Şeyh-Müteşeyyih
635 Okunma, 0 Yorum
Ergün Diler - Takvim
Süleyman Karagülle

Ahmet Taşgetiren- Selahattin Demirtaş’ın kahvaltı teklifini iyi karşılasak ne olur?

Süleyman Karagülle- Yazarım Ergün Diler bir haftadır yazmıyor. Ben de Ahmet Taşgetiren’in yazısını değerlendirdim, okudum. Buna ayırdığım zamanım boşa gitmesin diye sizlerle paylaşıyorum.

İslam’da binde bir önemlidir. Yüzde bir daha önemlidir. Onda bir, çok daha önemlidir. Eğer bir fiil toplumun %10’undan fazlası tarafından işleniyorsa o belvi umumıi olur, suç olarak kalır ama ona ceza verilmez.

Onda birden fazla insan bir suç işliyorsa orada artık caydırıcılık etkisini kaybeder. Tersi olur siz de %10’u hapishaneye koyarsınız. Bir kısmı olmayınca dışardakiler çoğalmaya başlar ve yüzde ellilere çıkar.

Türkiye nüfusunun yüzde 50’sinden fazlasının ırkı Türk değildir. Şimdi %90 Türkiye tarafı Türküm diyor. %10’da Türkiyeliyim diyor. Türkiye buna şükretmelidir. Bunu iyi değerlendirmelidir.  MHP’lilerin çoğu ırk olarak Türk değildir.

Aslında Türklük ırk değildir. Tarih boyunca hep değişik ırklar Türk olarak varlık göstermişlerdir. Benim ana dilim Gürcücedir ama ben beş senemi Gürcistan’da değil Kırgızistan’da geçirdim. Gürcüce değil Türkçe dersler yaptım.  Neden? Çünkü insan bir topluluk içinde bedeniyle değil sosyal yapısıyla yaşar.

HDP dağdaki eşkıyalarla değil mecliste barış içinde Türklerle yaşamak isteyen bir ekol. Dağdaki eşkıyaları da barışçı hale getirmek için onlarla dostane geçiniyor. Onlara silah vermiyor, onlara Dolar vermiyor. Onları dil ile savunduğu oluyor. Bunu da yapmazsa onlar hepten koparlar. Kürtler de onların yanında yer almaya başlarlar. Yarın ırk olarak Türk olmayanlar da onların yanında yer almaya başlar. İşte o zaman bin yıllık tarihimiz sona erer.

Türkiye genel af ilan etmelidir. Cezaların infazı ertelenmelidir. Hapishanede bir kişi bile kalmamalıdır. Mağdur olanlara devlet diyetlerini ödemeli, adil yargı sonunda suçlu olanlardan tahsil edilmelidir. Çıkanlar suç işlemeye devam ederlerse eski suçlarından dolayı da cezalandırılmalıdırlar.

AK Parti çözüm aramış. Çözümü kim bozmuş?  HDP mi bozmuş? Tam tersine, Türkiye çözüm süreci içinde Anadolu temizlenmiş. Kürtler AK Parti’ye oy vermeye devam etmiştir. Hareket Partisi’nin yanlış siyasetine rağmen Kürtler AK Parti’nin yanında. AK Parti oyunu batıda kaybetmiştir.

Meral Akşener’in teşhisinde eksiklik var. Kürtler azalsalar fark etmez. Anadolu halkının ortak huyu var. Ben Artvin’de iken bana saldıranlar İzmir’de beni korurlar. Birçok saldırılara karşı hemşerilerim oldukları için beni savunmuşlardır.

İstiklal Savaşı’nın sırrı budur. Düşman topraklarımıza girince ülke bir oldu. Şimdi de bir olalım sonra yine düşmanlıklarımız devam etsin.

AT- Tasavvuf insanın bir şeyhe bağlanması ile kendisini eğitmesidir. Müteşeyyih ise şeyhliğin istismarıdır. Diyanet, sevindirici uyarılar yapmaktadır.

SK.- Kur’an’a dayanmayan hiçbir şey yararlı değildir.  Kur’an’ın   velayet, Arapların akile, bizim dayanışma dediğimiz sigortalama sistemi kurulmadıkça şeyh de müteşeyyih de aynı kapıya çıkar. Bilgisizlikten doğan zararları ilmi, beceriksizlikten doğan zararları mesleki, ihmalden doğan zararları ahlaki, kasten iraz edilen zararları siyasi dayanışma ortaklıkları tazmin ederler. Semt kooperatifleri kurulmadan bunlar oluşmaz.

NOT: Yazıda yer alan italik ifadeler Süleyman Karagülle’ye aittir.

 

Yorum:

Müminlerin birlikteliği

Ben Kur’an’a inanıyorum diyenler birbirlerini omuzlamalıdırlar. Birbirleri ile örtüşmelidirler. Ortaklık kurup birlikte uygulamalıdırlar. Sorunlarını birlikte çözmelidirler.

 

Süleyman Karagülle






Sayı: 586 | Tarih: 13.09.2020
Ergün Diler
Şeyh-Müteşeyyih
Müminlerin birlikteliği
635 Okunma
Süleyman Karagülle
Ahmet Hakan
Kılıçdaroğlu’nun Koronayı bitirecek basit formülü
Maske komedisi
606 Okunma
Lütfi Hocaoğlu
Mehmet Barlas
6-7 Eylül 1955’ten önce İstanbul da Londra ve Paris gib
İnsan denen virüs
524 Okunma
Tayibet Erzen


© 2024 - Akevler