Dosyalar Açıldı
561 Okunma, 1 Yorum
Ergün Diler - Takvim
Süleyman Karagülle

Dosyalar Açıldı (16.05.2020)
Trump, Dünya Sağlık örgütünün Çin'in piyonu olduğunu açıkladı ve maddi desteğini kestiğini açıkladı. Dünya Ticaret örgütünden de hiç memnun olmadığını söyledi. FBI’ın başında James Comay bütün bilgileri Obama’ya sundu ama Obama “Benden gizledi.” dedi. Trump, Obamagate diyerek aslında Pizzagate'i merkeze getirdi. Pizzagate Londra’nın bir yansıması.
41 ülkede 300 işadamı da artık risk altında. Tehlike altındaki 300 işadamı da Rothschild ailesinin keşfettiği, büyüttüğü ve güç haline getirdiği seçilmişler.
Öncelikli hedef listedeki 21 isim!
Sonrasında geri kalan 279 işadamı.
Soros'tan Obama'ya Bill Clinton'dan Prens Andrew'e kadar uzanan zincir PEDOFİLİ ile suçlanmakta... Pedofili olaylarında şifre olarak PİZZA KOD'ları kullanıldı. Cümlede peynir geçtiği zaman kız çocuğu, makarna geçtiği zaman erkek çocuğu anlamına geliyordu. Ünlü isimler parti düzenleyecekleri zamanlarda yüklü miktarda pizza siparişi veriyordu...


- Sorun, işçilik döneminin ömrünü tamamlamış olmasından ileri gelmektedir. Bu tür olaylar ve bu olayların açığa çıkması tarihin normal akışıdır. Lut döneminin benzeridir. Aynı akıbet beklenebilir.

Kripto (19.05.2020)
Coronavirüs'ten Çin'i sorumlu tutmak için sıraya giren ülkelerin sayısı 100'ü geçti. Buna Rusya da dâhil. ABD Dışişleri Bakanı Pompeo Israil'e gitti. “ÇİN ile kritik konulardaki işbirliğinizi bitirin.” dedi. Birkaç gün sonra da Çin'in İsrail'deki Büyükelçisi Du Wei, Tel Aviv'in kuzeyindeki Herzilya'da oturduğu evinde ölü olarak bulundu! Ancak İsrail, Çin'in kripto parası e-RMB'yi kabul etti. Çin, ASEAN yani Güneydoğu Asya Uluslar Birliği'nin de kripto parasını kabul ettiğini açıkladı. Japonya ve Güney Kore'nin Çin'in kripto parası e-RMB'yi kabul edeceği ortaya çıktı. Pompeo’nun tehditlerinden sonra öldürülen Büyükelçi, İngiltere ile Çin arasında bağları güçlendiren ve halkın parası anlamına gelen bu kripto parayı destekleyen önemli bir isimdi.


- Dolar’a karşı Avrupa Birliği Euro’yu çıkardı. Euro’yu çıkaran da Tekel Sermaye idi. ABD Dolarını dengelemek için çıkarmıştı. Halen de Euro, Dolar ile yarışmaktadır. Dolar Euro çatışması sağlanamadı. Şimdi Çin’in Çin Doları çıkmaktadır. Sözde halk parasıdır. Faizli paranın ömrü bitmiştir. Bu paralarla hiçbir sorun çözülemez. Sonunda birleşirler, piyasada tek para olur ve krizler devam eder. 


İşte o cevap (20.05.2020)
Biraz geçmişe gidelim...
David Rockefeller SOVYETLER BİRLİĞİ'nin dağılacağını ilan etti. 6-9 Haziran 1991'de bu açıklamayı yapan Rockefeller haklı çıktı. Çünkü resmi olarak 26 Aralık 1991'de Sovyetler Birliği dağıldı. Rockefeller o gün bir önemli iddiada daha bulundu. 2025 yılında "Dünya Hükümeti" kurulacağını da söyledi. Bu hükümeti Rothschild ailesiyle birlikte yöneteceklerini de gizlemedi. Bizler işinde gücünde zaman harcarken tepede Tek Dünya Devleti konuşuluyordu. O gün Amerika Birleşik Devletleri'ndeki Derin Devlet, Rockefeller'le de Rothschild'le de aynı düşünceyi paylaşıyordu. Bugün ise Rothschild ile karşı karşıya. Rockefeller ailesi ise büyük bir krizde.
Suriye'nin tek sahibi Boustani ailesidir. Ve Boustani ailesinin her şeyi olan Ghaith Boustani de öldürüldü. Tıpkı BÜYÜKELÇİ Du Wei gibi...
Ghaith Boustani Rothschild ailesinin projesiydi. Suriye dışında Ortadoğu'da birçok ticari operasyonu yöneten kişiydi. CIA, Cuma günü yani 15 Mayıs'ta Ghaith Boustani'yi infaz etti. İsimsiz olan en az 10 isim daha Mayıs ayında infaz edildi. Coronavirüs'ün yaşattığı korku ve gerilim şimdi silahla bezenecek. Bu hiç iyi bir gelişme değil.

