Koronavirüs insanlık tarihinde yeni bir dönemi başlatac
850 Okunma, 0 Yorum
Uğur Dündar - Sözcü
Hüseyin Bağdatlı

22 Mart 2020

YazarlarUğur Dündar

Koronavirüs salgını sona erdikten sonra insanlık hiçbir şey olmamış gibi yoluna devam edebilir mi? Hayır edemez. Başta ülkeleri yönetenler olmak üzere, herkesin kafasındaki değerler sistemini kökten sorgulaması gerekecek.

Bu sorgulamaya başlarken, hayata ilişkin önceliklerimize yepyeni gözlerle bakmak zorundayız:

Bizim için ne önemli, ne önemsiz? Bu gezegen bizim neyimiz olur? Orada nasıl bir yaşam istiyoruz?

Bu sorulara gerçekçi cevaplar verip, insanlık tarihinde yeni bir sayfa açmak zorundayız!..”Yazının tamamı için tıklayın.https://www.sozcu.com.tr/2020/yazarlar/ugur-dundar/koronavirus-insanlik-tarihinde-yeni-bir-donemi-baslatacak-5694211/

Yorum

Coronavirüs veya başka başka müsibetlerin gelmemesi için alınması gereken önlemler; ; Kur an da çok açık net; adil olun, zülmetmeyin,yetim hakkı yemeyin, size emanet edilen eşlerinize iyi davranın,güzel söz söyleyin,komşunuz açken tok yatmayın,paylaşın,yardımlaşın, bölünmeyin,parçalanmayın, hakkı gözetin, Allaha hakkıyla kul olun,namaz kılın,zekat verin,oruç tutun, zengin iseniz,komşunuz aç olmaması kaydı ile hacca gidin. İnnemel mü'minune ihvetun (ancak mü'min ler kardeştir) Vs vs yüzlerce tavsiye  Allah tarafından insanlığa bildirilmişken; biz Müslümanlar; Müslim olmaktan ileri geçemedik, mü min olamadık, Komşumuz açken,binlerce lira harcayarak hacca gittik, ciplere binme,lüks evlerde lüks eşyalar içinde yaşama yarışına girdik fakat,en yakınlarımızdaki ihtiyaç sahiplerini gözetmedik.Birçoğumuz; Namaz kılmak şöyle dursun,Namaz kılana gerici yobaz dedik. Kur anı güzel anlama ve yaşamayı nefsimize ağır bularak, haaaşa Allah ın gönlünü alacağımız ve bizi cezalandırmamasını umarak, bazen ağlamaklı yapmacık ses tonuyla, bazan da; hıçkıra hıçkıra kur an okuyarak çakma muslümanlık yarışına girdik.

Nihayetinde; Akevler Adil Düzen çalışanları olarak; yarım asırdan fazladır söylediğimiz Nuhun tufanı benzeri musibetler kapımızı çaldı, İbadet yerleri kapandı, futbol dini sona erdi,meyhaneler,eğlence yerleri kapandı, terörü konuşan kalmadı, savaşı düşünen kalmadı, herkes kendi canını düşünür oldu.

Rabbimden niyazim o ki; Coronavirüs vesilesi ile; Tövbe edenlere hidayet vermesi, küfürde ısrar edenleri, dünyayı fesada verenleri acımaması,dünyadan temizlemesi, Dünya da hergün 20 bin insan açlıktan ölürken,terörü finanse ederek, milyonlarca insanı evinden yurdundan edenler, zalim bebek katillerini ve ortaklarını,virüsü Dünyaya yayıp, yeni bir şeytani düzen kurmaya; insanlığı; şuursuz,teslimiyetçi,sermayenin sanal kölesi haline getirmeye çalışanları helak etmesidir. Not; İtalik ifadeler, yorumlar; Hüseyin Bağdatlı ya aittir.

 

 

 

Hüseyin Bağdatlı






Sayı: 562 | Tarih: 22.03.2020
Uğur Dündar
Koronavirüs insanlık tarihinde yeni bir dönemi başlatac
ZALİM DÜZEN YIKILACAK.
850 Okunma
Hüseyin Bağdatlı
Mehmet Barlas
Koronavirüs Trump’ın ekonomik başarılarını yerle bir et
Korona hepimize iyi gelecek
700 Okunma
1 Yorum
Tayibet Erzen


© 2024 - Akevler