Tarih yazmak
743 Okunma, 1 Yorum
Ergün Diler - Takvim
Süleyman Karagülle

1- Tarih yazmak (19/10/2019)

ABD Ortadoğu’da kendisine kara ordusunu kurdu. Onları en üstün silahlarla teçhiz etti. Ergenekon, Balyoz, 15 Temmuz’da yıpratılan ordunun gücü denendi. Kara ordusunun gücü denendi. Zaman kazanmak için geri çekildi.

- ABD’de büyük sıkıntı vardır. İki aile arasında çatışma devam ediyor. Rockefeller savaş istiyor, Rothschildler fabrikaları çökertmeden savaş istiyor. Bu arada Pentagon kendisi hükmetmek istiyor. Ordumuz gücünü yitirmedi. ABD karada bizimle savaşamaz.   Sermaye’nin taktiği şudur; kimin güçlü olduğunu test eder, galip geleni destekler, sonunda emrine alır. Şimdi bizi destekliyor.  Ses çıkaramıyor. Yarın Dolar ile gelecek. Devletlere karşı bizi kullanmayı deneyecek. Başaracak mı? Sanmam.

 

2-Yeni oyun (22/10/2019)

ABD ve Rusya hep beraber oldular. Görünürde savaşıyorlar. Ruslar işgal edecek diye ABD’liler ülkeleri işgal ediyor. ABD işgal edecek diye Ruslar işgal ediyor. Şimdi bizimle olan Rusya her zaman bizim için tehlike.

- Yazar hep doğru söylüyor. Ancak isimler farklı. Sermaye’nin iki çenesi. Sovyetler ve ABD. Bu iki çenenin kasları gevşedi. İran’da Şah’ı gönderdiler kendileri gelecekti, İslam geldi. Türkiye’yi dinsizleştirceklerdi, İslam geldi. Sermaye’nin ilk kanadını Gorbaçov kırdı, ikinci kanadını da Putin kırıyor.

 

3-Oyun içinde oyun (23/10/2019)

Yalnız PKK değil, Arap Baharı’na varıncaya kadar Arap ülkeleri bile Türkiye’nin arasını zamanla açtılar. Başaramadılar. Berat Albayrak ekonomiyi de yola koyunca Türkiye ilerliyor.

- Sermaye İslam alemini Şii-Sünni olarak bölmek istedi. Humeyni ve Erbakan bunu önledi. Şimdi Arap-Acem çatışması üzerindedir. Bu oyunu Sermaye yapıyor. Pentagon’a ve ABD’ye fatura ediyor. Yazarımız da yazıları ile bu faturayı onaylıyor.

Öncelikle Türkiye’nin ekonomisi çok tehlikededir. Borcu borçla ödemek, Dolar’ın değerini koruma savaşını vermek uçuruma doğru gitmedir. Ordumuzun başarılarına dünya bunun için ses çıkarmıyor. Nasılsa ekonomisi ile Türkiye batıyor. Biraz daha batsın. Kıbrıs’ın yükünü çekiyoruz. Bir kazancımız mı var? Şimdi de Suriye’nin yükünü yüklendik.

Suriyelilerin Suriye dönemleri iki bakımdan bize yüktür. Onları orada yine biz yerleştireceğiz. Bir de bugün Türk ekonomisine katkıları vardır. Birçok işyerimiz çalışan bulamayacağı için kapanacaktır. Ekonomik kriz yalnız Türkiye’de değil dünyada gelmektedir. Onların bekledikleri, İmparatorluğumuzun batması gibi devletimizin de batmasıdır.

Tek çıkarımız vardır. o da, Adil Düzen’de önerilen ortaklık düzenine, altın bonosuna gün kaybetmeden geçmektir.

 

4- Gitmezler! (24/10/2019)

Türkiye’yi yanlarına alan Rusya ve ABD Ortadoğu’dan Fransa’yı, İngiltere’yi ve Almanya’yı uzaklaştırdı.  Bu plan o plandır.

