Cumhurbaşkanı Erdoğan 13 Kasım’da Trump’la neleri görüş
849 Okunma, 0 Yorum
Mehmet Barlas - Sabah
Tayibet Erzen

09.11.2019

Cumhurbaşkanı Erdoğan 13 Kasım’da Trump’la neleri görüşeceğini açıkladı

Eğer yönetimler şeffaf değillerse, yarınlar hep bilmecelerle dolu olur... Bazıları Cumhurbaşkanı Erdoğan'a dönük öfkeleri veya eziklikleri dolayısıyla, AK Parti iktidarının da şeffaf olmadığını ileri sürmekteler.
Bunlar mesela Cumhurbaşkanı'nın 13 Kasımda yapacağı Washington ziyaretinde Başkan Trump'la neleri konuşacağının bilinmediğini falan iddia ediyor.
Bunlara göre Trump'la görüşerek Cumhurbaşkanı Erdoğan Türkiye Cumhuriyeti'nin itibarını zedelemeyi de göze alıyor.

Tam şeffaflık
Oysa Türkiye'nin şimdiye kadar gördüğü en şeffaf yönetimlerden biri, Erdoğan liderliğindeki AK Parti iktidarıdır. Bu iktidarın her icraatı ve her atılan adım doğru olmayabilir. Ancak doğrular da yanlışlar da, kamuoyu önünde ve şeffaflık içinde gerçekleşiyor.
Bu açıdan bakıldığında Başkan Trump'la nelerin görüşüleceğini de, Macaristan dönüşünde gazetecilerin sorularını cevaplarken bizzat Cumhurbaşkanı Erdoğan ayrıntıları ile açıkladı. Bu açıklamaların bazılarını satırbaşları ile hatırlayalım:

 

Tamamı için

https://www.sabah.com.tr/yazarlar/barlas/2019/11/09/cumhurbaskani-erdogan-13-kasimda-trumpla-neleri-gorusecegini-acikladi

 

Yorum:

Neler oluyor?

Yine ABD, yine yerine getirilmeyen vaatler. Bunda şaşılacak bir şey yok. Erdoğan’ın ABD’ye gitmesi, Trump veya başkaları ile görüşmesi neticeyi değiştirmiyor. Onlar bir şeyleri ötelemek peşindeler, biz de bunun arkasından ne geleceğini bile bilmeden ötelenmeye hazırız zaten.

Madem Suriye topraklarında bir temizliğe başlanmıştı, gayet net ve keskin bir tutum içindeydik, ne oldu da hemen masaya oturmaya razı olduk.

Acaba bu derece şeffaflık yeterli mi? Acaba adımlarımızı hesaplayarak mı atıyoruz? Kırk kez ölçüp bir kez biçmekte fayda var.

 

 

 

 

Tayibet Erzen