Türkiye’nin bugünü daima dününden iyi olmuştur
474 Okunma, 0 Yorum
Mehmet Barlas - Sabah
Tayibet Erzen

29/10/2020

Türkiye’nin bugünü daima dününden iyi olmuştur

İlkokul yıllarından bu yana her 29 Ekim'de aynı şeyleri hissederim. Cumhuriyetin kurucusu Atatürk'e ve vatanımızı istiladan kurtaran kahramanlara duyduğum şükran duygusudur bu hissettiğim.

Güven duygusu
Bir başka duyguya da gözlemlerim sayesinde sahip oldum. Yaşadıkça gördüm ki, Türkiye'nin bugünü daima dününden daha iyi olmuştur. Bu duygu sayesinde vatanıma daima güvendim. En zor görülen günleri bile aşabileceğimize inandım.

Atatürk yaşasaydı

Tamamı için https://www.sabah.com.tr/yazarlar/barlas/2020/10/29/turkiyenin-bugunu-daima-dununden-iyi-olmustur

 

Yorum:

Atatürk yaşasaydı, Erbakan yaşasaydı…

Osmanlı İmparatorluğu’nun yıkılıp yerine Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin kurulması ile başlayan iyiye gitme süreci artık iyimser bir tutumla tolere edilemeyecek bir safhaya gelmiştir. Özellikle ekonomide var olan problemleri görmezden gelmek, dahası iyi gibi görmek veya göstermek gelecek için sadece tehlike oluşturur. Kriz yönetmenin en iyi yolu bir kere krizle yüzleşmektir. Kafayı kuma gömerek gövdeyi kurtarabileceğini zanneden bir insan veya toplum ne kadar ayakta kalabilir ki!

Bizde farklı bir mekanizma gelişti. Çaresizlikten olsa gerek geçmişin liderlerine sığınma, onların dönemsel başarılarıyla mutlu olma takıntısı peydahlandı. Onların ne yapacağı yerine “Biz ne yapmalıyız?” sorusu soruluncaya kadar derin bir uykudayız demektir. Uyanış gecikmeye devam ederse, kabusların gerçekleşmesi ile yüzleşmek zorunda kalacağız. Bakalım onun için de bir B planı geliştirecek miyiz?

 

 

Tayibet Erzen






Sayı: 593 | Tarih: 1.11.2020
Ahmet Hakan
Biz olduk biz
Zilzal Suresi ve depremin başlaması
484 Okunma
Lütfi Hocaoğlu
Ergün Diler
Rest
Dünya siyaseti
474 Okunma
Süleyman Karagülle
Mehmet Barlas
Türkiye’nin bugünü daima dününden iyi olmuştur
Atatürk yaşasaydı, Erbakan yaşasaydı…
474 Okunma
Tayibet Erzen