُوا إِلَيْكَ فَأَسْرِ بِأَهْلِكَ بِقِطْعٍ مِنَ اللَّيْلِ وَلَا يَلْتَفِتْ مِنْكُمْ أَحَدٌ إِلَّا امْرَأَتَكَ إِنَّهُ مُصِيبُهَا مَا أَصَابَهُمْ إِنَّ مَوْعِدَهُمُ الصُّبْحُ أَلَيْسَ الصُّبْحُ بِقَرِيبٍ

QAvLUv YAv LUvOu EinNAv RuSuLu RabBıKa Lan YaÖıLUv EiLaYKa FaEaSRi BiEaHLiKa Bi QıOGın MiNa elLaYLi VaLAv YaLTaFıT EaXaDun MiNKuM EaXaDun EilLa iMRaETaKa EinNaHUv MuÖIyBuHAv MAv EaÖAvBaHuM EinNa MaVGıDuHuMu eöÖuBXu EaLaYSa elÖuBXu Bi QaRIyBın

“Ey Lut diye kavl ettiler. Biz Rabbinin resulleriyiz. Onlar sana vasıl olamayacaklar. Ehlinle leylden bir kıta içinde isr et. Sizden mer’inden başka kimse iltifat etmesin. Onlara isabet edecek, ona da isabet edecektir.  Mev’idleri subhtur. Subh karib değil midir?”

Mantıkta fasl ve vasl bölümü vardır. Burada hassaten “ve” harfinin ne zaman zikredileceği, ne zaman zikredilmeyeceği anlatılır. Kemali ittisal ve kemali infisal varsa “ve” harfi getirilmez. Bu arada da konuşma artık Lut Kavmi tarafından olmadığı için de “ve” harfi getirilmemiştir. İttisal değil de infisal olduğunu anlatmak için “Ey Lut, Rabbinin resulleriyiz” demektedirler.

Elçiler Hazreti Lut Peygambere diyorlar. Onlar da oradadırlar. Onlar sana vasl edemeyecekler diyerek, onlardan gizli söylediği anlaşılmaktadır.

Demek ki Hazreti Lut misafirleri başka odaya almıştır. Kavmi konukların kendilerine teslim edilmesini istemektedir. Hazreti Lut kavmi ile konukları arasında gidip gelmektedir. Konuklar diyorlar ki; Biz Rabbinin elçileriyiz. Biz şimdi gideceğiz. Onlar bize vasıl olamayacaklar. Sana da vasıl olamayacaklar diyorlar. Elçiler çıkıp gittiler. Dördüncü boyuta geçerek gittiler. Yahut hızlanarak görünmez oldular ve odadan çıkıp gittiler.

Bugün bu olaylar tamamen bilinmektedir. Işık hızı bize yaklaşırken de uzaklaşırken de hızı değişmemektedir. Bu ancak kompleks uzayda mümkün olur.

 

(J*Işık Hızı + Cismin Hızı)* Zaman1 = Işık Hızı * Zaman2

(-J*Işık Hızı - Cismin Hızı)* Zaman1 = Işık Hızı * Zaman2

Işık Hızı2 - Cismin Hızı2 * Zaman12 = Işık Hızı2 * Zaman22

Zaman1 = Zaman2/Karekök(1-Cismin Hızı2/Işık Hızı2)

 

Birinci zamanın hızı ışık hızına eşit olursa ikinci zaman sıfır olur.

İki tarafını uzunluk ile çarparsanız, birinci uzunluk ışık hızına eşit olursa ikinci uzunluk 0 olur yani görünmez.

Bugün bunlar izafiyet nazariyesi ile ispatlanmış bulunmaktadır.

Görünmemenin ikinci şekli ise beşinci boyut içinde dördüncü uzaya girmedir. Bir koyun kalenin dışına görünmeden çıkamaz ama kuş kapıya uğramadan dışarıya çıkabilir.

İşte, elçiler bu yolla yok olacaklardır.

Gecenin bir kıtasında demek karanlık zamanında ve onların haberi olmadan demektir. Hazreti Lut’un orasını terk etmelerini de istemektedirler.

Karısını uyandırmamak şartı ile iltifat etmeden de çıkın diyor. İltifat telefe yakın kelimedir. Telef etmek boşa harcamak demektir. İltifat, kendi kendisine harcamak, ortadan kaybolmadan demektir. Herkes hazır olacak. Karısının haberi olmayacak.