- Ortadoğu’da görülen Fransa, İngiltere ve Almanya değil sömürücü Sermaye’dir. Uzaklaştırılan Almanlar değil, İngilizler değil, Rothschildler’dir. Türkiye’nin devletleri seçmesi isabetli bir tercihtir. Zaferin başarılı olması için;

  1. Gümrükler, vizeler kalkmalı. Emek, sermaye, mal ve bilgi serbestçe dolaşmalıdır. Bu, Sermaye dahil herkes için iyidir. Rothschildler için de iyidir, Devletler için de iyidir. PKK’nın dağılması için de gereklidir.
  2. Her türlü anlaşmazlık hakemler yoluyla çözülmelidir. Savaş hakem kararlarına uymayanlara karşı meşrudur ve kısmi olur.
  3. Uluslararası para, altın bonosu olmalıdır. Bu, ortaklık dönemine geçince dengeli hale gelir.Altın bonosu ekonomisi yine sermayeye yarayacaktır çünkü şimdilik altın onda var.Altın Sermaye’de ise de henüz varlıklar sermayeye intikal etmemiştir, böylece denge oluşur.
  4. İnsanlık Tevrat ve Kur’an’ı ele alma durumundadır. Onların aydınlatmaları olmadan sorunları çözemeyiz.

 

5- Kaybedenler (25/10/2019)

Fransa Aile’den ve Suriye’den vaz geçmiyor. İsrail de Fransa ve Aile tarafında. ABD, Rusya ve Türkiye bunlarla savaşıyor. Türkiye, ABD ve Rusya taraf oldular.

- Savaş Sermaye ile Siyaset arasındadır. Dolar ile silah çatışıyor. Silahın Dolar’ı yenmesi bir gecelik iştir. Dolar mağlup edilmedikçe bu savaş bitmez. Dolar değerlenmeye devam ediyor. Bunun anlamı Sermaye güçleniyor demektir. Dolar’ın gücü birden durdurulamaz. Seli durduramazsınız. Yapacağınız iş halkı selin önünden çekip dışarıya almadır. Bu da altın bonosudur. Sel akacak ama insanlık yavaş yavaş Dolar selinden altın bonosu vadisine yerleştirilecek. Bunu AK Parti’ye duyuramıyorum. Putin ile Trump duymalı. Yoksa Rothschildler ile Rockefeller duyar. Üçüncü bin yılın patronu yine onlar olur.

İnsanlık işçilik düzeninden ortaklık düzenine geçecektir. Allah adildir. Kim geçerse dünyayı ona teslim eder.

 

NOT: Yazıda yer alan italik ifadeler Süleyman Karagülle’ye aittir.

 

Yorum:

Türkiye de dahil

Sermaye insanlığı çeşitli gruplara böler. Onların hepsini doğrudan ve dolaylı olarak destekler. Dengede tutar. Birisi sivrildi mi onu hırpalar. Biri düştü mü onu takviye eder. Eğer hırpalamakla gücünü düşüremeyecekse onu fazlasıyla destekler. Şişirerek büyütür.  Kocaman gövdesiyle kendisini bir şey zannettirir. Sonra birden havasını alır, balon patlar veya söner.

Terör veya gizli istihbarat örgütlerini hep o kurmuştur ve o finanse etmektedir. Devletleri de taşeron olarak kullanır. DEAŞ ve YPG’yi CİA ve MİT'e Sermaye kurdurmuştur. Bunların örgütlenmesinde ABD kadar hatta daha fazla TC’nin katkısı vardır.

Terör ve istihbarat örgütleri alt kademede anlaştılar ve dünyayı onlar idare etmeye başladılar. Bundan Devletler ve Sermaye rahatsız oldu. Şimdi bu ikisini de tasfiye ediyorlar. Suriye’den başladılar. Tasfiyeyi de Türkiye’ye yaptırıyorlar. Terör ve provoke eden istihbaratla istediklerini yapamadıklarını anladıkları için önce terörü tasfiye ediyorlar. Sonra da istihbarat örgütlerini etkisiz hale getiriyorlar. Sonunda onlar da tasfiye edilecektir.

