WIKILEAKS...
1031 Okunma, 0 Yorum
Ahmet Altan - Taraf
Özer Ataç

  Normal 0 21 MicrosoftInternetExplorer4

WİKİLEAKS;  ÇOMAK MI HAVUÇ MU? - PART-2

 

 

BÜYÜK SIZINTI

 

Dünya siyasetinde yerel olarak, sürekli yaşanan  bilgi kaçırmalar, açığa çıkarmalar, ihbarlar silsilesinin kurumsallığını temsil eden istihbarat teşkilatlarının karşılıklı konvansiyonel muharebeleri; küresel elektronik  sıçramayla  mutasyona uğrayarak, bilinen den bilinmeyenleri meydana getirdi.   

 

Doğanın göbek adı sürprizdir. Onun, açık alanlarının sürekliliği yoktur; gizi sever perdelemeyle “üretim” yapar. Falcılar, büyücüler, astrologlar da bunu ilk keşfedenlerdir. Ve sürekli kuyruğuyla oynatılırlar.

 

Vikileaks  artık, bilgi medeniyeti diye ünlenen iletişim çağının eşik döneminden geçen batı dünyası;   karşısında beliren yeni kırk kapıdan,  (gizem okullarının bir kapından geçerek kırk kapıyla karşılaşan ledün sevdalısı için bilinmezler dünyası için söyledikleri metafor) ABD ordusundaki resmi kisvesine  rağmen,  muhalifliğini sürdüren  bilgi korsanı bir askerin (hekır) seçerek/ geçerek başlattığı  büyük sızıntının (bs)  markası oldu.

 

Böylelikle, ilgi çağının  hamile bıraktığı ezilmiş toplumlardan ilk gayri meşru  çocuğu dünyaya doğdu. Artık, “baba”  korunarak da olsa doğan “çocuğu”nun gündeme getireceği bir yığın sorunla karşı karşıya.

 

“Ayıp yerleri kendilerine göründü”

 

Birbirinin yüzüne söyleyemedikleri küresel gıybetleri, resmi belge yapıp; istihbarat ham maddesi diye üretim/yönetim politikaları peydahlayan, dünya devletlerinin birincisi olan A.B.D. ; nelerin gün yüzüne çıkacağı, nelerin çıkmayacağını sağladığına güvenerek; peşinen: “kişisel değil, alınmayın lütfen; bu sadece iş” açıklamaları yaptılar.

 

 

MANİPÜLASYON RİTÜELİ (İBADET BİÇİMİ): KOMPLO

 

Manipülasyon  basit ve görece zorluyu, zeka marifetiyle aşma edimidir. Manipulatif yanılgı; veri güdümlü yaşamda, veri kisvesiyle yaşamı yönlendirme etkinliği. Aldatma; lakin, aldatan, aldatılan ve çevresindekiler-e  bunu, fark ettirmeme güdümü. Sebepler zincirine  sıza (bile)n akıl/yeti. Son sebebe, HÜKÜM  denir;  hüküm, OL-AN dır.
Hüküm, “cansız” olanın (mevt), “canlı” olana geçtiği / dönüştüğü EŞİK tir.

 

Olanı idrak ettiğimizde; olan ile an-da aramıza neler girer :

a- zihinde   olan ile irtibatlı, etkisi yüksek bütün birikimler ve olasılıklar:  kaygı, korku, yetersizlik, acı, kayıp, yenilgi, başarısızlık; ego  ve zihin tuzakları.

b-olana bakış konum/ perspektif/ açı, ve   etkileri: görüşümüze, algımıza açık olmayan yön ve durumlar.

c- bedensel eksiklikler: göz, kulak, ve değerlendirme yetilerinin sınırlığı ve/veya  eksikliğiyle olan-ı   idrak, görme ve duyma yetilerinde bütünsüzlük oluşması.

d- olanın sahteliği;  sebepler zincirine doğası dışı tekil veya üçlü müdahale; sahte zinciri sebepler zincirine tek olarak veya  öncesi ve sonrası  benzerleriyle  üçlü olarak yedirerek monte etme “işi”.

e-  yukarıda sayılan maddelerin bir kısmını veya tamamını bir elden hazırlayıp;  sorgusu hiprit/ kısır idraklere  cazibe  ile tatlandırarak sunumu.

 

BASİTE, NE YÜKLENMİŞ; “BİR” BAKALIM !?

 

TEK, durağanın veya hareketin gizi; İKİ, başlanmış “işlem”dir: 1 ve 0 gibi. Sonrası, bu esastan orantılı “yükseliş”.. Bu “yükseliş”, simetrik ise ADİL ve İYİCİL; asimetrik olduğunda (bozulmanın oranına göre), KÖTÜCÜL ve ZULÜM ortaya çıkar.

 

Gelişimde, adalet, iyicil ve benzerlerinin yönü VARLIĞIN KENDİSİ VE ÇEVRESİ İÇİN SİMETRİĞİ hedeflemesidir. Bozulumda ise tersi;  varlığın ( tekamülünün evresi gereği) a-simetrik durumdan gelişme seyri göstermek için SİMETRİK usulü değil, a-simetrik usulü tercih etmesi. Paradoksal olarak, varlık a-simetrik durumunu aşıp SİMETRİK konuma erişmek için, SİMETRİK GELİŞİMİ YADSIR; çünkü, durumunun görece ilkelliğini SABIR İLE idrak acısı çeker, dayanamaz ve “çözüm” üretir;  kendine ve çevresine zulüm eder, hak yer.

  

OL !  :

 

Makro tümel zihnin ( evrenlerin tek sahibi/tüm merkezlerin bileşkesinin / sonsuz çizginin  noktasal hali;  karışlıktan çıkış:Allah veya hiç bu konulara girmeden sadece : O. ) dilek emri.

 

OL-AN:

 

Sınırlı, algılayış dışı; “içerde”  olanın, “dışarıda” olan yanıyla (gönül) bile-bileceği. Tüm evrenlerde ( kozmozda); boyutsal duvarlar içindeki birim varlıktaki OLUŞ  “karar” ve etkisinin; kendince ve bulunduğu boyutla sınırlı olarak;   algılanıp,  kayda girip, geri bildirimlerinin  an-da  gerçekleşmesi.

 

 

  

 

Özer Ataç






Sayı: 79 | Tarih: 12.12.2010
Ruşen Çakır
Gülen’in Öcalan’a cevabı ne olabilir?
2305 Okunma
31 Yorum
Tayibet Erzen
Ebubekir Sifil
Propaganda Çağı
1289 Okunma
Zafer Kafkas
Mehmet Şevket Eygi
Ah Eski İstanbul!
1220 Okunma
1 Yorum
Emine Hocaoğlu
Mahir Kaynak
Strateji belirlemek
1121 Okunma
3 Yorum
Süleyman Karagülle
Zülfü Livaneli
Utanç
1105 Okunma
Ali Bülent Dilek
Ahmet Hakan
Burhan Kuzu'ya açık mektup
1094 Okunma
Lütfi Hocaoğlu
Ruhat Mengi
Baykal'ın Ani 'Çarşaf' Aşkı
1051 Okunma
Vahap Alma
Ahmet Altan
WIKILEAKS...
1031 Okunma
Özer Ataç
Fikret Bila
Delege ne derse o olur
1020 Okunma
Harun Özdemir