Bir destandır Önder Sav
1202 Okunma, 4 Yorum
Ahmet Hakan - Hürriyet
Lütfi Hocaoğlu

05.11.2010

-  Değiştirilemez ve değiştirilmesi teklif dahi edilemez bir genel sekreterdir Önder Sav.
-  Örgütte kazanıp halkta kaybedenlerin timsalidir Önder Sav.
-  Koltuğu kendisine hem yakıştırmasını, hem yapıştırmasını bilendir Önder Sav.
-  Çatık kaşlı, hükümet gibi zattır Önder Sav.
-  Tüzüklerin efendisidir Önder Sav.
-  Statükonun tunçtan kaplanı, oligarşinin çelik çekirdeğidir Önder Sav.
-  Kendisini Atatürk'ün tek temsilcisi, laikliğin tek koruyucusu sananların örnek şahsiyetidir Önder Sav.
-  En birinci ikinci adamdır Önder Sav.
-  Devlet ciddiyetini bebekliğinden beri üzerinde taşıyan şahsiyettir Önder Sav.
-  CHP'nin Oğuzhan Asiltürk'üdür Önder Sav.

Yazının tamamı için tıklayınız.

 

Yorum:

Püriten

Ahmet Hakan Önder Sav'ın temel özelliklerini verip bir de bunu Oğuzhan Asiltürk ile denk tutmuş.

Tarih etkin ikinci adam hikayeleri ile doludur. Çok güçlü devletleri arka planda olan ikinci adamların yönettikleri ya da ileri derecede etkili oldukları görülmüştür. Bu durum sadece devlet seviyesinde değildir. Pek çok işletme arka plandaki ikinci adamlarla işlerini yürütmekte, ikinci adamların ayrılması ile işletme felç olmaktadır.

İkinci adamlar çok güçlüdür. Onları güçlü kılan ise birinci adam olmayıp ikinci adam olmalarıdır. İkinci adamlıkta başarılı olan bir kimseyi birinci adam yaparsanız genellikle başarılı olamaz. İkinci adam tamamlayıcıdır.

İkinci adamların en tipik örneği püritenlerdir. Peki püriten kişilerin özellikleri nelerdir?

Püritenler dar kafalıdırlar. Kurallara uyanlar iyidir, uymayanlar kötüdür. Baskı ve cezalarla, tehditlerle insanları doğru yola getirmeye çalışırlar. Demokrasiyi sevmezler. İddiacıdırlar ve çalışkandırlar. Beklentileri çok yüksektir. En küçük hatalar bile göz ardı edilemez. Sürekli sıfır hata ile yaşamak isterler. Bu nedenle can sıkıcı işleri en iyi şekilde hallederler. Eğer bir işletmede birinci adam olurlarsa yanında çalışanların canına okurlar. Çalışanları son derece yıpratıcı olurlar. Bu nedenle ikinci adam oldukları zaman başarılı olmalarına rağmen birinci adamlıkları başarısızlıklarla sonuçlanır.

Statükocudurlar. Değişimi sevmezler. Yeniliklere karşı çıkarlar. Çok katı oldukları için kolaylıkla sinirlenirler. Esneme payları yoktur. Sürekli gergin oldukları için kaşları çatıktır ve içleri huzursuzdur.

Obsesiflerde mükemmeliyetçidirler ama onlar karşıdaki insanın davranışlarını kontrol altına almak isterken püritenler karşıdakinin ruhunu kontrol etmek ister. Karşıdaki insan kendisini sevmezse, kendi gibi düşünmezse ona rahatlıkla düşman olabilir.

Eğer bir püriten CHP'li ise başörtüsünün doğru olmadığına inanır ve başı açık yaşam biçiminin en doğru olduğuna inanıp karşı tarafa bunun doğru olduğunu empoze etmeye çalışır. 28 Şubat'ta açılan ikna odalarının meşhur profesör hanımlarını hatırlayın. Ne kadar içten olarak savunuyorlardı başı açıklığı. Nasıl da empoze etmeye kalkışıyorlardı karşı tarafa kendi doğrularını.

Bir püriten CHP'li için Mustafa Kemal'in fikirleri hatasızdır, değişmez ve en doğrusudur. Günün şartları değişir ama onun kafasındaki bu çivi değişmez. Ama asıl ilginci karşı tarafa da sürekli bunu empoze etmeye çalışmaları ve bu fikirlere katılmayanları düşman olarak görmeleridir.

Püritenin inandığı şeyin ne olduğu önemli değildir. Püriten püritendir. Koyu Müslüman olduğunu söyleyen bir püriten için kendi mezhebi en doğrusudur. Kendi mezhebinde olmayan diğer Müslümanlar kötüdür, düşmandır. Karşısındaki kendi inandığı İslamiyet'e inandırmak ister ve doğru İslamiyet'i karşısındakine empoze eder.

Bazı püriten Saadet Partililer kendilerine anlatılan Adil Düzen'e şiddetle karşı çıkmışlar, Saadet Partisindeki statik yapıya dinamizm katan Adil Düzen'e şiddetle karşı çıkmışlardır. Bu püritenler parti içinde çok güçlü ikinci adamlardır. Adil Düzen'i engellemişlerdir ve Saadet Partisinin bugünkü perişan duruma düşmesinin de en önemli sebebidirler.

Rüyalar

Son bir kaç ay içinde Erbakan'la ilgili bazı rüyalar gördüm.

1.Rüya (Yaklaşık 2 ay önce, Saadet Partisi Kongresi sonrası)

Rüyamda Erbakan ölmüş. Kimse aldırmıyor, sadece ben üzülüyorum.

2.Rüya (İkinci Saadet Partisi Kongresinden yaklaşık 2 hafta önce, mahkemenin kongre kararını aldıktan sonra)

1980-1993 yılları arasında oturduğum Sivas'taki evdeki odamdayım. Odada ranza vardı. Ben o ranzanın üstünde bağdaş kurmuş oturuyorum. Ranzanın yanında ise normalde o zaman odada olmayan bir koltuk var ve koltukta Hakan Kandal oturuyor. Odaya birden Erbakan girdi. Şimdikinden 25-30 yaş kadar gençti. Görür görmez çok şaşırdım. Uğur Tanış haklıymış, adam gençleşmiş dedim. Hakan'a seslendim. "Hakan Hakan bak" dedim ve Hakan son derece lakayt bir şekilde kafasını çevirdi ve Erbakan'a baktı. Sanki hiç bir önemi yokmuş gibi kafasını öbür tarafa çevirdi. Ben tekrar Erbakan'a baktım. Yüzüne dikkatli bakınca ayrıntıyı fark ettim. Sağ gözü normalden çok küçüktü. Yaklaşık olarak diğer gözün dörtte biri kadardı. Tekrar şaşkınlıkla Hakan'a seslendim. Yine aynı şekilde son derece aldırmaz bir şekilde baktı ve kafasını geri çevirdi. Uyandım.

