Siyasi hainlere Amerika’da da bizde de hiç güvenilmiyor
625 Okunma, 0 Yorum
Mehmet Barlas - Sabah
Tayibet Erzen

20/06/2020

Siyasi hainlere Amerika’da da bizde de hiç güvenilmiyor

Tarih dün başlayıp bugün biten bir zamanın öyküsü değildir. Ne zaman başladığı tam olarak bilinmese de, hiç bitmeyeceği kesindir. Aklı başında ve bilinçli insanlar için tarih, yaşanılanlardan ders almak için fırsat yaratır. Değişik aktörlerin farklı zamanlarda aynı hataları yapmaları, tarihten ders almak isteyenler için fırsat yaratır. Bu aktörlerin en fazla rastlanılanlarından biri de ihanet etmeyi ilkelilik zanneden hainlerdir.

Bolton olayı
Uluslararası siyaset dünyasının son
 haini Başkan Trump tarafından azledilen ABD'nin eski Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton değil midir? Trump'tan önceki yönetim tarafından da kızağa çekilen Bolton'u Trump yeniden göreve taşımış ama sonunda o da Bolton'un işine son vermiştir. Ve şimdi Bolton yazdığı kitap ve verdiği söyleşiler ile Trump'ın başkan olmaya ehil biri olmadığını iddia etmektedir.

Akılsız adam

Tamamı için https://www.sabah.com.tr/yazarlar/barlas/2020/06/20/siyasi-hainlere-amerikada-da-bizde-de-hic-guvenilmiyor

Yorum:

Sürü

Çıkar paralelliği olunca eski düşmanlar birden dost oluveriyor. Aksi durumda dost olanlar ise düşman oluyor. Bunu akıllılık ve strateji ile açıklarken nasıl bir davranış bozukluğu içinde olduklarının farkında olmayanlar daha doğrusu bunu işin usulü olarak görenler dünya siyasetine yön veriyor ve başkalarının hayatlarını yönetiyor. İşte tam da bu noktada insanlardaki öfke patlamaları ve bunun sonucunda meydana gelen sokak protestoları anlam kazanıyor.

Provokatif girişimleri yok sayarsak bu davranışlarda haklılık payı bulmak daha da kolaylaşır. Çünkü insan özgür bir yaratıktır ve dilediği gibi yaşayıp, hayatını kendisi yönlendirmek ister. Ona bu hakkı vermenin yolu da tepeden her şeyi kontrol etme hastalığından kurtulup, yerel ve mikro yönetimlere yaşamda yer açmaktır. Bu olmadığı sürece sürü halinde yaşanacak ve sürü halinde helak olunacak.

 

Tayibet Erzen






Sayı: 574 | Tarih: 21.06.2020
Mehmet Barlas
Siyasi hainlere Amerika’da da bizde de hiç güvenilmiyor
Sürü
625 Okunma
Tayibet Erzen
Ahmet Hakan
Sevimsizlik abidesi o sözü hatırladım: Yetmez ama evet
Analitik bakış
608 Okunma
Lütfi Hocaoğlu
Ergün Diler
Fırtına geliyor
Türkiye ne yapmalı?
548 Okunma
1 Yorum
Süleyman Karagülle


© 2024 - Akevler