Onlara isabet edecek ona da isabet edecektir. Vaat edilen sabaha doğru olacaktır. 

Savaşlarda saldırı genel olarak sabaha doğru olmaktadır. Başlıca sebebi budur. Eğer düşmanı gafil avlarsanız, o uykuda iken baskın yapmış olursunuz ve onlar karşı davranış yapamaz, mağlup olur. Zelzele ve patlamalar da sabaha doğru olur. Karalar soğuyunca çatlar, sarsıntılar olur, yer indif’a eder. Fırtınalar, rüzgârlar ve seller farklıdır, öğleden sonra koparlar.

“Subh” kelimesi burada tekrar edilmiş, zamir gönderilmemiştir. Birinci subh gecenin sabahıdır. Marife gelmiştir, o gecenin sabahını ifade etmektedir. Bize aynı zamanda hazırlığın gece yapılmasını, karşı saldırının sabaha doğru yapılmasını öğretmektedir.

“Subh” kelimesinin izhar edilmesi birinci subh ile ikinci subhun farklı olmasından ileri gelir. İkinci subh yeni düzenin gelmesidir. O düzenin gelmesi de yakındır. Burada bize öğrettiği şudur. Uygarlıkların gündüz ve geceleri vardır. Zifiri karanlıktan sonra aydınlık başlar. Uygarlıklar da topluluğun en çok bozulduğu zaman başlar.

Yani üçüncü binyıl uygarlığının sabahı da yaklaşmış olmalıdır. 

قَالُوا يَالُوطُ

QAvLUv YAv LUvOu

“Ey Lut dediler”

Resuller kavminden ayrı bir yerden yahut diğerlerine görünmeksizin dediler.

Hazreti Muhammed vahiy aldığı zaman Cebrail diğerlerine görünmezdi. Hazreti Peygamberin de gördüğü hususu bilinmemektedir. Hira Dağı’nda görmüştür. Kur’an vahyini alınca görmedikleri de bilinmektedir. Hazreti İbrahim Peygamber ile görüştükleri zaman karısı da görüyordu. Bu sebeple biz onlardan ayrı yerde görüştü diyoruz.

Melekler ışık hızının üstünde seyrettiklerinden çok kısa zamanda bir yerden diğerine gitmiş olabilirler. Hazreti Lut ayrı odada onlarla görüşmektedir.

إِنَّا رُسُلُ رَبِّكَ

EinNAv RuSuLu RabBıKa

“Biz Rabbinin resulleriyiz”

Hazreti Lut aleyhisselama Sodom’un helak edileceğini haber vermeye gelmişlerdir. Elçiler helak etmeyecek, elçiler sadece haber verip Hazreti Lut’un ve ehlinin kurtulmasını sağlamak amacındadırlar. Helak ihtimalleri şöyledir:

a) Bir yer çöker, zelzele olur. Bu çökmede suların eritmesiyle eriyen tuzlarla boşluk meydana gelir ve ondan dolayı çöker.

b) Dağların tepeleri aşınır, magma tabakasını deler ve yanardağ oluşturulur.

c) Uzaydan gelenler yer tabakasının gergin yerlerine gider ve orasını kırarlar.

d) Uzaydan gelen füzeler atom benzeri bombalar yağdırırlar ve böylece zor günler yaşanır.

لَنْ يَصِلُوا إِلَيْكَ

LaN YaÖıLUv EiLaYKa

“Sana vasıl olamayacaklar”

Önce Hazreti Lut’a inanmayacak ve onunla beraber çıkmayı kabul etmeyeceklerdir. Ne zaman ki bombalar patlamaya başlar veya yer sarsılmaya başlarsa, o zaman onlar da koşup yetişmeye çalışacaklardır. Artık yetişemeyeceklerdir.

Buradaki koşma Hazreti Lut’u helak etme dışında kurtulma amacıyla olacaktır. Islah olmayacaklardır. Tövbeleri artık kabul edilmeyecektir.

Bugün insanlık aynı durumdadır, Türkiye de aynı durumdadır, Ankara aynı durumdadır. Büyükşehirler basit sabotelerle artık yaşanmaz hale gelmiş olur. Şimdi biyolojik ve kimyasal silahlar henüz devletin kontrolündedir. Tekel sermaye de hâlâ ümidini kesmemiştir. Yarın helak zamanı gelince artık tevbe kabul olunmayacaktır.