Daha sonra bu rüyayı yorumladım. Erbakan'ın genç yaşına dönmesini tıpkı o yıllardaki gibi parti başkanı olmasına yorumladım ve sağ gözünün küçük olmasını da Adil Düzen'den uzak duracağına yorumladım. Daha sonra Erbakan başkan oldu.

3.Rüya (1 hafta kadar önce)

Büyük bir alandayız. Yüzlerce insan var. Ben ve benimle beraber 14 kişi (Toplam 15 kişi) Erbakan'ın ölmesini önlemek için Erbakan kostümü giyiyoruz. Kostüm tüm vücudu kaplıyor ve tıpkı Erbakan'a benziyorsunuz. Kostüm giyimi tamamlandıktan sonra kalabalık beni yüksekte duran bir kürsüye çıkarıyor ve orada konuşma yapıyorum.

Bu rüyayı Akevler'de beraberce yorumladık. Erbakan'ın sağlığı bozulacak ve genel başkanlığa 15 kişiden biri seçilecek. Yönetim kurulunda 16 kişi var. Bunlardan biri düşecek. Diğer 15 kişiden biri genel başkan olacak. Burada ben Arif Ersoy'u temsil ediyorum (Akevler Adil Düzencisi olarak). Arif Ersoy genel başkan olacak.

4.Rüya (dün)

Rüyamda televizyonlardan Erbakan ve oğlu Fatih Erbakan'ın değişik gruplarla görüşmelere gittiğini izliyoruz. Ancak Erbakan ve oğlu dışında yanlarında kimse yok. Ancak dikkati çeken bir ayrıntı var. Erbakan'ın sağ bacağı felçli ve yerde sürüyerek yürüyor. Her gittiği yerde bir teklif yapıyor ve teklifini reddediyorlar. Sonra bizim yanımıza geliyor. Ben Erbakan'la tokalaşıyorum, Fatih'le tokalaşmıyorum. Bize de teklif yapıyor. Teklifin ne olduğunu bilmiyorum ama rüyada reddediyorum. Erbakan bozuluyor. Sonra teşekkür edip ayrılıyor. Tekrar dikkatle bakıyorum. Sağ ayağını sürüye sürüye gidiyor.

 

 

Lütfi Hocaoğlu


YorumcuYorum
Reşat Nuri Erol
07.11.2010
07:59

Fikret Bila

ERBAKAN HOCA’NIN BÜYÜK İDEALİ

07 Kasım 2010 09:36

Necmettin Erbakan Hoca 80’inden sonra yeniden Saadet Partisi’nin liderlik koltuğuna oturdu.

CHP’de fırtınanın koptuğu gün Hoca, aralarında benim de bulunduğum birkaç gazeteciyi öğle yemeğine davet etti.

İlerlemiş yaşına karşın Hoca’nın kafası saat gibi çalışıyor. Siyasete yeni atılmış bir genç kadar heyecanlı. Büyük idealleri var.

Dünya “Saadet”i

Erbakan Hoca’nın ideali Türkiye’yle sınırlı değil. Hedefini şöyle açıkladı:

“Osmanlı’nın dünyayı yönettiği döneme bir saadet dönemi diyoruz. Siyonizmin dünyayı yönettiği döneme ise zulüm dönemi. İnşallah dünyada yine saadet dönemini kuracağız.”

Hepsi düzen partisi

Erbakan Hoca, seçimlerde de çok iddialı. Seçimlerin AKP, CHP ve SP arasında geçeğine inanıyor. “MHP’yi saymıyor musunuz?” diye sorduğumuzda, “Bunlar arasında o sayılmaz” diyor. Sonra AKP ile CHP’yi de aynı kefeye koyup şu yorumu yapıyor:

“Bunlar ikiz kardeştir. İkisi de AB’ci. AB de neymiş yahu? Biz aralarında yaşadık; bu adamlar daha yüzlerini yıkamayı bilmezler. Niye D-8 etrafında bir birlik kurulmuyor da, AB’ye girmeye çalışıyoruz. Şimdi bakın Türkiye’de 61 tane parti var. Peki, bunlar arasında düzeni mesele yapmış bir parti var mı? Saadet Partisi dışında yok. Hepsi düzenin partisidir. Hiçbirinden saadet gelmez. Bu nedenle seçimde hezimete uğrayacaklar.”

“Kendilerini kurtarsınlar”

“Şimdi diyeceksiniz ki” diyor Erbakan Hoca, “Yahu bu çocuklar sizin talebeniz. Herkes bunları övüyor. İyi kötü Türkiye’yi yönetiyorlar. Bunlarla zorunuz ne Allah aşkına? Siz kıskandığınız için hükümeti eleştiriyorsunuz?”

“Hayır efendim” diye kendi sorusunu yanıtlıyor:

“Daha fazla zulüm etmesinler diye bunları söylüyoruz. Bu hükümettekilere biz çok ders verdik ama anlamamışlar. Bunlar bizim evladımız, şefkat ile kendilerini kurtarsınlar diye söylüyoruz. Bizim sorunumuz dünya siyonizmiyle.”

5 koldan taarruz

Erbakan, Batı dünyasının AKP’nin seçimi kazanması için uğraştığını, asıl korktuklarının ise Saadet Partisi olduğunu belirterek, devam etti:

“AKP seçimi kazansın diye uğraşıyorlar. Saadet Partisi seçimi almasın diye tedbir alıyorlar. Biz ne yapıyoruz? Biz de 5 koldan taarruz ediyoruz. Biz öyle Avrupa kapısına boynu zincirle bağlanacak bir devlet değiliz. Önümüzdeki 7 ayda göreceğimiz çok şey var. Karşımızda dayanamayacaklar.”

