SIRADAKİ
480 Okunma, 0 Yorum
Ergün Diler - Takvim
Süleyman Karagülle

SIRADAKİ

ED- Gorbaçov dünyamızı değiştirmiştir. Şimdi Almanya’da yaşıyor. Röportaj yapmıştır. Bizim anlattıklarımıza paralel görüşlerini açıklamıştır. Eskiden 2 kutup vardı, dünya iyi kötü yönetiliyordu bugün ise dünya dengesiz demiştir. Bugün dünyada İngiltere-Çin ittifakı vardır. ABD’ye karşı mücadele etmektedir. Bütün olaylar bunların çatışması sonucunda ortaya çıkmaktadır. Türkiye ABD grubundan ayrılıp İngiltere-Çin eksenine kaymaktadır. Türkiye’de ve dışarıda olan olaylar bu eksendedir.

SK- Bugünkü dünya Gorbaçov ile Şevardnadze’nin Sovyetlerde gerçekleştirdiği devrim üzerinde bulunmaktadır. Sermaye bunları uzaklaştırmış, bunlarsız bir denge oluşturmakla uğraşmaktadır. Asker Akayev Moskova’dadır. Gorbaçov Almanya’dadır. Büyük inkılabı yapanlar devre dışıdırlar. Denge bunun için oluşamıyor. İngiltere devleti değil de Rothschild ailesi ile Çin deki sermaye patronu Lİ ailesi arasında sıkı bağ vardır ve Sermaye ile siyaset arasındaki mücadelede bunlar beraberdirler. Çin yönetimi ile ABD yönetimi ise görünürde çatışıyorlar ama birlikte dünyayı yönetmek için planlar yapıyorlar. Sermaye yenilecek, Türkiye’nin Sermaye yanında yer alması yanlıştır ama yazarın söylediği doğru değildir. Trump ile Erdoğan arası son derece iyidir. Türkiye herkesle iyi geçinme siyasetini takip etmektedir. Ordunun desteklediği bu siyaset AK Parti tarafından başarılı bir şekilde uygulanmaktadır.

OYUNBOZAN

ED- Dünya birbirleri ile çatışmaktadır. Sermaye dağılmış değişik gruplar halinde faaliyetteler. Devletler de bağımsızlıklar kazanmış değişik gruplar halinde hareket etmektedirler. Bütün bunlar görünürde olmasa da gerçekten bir yerde birleşiyorlar. O da Türkiye aleyhinde gizli anlaşmalar yaparak faaliyet gösteriyorlar. Dünyadaki gerek ekonomi gerekse siyesi krizler hep Türkiye aleyhinde çıkarılmaktadır. Türkiye ise bütün bunlara direniyor ve oyunu bozuyor.

SK- Bugün dünya dengesini kaybetmiştir. Bunun esas sebebi faizli işçilik döneminin artık işe yaramaz hale gelmesinden ileri gelmektedir. Köylerden gelecek işçi kalmamıştır. Yeni fabrikalar kurulamıyor. Sermaye’ye faizli alan bulunamıyor. Dolayısıyla dünya büyük ekonomik krize girmektedir. Sermaye savaş çıkaramıyor.  Çünkü Müslümanlar güçlü. Kimin tarafı olursa o kısa zamanda galip gelir ve yeryüzünde hükmetme yetkisi Yahudi sermayesinden çıkar, İslam yöneticilerinin eline geçer. Bunun için Yahudi sermayesi önce Müslümanları devre dışı etmek istiyor. Aralarında kavga çıkarmak istiyor, ama Erbakan ve Humeyni’nin ortak siyasetleri sonucu İran ile Türkiye’nin arası açılamıyor. Sermaye şimdi Arap-Acem arasında savaşı tezgahlamaktadır. Bütün olaylar Müslümanlar arasında sıcak çatışmayı sağlamak içindir.

KIRGIZİSTAN

ED- Kırgızistan İpek Yolu üzerindedir. Türkiye kadar önemli bir yerdedir. İpek Yolu ise Sermaye ile devletlerarası çatışma alanıdır. Sermaye İpek Yolu ile dünyaya hükmetmek istiyor, devletler ise önlüyor. Şimdilik Rusya başarılı bir darbe yapmıştır.

SK- Erbakan ile Almanya’da haftalık toplantı yapmış dünya ilim adamlarına Adil Düzen’i anlatmıştık. O zaman Gorbaçov iktidarda idi, Alismatop Sovyetlerin Avrupa’daki büyükelçisi idi. Biz ondan Sovyetleri temsil etmek üzere bir ilim adamını istedik. O da kendisi Kırgız olduğu için Kırgızistan’ın Devlet Planlaması Teşkilatı’nın başkanı Prof. Musa Hocayevi gönderdi. Onunla tanıştık, sonunda Kırgızistan devletinin resmi davetlisi olarak Akevler Kırgızistan’a gitti. Sovyetlerde büyük bir sıkıntı var idi. Sosyalizmi istemiyorlardı ama kapitalizmi hiç istemiyorlardı. Biz bunlara İslam düzenini, şeriat düzenini anlattık. Asker Akayev bizimle beraber çalıştı ve Kırgızistan kapitalizm ile sosyalizmin iyi taraflarını alan, kötü taraflarını atan bir düzeni oluşturdu. Buna Kırgızistan Cumhurbaşkanı Nazarbayev de katıldı. Sonra Gorbaçov uzaklaştırıldı. Kırgızistan’ın eski Sovyet Devletlerine etkisi devam etti. Sermaye bu gidişe son vermek için Akayev’i Kırgızistan’dan uzaklaştırdı. Kırgızistan’da Akayev’in ekolü ile Sermaye’nin çatışması devam etti. Sermaye şeriat düzeninin Kırgızistan’a girmemesi için oyunlar oynamaktadır. Şimdi yazardan öğreniyoruz ki Kırgızistan’da Sermaye kaybetmiş, yeni bir düzen oluşma aşamasına girmiştir. Desteklemeliyiz.

