Hizbullah’a moral takviyesi
1129 Okunma, 0 Yorum
Ruşen Çakır - Vatan
Tayibet Erzen

 

Ruşen Çakır - rcakir@gazetevatan.com

 

05.01.12

 

Yazarımızın bu hafta yayınlanmış yazısı yoktur.

 

Tüm yazıları için TIKLAYINIZ.

 

Yorum:

UCUBE

Başbakanlık hakikaten zor iş. En basit insani tepkilerden bile yoksun olarak, her kelimesi, her hareketi ölçülerek, sonuçları hesaplanarak hazırlanmış bir senaryonun baş oyuncusu olarak günü tamamlamak her baba yiğidin harcı olmasa gerek. İnsanların önemli (belki de buna kritik demeliyim) mevkilerdeki insanlara bakış açışının doğurduğu bu anlamsız gerilimi Erdoğan her seferinde yıkıyor, gayet de iyi yapıyor.

Şimdi göz var nizam var, Başbakan’ın Kars’daki anıt karşısında Mona Lisa hayranlığı göstermesini beklemek akıl karı mı? Eser ortada ve hakikaten güzel Türkçemizde bu anıtın tanımlanması için ‘ucube’ kadar uygun bir kelimenin olduğunu sanmıyorum. Buna bu kadar tepki göstermek niye? Başbakan’ın daha öncede medyada yer almış ve ‘gaf olarak’ değerlendirilmiş bir çok samimi eleştirileri var. Ben samimi buluyorum çünkü Başbakan tepki verirken bütün siyasi kariyerini gözden geçirmeden gayet insani reaksiyonlarla kendini ifade ediyor. Biz millet olarak kasıntı siyasilere alışkın olduğumuz için Başbakan’ın ifadeleri tabii biraz fazla rahat geliyor. Mesela soykırımı anıtlarına karşı yapılan bu anıt karşısında 1 dakikalık saygı duruşu yapsa her halde bu kadar tepki almazdı. Ama yapan Erdoğan olduktan sonra verilecek tepki bulunurdu, mesela Ermeni lobisi teşvikli protestolar vs.

Başbakan’ın bu rahat davranışları karşısında ülke adına siyasi kaygı taşıyan yurtseverlere! hemen hatırlatalım ki başbakan bu ifadelerle ne anayasa fırlatmış, ne de Caretta caretta’lara zarar vermiş oluyor, sadece bizim gibi bir insan olduğunu, siyasi konumu dışında bizim gibi yiyen, içen, kızan, sevinen gerekirse küfreden(teşbih gibi algılanırsa sevinirim) bir insan olduğunu ortaya koyuyor. Bu tavır, bunu hala kavrayamayıp kendisini paket program zannedenler için iyi bir mesajdır.

 

 

Tayibet Erzen






Sayı: 84 | Tarih: 16.01.2011
Mahir Kaynak
Rakamların büyüsü
1531 Okunma
9 Yorum
Süleyman Karagülle
Ahmet Hakan
Yeni başlayanlar için padişahlar
1184 Okunma
Lütfi Hocaoğlu
Ruşen Çakır
Hizbullah’a moral takviyesi
1129 Okunma
Tayibet Erzen
Mehmet Şevket Eygi
Çok Alametler Belirdi
1129 Okunma
Emine Hocaoğlu
Zülfü Livaneli
Stuttgart’ta Atatürk konuşması
1128 Okunma
Ali Bülent Dilek
Ebubekir Sifil
Dünyadan Kopmak Mı Kendi Dünyasını İnşa Etmek Mi
995 Okunma
Zafer Kafkas
Ruhat Mengi
Topyekûn özür borcu.. Yanlış efendim! –
955 Okunma
Vahap Alma