Gül de Erdoğan da ararlar

Erbakan Hoca’ya Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın zaman zaman arayıp aramadıklarını sorduğumuzda şu yanıtı verdi:

“Ararlar. Bayramlarda, kandillerde Abdullah Bey de Tayyip Bey de ararlar. Hatırımızı sorarlar.”

“Eylemsizlik kararı”

Erbakan Hoca, her gelişmeyi siyonizmle ilişkilendiriyor. “Her şeye 300’ler meclisi karar verir” diyor. PKK’nın eylemsizlik kararını sorduğumuzda da aynı yanıtı verdi:

“PKK’nın eylemsizlik kararı siyonizmin planının bir parçasıdır. İktidarın yeniden oy alması için bu kararı aldırdılar.”

Şener’le işbirliği

Erbakan Hoca, Türkiye Partisi Genel Başkanı Abdüllatif Şener’le yaptığı görüşmenin bir seçim ittifakına işaret edip etmediği sorusuna ise şu karşılığı verdi:

“Her konu konuşulmuştur. Türkiye meseleleri, dünya meseleleri. Tabii işbirliği konusu da bunların içindedir. O konu da konuşulmuştur.”

Fatih’in babasının partisi

Hoca, oğlu Fatih Erbakan’ın, “SP babamın partisi” sözü anımsatıldığında ise yanıtı şu oldu:

“Doğru, babasının partisi ama Fatih’in babasının malı değil. Babasının canını verdiği parti. Fatih’e bırakacağım diye de bir şey söz konusu değil.”

Bu haber cafesyaset.com’da 463 kez okundu.

