Başörtülü Dr. Zeliha Asiltürk
1006 Okunma, 0 Yorum
Mehmet Şevket Eygi - Milli Gazete
Emine Hocaoğlu

06 NİSAN 2011


Dr. Zeliha Asiltürk... Dahiliye uzmanı... Bolu'da bir devlet hastanesine tayin edilmiş... Onbeş gün sonra kovulmuş... Suçu neymiş?.. Rüşvet mi almış?.. Yolsuzluk mu yapmış?.. Vazifesini ihmal mi etmiş?.. İhalelere fesat mı karıştırmış?.. Hayır hiçbir suçu yok... İşini çok güzel yapıyormuş, hastalarına çok iyi bakıyormuş... Sadece bir tek cinayeti, çok büyük bir suçu, affedilmez bir kabahati varmış... O da başına eşarp takmasıymış...

Bu anlattığım hadise yeni oldu, mutlaka duymuşsunuzdur.

Vefasız mı diyeyim, vefaları yetersiz mi diyeyim, on milyonlarca Müslüman, başı örtülü olduğu için atılan, kovulan, ikinci sınıf vatandaş muamelesi gören bu doktor hanımla ilgili protesto yapmayacak, onun haklarını savunmayacaklardır.

Seçimlerden önce "başörtüsüne hürriyet" diye küçük dilleri görününceye kadar ağızlarını açıp avaz avaz bağıranlara selam olsun!..

Böyle bir rezalet İngiltere'de olur muydu? İsveç ve Norveç'te olur muydu?.. Kanada'da, ABD'de olur muydu?.. Hayır hiçbirinde olmazdı, başörtülü Müslüman doktor vazifesini yapmaya devam ederdi.

Müslümanlığın bir kuralı da şudur: "Doğuda bir Müslümanın ayağına diken batsa, batıdaki Müslüman onun acısını yüreğinde duyacaktır..." Bu benim sözüm değildir, bir hadis mealidir.

Zerre kadar vicdanı olan Müslümanın, başörtülü olduğu için hastahaneden kovulan hanım doktora destek vermesi, onun insanlık haklarını koruması gerekir.

Bahaneleri şu: Devlet hastanelerinde kadın personel başını örtemezmiş. Tüzükler, talimatnameler, nizamlar böyleymiş... Resmi ideoloji böyle istiyormuş... Gülünç gülünç gülünç... Bin kere, milyon kere gülünç!..

Devletin kadın personeli havai mavi iç çamaşırı giyemez  kadar gülünç...

Türkiye'de insanlık ölmüş...

Sabatay Sevi'nin ruhu üzerimizi gölgeliyor...

(Başörtülü olduğu için işinden, hastalarından uzaklaştırılan, mağdur edilen, zulme uğrayan Dr. Zeliha hanımın haklarının korunması için bir komite kurulmasını tavsiye ve temenni ediyorum.)

Yazının devamı için tıklayınız.

Yorum:

 

Kapalı olduğu için görevinden alınan tek kişi bu değildir. Geçmişte bu tür olayların örnekleri vardır. Fakat tam tersine açık, mini etekli, askılı giyinmiş birinin atıldığını hiç duymadık. Bu olayda tek taraflı düşünülüyor. Lütfen bir şeyler yapılacaksa adaletli davranmaları gerektiğini düşünüyorum. Bence kapalı olmanın kimseye zararı yok. Üstelik İslam da kadınların kapalı olması gerektiğini herkes gayet iyi bilmesine rağmen bir şeyler yapılmıyor. Bu sorunun çözümü için kimse çalışmıyor. Türkiye laik ve İslam devleti olmasına rağmen bu sorunu bir türlü çözemediler.  En kısa zaman da bu sorunun çözülmesi dileğiyle…

 

Emine Hocaoğlu






Sayı: 96 | Tarih: 10.04.2011
Ebubekir Sifil
Katılım Bankaları
1614 Okunma
Zafer Kafkas
Ahmet Hakan
Gecikmeli bir misyoner yazısı
Nüfuz cüzdanı Müslümanlığı
1210 Okunma
Lütfi Hocaoğlu
Mehmet Şevket Eygi
Başörtülü Dr. Zeliha Asiltürk
1006 Okunma
Emine Hocaoğlu
Ruşen Çakır
İki iktidar arasında başörtülü kadın
983 Okunma
Tayibet Erzen
Mahir Kaynak
Geleceği kestirmek
940 Okunma
4 Yorum
Süleyman Karagülle
Zülfü Livaneli
“Hayata Dönüş” operasyonu ve basın
929 Okunma
Ali Bülent Dilek