Davutoğlu ve Babacan’ın bazı adımları atmadan başarıya
866 Okunma, 0 Yorum
Mehmet Barlas - Sabah
Tayibet Erzen

14.12.2019

Davutoğlu ve Babacan’ın bazı adımları atmadan başarıya ulaşmaları imkansızdır

Bunca yaşanılandan sonra hala öğrenmemişsek, çok ayıptır... Artık biliyoruz ki, bazen tek başına olabilmek ve dost zannettiğimiz ülkeler ile aramıza mesafe koyabilmek en güvenli ortamı oluşturur. Bunu son olarak bizdeki darbe Ahmet Davutoğlu'nun partisinin kurucuları belli olmuş. Bir süre sonra Babacan'ın partisinin kurucuları da belli olacaktır. Ancak şunu bilelim ki özellikle dış gözlemciler yeni partilerin kurucularının kimler olacağını merak etmiyorlar. Onlar yeni ve eski muhalefet partilerinin Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın izlediği siyaseti ne şekilde değiştireceklerini merak ediyorlar. Bu dış gözlemcilerden önde gelen bir tanesinin Pensilvanya'da üslenen FETÖ olduğunu da hiç unutmayalım.

İsrail ve ötesi
Bu yeni partiler
 eğer özellikle dış destek almayı amaçlamaktaysalar, bazı öncelikli adımları hızla atmaları gerekebilir. Örneğin ilk adım olarak Filistin davası ile Türkiye'nin maddi ve manevi hiçbir ilişkisi olmadığı açıklanarak, İsrail'in Türkiye'nin kadim dostu olduğu vurgulanabilir. Hatta İsrailli pilotların eğitimleri için Konya semaları yine onlara açılabilir. MİT de İsrail İstihbarat Örgütü'nün (Mossad) bir uzantısı haline getirilebilir. Bu arada, insanlı ve insansız hava araçlarının Türkiye'de üretilmesinden vazgeçilerek, yine İsrail'in ürünlerine dönülebilir.

Tamamı için https://www.sabah.com.tr/yazarlar/barlas/2019/12/14/davutoglu-ve-babacanin-bazi-adimlari-atmadan-basariya-ulasmalari-imknsizdir

Yorum:

Nafile

Sadece Türkiye’de değil, tüm dünyada liderlerin belirlenmesinde bazı hesaplar söz konusu olmakta. Birçok ülkede ABD ziyareti dönüşü parti kuran liderler vardır, tüm dünya bilir ki birçok ülkeyi kendi devlet adamları değil, başkaları yönetir. O başkalarını da başkaları yönetir.

Başka ülkelerin iç işlerine külhanbeyi edasıyla müdahil olma devri çoktan kapanmış. Zaman istediğini tepeye koymak zamanı. Küçük bir örnek, bakın bize, her seferinde “Gerekirse İncirli’yi kapatırız” diyoruz ama yapabiliyor muyuz?

Durum bu.

 

 

 

 

 

 

 

Tayibet Erzen






Sayı: 548 | Tarih: 15.12.2019
Mehmet Barlas
Davutoğlu ve Babacan’ın bazı adımları atmadan başarıya
Nafile
866 Okunma
Tayibet Erzen
Ahmet Hakan
Allah kuru Rahmi Turan iftirasından korusun
Önce kendine bak
830 Okunma
Lütfi Hocaoğlu
Uğur Dündar
Libya ile mutabakat muhtırası imzalanması önemli bir ge
İnanıyorsanız Üstünsünüz.
805 Okunma
Hüseyin Bağdatlı


© 2024 - Akevler