- Tam istihdam sağlanıp faizli sistem çalışmaz hale gelince krizler ortaya çıktı. Yeterli derecede ekonomiyi bilmedikleri için bu krizlerin kişilerin etkisiyle çıktığını sanıyorlar ve birbirlerini öldürüyorlar. Öldürülecekler bitmez ve bu yolla sorunlar da çözülmez. Sorunları çözecek altın bonosudur. Birileri altın bonosunu kabul edecek ve dünyayı kurtaracak ya da Nuh Tufanı’ndan daha büyük bir sosyal tufan olacak.

Derin dalga (21.05.2020)
İşte Coronavirüs, 4 yılın son hamlesiydi. Trump, Coronavirüs'le birlikte çöken ekonomileri tekrar büyüten Başkan olacak. Çin tamamen ABD'nin elinde oyuncak hale getirilecek. Çin buna itiraz edecek elbette. Ancak her itirazda, dozu sertleşen mesajlar göreceğiz. Çin'in Tel Aviv Büyükelçisi Du Wei'nin infazı, Derin Amerika'nın ne kadar sertleşeceğinin ilk adımıydı. DERİN AMERİKA ve TRUMP'ın hedefi böyle. Tabii karşı tarafın da boş durmayacağını görmek zor değil. Çin'in içeride dijital parayı kullanıma sokması hiç ama hiç yabana atılacak bir hamle değil… Washington için KABUS'tan öte…
Düşüncesinde ve adımlarında Washington olmayan herkes Derin Amerika'nın hedefi olacak.

- Dolar benzeri faizli karşılıksız herhangi bir para artık çözüm değildir. Karşılıksız para ancak karşılığında para olmayan varlıklara karşılık çıkabilir. Tam istihdamın sağlanması ile artık karşılıksız mal ile karşılığında para olmayan mal kalmamıştır. Dolayısıyla Çin’in dijital parası bir işe yaramaz. Büyük devletler altın bonosunu çıkarmaya yanaşmıyorlar. Çünkü büyüklükleri karşılıksız paraya dayanmaktadır. Orta büyüklükteki devletlerden biri bu karşılıklı altın bonosunu çıkaracak ve geleceğin etkin devleti olacak. Türkiye bunun en önde adayıdır. AK Parti buna cesaret edememektedir. Diğer partiler de altın bonosunu ağızlarına alamamaktadırlar. Dolayısıyla şimdilik Türkiye bir Adil Düzen Partisini beklemektedir. Türkiye’den sonraki aday da İran’dır.

 

Savaş ilanı (22.05.2020)

Amerika Birleşik Devletleri'nde bir kural vardır:

Başkan, Başkan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı aynı fikirdeyse, karar verilmiştir ve operasyon başlamıştır... Görüyoruz ki Çin ve Çin'le hareket eden ülkeler de hedef olacak. Beyaz Saray'ın Çin raporu da savaşın ilanı oldu. 

Kabaca öne çıkan yorumların başında şu ifadeler yer alıyordu:

"Çin'in talancı ve agresif ekonomi politikaları artık son bulacak. Trump yönetimi Çin ile diyalog kurmaya çalıştı.

Ancak onlar bu diyaloğa yanaşmadılar. Artık ABD, Çin üzerindeki baskıyı arttıracak.

Çin Devlet Başkanı muhaliflere operasyon yaptı. Ve hiç ihtimal verilmeyen bir durum yaşandı. Çin Devlet Başkanı'nın idaresindeki hükümet ve Çin Komünist Partisi arasındaki ayrım giderek arttı. Bu da Çin'in yeni bir yola girdiğini gösteriyor ki, Washington buna da sessiz kalmayacak. Çin'in daha liberal hale geleceğini düşündük ama yanıldık..." Günlerdir aktarmaya çalıştığım ve "kesinlikle iyi takip edin" diye not düştüğüm POMPEO'nun sözleri de raporda yer alıyordu...