Öcalan’ı Sermaye’nin tavsiyesi ile MİT görevlendirdi. Çift patronu vardı. Bugün eğer bir Kürt sorunu varsa birçok samimi Müslüman Kürt, Kürt devletini kurmak istiyorsa Sermaye’nin oynadığı bu oyundan dolayıdır. Milyonlarca insan öldü, Kürt ve Türk arasına bu nifak sokuldu. Şimdi kendilerine dokunduğu için tasfiye ediyorlar.

Türk ordusuna teslim etmek zorunda kaldılar. Türkiye biraz akıllansa dünya Türkiye’ye teslim olacaktır. Akıllanacağa benzemiyor. Belli olmaz. Allah ne isterse o olur.

 

 

Süleyman Karagülle


YorumcuYorum
Reşat Nuri Erol
28.10.2019
13:17

1967...1968...1969...AKEVLER 53 YILDIR ÇALIŞIYOR...2017...2018...2019

BİZLER ÇALIŞIYOR VE YENİ İSLÂM MEDENİYETİ’Nİ KURUYORUZ...

SİZLERİ DE ÇALIŞMALARIMIZA DÂVET EDİYORUZ; BUYURUN, BİRLİKTE ÇALIŞALIM...

ADİL DÜZEN 1035

“ADİL DÜZEN” III. BİNYIL MEDENİYETİ PROJESİDİR

“VE BİZE DÜŞEN SADECE MÜBÎN/AÇIK TEBLİĞDİR.” (KUR’AN; Yâsin Sûresi, 36/17)

Haftalık Seminer Dergisi; 1035. Hafta - 26 EKİM 2019 - Fiyatı: www.akevler.orga tıklamak!

BU DERGİYİ HER HAFTA OKUTABİLİR.. ÇOĞALTABİLİR.. DAĞITABİLİRSİNİZ...

“ADİL DÜZEN” UYGULAMALARI YAPMAK İÇİN BİZLERE DANIŞABİLİRSİNİZ...

 

*KUR’AN VE İLİM SEMİNERLERİ; 1035. SEMİNER

“HİÇ BİLENLER İLE BİLMEYENLER BİR OLUR MU?”      (KUR’AN; Zümer Sûresi, 39/9)

İ L İ M TALEP ETMEK HER MÜSLÜMANIN ÜZERİNE FARZDIR.”      (Hadis)

Adres: AKEVLER İSTANBUL KOOPERATİFLERİ MERKEZİ,  Zafer Mah. Coşarsu Sk. No: 29 YENİBOSNA / İSTANBUL    Tel: (0212) 452 76 51

Tefsir Seminer Notları Yenibosna’da Cumartesi akşamları okunup tartışılmaktadır.

GAYEMİZ: Bu “SEMİNER NOTLARI”nın İstanbul, Türkiye ve bütün dünyada “OKUNMASI, ANLAŞILMASI VE UYGULANMASI”DIR. - ADİL DÜZEN ÇALIŞANLARI

 

***

 

*“ADİL DÜZEN” DERSLERİ/YORUMLARI

İşçilik sisteminden Ortaklık sistemine

***

ORTAKLIK SİSTEMİ UYGULAMALARI

Süleyman KARAGÜLLE

 

***

 

*SEBÎLU’R-REŞÂD” / MAKALELER

Kooperatif-7: Kooperatifçilik ile ilgili maddeler

Kooperatif-8: Sonuç olarak genel değerlendirme

İstihdam Kooperatifleri ile işsizliği %2 düşürmek-1

İstihdam Kooperatifleri ile işsizliği %2 düşürmek-2

İstihdam Kooperatifleri ile işsizliği %2 düşürmek-3

İstihdam Kooperatifleri ile işsizliği %2 düşürmek-4

Reşat Nuri EROL

 

***

 

