KARŞI MAHALLE
462 Okunma, 0 Yorum
Ergün Diler - Takvim
Süleyman Karagülle

KARŞI MAHALLE

ED- Ermenistan’la Azerbaycan arasında çıkan çatışma Ermenistan tarafından başlatılmış idi. Türkiye Azerbaycan yanında yer aldı. Azerbaycan’ın üstünlüğü nedeniyle dünyada herkes rahatsız oldu. Şimdilik sözde herkes Ermenistan tarafındadır. Asıl çatışma İpek Yolu üzerinedir. Zaten savaş, Ermenistan’ı İpek Yolu’nun dışında bırakmak içindi. Ermeniler alandan çekilecekler ama Azeriler girmeyecekti. Girince herkes rahatsız oldu. Asıl savaş ekonomidir, Türkiye’ye de onunla gelecekler. Türkiye’nin tek sıkıntı duyacağı alan ekonomidir.

SK- İpek Yolu Projesi, Doğu Akdeniz çatışmaları Sermaye’nin dünyayı birbirine düşürerek kendisinin hâkimiyetini sürdürmesi planıdır. Korona virüs de bunun için büyütülmüştür. Sermaye bu oyunları başarıyla oynamaktadır. Sonunda belki bütün güçleri emri altına alabilecektir. Ne var ki faizli işçilik sistemi ile dünyayı yönetemeyecektir. Bütün bu çabalar ortaklık sistemine ve Adil Düzen’e zemin hazırlamak şeklinde sonuçlanacaktır. Azerbaycan’ın ve Türkiye’nin Ermenistan’a saldırmasına gerek yok, tam tersine o alanı Ermenilere teslim edecek, Ermenilerle biz değil onlar savaşacaktır. Şimdi bizi taşeron olarak kullanıyorlar. Biz Kafkas devletleri ile eşit ilişkiler kurmalıyız, onları birleştirip güçlü bir devlet yapmalıyız

SON VİRAJ

ED- ABD, Arapları birleştirdi, İsrail ile bir yaparak Çin’e karşı cephe aldı. Avrupa Birliği’ni de birleştirdi, Çin’e karşı gerekli tedbiri aldı. Rusya ile Çin’in arasını açmak veya açık tutmak siyaseti içindedir. Türkiye kendi başına hareket ettiği için tüm dünyayı Türkiye’ye karşı birleştirmektedir. Türkiye de Çin’e göz kırpmaktadır.

SK- Arap birliğini Çin’e karşı değil Arap olmayan Müslümanlara karşı birleştirdi. Avrupa’yı da Çin’e karşı değil Rusya ve İslam’a karşı birleştirdi. Çin ile Rusya’nın arasını açma siyaseti, eski siyasetidir, devam etmektedir. Türkiye’nin Çin’e göz kırptığı yok, Türkiye İngiltere’de bulunan Rothschild ile beraber olma sevdasındadır. 15 Temmuz’u Rothschild yaptı. Türkiye hemen İngiltere’ye gitti, onunla anlaştı. Faturası kesilen Gülencilere, dolayısıyla İslam’a halen cephe almış, çatışmaktadır. AK Parti’nin bugün hapse doldurduğu Müslümanlar Halk Partisi’nin 50 sene evvel hapse doldurduğu Müslümanlardan çoktur.

ALTIN FIRSAT

ED- Bugün Sermaye’nin hâkim olduğu basın ve yayında korona virüsün bir fırsat olduğu ileri sürülmekte, yeni paranın ortaya çıkması önerilmektedir. Bu yeni para dijital paradır. Bu yeni paranın mesnedi altının olup olmaması hususudur.

SK- Sermaye Dolarları Nevada’da toplayıp altın Dolarla değiştirmek suretiyle yeni para ile yeni düzeni kurmaya çalışırken ve bunun için bayan yöneticileri iktidara getirip onlara daha kolay söz geçireceğini planlarken 15 Temmuz’da Türkiye’de başarıya ulaşamadı. Planladığı bayanı iktidar edemedi. Birden siyasetini değiştirdi Trump’ı Cumhurbaşkanı yaptı. Zaman kazandı. Halen bu plan yürürlüktedir. Trump Pentagon tarafı olacak mı yoksa Sermaye’yi mi dinleyecek veya Sermaye ile Pentagon anlaşacak mı? Bu seçim bunu belirleyecek.

DİJİTAL SAVAŞ

ED- Yeni para dijital paradır. Kaydi paradır. Bu hususta Sermaye kararını vermiştir. Henüz kararını veremediği, dünyayı ikna edemediği bu yeni Doların dayanağı ne olsun hususudur. Altın üzerinde duruluyor. Ancak henüz Sermaye altın tekelini oluşturamamıştır. Altın para tehlikelidir. Petrol parası olsun denmiş ama bu kabul görmemiştir. Daha çok bugünkü Dolar çoğaltılmasın yeni Dolar eski Dolara dayansın görüşü hâkim.

SK- Kuran’da para olarak altın ve gümüş zikredilmiştir. Gümüş milli paradır, altın uluslararası paradır. Altın da üretilmektedir. Ne var ki uygarlaşmada gelişme ile altının üretim maliyeti aynı gitmektedir. 1500 senedir altın değişik durumlara girmiştir ama halen kendi değerini korumaktadır. Uluslararası para olma vasfını taşımaktadır. Sermaye istese de istemese de devletler kabul etse de etmese de sonunda altına dayalı bono insanlığın parası olacaktır. Bu konularda Akevler 50 senelik çalışması içinde bunu savunmuştur ve Adil Düzen’de insanlığa bu anlatılmıştır. Sermaye eğer Kur’an’ın açık beyanlarına uyar da altın Doları para olarak kabul ederse üçüncü binyılda da insanlığa hizmete devam edecektir. Etmez ise tarihteki büyük sürgünlerden birisini daha yaşayacaktır.  