فَأَسْرِ بِأَهْلِكَ

FaEaSRi BiEaHLiKa

“Ehlinle isra et”

Arapça “sabahleyin yola çıkma, öğleyin yola çıkma, akşamüstü yola çıkma” gibi kelimeler vardır. Geceleyin yürümeye “isra” denmektedir. “Seriy”, yer altında akan deredir. Dere akarken kumlu yere gelince kaybolur, sonra ileride ortaya çıkar. Buna seriy denir. Gündüz dinlenip geceleyin yürümeye de “seriy” denir

“Ehlinle” demekle demek ki başka tâbi olanlar yoktu. Hazreti Lut aleyhisselam oralara gelme idi. Halktan ona tabi olanlar olmamıştı. Sadece mürsel olarak gelmişti. Dolayısıyla kendi ailesinden başka kimse yola çıkmayacaktır.

Buradaki “Bi” tadiye için olabildiği gibi “Mea” manasında da olabilir.

بِقِطْعٍ مِنَ اللَّيْلِ

Bi QıOGın MıNa elLAYLı

“Geceden bir kıta”

Buradaki “Bi” “Fî” manasındadır. “Fî” bütün geceyi kaplar, hâlbuki “Bi” onun bilinen bir parçasını kaplar. Kıta nekre olmuştur. Gecenin bir yerinde çıkacaktır. Ama belli bir saat yoktur. İstenen gece çıkmasıdır. Akşamdan vakit almalıdır. Sabahtan da vakit almamalıdır. Karanlığın çöktüğü zamanda olmalıdır. Diğerlerinin duymasını istememektedirler. Çünkü duyarlarsa onu kovalayanlar olabilir, bu arada kendileri kurtulmuş olurlar.

Şartlar oluşunca, yeni uygarlığın gelmesi için şartlar sağlanınca, tutucuların gitmesi gerekir. Yalnız suçluların değil tutucu olanların da gitmesi gerekir. Artık yeni uygarlığın zamanı gelmiştir. Tüm yeryüzü İbrahimî uygarlığa kavuşacaktır. Bu arada insanlığa ibret olarak Sodom helak edilecektir.

Tekrar hatırlamamız gerekir ki bu dünyada cihad yapanlar ve onlara tabi olanlar bu helakten kurtulacaklardır. Diğerleri iyi olsalar da helak olacaklardır. Âhirette ise iyiler cennete gidecek, bu helaklerinde zulme uğramışlarsa o onlara karşılanacaktır.

وَلَا يَلْتَفِتْ مِنْكُمْ أَحَدٌ

VaLAv YaLTaFıT MiNKuM EaXaDun

“Ve sizden hiçbiri geri kalmasın”

Yani kurtulacak olanlar kurtulacak, helak olanlar helak olacaklardır ve helak olanları artık kimse kurtaramayacak, kurtulacaklar da helak olmayacaklardır.

İBRAHİMÎ DÜZENİN TEMELLERİ ŞUNLARDIR:

1) RASYONEL YANİ AKLÎ OLMASI. Hazreti İbrahim’e kadar insanlar sezilerle yani ilhamlarla hareket ediyorlardı. Hazreti İbrahim insanlara akılla hareket etmeyi öğretti. Nuh Uygarlığında bu uygulama yöneticiler tarafından benimsenmişti ama halka kadar yaygınlaşması Hazreti İbrahim ile başlar.

2) BEŞERİ OLMASI. Hazreti Nuh Peygamber İslâm uygarlığını getirmiş ama sadece kendi kavmine getirmişti. Oysa Hazreti İbrahim ailece tüm insanlığa İslâm uygarlığını götürecektir. Bununla görevlidir. Bugün dört dinin mensupları onun milletindendirler.

3) TÜM YERYÜZÜNE BARIŞI GETİRMEK, TÜM İNSANLIĞI HUKUK DÜZENİNE ULAŞTIRMAK; insanları kabile aşamasından devlet aşamasına ulaştırmak, yani insanlığa barış düzenini, İslâm düzenini getirmek.

4) BUNU SAVAŞARAK DEĞİL HİZMET EDEREK SAĞLAMAK. Hazreti Musa savaşmadı, hicret etti. Hazreti İsa savaşmayı yasakladı. İsrail oğulları hep sürüldüler ama uygarlığı dünyaya yaydılar. Müslümanlar fiilen laikliği getirdiler, dinde baskıyı kaldırdılar.

