Dünyanın hiçbir ülkesi artık Türkiye’den daha gelişmiş
635 Okunma, 0 Yorum
Mehmet Barlas - Sabah
Tayibet Erzen

18/05/2020

Dünyanın hiçbir ülkesi artık Türkiye’den daha gelişmiş değildir

Mesleğimin gereği olarak dünyanın çeşitli ülkelerini ziyaret ederken, içimde hep aynı eziklik vardı. Örneğin 1970'lerin başında Güney Kore'ye gitmiştim... Başkent Seul'le liman kenti Pusan arasına 450 kilometrelik bir otoyol yapıyorlardı. Bu yol baştan aşağı çiçeklerle süslüydü. Pusan'da gemi tezgahlarında dev tankerler denize indiriliyordu. İlk otomotiv ürünleri de ihraç edilmeye başlanmıştı. Yoksul Hindistan'da bile dev sanayi tesisleri vardı.

Özal hamlesi

Tamamı için https://www.sabah.com.tr/yazarlar/barlas/2020/05/18/dunyanin-hicbir-ulkesi-artik-turkiyeden-daha-gelismis-degildir

 

Yorum:

Her yer aynı

Dünyanın her yeri aynıymış. Türkiye ne ki!

Herkes için en temel şey sağlık, bunu belirtmeye gerek yok. Diğer temel şey ise beslenme. Beslenme ihtiyacımızı karşıladığımız zaman hayatta kalmayı da başarmış oluyoruz. Bu salgınla görüldü ki mal, ülke, yatırımlar, hisseler hiçbiri ama hiç biri para etmiyormuş.  Dünyada ekonomi sistemi çökünce herkes kendini bir anda bir girdapta buldu. Buna salgın sebep olmuş zannedilebilir ama işin aslı iç de öyle değildir. Zaten batmakta olan ekonomiye bir de salgın tuz biber oldu. Hücresel yönetim şeklinde küçük birimler halinde üretip, tüketirsek hiçbir krizden etkilenmeyiz ve hayat devam eder.

 

Tayibet Erzen






Sayı: 569 | Tarih: 17.05.2020
Uğur Dündar
Çatışma!..
BEYİN KONTROLÜ.
715 Okunma
Hüseyin Bağdatlı
Ahmet Hakan
Bundesliga başlayınca alkış, bizde lig başlayınca auuvv
Futbol oyalamacası
645 Okunma
Lütfi Hocaoğlu
Mehmet Barlas
Dünyanın hiçbir ülkesi artık Türkiye’den daha gelişmiş
Her yer aynı
635 Okunma
Tayibet Erzen
Ergün Diler
EŞ-ZAMAN
Merkezi Sistemin Çöküşü
547 Okunma
1 Yorum
Süleyman Karagülle