Nİ’ÇİN ŞİMDİ

ED- Amerika’da iken Trump’ın Türkiye’yi tuttuğu, Erdoğan’la olan yakınlığını belirttiğini görmüştük. Biden ise açıkça “Erdoğan’a karşı muhalefeti desteklemeliyiz.” diyor. ABD’de görüldüğü gibi dünya Çin ile kurulacak diyalog üzerinde durmaktadır. ABD’de ve İngiltere’de olan Sermaye Çin’de faaliyettedir. Trump’ın başkan olmadan önce de Çin’de şirketleri vardı. Türkiye’de Cumhur ittifakına karşı oluşturulan ittifak Biden’e dayanmaktadır. Biden ’in niyeti de Erdoğan’ı iktidardan indirip ülkeyi karıştırmaktır.

SK- Sermaye dengesini devletlerin devletler içinde halkların birbirleri ile çatışması üzerine kurmaktadır. Doları ile iki tarafı destekler, galip gelene karşı mağlup edeni destekleyip onu galip getirir sonra masaya ikisini oturtur, biri gerçek mağlup olduğu için diğeri de fiilen mağlup olduğu için onu dinler o da cetvel ile dünya haritalarını çizerdi.

Türkiye’de Millî Görüş’ün iktidar olması, İran’da Humeyni inkılabının gerçekleşmesi, Rusya’da Gorbaçov iktidarının gelmesi, Amerika’da bir Müslüman zencinin Başkan olması Sermaye’nin bu oyununu bozmuştur. Ayrıca yeryüzünde tam istihdam sağlandığı için faizli işçilik sistemi çalışmamaktadır ve bugün Sermaye’nin tıkandığı bir çağı yaşıyoruz.

NOT: Yazıda yer alan italik ifadeler Süleyman Karagülle’ye aittir.

Yorum:

Dolar Sorunu

Bugün dünya liderleri akıllanmış durumdadır. Putin olsun Trump olsun Şi olsun makul hareket etmektedirler. Sermaye bunlara hâkim değildir. Bugünkü çıkmaz Dolar’dan ileri gelmektedir. Dolar hala etkilidir, hala hükümrandır ama Dolar eski gücünü kaybetmiştir. Ne siyasete hükmedebilmekte ne de ekonomi çarkını çevirebilmektedir. Ancak Dolar’ın yerine başka bir para birimi gelmediği için hala varlığını sürdürmektedir. Dolar’ın sahipleri piyasada yoklar ama Dolar piyasada varlığını sürdürmektedir. Dolar yerine altın bononun ikame edilmesi gerekmektedir. Bu yapılmadan dünya üzerindeki gerek siyasi gerek iktisadi denge kurulamayacaktır.

Altın bononun çıkarılması çok kolay ve basittir. Bu hususta en elverişli ülke Türkiye’dir, İstanbul’dur. Bir kuyumcular kooperatifi kurulacak ve bu kooperatif altın bonosunu çıkaracaktır. Bu kooperatifin kurulmasına en elverişli yer İstanbul’dur. İstanbul tarihi merkezdir. Türkiye kendisini koruyacak büyüklükte bir devlettir ama dünyayı sömürecek büyüklükte değildir. Dolayısıyla dünya için bir tehlike teşkil etmez. İstanbul altın borsası bakımından çok hareketli olan bir kenttir. Türkiye Akevler’de 50 senedir altın bonosu üzerinde çalışmalar yapmakta ve yeterli bilgiye sahip olmaktadır.

İstanbul’da kurulacak kuyumcular kooperatifine bütün dünyanın kuyumcuları ortak olacaklardır. Çıkaracakları altın bonoyu, altın ile dünyanın her yerinde değiştirebileceklerdir. Altın bono hareket etmeyecek, sadece muhasebede aktarmalar olacaktır. Bu aktarmalar da masrafsız yapılacaktır. Altın bonolar ulusal paralarla alınıp satılacak, arz ve talep kanunlarına göre kur belirlenecek ve alış satış kuru arasında o gün fark olmayacaktır.

Böylece oluşan, halk tarafından çıkarılan ve altın bonosu haline gelen para uluslararası para olacaktır. Devletler, Merkez Bankası’nda Dolar’ı değil bu altın bonosunu stok edecekler, ona göre ulusal paralarını çıkaracaklar.

Demek ki uluslararası parayı Sermaye’nin elinden çıkaracağız, Dolar yerine altın bonosunu koyacağız ama onun dışında hiçbir müdahale yapılmayacaktır. Faizli sistem ile faizsiz kredileşmeli sistem yarışacak ve ekonomi kuralları içerisinde faizli işçilik sistemi zamanla elenecektir. Siyasi güçler bu elemede taraf olmayacaktır.

 

Süleyman Karagülle






Sayı: 592 | Tarih: 25.10.2020
Ahmet Hakan
Hak geldi batıl zail oldu
Batıl zâil olmaz, zâhik olur
569 Okunma
Lütfi Hocaoğlu
Mehmet Barlas
Fransa’daki İslam düşmanlığına karşı Suudilerin Müslüma
İslam’ın eşsiz hoşgörüsü
540 Okunma
Tayibet Erzen
Ergün Diler
KARŞI MAHALLE
Dolar Sorunu
462 Okunma
Süleyman Karagülle


© 2024 - Akevler