Burhan Kuzu'ya açık mektup
1104 Okunma, 0 Yorum
Ahmet Hakan - Hürriyet
Lütfi Hocaoğlu

09.12.2010

SAYGIDEĞER hocam...
Öncelikle geçmiş olsun diyorum.
Umarım Mülkiye'de üzerinize fırlatılan yumurtalar, şemsiye engelini aşamamıştır.
Umarım elbiseniz fazla lekelenmemiştir.
Ve yine umarım en az Anayasa konusunda olduğu kadar “yumurta lekesini çıkarmanın en kolay yolu” tarzı pratik bilgilerde de iyisinizdir.
Sayın Hocam...
AK Parti'nin son günlerde ortaya çıkan “protestocu öğrenci / hükümet gerginliği”nde kabağın sizin başınıza patlamasına üzüldüm.
Bu türden saldırıları kimse hak etmiyor ama siz hiç hak etmiyorsunuz.
* * *
Sayın Hocam...
Yumurtalı saldırıya uğramanıza ne kadar üzüldüysem, saldırı karşısında gösterdiğiniz fevri tepkiye de o kadar üzüldüğümü bilmenizi isterim.
Siz ki hocasınız...
“Gençlik başta bir dumandır” meselesini kavramış bir isimsiniz. Siz ki AK Parti'nin en anlayışlı, en kalender, en mülayim isimlerinden birisiniz...
Bu nedenle olayın hemen ardından...
Öğrencilere “beyinsiz” demenizi... “O yumurtaları atacaklarına yeseler, beyinlerine daha iyi gelir” demenizi... Rektörü, dekanı istifaya davet etmenizi...
Yadırgadım.
Keşke gülüp geçseydiniz, keşke bir espri patlatmakla yetinseydiniz, keşke yumurta atan delikanlıları mahcup edecek bir yaklaşım sergileseydiniz de bendeki “Burhan Kuzu imajı”nı yıkmasaydınız.

Yazının tamamı için tıklayınız.

 

Yorum:

Vandalizm

Bir gün sabah arabamın yanına gittiğimde yan aynasının kırıldığını gördüm. Can sıkıcı bir durumdu. İlk defa başıma gelmiyordu. Bundan yaklaşık 10 sene önce aynı olayı bir kere daha yaşamıştım. Arabayı çalmak için değil, sadece zarar vermek için yapmışlardı. Çünkü sadece benim arabamın yan aynasını değil, cadde boyunca bütün arabaların yan aynalarını kırmışlardı. O gece bunu yapan gençleri yakalamışlardı. Karakolda onları görünce şaşırmıştım. Temiz yüzlü 15-26 yaşlarında iki tane çocuktu. Daha sonra çocuklardan birinin öğretmeni geldi hastaneye. Benden davacı olmamamı istiyordu. Çok çalışkan ve çok terbiyeli bir genç olduğu belirttiği öğrencisinin birisinin dolduruşu ile bu işi yaptığını söylüyordu. Ben de davacı olmadığıma dair karakola dilekçe verdim. Olay kapandı. Son olayda da aynı şey olmuştu. Sadece zarar verme amaçlı olarak yan aynayı kırmışlardı. Peki bunun sebebi ne idi? Bir insan durup dururken başkasının malına niçin zarar verirdi?

Vandalizm, kamu mallarına ve tanımadığı kişilerin mallarına zarar vermek demektir. Bunu yapana vandal denir. Belediye otobüslerinin koltuklarını yırtar, okuldaki sırasını kazır. Duvarlara yazı yazar. Camları kırar. Parklardaki banklara zarar verir.

Vandalizmin çok değişik şekilleri vardır. Kişilere, belirli gruplara karşı duyulan kin sonucu yapılabilir. Nefret duyduğu grupların mahallelerine girer ve arabalarını yakarlar, evlerini tahrip ederler. Oyun amacıyla çocukların trenlere taş atması da bir tür vandalizmdir. Can sıkıntısını gidermek için yapılabilir. Bir de ideolojik vandalizm vardır. Bu türde kasti olarak dikkat çekmek maksadı vardır. Bir toplantı ya da yürüyüş sonrasında ideolojisine dikkat çekmek isteyen grup çevredeki dükkanların camlarını kırar, belediye otobüslerinin camlarını kırar, çevreyi yakar, yıkar. Çalıştığı kuruma kızan çalışanların kurumun mallarına zarar vermesi de bir vandalizm örneğidir.

Vandalizmin altında yatan psikoloji nedir? Bir insan niçin vandal olur?

Vandalizmin en temel sebebi başkalarıyla rekabet edemeyeceği düşüncesinde olan kişide saldırganlık dürtüsünün ortaya çıkmasıdır. Eğer bu yarış ekonomik olursa başkasının mallarına zarar verir. Yani ekonomik olarak yarışamayacağı inandığı kimselerin mallarına zarar verir.  Eğer yarış siyasi olursa, siyasi olarak yarışamayacağına inandığı politikacılara yumurta atar. Yani bir nevi kendini aciz hissetme belirtisidir.

Fikri yoktur ki tartışsın. Bilgisi yoktur ki cevap versin. Kafada bir şey olmayınca elini doldurur. Alır eline yumurta, atar da atar ve bunu marifet sayar. Ertesi gün de Süheyl Batum kendisine yumurta atmadıkları için sadece protesto ettikleri için teşekkür ederse bu fikren aciz topluluk kendini göklerde hisseder. Koskoca (!) CHP genel sekreteri bu duruma nasıl düşer, bu cümleyi niçin söyler? Acaba o da siyasi rakibini yenemeyeceği inancı altında ezilmekte midir?

Ne diyeyim, Allah vandallara akıl fikir versin, şifa versin.

 

 

Lütfi Hocaoğlu






Sayı: 79 | Tarih: 12.12.2010
Ruşen Çakır
Gülen’in Öcalan’a cevabı ne olabilir?
2316 Okunma
31 Yorum
Tayibet Erzen
Ebubekir Sifil
Propaganda Çağı
1298 Okunma
Zafer Kafkas
Mehmet Şevket Eygi
Ah Eski İstanbul!
1229 Okunma
1 Yorum
Emine Hocaoğlu
Mahir Kaynak
Strateji belirlemek
1130 Okunma
3 Yorum
Süleyman Karagülle
Zülfü Livaneli
Utanç
1114 Okunma
Ali Bülent Dilek
Ahmet Hakan
Burhan Kuzu'ya açık mektup
1104 Okunma
Lütfi Hocaoğlu
Ruhat Mengi
Baykal'ın Ani 'Çarşaf' Aşkı
1061 Okunma
Vahap Alma
Ahmet Altan
WIKILEAKS...
1039 Okunma
Özer Ataç
Fikret Bila
Delege ne derse o olur
1029 Okunma
Harun Özdemir


© 2024 - Akevler