***************** DİĞER YAZILAR ********************Erbakan Hoca’nın büyük idealiÇankaya’da zafer havası yoktuCHP’nin koşulları kabul edildi mi?Çiçek: Askerlikle ilgili karar almadıkTürban sorununun Anayasal boyutuTürbanda ölçüBahçeli: “Türkeş’in mezarına dokunmayın”Afişi kim astı, çantayı kim aldı?Işık Koşaner’in hükümetten ilk talebiBahçeli’nin T cetveliPKK’nın umuduKomutanları Gül belirlediBüyükanıt: Bu hayal mahsulü bir hakaret‘Ayrışma çok tehlikeli ve endişe verici’Başbuğ: Sözlerimin arkasındayımSeçim provasıDiğerleri de gitmeliKılıçdaroğlu: “Davet üslubu rahatsız etti”Türkiye ‘hayır’ demek zorundaydıAnayasa Mahkemesi’nin vereceği kararın sonuçlarıBaykal: Önce kaseti incelesinlerÖzkök 1 Mart’ın geçmesini istiyorduGül’ün yetkisiİlker Başbuğ paşanın üniforma rekoruİstifayı hiç düşünmedik!Başbuğ’un püskürtme hamlesiPKK için ekonomik önlem de alınmalıBaykal, Demirel gibi oy isteyecekSemineri hangi komutan izledi?Org. Başbuğ’u konuşturan nedenlerBahçeli’nin farkıTerör ortamında açılımın zorluklarıÖcalan yeniden yargılanabilir mi?’33 şehidimizin taktik sorumluluğu bendedir’Böyle sevap olur mu?Org. Başbuğ değil, Gönül ve Atalay yetkiliBaykal: Noktayı koyma zamanı geldiBaykal: Üç robot kamera olacakAsıl ben sizin görüşünüzü merak ediyorumAydın Doğan’a büyük haksızlık’Tayyip Bey’in sabrı taştı’Org. Başbuğ’un durduğu yerÇiçek: Kandil’in yüzde 90’ı cezasız inebilirBir Veli Göçer buldun mu, tamamdır!Aydın Doğan’ı batırmak istiyorlarÇiçek’ten Türk’e: Ya hayır söyle, ya susDTP’nin durduğu çizgiİktidar ‘küstüm oynamıyorum’ diyemezErdoğan ve Başbuğ’dan ortak çağrı: Teslim olmaktan korkmayın‘Çözüm diyerek yanlış işler yapılmamalı’Usulde hata, esasta bilinmezlikBaykal’ın, ‘Kürt açılımı’nda iki uyarısıDeniz Baykal, Erdoğan’ı dinlemeye hazırKalede olmadan gol kurtarmakBaykal’dan çözülme uyarısıGenelkurmay 14 Nisan’daki çizgisinde duruyorGenelkurmay 14 Nisan’daki çizgisinde duruyorBalkanlar’ın Ankara’dan beklentisi yüksekDünya vahşeti seyrediyorCHP’nin iptal davası gerekçeleri...Gül hükümetten güvence alarak onayladıÇözüm yeri KöşkAskeri savcılık ne talep ediyor?Gül: Terör olmasıydı (Kürt sorunu) çözülürdüEmir-komuta zinciri olasılık dışıBaykal: İstifa değil, özür gerekebilirYaşar Büyükanıt, Fikret Bila’ya konuştuErdoğan-Büyükanıt görüşmesiCHP’den ’kardeş’ partiye yanıtRTÜK Başkanı siyasal soruna dönüştüBirand’ın yadırgatan yorumuBakan Akdağ’dan tam gün itirazlarına yanıtAKP yine yalnız kalabilirFırsat konusu nasıl açıklığa kavuşacak?Bülent Arınç’ın duruşuBaykal: Ayrıştırıcı tuzağa düşmeyizBaşbuğ’dan farklı bir 19 Mayıs kutlamasıCindoruk’a psikolojik baskıMerkez sağdaki girişimCindoruk seçilemezse bakın ne yapacak!Gül’ün umudu ve PKK’nın beklentisiBaşbuğ’un darbe planlarına karşı tutumuÖzkök: Umarım adı geçenler için müspet katkısı olurBaykal, Erdoğan’ın elini niye sıkmadı?Çankaya Köşkü’nde engelli dersleriAK Parti neden oy kaybetti?DSP’deki karışıklıkGül-Obama-Aliyev trafiğiKılıçdaroğlu tahriklere kapılmamalıBaykal: Sonuç AKP için kırılmadırYazıcıoğlu’nun kaybı ve yarattığı hüzünGenç subaylar artık daha demokratBaykuştan esinlenen hızlı trenBaşbakan son süratDemirel: Karadayı doğru olanı yaptıYÖK üyesi Serim: İmam hatipliler için katsayı farkını kaldıracaklarKürtçeye Anayasal güvence tartışmasıAdalet Bakanı’nın baskısıKılıçdaroğlu kriterleri korunmalıSevigen doğru olanı yaptıVergi cezası yasal dayanaktan yoksunBaykal, Şaban Dişli olayı gibi görmüyorKarayalçın’ın iki projesiBaşbakan haklıydıKaradayı: Askerle ilgili sözler ve küfürler bana ait değilKıvrıkoğlu: Veli Küçük adımı kullanmışBaykal: Gül davet ederse giderimÖzkök: Bırakalım soruşturmayı yargı yapsınKaradayı: Böyle rezalet görmedimErgenekon kazılarıyla akla gelen sorularOrg. Başbuğ’un omuzlarındaki yükTürk yargısının Ergenekon sınavıDışa vuran dinci zihniyetGökçek-Karayalçın yarışı ve BüyükerşenAhmet Davutoğlu’nun domino teorisiErdoğan’ın verdiği sert tepkinin iki nedeniKürtçe yayın politikasıÇiçek: Talabani 221’i dağdakilere iletebilirPKK silah bırakır mı?Özkök’ten Erdil’e çok ağır yanıtBüyükerşen: Bir şartla CHP’ye geçebilirimErdoğan-Bahçeli yakınlaşmasıBush’a atılan ayakkabı Obama’yı düşündürmeliÇiçek: Erdoğan’la Baykal Diyarbakır’a birlikte gitsinMütedeyyin kesim çantada keklik değilBaykal: Örtülü kadınlar zincirlerini kırıyorlarAtatürk’ün gözünde kadının yeriGüneydoğu’da yerel seçimin anlamıDTP tansiyonun düşmesini istiyor mu?Anayasa Mahkemesi’nin çizdiği yol haritasıTeziç: Türban konusu hukuken kapanmıştırDSP henüz karar vermediBaşbakan Erdoğan’dan ne bekliyorlardı acaba?Org. Başbuğ neden bu üslupla konuştu?Terörle mücadeleyi zihinlerde kazanmakYolsuzlukla mücadele raporu gizlendiOrg: Babaoğlu: Biz doğruyu söyleyelim, halk yargılasınAktütün saldırısının üç yönüEtnik çatışma tuzağına düşmeyelimDSP yerel seçimlerde ne yapacak?CHP’nin ihale raporuYolsuzlukla mücadele partilerüstü olmalıBaykal: Yolsuzluğun partisi olmazŞener: İnananlar rencide edildiBir haftalık beklenti boşa çıktıOrg. Başbuğ’un açılımıErdoğan: Rusya’yı göz ardı edemeyizBaşbuğ’un kırmızı çizgilerinde durumBaykal, Org. Başbuğ’un sözlerine ihtiyatlı bakıyorİlker Paşa’dan açık uyarılarAKP’nin inandırıcılık sorunuGül, Erbakan’ı neden affetti?Başbakan Dişli’yi himaye etmemeliDişli’nin savunmasıBaykal-Büyükanıt görüşmesiGül’ün oğlu TED’den mescit istedi mi?Rusya ve ABD’nin Kafkasya mücadelesiErgenekon 2001’de niye kapatıldı?İlker Paşa’nın tehdit algılamasıBaykal: Erdoğan değişmek zorundaSıra mahkemedeBaykal: Erdoğan yanlış düğmeye bastıTSK’nın demokratik tepki beklentisiİddianameden çıkan sonuçlarAskeri Mahkeme seçeneğiÖzkök: Tarihler tutuyorŞener: İstifa da değerlendirmelerim arasındaÖzkök: Ne vardır ne yoktur derimBaykal: Demokrasi işlemezse yenilgi sayarımKutuplaşmaya dikkatSosyalistlere Baykal restiÖrtülü ödenek ve partilerin paralarıErdoğan-Başbuğ görüşmesinin düşündürdükleriHaşim Kılıç: Dava için yıpratmaya çalışıyorlarAKP türban kararına sevindi mi?Milli Takım da siyasi malzemeİlker Paşa’ya karşı kampanyaBaşbakan’ın sorduğu iki soruSav: İstifa etmemÖnder Sav: Ben abdestimden eminimYargıtay Başkanı Gerçeker: Bildirinin arkasındayızGül: Çok dikkatli olmak zorundayımAKP cepheyi genişletiyorABD, Gülen’in ne yanında ne karşısındaAKP savunmasının analiziKulislerde gezen isimlerBaykal’ın görevi umut yaratmak olmalıBarroso’nun laiklik çelişkisiŞener: Toplumsal talebe bakarımCHP’nin kırmızı çizgileriBaykal: Sorun Erdoğan-Baykal ilişkisi değilBaşsavcı Yalçınkaya’ya yapılan haksızlıkErdoğan’ın beklentisi ve Demirtaş’ın teşhisiBüyükanıt ne dedi, ne demedi?Hain ve seviyesiz sözleri kabul edilemezBahçeli’nin yeni MHP’si ve büyüme stratejisiBaykal: Pandoranın kutusunu açtılarErdoğan’ın türban çıkışının nedenleriBahçeli: Başörtüsü durgun suya atılan taş gibiHaşim Kılıç: Anayasa değişikliği daha pratik olabilirBaykal: Başbakan, sistemi çığırından çıkarıyorGül: Yaş kararları yargıya açık olmalıArabaların yakılması ve MGK’nın çağrısıPKK’nın dağa çıkışı teşvik politikasıTürban anayasada yer almayacakBaşı örtülü memurBarzani, Türkiye’nin yanında mı?DTP işindeki tersliklerDağlıca’da soruşturma açıldı, köstebek yokGül’den Ermenistan’a çağrıDTP’nin bildirgesi ve Öcalan tezleriBüyükanıt’ın mesajındaki tehdit algısıBaykal’ın ’ihanet’ kotasıSınır ötesiyle ilgili çelişkilerTezkereye karşı Kürt dayanışmasıOrg. Başbuğ’un tespiti ve DTP’nin tutumuTSK’nın ABD’den beklediği nedir?Türbanla okula gitmek evde oturmaktan iyidirYeni anayasa tartışmalarıBüyükanıt’ın tebrik ziyaretindeki mesajlarGül: Eşimle katılacağımız toplantılar da olacakYeni anayasa tartışmalarıPozisyonlar netleşiyorZirvedeki ilişkilerGül’ün dikkati ve TSK’nın tutumuGül’e düşen sorumlulukOrgeneral Büyükanıt: Dükkân temelli kapalı değilCHP neden yalnız kaldı?CHP’nin gerekçeleriÇankaya Köşkü’ndeki havaGül’den TSK’ya mesajlarErdoğan’ın Çankaya sorununu yönetme tarzıBaykal: Cumhurbaşkanı kim olursa olsun, diyemeyizTürk solu açısından Üskül’ün çıkışıÜskül: Atatürk vurgulanmalı, Atatürkçülük değilBaykal: Erdoğan’ın sözünü tutmasını bekliyorumMHP lideri Bahçeli: Cumhurbaşkanı seçiminde Meclis’teyizBaykal’a ’çekilme’ telkiniGül’den ABD’ye silah sorgusuŞener: Ben hesapla değil, gönlümce yürürümBaykal, Erdoğan’ı nereye çekiyor?Cumhurbaşkanı düğümü nasıl çözülecek?Erbakan: Abdüllatif Bey’le görüşeceğizBüyükanıt’ın dilinde tüy bitti ama..Org. Büyükanıt’ın sürpriziÖnce ’Eğirdir’, sonra ’Güneydoğu’Erdoğan: Büyükanıt Paşa’mızla sıkıntı yokBaykal AKP’yi yönetmeye kalktıAKP, DTP’yle koalisyon yapar mı?Sol ittifak çok iddialıMHP’nin diplomatlarıBaykal’dan Erdoğan’a sert yanıtErdoğan’ın verdiği mesajlarYetki-direktif tartışmasıGönül: ’Bir millet olduğumuzu göstermeliyiz’Merkez sağ tersten dalınca...Kişisel kayışlar açılım sayılır mı?Ankara’da merak uyandıran temaslarBüyükanıt ’ortada hedef yok’ diyorSezer’in veto ettikleri ve etmedikleriBaykal’ın ’kadın merkezli’ sosyal politikasıBaykal’ın ziyaretinde neler konuşuldu?Sezer doğru yaptıZeki Sezer’in liderlik sınavıBaykal: Sözümün arkasındayım, bekliyorumSiyasette önemli işaretlerSolda güç birliği ne kazandırır?Gül’ün adaylığı 12 saat önce kesinleştiOrg. Büyükanıt: Umarım, rahatlatan bir karar olurKim Sürpriz olur, kim olmaz?Baykal’a göre Erdoğan’ı frenleyen üç nedenBaykal’dan ’birleşme’, Sezer’den ’ittifak’ çağrısıBaykal’dan Erdoğan’a: Tandoğan mesajını iyi okuGül’den Barzani’ye: Bu işin şakası olmazErdoğan olmazsa kimin şansı artar?Baykal’ın ’Vatandaşlık Hakkı’ projesiBüyükanıt’tan liderlik önerileriMumcu’dan DYP’li ve DSP’li modelBaykal: Güven içindeyim, aday olmayacakŞener’in Çankaya için verdiği havaErdoğan ve diğer 4 adayÇiçek’ten Çankaya yorumuTürkiye içten ve dıştan sıkıştırılıyorErdoğan’dan ve Gül’den Barzani’ye tepkiTürkiye’nin Kuzey Irak politikası nedir?Baykal: Kışla ile karakol barışmalıKıbrıs’ta petrol var mı?

