Devler ligi
755 Okunma, 1 Yorum
Ergün Diler - Takvim
Süleyman Karagülle

1- Devler ligi (12.10.2019)

Trump ve Putin anlaştı. Suriye’de teröre son vereceklerdi. Türkiye’yi desteklediler. Türkiyesiz olamayacağını görünce Türkiye ile beraber oldular.

- Putin ile Trump anlaştı. Putin ile Soçi’de başlayan siyasetle buraya kadar gelindi. Senato temsilcileri ne yaparsa yapsınlar. Pentagon’un kararıdır. Artık Sermaye’nin jandarmalığını yapmayacaktır. Güçlü ABD ordusu ama ABD için, Sermaye için değil.

 

2-Avrupa’nın kabusu (14.10.2019)

Rusya ve ABD anlaştı. Birleşmiş Milletler’de Suriye konusunda Türkiye’yi desteklediler.  Bunun anlamı şu idi; Ortadoğu’yu artık Türkiye yönetecek, Rusya ve ABD ile birlikte olacaklar.

- Sermaye’yi devre dışı etmek için Rusya ve ABD anlaştı. Türkiye ve İran’ı yanlarına aldılar. Yeni dünya düzeni kurulacak. Müslümanlarla Hristiyanlar bir olup Sermaye saltanatına son verecekler. Yahudiler Sermaye’nin yenileceğini anlayınca cephe değiştirecekler. İsrail devleti olmayacak, İsrail bölgesi olacak. Birleşmiş Milletler’in himayesinde refah ve saadet içinde yaşayacaklar. Sermaye hakimiyeti son bulacaktır.

 

3-Türk düğümü (15.10.2019)

AB 100 milyar Dolar ile Türkiye’ye geldi. Suriye harekâtını durdurmak istiyorlar. Avrupa sıkıntıda.

- Yazar hata etmektedir. Sıkıntıda olan Avrupa değil, Sermaye’dir.  Sermaye ABD’ye oyun oynuyordu. Jandarmalığını alıp başka yere İngiltere ve Çin’e vermek istiyordu. Pentagon Moskova ile anlaştı. Türkiye ile İran’ı yanlarına aldılar. Sermaye Ortadoğu’dan kovuluyor.  Çin ve Avrupa Birliği anlaşıp üstümüze yürüyemezler. İslam alemi bizde olunca yenilmeleri mukadderdir. Üçüncü cihan savaşında; AB ile Çin bir cephede, ABD ile Rusya bir yanda ve Türkiye ile İran bunların yanında. Şimdiden mağlup sayabilirsiniz onları. Mahir Kaynak bu cepheleşmeyi benimsiyordu. O zaman katılmamıştım ama bugün bu reel olmuştur. AB de cephe değiştirecek, Sermaye yalnız kalacak. Yahudiler ve Çin, Hristiyanlarla Müslümanlar çarpışabilir. Üçüncü bin yıl uygarlığı böyle kurulur. Kur’an buna işaret ediyor.

 

4-Liste (17.10.2019)

Önemli bir yemeğe davet edilmiş ama listede adınız yoksa, dikkat edin. Adınız menüde olabilir. Türkiye artık adının menüde olmasını istemiyor. Listeyi kendisi yapıyor.

- İyi benzetme.  Ne var ki yemeğe gelen yok. Katar, Pakistan, Azerbaycan dışında Rusya ve ABD gelin, hazırlık yapın biz gelmeyiz ama bize gönderirsiniz diyorlar.

 

5-Sızntı (18.10.2019)

ABD’den gelen mektup Trump’tan çıkmadı. Trump kabullendi. Trump dengesiz konuşmaları ile Sermaye’yi oyalıyor. Yahudiler de ikiye bölünmüşlerdir. Bu da yeni değil eski bir bölünmedir.