 

- Sermaye Batıya hâkim olduğu kadar Çin’e de hâkimdir. Batıda neler oluyorsa Çin’de de benzeri olmalıdır.  Çin’in ve ABD’nin altın bonosunu kabul ederek dünyaya olan hükümranlıklarını sürdürmeleri mümkün görülmüyor. Rusya ve Avrupa Birliği birbirleriyle anlaşabilir, Türkiye ve İran ile birlikte altın bonosunu çıkarabilir böylece üçüncü bin yıla bunla hâkim olabilir.

 

NOT: Yazıda yer alan italik ifadeler Süleyman Karagülle’ye aittir.

 

Yorum:

Altın Bonosu engellenemeyecek

Türkiye’de 1967’de kurulan Akevler Kooperatifi, Milli Görüş ile işbirliği yaparak yeni para sistemi üzerinde çalışmıştır. Kırgızistan’a da gidilip Akayev ile çalışarak altın bonosu üzerinde denemeler yapılmıştır. Kırgızistan’da ve eski Sovyet devletlerinde bu denemelere dayalı para geçerlidir. Tekel Sermaye bu altın bonosunun yürürlüğe girmesini sessiz sedasız engellemektedir. Başaramayacak…

 

Süleyman Karagülle


YorumcuYorum
Reşat Nuri Erol
29.05.2020
18:07


1967...1968...1969...AKEVLER 54 YILDIR ÇALIŞIYOR...2018...2019...2020

BİZLER ÇALIŞIYOR VE YENİ İSLÂM MEDENİYETİ’Nİ KURUYORUZ...

SİZLERİ DE ÇALIŞMALARIMIZA DÂVET EDİYORUZ; BUYURUN, BİRLİKTE ÇALIŞALIM...

ADİL DÜZEN 1065

“ADİL DÜZEN” III. BİNYIL MEDENİYETİ PROJESİDİR

“VE BİZE DÜŞEN SADECE MÜBÎN/AÇIK TEBLİĞDİR.” (KUR’AN; Yâsin Sûresi, 36/17)

Haftalık Seminer Dergisi; 1065. Hafta - 23 MAYIS 2020 - Fiyatı: www.akevler.orga tıklamak!

BU DERGİYİ HER HAFTA OKUTABİLİR.. ÇOĞALTABİLİR.. DAĞITABİLİRSİNİZ...

“ADİL DÜZEN” UYGULAMALARI YAPMAK İÇİN BİZLERE DANIŞABİLİRSİNİZ...

*KUR’AN VE İLİM SEMİNERLERİ; 1065. SEMİNER

“HİÇ BİLENLER İLE BİLMEYENLER BİR OLUR MU?” (KUR’AN; Zümer Sûresi, 39/9)

İ L İ M TALEP ETMEK HER MÜSLÜMANIN ÜZERİNE FARZDIR.” (Hadis)

AdresAKEVLER İSTANBUL KOOPERATİFLERİ MERKEZİ, Zafer Mah. Coşarsu Sk. No: 29 YENİBOSNA / İSTANBUL Tel: (0212) 452 76 51

Tefsir Seminer Notları Yenibosna’da Cumartesi akşamları okunup tartışılmaktadır.

GAYEMİZ: Bu “SEMİNER NOTLARI”nın İstanbul, Türkiye ve bütün dünyada “OKUNMASIANLAŞILMASI VE UYGULANMASI”DIR. - ADİL DÜZEN ÇALIŞANLARI

