Paranın Saltanatı
1032 Okunma, 0 Yorum
Mehmet Şevket Eygi - Milli Gazete
Emine Hocaoğlu

31 MART 2011


Globalleşen dünyada en büyük güç paradır. Para kimdedir? Dev holdinglerde, uluslararası dev şirketlerde, dev bankalarda... Başka?.. Birtakım diktatörlerde... Tunuslu Bin Ali'nin, Mısır diktatörü Mübarek'in, Kaddafi'nin servetlerini duymadınız mı? Daha başka?.. Birtakım zengin şahıslarda... Sonra?.. Bazı siyaset ve belediye adamlarında... Bazı dini cemaat ve tarikatlarda... İslam dünyasındaki bazı kral ve sultanlarda... Bazı devlet ve hükümet başkanlarında...

Peki demokrasi, insan hakları, hukuk falan ne oluyor? Bazı ülkelerde ve devletlerde onlar da var ama para ile barışık iseler ne ala. Barışık ve uzlaşmış değilseler para onları tahakkümü altına alıyor veya deviriyor.

Bizde durum nasıldır? Ben üç yüz milyar diyeyim, siz beş yüz milyar deyin kara para var. Hiçbir güç bu kara paranın üzerine gidemiyor. Kara para babalarının büyük nüfuzu ve gücü var.

Türkiye'de çok zengin, doların on milyarıyla zengin kimler var?

Birtakım holding, şirket, banka sahipleri var. Sonra birtakım politikacılar var. Birtakım eski ve yeni belediyecilerin kara para babası olduğuna dair yaygın ve yoğun rivayetler var.

Kara paralar nasıl saklanıyor? Bendeniz bu işlerin uzmanı değilim. Bildiğim kadarıyla gizli hesaplar var, "emanetçiler" var... Bu emanetçiler bazen babaya ihanet ediyorlar mı? Eden oluyor...

Türkiye'deki en büyük sektörler nelerdir?

Bildiklerimi sayayım:

Uyuşturucu ticareti... Kadın ve fuhuş ticareti... Yurdu baştan başa sarmış mafyalar... Din ticareti ve sömürüsü... Silah kaçakçılığı... Bazı belediyelerdeki yapılaşma dalavereleri...

Türkiye'nin devlet, ülke ve halk olarak soyulduğunu söyleyebilir miyiz?

Söyleyebiliriz. Ecevit iktidarı zamanında müzmin ve yüksek enflasyonla yüz milyarlarca dolarlık vurgun yapılmıştı.

Bir devalüasyonda bir gecede bir şirketin 4,5 milyar dolar kazandığı söyleniyor.

Peki bu işin/işlerin sonu ne olacak?

Nasıl, ne şekilde olacak bilmem ama sonunda büyük bir yıkım olacak.

Niçin kalkınma olmayacak da yıkım olacak?

Bendeniz Müslümanım, haram ve kara para ile abad olunmayacağını kesin şekilde bilirim.

Yazının devamı için tıklayınız.

Yorum:

En büyük güç para olabilir fakat her şey para değildir. Mutluluğu, huzuru para sağlamaz. Para ihtiyaçlarımızı karşılama da bir araçtır. Zengin insanların çok huzurlu olduklarını düşünmüyorum. Onların da kendilerine göre sıkıntılarının ve bu zenginliğin devamı için çok çalıştıklarını ve yıprandıklarını düşünüyorum. Kuran da huzuru sadece Allah’ı anmakla olacağını söylemektedir.

أَلَا بِذِكْرِ اللَّهِ تَطْمَئِنُّ الْقُلُوبُ

Dikkat edin; kalpler, ancak Allah’ı anmakla huzur bulur.(Rad 28)

Para, helal olarak kazanılmadığında, o paranın kişiye fayda yerine zararının olduğunu çevremizde örneklerini görmekteyiz. İktidarda olan insanların milyonlarca dolarlık vurgun yapmamalarının tek çözümün ise sistemin değişmesiyle sağlanacaktır. Sistemin değişmesi için de Kuran ve sünnette başvurmalı ve ona göre sistemi oluşturmalıyız.

 

 

 

Emine Hocaoğlu






Sayı: 95 | Tarih: 3.04.2011
Ruşen Çakır
“Yandaş medya” tartışmalarına bilimsel bir yaklaşı
1182 Okunma
Tayibet Erzen
Ahmet Hakan
Fethullah Gülen durumun farkında
Kin, nefret, düşmanlık
1154 Okunma
Lütfi Hocaoğlu
Ebubekir Sifil
İdam Cezası
1134 Okunma
3 Yorum
Zafer Kafkas
Zülfü Livaneli
Adalet, adalet, adalet!
1079 Okunma
Ali Bülent Dilek
Mahir Kaynak
Bakış açısı
1059 Okunma
Süleyman Karagülle
Mehmet Şevket Eygi
Paranın Saltanatı
1032 Okunma
Emine Hocaoğlu