mesud akgül / 2010-11-07 11:45:44 ERBAKANIN İDEALLERİ BİR BİR GERÇEKLEŞİYOR-8

1923’ün 50. yılında MSP ile seçime girip Meclise güçlü bir grup soktu. Bu gidiş sürerse ikinci 50.yılında 2019’da Saadet Partisi tek başına iktidar olur. Cumhuriyet’in 100. Yılı olan 2023’te ise Yeniden Büyük Türkiye liderliğinde İslam Birliği ve Yeni Bir Dünya kurulur, Osmanlı Devletinin 10 katı büyüklüğünde bir küresel güç oluşturulur. Böylece milletimiz 1000 yıllık Selçuklu-Osmanlı döneminden sonra Siyonizm’e kaptırdığı dünya liderliğini yeniden bileğinin hakkıyla alır.

mesud akgül / 2010-11-07 11:44:58 ERBAKANIN İDEALLERİ BİR BİR GERÇEKLEŞİYOR-7

Yahudiler 20. Yüzyılın ilk yarısında iki devlet kurduk diyerek övünmüştür. Ancak Siyonistler Basel Kongresinde kararlaştırılan planın diğer etabını ikinci 50 yıl olan 1997’de hayata geçiremediler. Çünkü o tarihte Erbakan 54. Hükümetin Başbakanı olarak bu amaçla bölgeye konuşlandırılan Çekiç Güç’ü geri gönderdi. Anlaşılan o ki Erbakan da Siyonistlerden rövanş almak için 50 yıllık periyotları esas alıyor. 1919’un 50. yılı olan 1969’da Millî Görüş hareketini başlattı, 1923’ün

mesud akgül / 2010-11-07 11:43:48 ERBAKANIN İDEALLERİ BİR BİR GERÇEKLEŞİYOR-6

yıkıp şu hile rejimi ve köle düzenini kurdu ise biz de aynı yol ve yöntemlerle bunu yıkıp yerine Yeniden Büyük Türkiye, İslam Birliği, ADİL DÜZEN ve Yeni Bir Dünya kuracağız. Siyonistler 1897’de Basel Konferansını topladılar. İlk 50 yılda Osmanlı Devletini dağıtıp kurtaracakları Filistin Toprakları üzerinde Yahudi devletini, ikinci 50 yılda ise arzımevud üzerinde merkezi Kudüs olan Büyük İsrail’i kurma planını karara bağladılar. ABD’li bir Siyonist Türkiye Cumhuriyeti ve İsrail’i kast ederek; biz

