Milli Eğitim Bakanı’ndan 500 bin öğrenciyle ilgili soru
714 Okunma, 0 Yorum
Uğur Dündar - Sözcü
Hüseyin Bağdatlı

23 Şubat 2020

Yazarlar Uğur Dündar

Gelelim uyarıcı yazımız üzerine Bakan Ziya Selçuk'un, önceki gün SÖZCÜ Ankara Temsilcisi Saygı Öztürk'e yaptığı açıklamaya:

“Gelecek öğretim yılında, liselere başlayacak öğrenci sayısında yaklaşık 500 bin civarında artış bekliyoruz. Bu öğrencilerin yerleştirilmesiyle ilgili mevcut kapasitenin daha iyi yönetilmesi için çaba gösteriyoruz. Sınıfların yeniden organizasyonunu yapıyoruz. Bu konuda prensipler ortaya konuldu. İl müdürleriyle yapılan toplantılarda her ilin analizi gerçekleştirildi. Yarım kalan okulların yeni öğretim yılı başına kadar tamamlanması ve yapımlarının hızlandırılması hedeflendi. Meslek liselerindeki dönüşümle bazı okulların bölümlerinin kaldırılması yeniden gözden geçirilecek. İllerde hayırseverlerle toplantılar düzenleyip okul yapmalarını isteyeceğim…

Bakanın sözleri, 500 bin yeni öğrencinin ortaya çıkaracağı ilâve derslik ihtiyacı konusunda, geçmişte hiçbir hazırlığın yapılmadığının itirafı niteliğinde. Yazının tamamı için.http://sozcu.com.tr/2020/yazarlar/ugur-dundar/milli-egitim-bakanindan-500-bin-ogrenciyle-ilgili-sorumuza-cevap-var-5640988/

YORUM

Son 20 yıldır,eğitim alan  gençlerin,eğitim seviyelerine bakın, kurdukları hayallere bakın, sevindikleri, üzüldükleri, ağladıkları konulara bakın, nesil ne hale gelmiş anlayacaksınız.

ACİL; Müslüman Türk milletinin mayasına,hamuruna uygun Kur’an ahlakını önceleyen eğitim müfredatı hazırlayıp, internet dünyasında kaybolmak üzere olan gençlerimizi;  insanlığın dertleri ile dertlenen, çareler arayıp, çözüm üretmeyi teşfik edici programlar ile, gençlerimizi aslına döndürüp, tüm mazlum milletlerin tekrar umudu haline getirmek, hem Allah katında, hem de insanlık adına, en önemli ivedi vazifemiz olmalıdır. Dersliklerin yetersizliği gibi sorunlar her şekilde aşılır fakat, o dersliklerde verilen seviyesiz ve yetersiz eğitim neticesinde, milyonlarca eğitimsiz, şuursuz, vatan, millet, ezan, bayrak derdi taşımayan, kendini beğenmiş diplomalı, insana benzer,dugusuz varlıklar yetiştirmiş olursunuz. Son 20 yılda, milli eğitim yok sayılır, sermayenin dayattığı müfredatlarla yaz boz tahtasına kasıtlı döndürülmüş bir eğitim sistemi ile karşı karşıyayız.

Not;  İtalik ifadeler,yorumlar; Hüseyin Bağdatlı ya aittir.

 

Hüseyin Bağdatlı








© 2024 - Akevler