NUR SÛRESİ- 4. Hafta

أَعُوذُ بِاللَّهِ مِنَ الشَّيْطَانِ الرَّجِيمِ

بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ

سُورَةٌ أَنْزَلْنَاهَا وَفَرَضْنَاهَا وَأَنْزَلْنَا فِيهَا آيَاتٍ بَيِّنَاتٍ لَعَلَّكُمْ تَذَكَّرُونَ (1) الزَّانِيَةُ وَالزَّانِي فَاجْلِدُوا كُلَّ وَاحِدٍ مِنْهُمَا مِائَةَ جَلْدَةٍ وَلَا تَأْخُذْكُمْ بِهِمَا رَأْفَةٌ فِي دِينِ اللَّهِ إِنْ كُنْتُمْ تُؤْمِنُونَ بِاللَّهِ وَالْيَوْمِ الْآخِرِ وَلْيَشْهَدْ عَذَابَهُمَا طَائِفَةٌ مِنَ الْمُؤْمِنِينَ (2) الزَّانِي لَا يَنْكِحُ إِلَّا زَانِيَةً أَوْ مُشْرِكَةً وَالزَّانِيَةُ لَا يَنْكِحُهَا إِلَّا زَانٍ أَوْ مُشْرِكٌ وَحُرِّمَ ذَلِكَ عَلَى الْمُؤْمِنِينَ (3) وَالَّذِينَ يَرْمُونَ الْمُحْصَنَاتِ ثُمَّ لَمْ يَأْتُوا بِأَرْبَعَةِ شُهَدَاءَ فَاجْلِدُوهُمْ ثَمَانِينَ جَلْدَةً وَلَا تَقْبَلُوا لَهُمْ شَهَادَةً أَبَدًا وَأُولَئِكَ هُمُ الْفَاسِقُونَ (4) إِلَّا الَّذِينَ تَابُوا مِنْ بَعْدِ ذَلِكَ وَأَصْلَحُوا فَإِنَّ اللَّهَ غَفُورٌ رَحِيمٌ (5) وَالَّذِينَ يَرْمُونَ أَزْوَاجَهُمْ وَلَمْ يَكُنْ لَهُمْ شُهَدَاءُ إِلَّا أَنْفُسُهُمْ فَشَهَادَةُ أَحَدِهِمْ أَرْبَعُ شَهَادَاتٍ بِاللَّهِ إِنَّهُ لَمِنَ الصَّادِقِينَ (6) وَالْخَامِسَةُ أَنَّ لَعْنَةَ اللَّهِ عَلَيْهِ إِنْ كَانَ مِنَ الْكَاذِبِينَ (7) وَيَدْرَأُ عَنْهَا الْعَذَابَ أَنْ تَشْهَدَ أَرْبَعَ شَهَادَاتٍ بِاللَّهِ إِنَّهُ لَمِنَ الْكَاذِبِينَ (8) وَالْخَامِسَةَ أَنَّ غَضَبَ اللَّهِ عَلَيْهَا إِنْ كَانَ مِنَ الصَّادِقِينَ (9) وَلَوْلَا فَضْلُ اللَّهِ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَتُهُ وَأَنَّ اللَّهَ تَوَّابٌ حَكِيمٌ (10) إِنَّ الَّذِينَ جَاءُوا بِالْإِفْكِ عُصْبَةٌ مِنْكُمْ لَا تَحْسَبُوهُ شَرًّا لَكُمْ بَلْ هُوَ خَيْرٌ لَكُمْ لِكُلِّ امْرِئٍ مِنْهُمْ مَا اكْتَسَبَ مِنَ الْإِثْمِ وَالَّذِي تَوَلَّى كِبْرَهُ مِنْهُمْ لَهُ عَذَابٌ عَظِيمٌ (11) لَوْلَا إِذْ سَمِعْتُمُوهُ ظَنَّ الْمُؤْمِنُونَ وَالْمُؤْمِنَاتُ بِأَنْفُسِهِمْ خَيْرًا وَقَالُوا هَذَا إِفْكٌ مُبِينٌ (12) لَوْلَا جَاءُوا عَلَيْهِ بِأَرْبَعَةِ شُهَدَاءَ فَإِذْ لَمْ يَأْتُوا بِالشُّهَدَاءِ فَأُولَئِكَ عِنْدَ اللَّهِ هُمُ الْكَاذِبُونَ (13) وَلَوْلَا فَضْلُ اللَّهِ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَتُهُ فِي الدُّنْيَا وَالْآخِرَةِ لَمَسَّكُمْ فِي مَا أَفَضْتُمْ فِيهِ عَذَابٌ عَظِيمٌ (14) إِذْ تَلَقَّوْنَهُ بِأَلْسِنَتِكُمْ وَتَقُولُونَ بِأَفْوَاهِكُمْ مَا لَيْسَ لَكُمْ بِهِ عِلْمٌ وَتَحْسَبُونَهُ هَيِّنًا وَهُوَ عِنْدَ اللَّهِ عَظِيمٌ (15) وَلَوْلَا إِذْ سَمِعْتُمُوهُ قُلْتُمْ مَا يَكُونُ لَنَا أَنْ نَتَكَلَّمَ بِهَذَا سُبْحَانَكَ هَذَا بُهْتَانٌ عَظِيمٌ (16) يَعِظُكُمُ اللَّهُ أَنْ تَعُودُوا لِمِثْلِهِ أَبَدًا إِنْ كُنْتُمْ مُؤْمِنِينَ (17) وَيُبَيِّنُ اللَّهُ لَكُمُ الْآيَاتِ وَاللَّهُ عَلِيمٌ حَكِيمٌ (18)