Bunu Hazreti İbrahim Peygamber başlattı. Üç bin sene insanlık bu hedeflere ulaşmak için çaba gösterdi. Ancak yirminci yüzyılda kabile aşamasından devlet aşamasına tam olarak ulaşıldı. “ADİL DÜZEN” bunun ilk uygulaması olacaktır.

Gerçi ilk uygulama Kur’an nazil olduğu zaman yapılmış, ancak sadece Arabistan’da yapılmış ve en çok raşit halifeler zamanında uygulanmıştır. O günkü teknoloji İbrahimî uygarlığı uygulamaya müsait olmadığı için tekrar saltanata dönüşmüştür.

Sodom’un helaki insanlık için İbrahimî uygarlığı Allah’ın başlatmasıdır.

إِلَّا امْرَأَتَكَ

EilLay iMRaETaKa

“İmreen dışında”

Evet, ehli beytten olduğu halde isyan ettiği için o da helak olanlardan olacaktır.

Hazreti Nuh’un oğlu ve Hazreti Lut’un karısı Kur’an’da zikredilenlerdir.

Bize şunu anlatmaktadır ki size en yakın olanları kandırırlar ve karşı taraftan olur.

Tarihte böyle karısı veya oğlu tarafından bertaraf edilen hükümdarlar çok olmuştur.

Karısı zaniye değildi. Çünkü onlarda zina zaten yaygınlaşmamıştı, haram sayılıyordu. Günahı fahişelik değildi. Kendisi kadın olduğu için Lut Kavmi’nin kötü huylarına katılması söz konusu değildi. Ama o da erkek evlerinin işletilmesine katılmış, o kötü faaliyetin yöneticilerinden olmuştur. Dolayısıyla o da helak olacaktır.

Bunun günümüzdeki anlamı şudur: Bir Müslüman genelev işletmez. Bir Müslüman faizli işletme işletmez yani faiz işletmesini kurmaz.

Katılım bankaları faizli işletmelerdir. Burada para yatırmak ve çekmek zaruret dolayısıyla meşrudur ama böyle bankayı kurup faizli işlem yapmak onlardan olmak demektir.

Mudarabe var, murabaha vardır. Biri ticarettir, biri faizdir. İkisi birdir diyenler Allah’a savaş açmışlardır.

Mudarabede sermaye sahibi sermaye koyar, emek sahibi de emeğini koyar. İş yapılır. Kâr edilirse, aralarında anlaştıkları oranda bölüşürler. Zarar edilirse, sermaye sahibi zarar etmiş olur, emek sahibi ücret almadan çalışmış olur, emekten zarar etmiş olur.

Murabahada ise satın almadan malı pahalı satarsın. Sen peşin para vererek ucuz mal alırsın. Bu faizdir ve haramdır. Hazreti Peygamber açıkça ‘elbey’an la yectemiani’ demektedir. Fıkıhçılara göre olmayan malı veresiye satamazsınız, sipariş alabilirsiniz. Burada tüccar riziko taşımadığı için faizdir. Yine Hz. Peygamber demiştir ki riziko olmayan yerde kâr da yoktur.

O halde bugünkü faizsiz bankaların hepsi faizlidir. Genelevleri işletmekten farksızdır.

Peki, ne yapılacak?

Şirket-i kıraza dönülecektir yani mudarabe şirketine dönülecektir. Şirketler kâr ettikleri takdirde şirket dıman ilkesi içinde o da kârını alacaktır. Ama zarar ettiği zaman da banka kâra iştiraki nisbetinde zarara da iştirak edecektir.

إِنَّهُ مُصِيبُهَا مَا أَصَابَهُمْ

EinNAHUv MuÖIyBuHAv MAv EaÖAvBaHuM

“Ona, onlara isabet edecek olan isabet edecektir”

“İnnehu” şan zamiridir, mahzuf olan bir kavrama gider. Erkek zamir kullanılır. Kesreli “İnne”den sonra gelir. Daha önce anlatılanlar açıklanır. Dolayısıyla kelamın başında söylenmez. “Ona isabet edecek” mübtedadır. “Mâ Esabehüm” haberdir.

Burada âyetin bize öğrettikleri nelerdir?

Ailemizin içinde eşimiz kötü ise biz ona özel ceza vermeyiz. Oğlumuz kötü ise biz ona ceza vermeyiz. Kötü düzende kötülük yapanlara hukuki cezalar verilmez. Biz hicret eder ayrı site kurarız. Ondan sonradır ki kötülükler yapmaya devam ederse onu dışlarız, süreriz. Yahut biz hicret ederiz, o gelmez, dolayısıyla ondan kurtuluruz.