KAFKAS

ED- Türkiye aleyhinde oluşturulmakta olan tezgâh Kafkasya’da da devam etmektedir. İpek Yolu üzerinde olan ve petrol güzergâhının geçtiği yerlerin üzerinde çatışma devam etmektedir. Hiçbir sebep yok iken beklenmedik bir zamanda Ermenistan Azerbaycan’a saldırmıştır. Türkiye’nin desteklediği Azerbaycan ordusu karşı saldırıya geçmiş ve başarmıştır.

SK- Gerek Kırgızistan’da gerekse Kafkasya’da, Suriye’de, Akdeniz’de, Libya’da, Yunanistan’da ve Fransa’da bizim barış tarafı olmamız gerekmektedir. Türk ordusu bu hususta gerekli titizliği göstermektedir. BM kararı olmayan hiçbir askeri harekâtı yapmamaktadır. Hiçbir yerde askeri harekât ile toprak kazanma gayesini gütmemektedir. Girdiği yerlerde barışı ve huzuru getirmektedir. Türkiye’yi bugün büyük devlet de yapan budur. Bizim komşu devletlerimize Türk kökenli devletlere tek tavsiyemiz olmalıdır: Savaşsız sorunları çözmek. Bununda tek yolu vardır: Hakemlik sistemini kabul etmek. Çatışan devletlerden her biri birer hakem seçmelidir, hakemler de bir başhakem seçmelidir, hakemlerin kararına devletler uymalıdır. Uymayan devlet olursa önce Türkiye ile İran uyan tarafın yanında yer almalıdır sonra da Türkiye ve İran birliği önce Rusya’yı ve Avrupa’yı hakemlik sistemine ikna etmeye çalışmalı sonra da bütün dünyaya hakemlik sistemini götürmelidir.

RUS RULETİ

ED- Kissinger beyanatta bulundu. “ABD’nin dünyaya hâkimiyeti son bulmuştur, bir daha geri gelmeyecektir. Buna göre davranmalıyız.” demiştir. Diğer taraftan Çin ve ABD liderleri ve yöneticileri gizli görüşmeler yapıyorlar. Anlaşmak zorundadırlar. Önce Rusya’yı ortadan kaldıracaklar, sonra da ABD’ye gelecek. Türkiye ise Çin ile yakınlaşma durumundadır.

SK- Daha önce de belirttiğim gibi dünya ikiye ayrılacak, Rusya ve AB devletleri ile Türkiye ve İran bir olacak ve şeriat düzenine dönecekler. Ortaklık düzenini kuracaklar. ABD ve Çin görünürde savaşacak, gerçekte ise Hristiyanlara ve Müslümanlara birlikte saldıracaklardır. Yahudiler iki defa Hristiyanlığa darbe vurdular, biri Pavlus zamanında diğeri ise Protestanlık ile darbeyi gerçekleştirdiler. Hristiyanlığı bozdular ama Hristiyanlığı büyüttüler. Onlara dayanarak dünyayı sömürgeleştirdiler. Bugün üçüncü darbeyi yapma hazırlığındadırlar. Başaracaklarını sanmıyorum.

NOT: Yazıda yer alan italik ifadeler Süleyman Karagülle’ye aittir.

Yorum:

Genel Yorum

Çin Yahudi sermayesine dayanarak güçlü hale gelmiştir. ABD Yahudi’nin Dolarını kullanarak bugün dünyada boy göstermektedir. Yahudi sermayesi iktidarda kaldığı müddetçe Çin ve ABD’den başka söz söyleyecek kimse olmamaktadır. Dünya uyuşmuş bir şekilde ABD dolarının esareti altındadır. Böyle bir hata yapar da Rusya’yı dağıtmaya kalkışırlarsa bugün uyuşmuş teslim olmuş Avrupa ve İslam Âlemi Rusya ile anlaşarak Çin-ABD ittifakının planını boşa çıkarabilir. Biz bunu tavsiye ediyoruz. Türkiye, İran, Rusya ve ABD bu çözüme yanaşmadıkları takdirde ABD’nin desteği ile Çin Avrupa’yı ve Afrika’yı işgal edebilir.

Bu hususta ilk adımı Türkiye ve İran birliği atacaktır. Türkiye ve İran anlaşırsa Müslümanlar anlaşmış olurlar. Rusya bunların desteğine dayanarak ABD ve Çin saldırılarına direnebilir. Direndiğini gören AB de bu gruba katılır sonunda Çin-ABD ittifakı bozulmuş olur. Aksini düşünürsek, Türkiye ve İran bu aktifliği yapmaz da Çin-ABD ittifakı başarılı olursa dünya yine düzene kavuşmayacaktır. Faizli işçilik sistemi devam etmeyecektir. Yıkılan dünyayı ortaklık sistemini benimseyen insanların grubu inşa edecektir.  

 

 

Süleyman Karagülle






Sayı: 590 | Tarih: 11.10.2020
Mehmet Barlas
Türkiye’yi her türlü iç ve dış saldırıya karşı koruyabi
İlk hücre
579 Okunma
Tayibet Erzen
Ergün Diler
SIRADAKİ
Dünya Siyaseti
480 Okunma
Süleyman Karagülle
Ahmet Hakan
Bozulur bu ateşkes
Eski Sovyetlerdeki güç
461 Okunma
Lütfi Hocaoğlu