 

***

 

إِنَّ الَّذِينَ يُحِبُّونَ أَنْ تَشِيعَ الْفَاحِشَةُ فِي الَّذِينَ آمَنُوا لَهُمْ عَذَابٌ أَلِيمٌ فِي الدُّنْيَا وَالْآخِرَةِ وَاللَّهُ يَعْلَمُ وَأَنْتُمْ لَا تَعْلَمُونَ (19) وَلَوْلَا فَضْلُ اللَّهِ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَتُهُ وَأَنَّ اللَّهَ رَءُوفٌ رَحِيمٌ (20) يَاأَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا لَا تَتَّبِعُوا خُطُوَاتِ الشَّيْطَانِ وَمَنْ يَتَّبِعْ خُطُوَاتِ الشَّيْطَانِ فَإِنَّهُ يَأْمُرُ بِالْفَحْشَاءِ وَالْمُنْكَرِ وَلَوْلَا فَضْلُ اللَّهِ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَتُهُ مَا زَكَا مِنْكُمْ مِنْ أَحَدٍ أَبَدًا وَلَكِنَّ اللَّهَ يُزَكِّي مَنْ يَشَاءُ وَاللَّهُ سَمِيعٌ عَلِيمٌ (21) وَلَا يَأْتَلِ أُولُو الْفَضْلِ مِنْكُمْ وَالسَّعَةِ أَنْ يُؤْتُوا أُولِي الْقُرْبَى وَالْمَسَاكِينَ وَالْمُهَاجِرِينَ فِي سَبِيلِ اللَّهِ وَلْيَعْفُوا وَلْيَصْفَحُوا أَلَا تُحِبُّونَ أَنْ يَغْفِرَ اللَّهُ لَكُمْ وَاللَّهُ غَفُورٌ رَحِيمٌ (22)

 

***







Sayı: 541 | Tarih: 27.10.2019
Ahmet Hakan
Yaklaşmıyormuş yaklaşmakta olan
Suriye’de yapılan hatalar
761 Okunma
Lütfi Hocaoğlu
Yusuf Kaplan
Zihniyet devrimi ve maarif devrimi olmadan aslâ!
ZİHNİYET DEVRİMİNİN MANEVİ GÜCÜ ADİL DÜZENDİR
753 Okunma
Ali Bülent Dilek
Ergün Diler
Tarih yazmak
Türkiye de dahil
743 Okunma
1 Yorum
Süleyman Karagülle
Mehmet Barlas
Trump bizim teröristimize “General” dediğine göre biz d
Kendin yaz, kendin oyna usulü
726 Okunma
Tayibet Erzen