Hazreti Nuh Peygamberin kıssasında oğlu gemiye gelmiyor.

Hazreti Lut Peygamberin kıssasında Hz. Lut ona haber vermiyor.

Bizim kuracağımız yüz lojmanlı apartmanımıza kimilerini davet edeceğiz gelmeyecekler. Kimileri de gelecek ama onları başka apartmana yerleştireceğiz veya aynı apartmanda olsak bile onlarla aynı katta oturmayacağız.

إِنَّ مَوْعِدَهُمُ الصُّبْحُ

EinNa MaVGıDuHuMu eöÖuBXu

“Onların mev’idi subhdur”

Yani sen öyle bir zamanda yola çık ki onlara gelecek olan sana gelmesin. Yeterli derecede mesafenin dışına çık.

Adil Düzen, Kur’an Düzeni Çalışanlarına Allah değişik yoldan haber verecek ve İstanbul’dan ayrılmış olacağız. Yalova’da yüz lojmanlı işyeri apartmanımız olacaktır. Apartmanın en alt bodrumu sığınak olacaktır. Bu apartman kazıklar üzerine oturacak ve dağda da olsa ovada da olsa devrilmeyecek. Belki üst katlardakiler bombalardan yahut sarsıntıdan ölecek ama ışıklar yer altında olan bodruma ulaşamayacaktır. Demek ki sığınağa inecek kadar zamanımız olacaktır.

Ahşap dinlenme evlerinde durum farklıdır. Bir dönümde kazılacak toprak korunaklara yerleşeceğiz ve bombalardan korunabileceğiz. Orası atom, gaz veya biyolojik olarak kirletilmişse helikopter kaldıracak ve evimizi başka yere koyacaktır.

Yani Allah bize korunacağımız zamanı bir yolla bildirecektir. O zamana kadar maskelerimizi takmış olacağız.

Gerek ahşap dinlenme evlerinin gerekse lojmanlı apartmanların başka bir faydası, zelzele veya saldırı sonunda normal hayata en kısa zamanda dönme imkânının olmasıdır. Apartmanın üst tarafı yıkılmış olabilir ama biz bodrumlarda yaşamaya devam edebiliriz yahut ahşap dinlenme evlerine taşınırız.

أَلَيْسَ الصُّبْحُ بِقَرِيبٍ

EaLaYSa elÖuBXu Bi QaRIyBın

“Sabah yakın değil mi?”

“Sabah” burada tekrar edildiği için bu sabah sosyal sabahtır.

Yani…

Yeni uygarlığın doğması yakın değil mi?

Birinci ve ikinci dünya savaşları sabahı müjdelemektedir. Sosyalizm sabahı müjdelemektedir. 7 Haziran seçimi sabahı müjdelemektedir. 1 Kasım seçiminde CHP’nin birinci parti olması sabahı müjdeleyecektir.

Cumhuriyet inkılâplarının tamamı sabahın yaklaştığına işarettir.

28 Şubat müdahalesi AK Parti’yi müjdelemiştir.

فَلَمَّا جَاءَ أَمْرُنَا جَعَلْنَا عَالِيَهَا سَافِلَهَا وَأَمْطَرْنَا عَلَيْهَا حِجَارَةً مِنْ سِجِّيلٍ مَنْضُودٍ (82)

Fa LamMAv CAyEa EaMRuNAv CaGaLNAv GAvLiYaHAv SAFiLaHAv Va EMOaRNAv GaLaYHAv XıCaRaTan MiN SicCIyLin MaNWUvWın

“Emrimiz ciet edince âlisini sefili ca’lettik ve üzerine mendud siccilden hacerler imtar ettik.”

Âd ve Semud kavimlerin helâk olmalarına fırtınalar ve sarsıntılar sebep olmuştu, benzer doğal âfetler ile karşılaşmışlardı. Medyen de Âd ve Semud’un helâkine uğradı. Nuh Kavmi’ni tufan aldı. Lut Kavmi’nin helâk şekli tamamen farklı anlatılmaktadır. Ters çevirdik, üstünü altına getirdik denmektedir ve kümelenmiş sicilli taşlar yağdırdık diyor. Tamamen farklı bir helâki anlatıyor.

Âd, Semud ve Medyen’e hep benzer helâki verdi de acaba Lut Kavmi’ne neden farklı bir helâk verdi?

