Gölcük klasörlerinde ‘sehven’ ne var?
997 Okunma, 0 Yorum
Ruhat Mengi - Vatan
Vahap Alma

 12.02.2011

Artık bu aramalar ve “toplu tutuklama” kararları öyle bir hal aldı ki ne zaman önemli ve açıklama gerektiren olaylar olsa sanki dikkatler başka yöne çekilsin ve unutulsun diye yeni dalgalar geliyor. Ergenekon soruşturması başlayalı yıllar geçti, çoğu kez aynı insanlar tutuklanıp tutuklanıp bırakıldı, duruşmalar yapıldı, kozmik odalar arandı ama bu “darbe hazırlıyorlardı” iddialarını “iddia olmaktan çıkarıp kanıtlayacak” bir delil bulunamadı.

O arada bazı sanıklara ait olduğu iddia edilen CD’lerin kurgu olduğu, Teğmen Ali Çelebi’nin telefonuna “Hizbullah’a ait koca bir rehberin polis tarafından yüklendiği” anlaşıldı. Bunun sehven (yanlışlıkla) yapıldığını söylediler. Gazetecilerden ‘hala soru sorabilen’ bir kesim dışında kimse ‘polisin bir başkasına ait ve kendisine emanet edilmiş telefonu’ yanlışlıkla veya değil nasıl açabildiğini, yapılanın suç olduğunu’ söylemedi.

ANLAŞILIR GİBİ DEĞİL AMA..

Arkasından 6 Ocak’ta Gölcük Donanma Komutanlığı’nda yapılan aramada ele geçen ve içinde “Balyoz Darbe Planı” ile ilgili yeni bilgiler olduğu söylenen 43 klasörde de “sehven” bazı bilgiler olduğu açıklandı. Yine o arada Balyoz Planı’nda adı geçen bazı derneklerin, planda söz edilen tarihte kapanmış olduğu, benzer şekilde birçok tarih ve isim, iddia hatası yapıldığı ortaya çıktı. Hepsi “sehven”.. Yani “yanlışlıkla”.. Yine, bu kadar çok yanlışlık nasıl olabiliyorsa.. Son olarak da hepimizin bildiği gibi “davanın hakimi değiştirildi” ve aralarında muvazzaf subaylar ile eski ordu komutanlarının olduğu 163 sanığa tutuklama kararı çıktı.

Şimdi, hiçbirimiz dedektif değiliz, bu kadar benzersiz; yıllardır devam eden ve hala “yeni belgelerin tabak gibi ortada durduğu, akla estikçe yapılan aramalarda şıp diye bulunduğu, ‘yanlışlıkla’ deliller düzenlenen, Korgeneral Engin Alan ve onun gibi hayatını terörle mücadeleye adamış generallerin ‘terörist oldukları iddiasıyla’ defalarca cezaevine gönderilip tahliye edildiği ve tekrar tutuklandığı, sehven sayısız hatanın “birileri tarafından” bilgi ve belgeler arasına sıkıştırıldığı bir soruşturmayı anlayabilmemiz mümkün değil.. Tabii bazı gazete ve gazetecilerin, parti genel başkanlarının “neler olduğuna kafa yormadan” anında tutuklamaları desteklemesi ve doğruluğuna inanması herhalde ‘zekalarının bizlerden fazla olmasından’ ileri geliyordur. Hatta kafalara sığmayıp taşmasından..

AÇIKLANMALI!

Onlar hemen anlıyor ve “darbeciler yargılansın” diyorlar. Oysa örneğin “Apo’yu Türkiye’ye getiren General” olarak tanınan Engin Alan “Balyoz o kadar kötü bir plan ki burada yargılanan bir astsubay bile böyle bir planı hazırlamaz. Bu subaylara hakarettir” diyor, nitekim bulunduğu iddia edilen belgelerde askeri terminoloji ile ilgisiz ifadeler ve yazımlar olduğu da açıklanmıştı.

Ben o gazete ve gazeteciler kadar zeki olmadığım için merak ediyorum; Gölcük’te bulunduğu söylenen 43 klasörde çıkan yeni bilgilerle 163 kişiye tutuklama kararı çıkarıldığına göre acaba o klasörlerdeki “sehven” ilaveler nelerdi, millete bunları da açıklamaları gerekmez mi? Zira bir tek telefona başkasına ait “rehber” ilave edilebiliyor, bir planda sayısız “yanlışlık” olabiliyorsa 43 klasöre acaba kaç yanlış sığar? Eminim matematikçiler ‘doğru orantı’ kurmayı bile düşünebilirler.

Suçlamaları açıkça duyan toplumun, özellikle de çok önemli bir seçimden önce bunları da duyma, neler olup bittiğini öğrenme hakkı olmalıdır!

 

 

Vahap Alma






Sayı: 88 | Tarih: 13.02.2011
Mahir Kaynak
Askerin konumu
1304 Okunma
2 Yorum
Süleyman Karagülle
Ahmet Hakan
CHP'nin Şevki Yılmaz'ı
1212 Okunma
Lütfi Hocaoğlu
Ruşen Çakır
Hep aynı soru: İslam demokrasiyle bağdaşır mı?
1207 Okunma
1 Yorum
Tayibet Erzen
Ebubekir Sifil
İslam Ahlakı ve Kapitalizmin Ruhu
1206 Okunma
Zafer Kafkas
Mehmet Şevket Eygi
Bekar Bir Erkeğin Geceleyin Evine Gidip Orada Ölen
1099 Okunma
Emine Hocaoğlu
Zülfü Livaneli
Siyaset, ticaret, medya, spor...
1018 Okunma
Ali Bülent Dilek
Ruhat Mengi
Gölcük klasörlerinde ‘sehven’ ne var?
997 Okunma
Vahap Alma


© 2024 - Akevler