Abdullah Gül söyler, yen içinde kalır
1187 Okunma, 0 Yorum
Ahmet Hakan - Hürriyet
Lütfi Hocaoğlu

06.05.2011

USAME Bin Ladin'in öldürüldüğüne dair haberlerin hemen ardından en dikkat çekici açıklamayı Cumhurbaşkanı Abdullah Gül yaptı.
Şöyle dedi Gül:
“Terör örgütlerinin başlarının sonu, eninde sonunda canlı veya cansız bir şekilde ele geçirilmektir. Dünyanın en tehlikeli ve sofistike terör örgütünün başının da bu şekilde ele geçirilmiş olması, herkese ibret vesilesi olmalı. Büyük memnuniyetle karşılıyorum.”
* * *
Soruyorum:
Şu cümlelerin sadece birini bile Ahmet Necdet Sezer söyleseydi, mesela Akit'inden Bugün'üne, Yeni Şafak'ından Star'ına “sağ muhafazakâr” gazeteler ne tür başlıklar atardı?
Ya da...
Kemal Kılıçdaroğlu, Usame'nin öldürülüşünün ardından sadece “memnun olduk” diye bir açıklama yapsaydı, mesela Ahmet Taşgetiren'inden Abdurrahman Dilipak'ına, Ali Bulaç'ından Hasan Karakaya'sına neler yazarlardı?
* * *
Çok görmeyelim: “Kol kırılır, yen içinde kalır” yaklaşımı, gettocunun mottosudur.

Yazının tamamı için tıklayınız.

 

Yorum:

İkiz kuleleri yıkanlar Müslüman mı, müfsid mi?

Usame bin Ladin'in öldürülmesi haberiyle yer yerinden oynadı. Ama hemen ardından Photoshop'lu Usame resmi piyasaya çıktı. Çok kısa bir sürede resmin sahte olduğu anlaşılınca resmin gerçek olmadığı açıklaması yapıldı. Önce Usame silahlıydı dendi, sonra silahsızdı dendi. Ardı ardına gelen çelişkili açıklamalar ortalığı iyice karıştırdı. Komplo teorileri son hızla üretildi ve yayıldı.

Bütün bunlardan daha önemli olan ve ön planda olması gereken nokta ise Kuran'a göre savaş hali dışında insanları öldürenler Müslüman mı, Mümin mi, müşrik mi?

Bunun için ayetlere bakalım.

Bundan dolayı İsrail oğullarına yazdık: Şöyle ki bir cana karşılık olmadan veya arzda fesada karşılık olmadan birini öldüren tüm insanları topluca öldürmüş gibidir. (Maide 32)

İkiz kuleler iki uçakla yıkıldı. Bunu yapan belirsiz. Amerikan hükümeti Usame yaptı dedi. Bir çok insan buna inanmadı. Burada kimin yaptığı önemli değil. Önemli olan yapılan iş Kuran'a uygun mu? Kesinlikle değil. Hiç bir insan savaş dışında, kısas amacı dışında ve fesad çıkarması dışında öldürülemez. Bu kadar açık ve net bir delil varken ikiz kulelerin yıkılmasının kendisi aslında fesad çıkarmaktır.

Allah fesad çıkaranları sevmez. (Kasas 77)

Kesinlikle Allah ve resulüyle harb edenlerin ve yerde fesad çıkaranların cezası öldürülmek veya astırılmak veya elleri ve ayakları çaprazlama kesilmek veya arzdan sürülmektir. Bu onlar için dünyada bir rezilliktir ve onlara Ahiret'te büyük azab vardır. (Maide 33)

İkiz kuleleri yıkmakla PKK'nın insanları öldürmesi arasında ne fark var? İkisi de yeryüzünde fesad çıkarmak değil mi? İkisi de müfsid değil mi?

 

 

Lütfi Hocaoğlu






Sayı: 99 | Tarih: 8.05.2011
Mahir Kaynak
Kanal projesi
Çözüm
1243 Okunma
Süleyman Karagülle
Ahmet Hakan
Abdullah Gül söyler, yen içinde kalır
İkiz kuleleri yıkanlar Müslüman mı, müfsid mi?
1187 Okunma
Lütfi Hocaoğlu
Ahmet Taşgetiren
Büyük resim-küçük resim
Ölümü gösterip sıtmaya razı etmek
1105 Okunma
1 Yorum
Zübeyir Erol
Ruhat Mengi
Özgürlük ve Umut
Samimi Münafık
1088 Okunma
Vahap Alma
Zülfü Livaneli
geleceği bilmek
tarih tekerrürdür derler
1058 Okunma
Ali Bülent Dilek
Ruşen Çakır
Beş soruda Usame’den sonra
Kısıtlı Habercilik
1039 Okunma
2 Yorum
Tayibet Erzen
Mehmet Şevket Eygi
Diyalog ve Hoşgörü
Allah’ın Cenneti küçük mü?
973 Okunma
Emine Hocaoğlu


© 2024 - Akevler