Hazreti Nuh Peygamberin kavminin helâki de farklı idi ama doğadan gelen bir helâk olduğu için benziyordu. Lut Kavmi’nin helâki ise farklı idi. Hazreti Nuh yeni uygarlık kuruyordu. Hazreti Hûd, Hazreti Salih ve Hazreti Şuayb ise uygarlığı ıslah ediyordu. Oysa Hazreti Lut, Hazreti İbrahim Peygamberin kuracağı yeni medeniyete zemin hazırlıyordu, dolayısıyla onun kavminin helâki farklı olacaktı.

Günümüzdeki Birinci ve İkinci Cihan Savaşlarına benzemektedir; Sovyet inkılâbına benzemektedir. Yani tarım dönemi uygarlığı yıkılıyor, “Adil Düzen”e yol açılıyor. Yıkılma doğal afetlerden çok özel silahlarla yapılmakta, bugünkü saldırı araçları kullanılmaktadır.

Bugünkü tehlike zelzeledir; zelzeleye henüz bir çözüm bulunamamıştır.

Üstünü altına getirdik dedikten sonra “ve” harfi ile atfederek üzerine taşlar yağdırdık denmektedir. Demek ki üstünü altına getirme ayrı, taşlar yağdırma ayrı bir şeydir.

Üstün alta gelmesi iki yolla olur; zelzele veya yanardağ patlaması ile olur, selle de olur. Burada doğal afete işaret etmektedir. Taşların gönderilmesi ise tamamen bombalardır. Fil Sûresi’nde de “hıcareten min siccil” denmektedir.

“Siccil” kelimesi Kur’an’da dört yerde geçmektedir.

Bunlardan birinde kıyametten bahsederken kitaplar için siccili topladığımız gibi kıyamette toplarız diyor. Diğeri fil ashabına gönderilen taşlar için kullanılır ve iki defa da Lut Kavmi’ne gönderilen taşlardan bahsederken getirilmektedir.

Akevler Lügati’nde “Siccil” kap veya kılıf demektir.

Yazı yazılan veya resim çizilen taşların üstü örtüldüğü için kayıtlara sicil denmektedir. Kur’an’da kitaplarda tescil edilmiş tabiri geçtiği gibi bugün de sicil ve tescil kelimeleri kullanılmaktadır. İşaretlenmiş taşlar deniyor. Kur’an’da ileride gelişecek sistemlerin ilk ilkel örnekleri kullanılmıştır. İnsanlara orada defineler olduğunu işaret eder. “Fil, tayr, hicare, siccil” kelimeleri bugün gelişmiş olan dünyanın temel savaş unsurlarıdır. Bugün yönlendirilmiş şekilde imal edilen füzeler «hicaretün min siccil»dir.

فَلَمَّا جَاءَ أَمْرُنَا

Fa LamMAv CAyEa EaMRuNAv

“Emrimiz gelince”

“Emr” buyruk demektir yahut iş demektir.

Buyruğumuz gelince diyor.

Kime emretmiştir?

Meleklere emrettik anlamı verilebilir. Ama eğer emir kelimesi iş manasında ise zamanı gelince, işler olgunlaşınca anlamındadır.

Adil Düzen Çalışanları hazır olduğu zaman, zamanı gelmiş olacaktır. Eğer bugün “Adil Düzen”in dışında olanlar faaliyette iseler, başarılı iseler, bu daha zamanı gelmediğinden dolayıdır. İnsanlığın uygarlaşmadaki akışı içinde zamanı gelmişse emir gelmiş olur. O sebepledir ki “felemma emerna” demiyor, “Fa LamMAv CAyEa EaMRuNAv / emrimiz gelince” diyor. Böylece çok önemli hususa defalarca işaret ediyor. Günü gelmeden beklenen olmaz. O da gaybın haberidir. Kimse bilemez.

جَعَلْنَا عَالِيَهَا سَافِلَهَا

CaGaLNAv GAvLiYaHAv SAFiLaHAv

“Âlisini sefili yaptık”

Binalar yıkılmış ve diğer binaların yıkıntısı arasında kalmışlardır.

Bugünkü bombalar hep bunu yapıyor, yağdırdığı bombalarla üstünü altına getiriyor.

Birinci ve İkinci Cihan Savaşları yeterli oldu da yeniden bir helâke gerek kalmadan “Adil Düzen” gelecek mi, yoksa daha üçüncü cihan savaşı da var mıdır?

Bugünkü dünyanın gidişine bakılırsa üçüncü cihan savaşı olmayacaktır.