mesud akgül / 2010-11-07 11:42:39 ERBAKANIN İDEALLERİ BİR BİR GERÇEKLEŞİYOR-5

1923’te ilan edilmesinin 50.yılında yapılan 1973 Genel Seçimine Millî Selamet Partisi ile katılarak güçlü bir grup Meclis’e sokan Erbakan CHP ile koalisyon kurarak iktidar ortağı oldu. Ecevit koalisyonu bozunca da yerine kurulan Milliyetçi Cephe Koalisyonları ile 4 yıl boyunca fasılasız iktidarda kaldı. Millî Görüş tarihindeki bu tarihi tevakkuflar boşuna değil. Erbakan bu konuya ilişkin şunu söylüyordu: Siyonizm hangi yol ve yöntemlerle Osmanlı Devletini yıkıp şu hile rejimi ve köle düzenini kurdu ise

mesud akgül / 2010-11-07 11:40:47 ERBAKANIN İDEALLERİ BİR BİR GERÇEKLEŞİYOR-4

Erbakan, akim kalan 1919’daki millî kurtuluş mücadelesinden 50 yıl sonra 1969’da yapılan genel seçime organize ettiği bağımsızlar hareketi ile çeşitli Anadolu illerinde katılarak Millî Görüş öncülüğünde yeniden millî bağımsızlık hareketini başlattı. Ne var ki diğer adaylardan hiç biri illerinde seçimi kazanamadı; bir tek Erbakan Konya’dan bağımsız milletvekili seçilip Meclis’e girmeyi başardı. Keza işgalci İngiltere ve müttefik devletlerin vesayetinde kurulan Cumhuriyet’in

mesud akgül / 2010-11-07 11:40:03 ERBAKANIN İDEALLERİ BİR BİR GERÇEKLEŞİYOR-3

elden gidiyor çığlıkları Türkiye’deki fark edilmeyen muazzam değişimi anlatmada yetersiz kalıyor. Aslında elden gitmiyor, Cumhuriyet el ve nitelik değiştiriyor. Kurucu irade temsilcilerinin elinden çıkıyor, millî irade temsilcilerinin eline geçiyor; millîlik, bağımsızlık niteliği kazanıyor. Bir başka ifade ile millî irade temsilcisi yerli güçler tarafından İslam düşmanı Haçlı-Siyonist Batı güdümündeki işbirlikçi Sabetayist unsurların vesayetinden kurtarılan Cumhuriyet asli niteliğine kavuşuyor.

mesud akgül / 2010-11-07 11:37:29 ERBAKANIN İDEALLERİ BİR BİR GERÇEKLEŞİYOR-2

her şey son derece özenle kılıfına uydurulup en temel konulardaki radikal değişim hamleleri bile albenili ambalajlar içerisinde sunularak değişim makul şekle sokulup mantıklı bir zemine oturtulmaktadır. Gerçekleşen muazzam değişimin en iyi farkında olanlar, bugüne kadar ülkenin yönetimini vesayetleri altında tutan kurucu irade temsilcisi Sabetayist unsurlarla onlara dışarıdan dayanak oluşturan Siyonist mihraklardır. Birbirine karışan Türkiye’nin ekseni kayıyor şeklindeki alarm sinyalleri ile Cumhuriyet

mesud akgül / 2010-11-07 11:36:33 ERBAKANIN İDEALLERİ BİR BİR GERÇEKLEŞİYOR-1

Pek fark edilmese de son zamanlarda Türkiye baş döndürücü bir hızla kökten değişiyor… Her girişim karşısında koparılan yaygaralara rağmen gerçekleştirilen bu büyük değişimin özellikle toplum genelinde fark edilemeyip olağan karşılanmasının önemli bir nedeni her sahada atılan tüm adımların zaruri ihtiyaç olarak kaçınılmaz hale getirilip öyle gerekçelendirilmesidir. Karşı tarafın hassasiyetleri ve şirretlikleri dikkate alınarak kör kör parmağım gözüne gibi bir hoyratlık, pervasızlık sergilenmeden her şey

Süleyman Karagülle
07.11.2010
12:36

Lütfi Hocaoğlu’nun birinci ve ikinci adam tahliline ekleyeceğimiz, bir iki konu vardır. Birinci adam tek kişi olmalıdır. Kararlar doğrudan kendisinin emrinde olmalıdır. Tekkeden veya locadan talimat almamalıdır. Bunu Fahri Korutürk Cumhurbaşkanı iken Tekyol dergisinde yazmıştık. İkinci önemli husus ikinci adamlar tek kişi olmamalıdır. Ona yakın kişi olmalıdır. İşbölümü içinde uygulamalar yapmalıdır. Başkan kurallar koyacaktır. İkinciler o kuralları eksiksiz uygulayacaklar. Kurallar her zaman uygulanmaz, başkan yeni kural koymalıdır. Özel karar vermemelidir. Yani ikinci adamların yapacaklarını kurallarla değiştirmelidir. Peygamber daima kuralla hüküm vermiştir. Başkanın koyduğu kuralları peygamber zamanında melekler denetliyordu. Vahiy ile düzeltiyorlardı. Şimdi vahiy yoktur. Başkanın alacağı kararlar, hakemlerce düzeltilmelidir.

Rüya için şunları söyleyebilirim.

Hocaoğlu Erbakan’a karşı değildir. Ama Milli Görüşçü değil, Adil Düzencidir. Bugünlerde peş peşe Erbakan’lı rüyalar görmesi, fazla ilgili olması, rüyada Erbakan’ı görmesi bir şeye işaret ediyor. Bize göre bu şudur. Lütfi Hocaoğlu Akevleri ve Adil Düzeni temsil ediyor. Erbakan da saadet partisini ve Milli Görüşü temsil ediyor. Dünyada, Türkiye’de ve Saadet partisinde büyük mücadele vardır. Din olacak, şeriat olmasa da olur. Bu Milli Görüştür. İkinci görüş ise din de olacak, şeriatta olacak. Erbakan fiiliyatta Adil Düzencidir. Uygulamada Milli Görüşçüdür. Bu rüya parti içinde Adil Düzenle yani Akevlerle ilgilenen vardır demektir.

Birinci rüya: Erbakan ölmüş. Ölmek ömrün uzunluğu demektir. Bir de nefsinin, ihtiraslarının öldüğünü ifade eder. Erbakan’ın bazı hatalı amelleri vardı. Ondan vazgeçti demektir.

