Beşar Esad kendi ülkesinde azınlığın temsilcisi konumun
648 Okunma, 0 Yorum
Mehmet Barlas - Sabah
Tayibet Erzen

14/02/2020

Beşar Esad kendi ülkesinde azınlığın temsilcisi konumuna düşüyor

Türkiye'nin İdlib'e dönük kararlılığını anlamak istemeyenler ister Esad'ın adamları, isterse "Rejim"in sözde bağımsız güçleri olsun, sayı ile kendilerine gelmelerinin zamanıdır... Türkiye'nin atacağı adımlar konusunda kuşku duyanların, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'ın son açıklamalarına kulak vermelerinde sayısız fayda vardır.

Halk kaçıyor
Suriye'nin meşru yönetimi olarak kabul edilen 
Beşar Esad'ın bu noktada durup bir hesap yapmasının zamanı gelmiştir. Sonuçta Suriye'de kendilerinin can güvenliğinin bulunmadığını gözlemleyerek bu ülkeden kaçanların sayısı, ülke nüfusundan fazladır. Ve şu anda yine milyonlarca kişi bu defa İdlib'deki krizden ötürü Türkiye sınırına doğru geliyor. Dün Halep'te yaşanılanlar şimdi İdlib'de yaşanıyor.

Tamamı için https://www.sabah.com.tr/yazarlar/barlas/2020/02/14/besar-esad-kendi-ulkesinde-azinligin-temsilcisi-konumuna-dusuyor

Yorum:

Hakemlik olmayınca olacağı bu

Sayın Barlas’ın yazı başlığına cevaben insanın hemen “Neden acaba?” diyesi geliyor. Sanki oluşturulan tablo marifetmiş gibi bir de övünüyoruz. Adamın ülkesinde yaptığı ileri sürülen hiçbir suçun yargılanması için uluslararası bir mahkeme kurulmadı, taraflar dinlenmedi, deliller sunulmadı, tarafların hakem seçmesi istenmedi. Ne bilmemizi istiyorlarsa bize onu sundular, biz onu gördük, etki altında kaldık, daha da kötüsü kandırıldık.

Bugün Suriye’de, Irak’ta ve diğer Ortadoğu ülkelerinde durum karışıksa hep bu sebeptendir, tahkimin olmaması, ülkelerin birbirlerinin iç işlerine dayanaksız müdahil olması ve yapılan zulümlerin tabiri caizse şikayet edileceği bir merciin olmaması insanlığı ilkel kabile seviyesine indirmiş durumda.

Kimse elindeki cep telefonuyla, uzaya çıkılmış olmasıyla övünmesin. İnsanlık hukuk bakımından oldukça geri düşük bir seviyede, oldukça barbarca yaşar durumda.

 

 

 

 

 

 

Tayibet Erzen






Sayı: 557 | Tarih: 16.02.2020
Ahmet Hakan
Esad üzerine bir tartışma
En baştan
683 Okunma
Lütfi Hocaoğlu
Mehmet Barlas
Beşar Esad kendi ülkesinde azınlığın temsilcisi konumun
Hakemlik olmayınca olacağı bu
648 Okunma
Tayibet Erzen
Yusuf Kaplan
Geliyorum diyen tehlike: Darbe!
TEK DARBE SAVAR SİSTEM ADİL DÜZENDİR
631 Okunma
Ali Bülent Dilek
Uğur Dündar
Türkiye İş Bankası!..
Erdoğan iş bankasını chp den alır.
619 Okunma
Hüseyin Bağdatlı