Ne var ki insanlık “Adil Düzeni” kabul etmedikçe büyük helâk mukadderdir.

Bu hususta yazdığımız “100 Sorun - 100 Çözüm” çalışmamız okunabilir.

Bu anda Türkiye bunun merkezindedir. Merkezde Erdoğan vardır.

Erdoğan “Adil Düzen”e dönerse insanlık üçüncü cihan savaşını yaşamadan üçüncü binyıl uygarlığını kurmuş olur.

وَأَمْطَرْنَا عَلَيْهَا حِجَارَةً

Va EMOaRNAv GaLaYHAv XıCaRaTan

“Ve onlara hicareyi imtar ettik”

“Hicare” taş demektir. Kaya parçaları da hicaredir. Meteor da hicaredir. Kaya da hicaredir. “Kûnû hicareten ev hadiden” âyetinde elemanla cisim kastedilmektedir. “Demir olun” demek, parçalanıp demir atomlarına dönüşün yahut birleşik katı olun, yapı olun demektir.

“Matar” yağmur demektir. İmtarı uğursuz sayarlar.

Kur’an mâı imtar ettik demez, mâı inzal ettik der. Taşlar yağdırdık diyor.

Bu taşlar yanardağın patlamasından, lavlardan çıkan taşlar da olabilir yahut insanların veya meleklerin hazırladığı bombalar da olabilir. “Mendud sicilden” dendiğine göre bunlar özel hazırlanmış bombalardır.

Allah Kur’an’daki Hazreti Lut’un kıssasında adeta çağımızı yani bugünü anlatmaktadır. Dikkat edecek olursak Kur’an’ın anlattıklarının hemen hemen hiçbir yerinde onlar o zamandı, şimdi artık onlar olmuyor diyemeyiz.

مِنْ سِجِّيلٍ مَنْضُودٍ

MiNSicCIyLin MaNWUvWın

“Mendud sicilden.”

Bir yere bir bomba atsanız o bina yıkılmaz. Birçok bomba atılacaktır. Bombalar peş peşe ve aynı hedefe atılmalıdır.

Bunlar peş peşe kümelenmiş ve gideceği yer belirlenmiş bombalardır.

Sanki ABD’nin Suriye ve Irak’a olan saldırısı anlatılmaktadır.

مُسَوَّمَةً عِنْدَ رَبِّكَ وَمَا هِيَ مِنَ الظَّالِمِينَ بِبَعِيدٍ (83)

MuSavVaMaTan GıNDa RabBiKa Va MAv HiYa MiNa ejJalLıMiYNa Bi BaGIyDin

“Rabbinin indinde müsevvemedir ve zalimlerden baid değildir.”

“Sevm, vesm” hep damga demektir. Meraya salınan hayvanlar karışmasın diye her hayvana damga vurulur. Hayvanlar sonunda sahiplerine iade edilir. Bu bombalar da kodlanmıştır. Nereye gideceği bellidir. Rabbin tarafından kodlanmıştır.

Buradaki “Ke” “sen” anlamındadır. Hazreti Muhammed’e hitap ettiği gibi hepimize ayrı ayrı hitap etmektedir. Bugün bize hitap etmektedir. Hazreti Nuh, Hazreti Hûd ve Hazreti Salih de de o kavim için uzak oldu demektedir. Hâlbuki burada tam tersine uzak olmadı diyor.

“Zalimlerden” diyerek bugünkü zalimleri kastetmektedir. Çağımızın zalimlerinden sömürücülerden uzak olmadığını söylemektedir. Böylece yaptığımız yorumların isabetli olduğunu bildirmektedir. Buradan öğrendiğimiz başka bir şey de bombaları zalimler yağdırıyor ama bombalar da zalimlere yağıyor.

Bizim yapacağımız tek iş vardır, Kur’an’ı birlikte okuyup içtihatlar yapmak, ondan sonra semt kooperatifleri kurmak.

Bugün biz Araplara acıyoruz. Ama Birinci Cihan Savaşı’nda onlar düşmanlarımızla bir olup Osmanlı İmparatorluğu’nu yıkanlara katıldılar. İkinci Cihan Savaşı sonrasında da din düşmanlarına teslim oldular. Yarın Kürtler de aynı şeyi yapacaklar. Önce devletimizden ayrılacak, sonra ateist zalimlere teslim olacaklardır.