İkinci Rüya: Lütfi yüksek yerde oturuyor. Akevlerin, Saadet’te etkili olacağına delalet eder. Hakan’ın yeni konmuş koltuğa konması, Boğaziçi grubunun Saadet Partisiyle fazla ilgilenmeyeceğini anlatır. O yaşlarda olması başkan olacağını ve o zamanki başarıyı yeniden göstereceğini ifade eder. Erbakan’ın Adil Düzen görüşü dörtte biri doğru, dörtte üçü cari düzenin etkisi altında hatalı. Hazreti İsa’nın öğretisi benzeri tam sağ görüş ertelenmiştir.

Üçüncü Rüya: Onbeş kişinin Erbakan kıyafetine girmesi, gelecekte Erbakan siyasetinin hakim olacağına, ve Akevlerin de bu gruba katılacağına delalet eder. Kürsüye çıkıp konuşması, Akevlerin etkin olacağına delalettir. Arif Ersoy’la ilgili yorum doğru olabilir.

Dördüncü Rüya: Erbakan ve oğlu tek başına dolaşıyor. Erbakan Ak Partiye karşı diğer partileri birleştirmek istiyor. Hepsi reddetmenin içinde, partide bu birleşmeye karşı direniş var. Son olarak Akevlerle işbirliğine geliyor. Reddediliyor. Fatih tokalaşmıyor. Çünkü Fatih Akevlere yakın değil. Bu rüya ile 15 kişinin Erbakan kıyafetini giymesi, sonunda Erbakan’ın siyasetinde birleşileceğini ama kedisinin olmadığını ifade eder. Sağ ayağının aksak olması, uygulamada yine Adil Düzeni değil de eski uygulamasında olduğu gibi cari sistem içinde uygulama yapacağını, yine kokusu ile yetineceği anlamındadır.

Bu arada Ahmet Hakan’ın Önder Sav ve Oğuzhan Asiltürk ile ilgili teşhisleri doğrudur. Ne var ki kendisi de onlardan biridir.

necminaci
08.11.2010
04:21

Bu Yorumlar... Cengiz Demirci abimize aittir.

rüyalar bazen kaderde olacak olanı değilde, uyarıları içeren mesajlar verebilir. “Eğer böyle devam ederseniz”, “bu şartlar altında” gibi anlamlarla yorulmalıdır. Ben aşağıdaki yorumlarımı yaparken rüyaların bu yönüyle ele alıyorum ve uyarıları dile getiriyorum. Görenler biziz, mesaj Erbakan’a değil, Akevleredir. Sorumluluk ve yükümlülük Akevlerdedir.

Birinci Rüya: Ölmek, “yüklendiği sorumluluğun ve görevinin tamamlandığına” işaret eder, buradan nasr süresindeki “vestağfirhu” kelimesine özel atıf vardır. Nasr süresi, fetih’den sonraki durumla ilgilidir. Henüz fetih gelmemiş, ama 2010 yılı kongresi ile bu sürece girilmiştir. Rüyadaki ölüm fethin mutlaka olacağının garantisidir, çünkü hiç bir peygamber görevini tamamlamadan ayrılmaz. Erbakanın 40 yıldır her yerde defalarca söylediği görevleri şudur: Milli Görüşü kurmak ve harekata geçirmek, Milli Görüşün Adil Düzeni kurması, Adil Düzenin Yeniden Büyük Türkiyeyi kurması, Yeniden Büyük Türkiyenin İslam Birligini kurması ve en son İslam Birliginin de Yeni Bir Dünya kurmasıdır. Bu mekanizmanın tamamlanacağına ve kaçınılmaz olarak Erbakan’ın Hareketinin Yeni Dünyayı kuracağına işarettir: Akevlerle ya da Akevlersiz. Temennimiz Akevlerin Siyasi Küfründen biran once tevbe etmesidir. Rüyadaki bütün herkesin sevinmesi Milli Görüş’ün fethi gerçekleştirerek Yeni Bir Dünya adımını atmasıdır. Bundan sonra peygambere gerek kalmadığı için görev ve misyon tamamlanmıştır.

Istiğfar kelimesi de buna işarettir, süreç içinde sistem henüz tamamlanmadığı vakitlerdeki eksik sistemin getirdiği uygulama hataları affedilmiş, yeni düzene geçilmiştir. Artık hatalar elimine edilmiştir, eski hataların da geleceğe olan menfi etkileri sıfırlanmıştır.

Ikinci rüya: teknik olarak, lütfi beyin evi Akevlerdir. Hakanın yeni bir koltuga oturması, akevler içindeki bogaziçililer grubunun akevlerin siyasi küfrüne iştirak etmemekle birlikte, adil düzene inanan milli görüşün temsilcisi olarak bulunmalarıdır. Doktorun Erbakan’ın gelişine şaşırması genel başkan olmasına şaşırması olabilir, bu sağlık nedeni ile beklenmeyen bir durumdu. Hakanın ilgisizliği ise bogaziçililer için sürpriz bir durum olmamasıdır. Akevlerden olup Milli Görüşe iman etmeyenler Erbakandan ümidi kestikleri için Erbakan’ın Adil Düzen ile yeni bir çıkış yapmaları bize değil onlara bir sürprizdir. Bogaziçililer grubu saadet partisiyle çok ilgilidir ama parti içinde aktif değil akevlerdeki sürecin içinde Adil Düzenle ilgilidir. Erbakan’ın gençleşmesi ya da eski görünümüyle çıkışı tekrar iktidar olacağına, görevi alacağına işaret olabilir. Gözünün birindeki küçüklük ise, Akevlere bir uyarıdır. Adil Düzenin proje bazında parçalı laboratuvar uygulamalarının henüz tamamlanmadığına, muhasebenin hazır olmadığına işarettir. Erbakan eskisi gibi kendi algısıyla devam edecek ve Akevlerin bu süreçte hiçbir etki, katkı ve yardımı olamayacaktır.

3. Rüya: Kostüm giyme, Erbakan’ı korumaya yöneliktir, Erbakan’ın yerini alma amaçlı değil. Bu yüzden kendi hayatta iken olduğu anlaşılıyor, bu milli görüş hareketinin sistemik olarak tamamlanacağına ve Erbakan’sız halde çalışma koşullarına kavuşacağına işaret olabilir. Buna göre milli görüşün bütün amaç, hedef, çalışma prensipleri, usul, tüzük ve uygulamaları kişiye bağlı kalmadan, kendi sistematiği içinde kurallara göre çalışabileceği program haline gelebilmesi demektir. Doktorun Erbakan kostümü giymesi, parti içindeki akevler sempatizanlarının direnişlerini bırakıp Erbakan’ın sünnetine uyacağına işarettir. Kürsiye çıkma etkinliğe işarettir. Uyarı var: Erbakan’a biat edip, sünnetine tabi olursanız, izzet, tersi durumda zilleti tadacaksınız. Direnişiniz ve siyasi küfrünüz devam ederse, mağaranızda debelenir durursunuz. “Taayyün alimin küfrüdür, tecelli cahilin küfrüdür !”

necminaci
10.11.2010
06:36

Görülen 1. Rüya….