***

*“ADİL DÜZEN” DERSLERİ/YORUMLARI

KORONOVİRÜS GERÇEĞİ

Süleyman KARAGÜLLE

***

*SEBÎLU’R-REŞÂD” / MAKALELER

Virüs dünya düzeni mi, Adil Dünya Düzeni mi?-43

Virüs dünya düzeni mi, Adil Dünya Düzeni mi?-44

Virüs dünya düzeni mi, Adil Dünya Düzeni mi?-45

Virüs dünya düzeni mi, Adil Dünya Düzeni mi?-46

Reşat Nuri EROL

***

ŞUARA SÛRESİ- 5. Hafta

أَعُوذُ بِاللَّهِ مِنَ الشَّيْطَانِ الرَّجِيمِ

بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ

طسم (1) تِلْكَ آيَاتُ الْكِتَابِ الْمُبِينِ (2) لَعَلَّكَ بَاخِعٌ نَفْسَكَ أَلَّا يَكُونُوا مُؤْمِنِينَ (3) إِنْ نَشَأْ نُنَزِّلْ عَلَيْهِمْ مِنَ السَّمَاءِ آيَةً فَظَلَّتْ أَعْنَاقُهُمْ لَهَا خَاضِعِينَ (4) وَمَا يَأْتِيهِمْ مِنْ ذِكْرٍ مِنَ الرَّحْمَنِ مُحْدَثٍ إِلَّا كَانُوا عَنْهُ مُعْرِضِينَ (5) فَقَدْ كَذَّبُوا فَسَيَأْتِيهِمْ أَنْبَاءُ مَا كَانُوا بِهِ يَسْتَهْزِئُونَ (6) أَوَلَمْ يَرَوْا إِلَى الْأَرْضِ كَمْ أَنْبَتْنَا فِيهَا مِنْ كُلِّ زَوْجٍ كَرِيمٍ (7) إِنَّ فِي ذَلِكَ لَآيَةً وَمَا كَانَ أَكْثَرُهُمْ مُؤْمِنِينَ (8) وَإِنَّ رَبَّكَ لَهُوَ الْعَزِيزُ الرَّحِيمُ (9) وَإِذْ نَادَى رَبُّكَ مُوسَى أَنِ ائْتِ الْقَوْمَ الظَّالِمِينَ (10) قَوْمَ فِرْعَوْنَ أَلَا يَتَّقُونَ (11) قَالَ رَبِّ إِنِّي أَخَافُ أَنْ يُكَذِّبُونِ (12) وَيَضِيقُ صَدْرِي وَلَا يَنْطَلِقُ لِسَانِي فَأَرْسِلْ إِلَى هَارُونَ (13) وَلَهُمْ عَلَيَّ ذَنْبٌ فَأَخَافُ أَنْ يَقْتُلُونِ (14) قَالَ كَلَّا فَاذْهَبَا بِآيَاتِنَا إِنَّا مَعَكُمْ مُسْتَمِعُونَ (15) فَأْتِيَا فِرْعَوْنَ فَقُولَا إِنَّا رَسُولُ رَبِّ الْعَالَمِينَ (16) أَنْ أَرْسِلْ مَعَنَا بَنِي إِسْرَائِيلَ (17) قَالَ أَلَمْ نُرَبِّكَ فِينَا وَلِيدًا وَلَبِثْتَ فِينَا مِنْ عُمُرِكَ سِنِينَ (18) وَفَعَلْتَ فَعْلَتَكَ الَّتِي فَعَلْتَ وَأَنْتَ مِنَ الْكَافِرِينَ (19) قَالَ فَعَلْتُهَا إِذًا إِذًا وَأَنَا مِنَ الضَّالِّينَ (20) فَفَرَرْتُ مِنْكُمْ لَمَّا خِفْتُكُمْ فَوَهَبَ لِي رَبِّي حُكْمًا وَجَعَلَنِي مِنَ الْمُرْسَلِينَ (21) وَتِلْكَ نِعْمَةٌ تَمُنُّهَا عَلَيَّ أَنْ عَبَّدْتَ بَنِي إِسْرَائِيلَ (22) قَالَ فِرْعَوْنُ وَمَا رَبُّ الْعَالَمِينَ (23) قَالَ رَبُّ السَّمَوَاتِ وَالْأَرْضِ وَمَا بَيْنَهُمَا إِنْ كُنْتُمْ مُوقِنِينَ (24) قَالَ لِمَنْ حَوْلَهُ أَلَا تَسْتَمِعُونَ (25) قَالَ رَبُّكُمْ وَرَبُّ آبَائِكُمُ الْأَوَّلِينَ (26) قَالَ إِنَّ رَسُولَكُمُ الَّذِي أُرْسِلَ إِلَيْكُمْ لَمَجْنُونٌ (27) قَالَ رَبُّ الْمَشْرِقِ وَالْمَغْرِبِ وَمَا بَيْنَهُمَا إِنْ كُنْتُمْ تَعْقِلُونَ (28) قَالَ لَئِنِ اتَّخَذْتَ إِلَهًا غَيْرِي لَأَجْعَلَنَّكَ مِنَ الْمَسْجُونِينَ (29) قَالَ أَوَلَوْ جِئْتُكَ بِشَيْءٍ مُبِينٍ (30) قَالَ فَأْتِ بِهِ إِنْ كُنْتَ مِنَ الصَّادِقِينَ (31) فَأَلْقَى عَصَاهُ فَإِذَا هِيَ ثُعْبَانٌ مُبِينٌ (32) وَنَزَعَ يَدَهُ فَإِذَا هِيَ بَيْضَاءُ لِلنَّاظِرِينَ (33) قَالَ لِلْمَلَأِ حَوْلَهُ إِنَّ هَذَا لَسَاحِرٌ عَلِيمٌ (34) يُرِيدُ أَنْ يُخْرِجَكُمْ مِنْ أَرْضِكُمْ بِسِحْرِهِ فَمَاذَا تَأْمُرُونَ (35) قَالُوا أَرْجِهْ وَأَخَاهُ وَابْعَثْ فِي الْمَدَائِنِ حَاشِرِينَ (36) يَأْتُوكَ بِكُلِّ سَحَّارٍ عَلِيمٍ (37) فَجُمِعَ السَّحَرَةُ لِمِيقَاتِ يَوْمٍ مَعْلُومٍ (38) وَقِيلَ لِلنَّاسِ هَلْ أَنْتُمْ مُجْتَمِعُونَ (39) لَعَلَّنَا نَتَّبِعُ السَّحَرَةَ إِنْ كَانُوا هُمُ الْغَالِبِينَ (40) فَلَمَّا جَاءَ السَّحَرَةُ قَالُوا لِفِرْعَوْنَ أَئِنَّ لَنَا لَأَجْرًا إِنْ كُنَّا نَحْنُ الْغَالِبِينَ (41) قَالَ نَعَمْ وَإِنَّكُمْ إِذًا لَمِنَ الْمُقَرَّبِينَ (42) قَالَ لَهُمْ مُوسَى أَلْقُوا مَا أَنْتُمْ مُلْقُونَ (43) فَأَلْقَوْا حِبَالَهُمْ وَعِصِيَّهُمْ وَقَالُوا بِعِزَّةِ فِرْعَوْنَ إِنَّا لَنَحْنُ الْغَالِبُونَ (44)