Zalim kendisine zulmetmiş olur. Zalimlerle işbirliği yapanlar kendilerine kuyu kazmış olurlar. AK Partililer Millî Görüş’e ve Nur cemaatine cephe almışlardır, aynı akıbet onları da beklemektedir. Bir zamanlar DP vardı, AP/DYP vardı, ANAP vardı; şimdi neredeler?

مُسَوَّمَةً عِنْدَ رَبِّكَ

MuSavVaMaTan GıNDa RabBiKa

“Rabbinin indinde müsevveme…”

“Rabbin tarafından müsevveme” denmiyor da “Rabbinin indinde” deniyor.

Bombaları Rab atmayacak, Rabbin indindeki kader gereği zalimler atacak. Böylece kendi nefislerine zulmedeceklerdir.

Bugün AK Parti de böyle kendi içinde parçalanmış durumdadır. Millî Görüşçüler, A. Gül’cüler, S. Soylu’lar, Erdoğan’cılar, Davudoğlu’cular. Birbirlerine Rablerinin indinde musevveme olan bombalar atıyorlar.

Türk halkı da partiler ve tarikatlar şeklinde parçalanmış durumda, boğuşma arifesine doğru gitmektedir. Biz bunları “Adil Düzen”e davet ediyoruz. Duyarlarsa kurtulurlar. Duymaz da zulme devam ederlerse, o zaman onlardan uzak oluruz.

وَمَا هِيَ

Va MAv HiYa

“Ve o değildir”

Buradaki “o” kodlanmış bombalardır. Bombaların içinde kimyasal gaz olabilir, biyolojik virüs olabilir, kurşunlar olabilir ama bunla kodlanmış olan bombalardır. Taştır. Dolayısıyla hepsini içine alır.

مِنَ الظَّالِمِينَ

MiNa ejJalLAvMiNa

“Zalimlerden”

Bu ayet kıssanın devamı değildir. Doğrudan bize söylenmektedir. Dolayısıyla bu zalimler günümüzün zalimleridir. Bizi bırakıp da onların yanında yer alanlar onlarla beraber zalimdir ve onlardan uzak değildir. “Uzak olmayacak” denmiyor, “uzak değildir” diyor. Yani biz bugün bu taşları ve bombaları yaşıyoruz.

Ne dersiniz, yaşamıyor muyuz?

Demek ki Kur’an çok açık olarak günümüzü bildirmektedir.

بِبَعِيدٍ (83)

Bi BaGIyDin

“Baid değildir.”

Buradaki “Bi” “Ma”dan ileri gelmektedir. “Leyse”ye müşabih “Ma”dan sonra “Bi” veya “Min” gelir.

 

 

 

 


HUD SÛRESİ TEFSİRİ(11.SÛRE)
1-1 VE 3.AYETLER
1397 Okunma
2-4 VE 6.AYETLER
1317 Okunma
3-7 VE 9.AYETLER
1363 Okunma
4-9 VE 12.AYETLER
1671 Okunma
5-13 VE 16.AYETLER
1220 Okunma
6-17 VE 22.AYETLER
1278 Okunma
7-23 VE 24.AYETLER
1261 Okunma
8-25 VE 27.AYETLER
1314 Okunma
9-28 VE 31.AYETLER
1423 Okunma
10-32 VE 36.AYETLER
1328 Okunma
11-37 VE 40.AYETLER
1320 Okunma
12-41 VE 44.AYETLER
1397 Okunma
13-45 VE 47.AYETLER
2077 Okunma
14-48 VE 49.AYETLER
1338 Okunma
15-50 VE 52.AYETLER
1365 Okunma
16-53 VE 57.AYETLER
1287 Okunma
17-58 VE 60.AYETLER
1342 Okunma
18-61 VE 63.AYETLER
1315 Okunma
19-64 VE 68.AYETLER
1622 Okunma
20-69 VE 73.AYETLER
1729 Okunma
21-74 VE 78.AYETLER
1427 Okunma
22-79 VE 83.AYETLER
1505 Okunma
23-84 VE 86.AYETLER
1317 Okunma
24-87 VE 89.AYETLER
1404 Okunma
25-90 VE 95.AYETLER
1227 Okunma
26-96 VE 101.AYETLER
1441 Okunma
27-102 VE 108.AYETLER
1463 Okunma
28-109 VE 113.AYETLER
1520 Okunma
29-114 VE 116.AYETLER
1395 Okunma
30-117 VE 119.AYETLER
1252 Okunma
31-120 VE 123.AYETLER
1313 Okunma