Not: Üstad Karagülle ve Doktorun yaptığı tevillerin Erbakan Hoca ve Milli Görüş üzerinden tevil edilmesi bence sehivdir. Zira her ikiside AkP’yi Milli görüş partisi oalrak görmekte. Hatta üstad karagülle Saadet partililerin 2002’den itibaren şehit düştüklerini beyan etmişlerdi. Dolayısıyla görülen rüyayı Cengiz Beyin aradığı şifreler üzerinden ve rüyayı görenin anlayışından yola çıkarak tevil etmek gerekmektedir.

Erbakan Hocanın Vefat Etmesi: Daha evvel görülen bir rüyada Erbakan Hocanın rize stadyumunda vefat ettiği ve daha sonra genç olarak sakallı bir vaziyette tekbirler eşliğinde ve İnna Lillahi ve İnna İleyhi raciun ayeti okunarak kalktığı belirtilmiştir. Burada Vefat eden ne erbakandır nede fikirleridir. Erbakan Milli görüş Hareketinin lideri olduğuna göre ve Milli Görüşü Akp ve Tayyip temsil ettiğini iddia eden Doktor ve Üstada cevaptır. Yani Tayyip Erdoğan siyasi bir mağlubiyet tadacak yada suikaste maruz kalacaktır. Sadece ben üzülüyorum hitabı yine Doktora bir cevaptır ve uyarıdır. Zira Siyonizm tarafından iktidara getirilen bir RTE’nin vefatı yada mağlubiyeti hiçbir Milli Görüşçüyü üzmez aksine sevindirir.

Görülen 2. Rüya:

Hakan beyin Erbakan Hocaya lakayt kalması mümkün değildir. Buradada aslında Erbakan Hoca diye gördüğünüz şeyler başka başkadır. Sağ göz Maneviyata bakan gözdür. Burada da anlatılmak istenen aslında Numan K.’tur. Maneviyata bakan gözünün şeriata bakan gözünün küçük olması anlamına gelmektedir. Bakınız sol gözünün sağlam alması da sol düşüncenin benimseneceği anlamına gelmektedir. Zira Erbakan Hocamızın Kongre sonrası konuşması Adil düzeni konuşma yap ve uygula diyorsunuz bunun için çalışacağım Yeni bir dünyayı Allahın izniyle kuracağız inşallah demek suretiyle Erbakan Hocanın Adil Düzene uzak durmayacağı bilakis her cihetle Akevlerle irtibat halinde olunacağını gözler önüne sermektedir. Hakan bey sağlam bir milli görüşçü olduğuna göre o kişinin Erbakan Hoca olduğunu bilmemesi düşünülemez. Deminde arz ettiğim gibi Erbakan Hocaya benzetilen Numan K.tur.

Görülen 3. Rüya

Aslında büyük bir müjdedir. Milli Görüşün varlığını devam ettirebilmesi için Adil Düzeni uygulamaya getirme ihtiyacı vardır. Milli görüşün iktidara gelmesiyle beraber çok önemli ve hayatı konumda akevler olacaktır. Erbakan Kostumü giyiyoruzdan maksat budur. Ve Erbakan’a benziyoruzdan maksatta arada var olan fer’İ bir takım anlaşmazlıkların giderileceğini ve Adil düzen teorisyenlerinden olan doktorun siyasi küfürden kurtularak Milli Görüş içerisinde önemli bir mevkiye geleceğine işaret etmektedir. Allahu Alem…

Görülen 4. Rüya

Sağ ayağını sürüye sürüye gitmesi doktora bir uyarıdır. Erbakan Hocanın oğluyla beraber görüşmelere katılması ona güvendiği anlamına çıkmaz. Zira Erbakan Hocanın bütün milli görüşçüler manevi evlatlarıdır. Zaten partiyi fatih erbakana teslim etmem söz konusu değil demeside bu konudaki yorumunuzu çürütmektedir. Erbakan Hocanın çeşitli görüşmeler yapacağı ve bu görüşmelerde büyük bir strateji planlıyor olduğunu görmekteyiz. Rüyada bazen red diye görülenler zahirde kabul anlamı taşımaktadır. Size yapılan teklifin tarafınızca reddedilmesi aslında size biir uyarıdır. Erbakan Hocanın manevi irşad görevi olması hasebiyle Erbakan Hocayı ayağını sürtüyor görmeniz aslında milli görüşe karşı bir takım yanlış görüşlerinizin olduğunu göstermektedir. Fatih Erbakanla tokalaşmamanız aslında milli görüşe karşı hata ve zaaflarınızın olduğunu size göstermektedir.





Sayı: 74 | Tarih: 7.11.2010
Ahmet Hakan
Bir destandır Önder Sav
1202 Okunma
4 Yorum
Lütfi Hocaoğlu
Zülfü Livaneli
Atatürk olsa ‘Yeni CHP’ derdi
1096 Okunma
Ali Bülent Dilek
Mahir Kaynak
Hangisi belirleyicidir?
1067 Okunma
Süleyman Karagülle
Abdurrahman Dilipak
CHP yok olmaya mahkumdur!DECCALİYET VE MEHDİLİK
1062 Okunma
Abdülvahap Kösesoy
Ruşen Çakır
PKK’ya çağrı: Provokasyondan rahatsızsanız gereğin
1047 Okunma
1 Yorum
Tayibet Erzen
Mehmet Şevket Eygi
Âyetleri tahkir edenler
1039 Okunma
Emine Hocaoğlu
Fehmi Koru
Kılıçdaroğlu ve 'sol'un makûs talihi
978 Okunma
Ahmet Kirtekin
Oktay Ekşi
Okuyucularıma veda
970 Okunma
2 Yorum
Vahap Alma