Atatürk düşmanlarının yaymaya çalıştıkları yalanlar!..
884 Okunma, 0 Yorum
Uğur Dündar - Sözcü
Hüseyin Bağdatlı

10 Kasım 2019 Uğur Dündar

Büyük Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, ebediyete intikalinin 81'nci yıl dönümünde sevgi, saygı, minnet ve rahmetle anarken, dikkatlerinizi, ona düşman olanların yaydıkları yalanlara çekmeye çalışacağım.

Bu nedenle Atatürk'e düşman bir çevrede büyümesine karşın, katıksız Atatürk sevgisinden ve Cumhuriyet'e bağlılıktan asla vazgeçmeyen değerli bir okurumun yaşadıklarını paylaşmakta yarar görüyorum:

★★★

“Maalesef babam (Allah rahmet etsin) ve çevresi, Atatürk düşmanıydı. Ben Atatürk'e ilişkin akıl almaz sığ ve adi hikayeler dinleyerek büyüdüm. On iki yaşımdan itibaren de ona karşı yapılan bu haksızlıkla mücadele ettim. Burası çok ilginç değil mi? Böylesine yoğun Atatürk düşmanlığına rağmen nasıl oldu da karşı duruşuma izin verdiler?

Ayrıntıya babamın nasıl biri olduğunu anlatarak gireyim. Hani belgesellerde duyduğumuz ‘nesli tükenme' ifadesi var ya, işte babam tam da öyle, nadir bulunacak dürüst bir insandı. Asla yalan söylemezdi. Yazının tamamı için https://www.sozcu.com.tr/2019/yazarlar/ugur-dundar/ataturk-dusmanlarinin-yaymaya-calistiklari-yalanlar-5441472/

YORUM

Her şey ALLAH cc nun takdiri ile olur.  Ol deyince olduran ALLAH cc her millete,o günün şartlarına göre yöneticiler de yaratıp,onları; o milletlerin hizmetlerine sunar. Ömrünü doldurmuş olan medeniyetlerin veya milletlerin batmaları,tarihten silinmeleri vakti gelmiş ise; liderler nekadar eğitimli ve donanımlı olurlarsa olsunlar,çöküşü önleyemezler. Buna en bariz örnek Abdulhamit han dır. 33 yıl Hükümdarlık yapmış ve dahihane zeka ve birikime sahip olduğu halde; ALLAH cc öyle hatalar yaptırmış olacak ki, çöküş her geçen gün daha da derinleşmiştir. 

Sonuç olarak; Osmanlı dönemi ömrünü tamamlamış, Cumhuriyetin doğuşuna vesile olmuştur.

Mustafa KEMAL ise; ALLAH cc nun izni ve inayeti ile; bir milletin tamamen tarihten silinmemesine önderlik ederek, katkıda bulunmuştur. Bu; ALLAH' ın takdiridir.

Günümüzde yeni bir Mustafa Kemal e ihtiyaç vardır. Cemaatler hakiki islamı yaşamıyor, milleti çıkar kapısı gibi görüyor. Ayet ne demek,hadis ne demek bilmeyen insanlara, uydurma hadisleri, Ayet miş gibi yücelterek anlatıyorlar ve kendilerince din uydurup,dünyevi lüx hayatlarını yaşıyorlar.

ALLAH cc Osmanlı nın son dönemlerinde; M.Kemal i yaratıp yaptığı tasarrufu, bugün de yapma ihtimali yüksektir. En doğrusunu ALLAH cc bilir. 

Selçuklu dönemine doğum, Osmanlı dönemine çocukluk, Cumhuriyet dönemine gençlik yılları desek. Cumhuriyet in verdiği imkanlar sayesinde bu gün; rahatça ibadetlerimizi yapabiliyoruz, günde 5 vakit ezan okunuyor. Şahsen  imamların devletten  maaş almasına razı değilim fakat, devlet maaş verip cemaatsız camilere bile imam tayın ediyor, Ezana sahip çıkıyor. Benim; imamların devletten maaş almalarına olan itirazım ise; İmamların,kendi halkı içinden; en birikimli ve herkes tarafından itimat edilen,toplumun sevgisini kazanmış,itibarlı ve Mü min kişilerin, seçimle gelmelerini arzu etmemdir.Doğru olan budur. Tayın edilmiş imamlarla topluluklar yönetilmez. Toplumun lideri kim ise; imam o olmalıdır. Bu vb yanlış uygulamalar da Adil Düzen le düzelecektir.

 Geçmiş tarihimizde yaşanan olaylara ve geldiğimiz en son duruma baktığımız zaman; gelmiş geçmiş tüm liderlerimiz, hem doğru işleri ile,hem de yanlış işleri ile, Adil ortaklık düzeni nin doğumuna zemin hazırladıkları açığa çıkmaktadır. O günlerde,yanlış alınmış kararlar,bu günlere gelmemize vesile olmuştur ve nihayetinde; islamın ve  insanlığın lehine olmuştur. Özet olarak; Adil ortaklık düzeni vakti nin geldiğini açıkça görebiliyoruz.

Not; İtalik ifadeler,yorumlar; Hüseyin Bağdatlı’ya aittir.

 

Hüseyin Bağdatlı








© 2024 - Akevler