***

فَأَلْقَى مُوسَى عَصَاهُ فَإِذَا هِيَ تَلْقَفُ مَا يَأْفِكُونَ (45) فَأُلْقِيَ السَّحَرَةُ سَاجِدِينَ (46) قَالُوا آمَنَّا بِرَبِّ الْعَالَمِينَ (47) رَبِّ مُوسَى وَهَارُونَ (48) قَالَ آمَنْتُمْ لَهُ قَبْلَ أَنْ آذَنَ لَكُمْ إِنَّهُ لَكَبِيرُكُمُ الَّذِي عَلَّمَكُمُ السِّحْرَ فَلَسَوْفَ تَعْلَمُونَ لَأُقَطِّعَنَّ أَيْدِيَكُمْ وَأَرْجُلَكُمْ مِنْ خِلَافٍ وَلَأُصَلِّبَنَّكُمْ أَجْمَعِينَ (49) قَالُوا لَا ضَيْرَ إِنَّا إِلَى رَبِّنَا مُنْقَلِبُونَ (50) إِنَّا نَطْمَعُ أَنْ يَغْفِرَ لَنَا رَبُّنَا خَطَايَانَا أَنْ كُنَّا أَوَّلَ الْمُؤْمِنِينَ (51) وَأَوْحَيْنَا إِلَى مُوسَى أَنْ أَسْرِ بِعِبَادِي إِنَّكُمْ مُتَّبَعُونَ (52)

***

فَأَلْقَى مُوسَى عَصَاهُ

FaEaLQAy MUvSAy GaÖAvHu (FaEaFGaLa FaGLAy FaGaLaHu)

“Musa âsasını ilka etti.”

عَصَا sopa demektir. Değnek anlamındadırع etkiyi, ص dayanıklılığı, و beraberliği ifade eder.

Sahirler iplerini ve sopalarını yere koyup insanlara onları hareket eden yılan gibi gösterince sahirler galip geldiklerini zannetmişler ve zaferlerini ilan etmişlerdir. Bu sefer Musa asasını/sopasını koymuştur. Musa bile ne olacak diye düşünmektedir. Musa’nın mucizesi sahirlerin sihrine benzemektedir. Aynı seviyede gösterilen bir maharet mucize sayılmaz. Bu bakımdan Musa ve Harun olacaklardan endişeye düşmüş olabilirler.


...

DEVAMI VE TAMAMI

"SEMİNERLER"DE... 







Sayı: 570 | Tarih: 24.05.2020
Uğur Dündar
Askıda ekmek kuyruğu!..
Hüzünlü Bayram
673 Okunma
Hüseyin Bağdatlı
Mehmet Barlas
Hazirandan sonra gerçek gündeme dönerken hepimiz ‘Nered
Zor günler geliyor
618 Okunma
Tayibet Erzen
Ahmet Hakan
Fakir kız zengin oğlan
Dizi oyalamacası, romantik oyalanmalar
615 Okunma
Lütfi Hocaoğlu
Ergün Diler
Dosyalar Açıldı
Altın Bonosu engellenemeyecek
561 Okunma
1 Yorum
Süleyman Karagülle