- Bir kısım İsrail oğulları bağımsız İsrail devleti taraftarı değildirler. “Biz zaten her yerde varlıklarımızla iktidardayız, devlete ne gerek var.” Diyorlar. Diğer kısım İsrail oğulları ise Tevrat’taki arz-ı mev’ud üzerinde devlet kurmak istiyorlar. ABD’ye göçen Yahudiler İsrail devletini istemiyorlar. Avrasya Yahudileri İsrail devletini istiyorlar. Rothschildler ile Rockefeller anlaştı, İsrail devletini kurdular ama Sermaye’nin emrine verdiler. Şimdi hakim olamıyorlar. Çözüm, devletlerin İsrail devletini silahtan tecrit ederek Yahudilerin merkezi haline getirmesidir. Kur’an böyle diyor.

 

NOT: Yazıda yer alan italik ifadeler Süleyman Karagülle’ye aittir.

 

Yorum:

Sahibi var

Kainat 13,7 milyar yıl önce var edildi. 3 milyar yıldan daha uzun bir zamandır yeryüzünde canlı var edildi. İnsan 60 bin seneden beri vardır. Uygarlaşa uygarlaşa bugünkü seviyeye getirildi. Şimdi üçüncü bin yıl uygarlığının başındayız.  Şimdiye kadar yaptıkları ile biz bugün bu seviyeye ulaştık. Uygarlığımızı tepe tepe kullanıyoruz.

Bunları yapan ilah şimdi zavallılaşacak ve insanlık çıkmazda mı bırakılacak?

O tanrının üçüncü bin yıl uygarlığını kurmaya elbette gücü yeter. Buna akledemeyenler insan sayılmaz. 1950’lerdeki durumumuzla bugün arasında dağlar kadar fark vardır. 50 sene sonra iki misli fark olacaktır.

 

Süleyman Karagülle


YorumcuYorum
Reşat Nuri Erol
20.10.2019
10:51

1967...1968...1969...AKEVLER 53 YILDIR ÇALIŞIYOR...2017...2018...2019

BİZLER ÇALIŞIYOR VE YENİ İSLÂM MEDENİYETİ’Nİ KURUYORUZ...

SİZLERİ DE ÇALIŞMALARIMIZA DÂVET EDİYORUZ; BUYURUN, BİRLİKTE ÇALIŞALIM...

ADİL DÜZEN 1034

“ADİL DÜZEN” III. BİNYIL MEDENİYETİ PROJESİDİR

“VE BİZE DÜŞEN SADECE MÜBÎN/AÇIK TEBLİĞDİR.” (KUR’AN; Yâsin Sûresi, 36/17)

Haftalık Seminer Dergisi; 1034. Hafta - 19 EKİM 2019 - Fiyatı: www.akevler.orga tıklamak!

BU DERGİYİ HER HAFTA OKUTABİLİR.. ÇOĞALTABİLİR.. DAĞITABİLİRSİNİZ...

“ADİL DÜZEN” UYGULAMALARI YAPMAK İÇİN BİZLERE DANIŞABİLİRSİNİZ...

 

*KUR’AN VE İLİM SEMİNERLERİ; 1034. SEMİNER

“HİÇ BİLENLER İLE BİLMEYENLER BİR OLUR MU?”      (KUR’AN; Zümer Sûresi, 39/9)

İ L İ M TALEP ETMEK HER MÜSLÜMANIN ÜZERİNE FARZDIR.”      (Hadis)

Adres: AKEVLER İSTANBUL KOOPERATİFLERİ MERKEZİ,  Zafer Mah. Coşarsu Sk. No: 29 YENİBOSNA / İSTANBUL    Tel: (0212) 452 76 51

Tefsir Seminer Notları Yenibosna’da Cumartesi akşamları okunup tartışılmaktadır.

GAYEMİZ: Bu “SEMİNER NOTLARI”nın İstanbul, Türkiye ve bütün dünyada “OKUNMASI, ANLAŞILMASI VE UYGULANMASI”DIR. - ADİL DÜZEN ÇALIŞANLARI

 

***

 

*“ADİL DÜZEN” DERSLERİ/YORUMLARI

SURİYE SORUNU: KİM YAPACAK?

***

SURİYE SORUNU: Ne yapmalıyız?

Süleyman KARAGÜLLE

 

***

 

*SEBÎLU’R-REŞÂD” / MAKALELER

Kooperatif-1: Suriye sorunu ve bütün sorunlar...

Kooperatif-2: Kooperatiflerin sorun çözme kabiliyeti

Kooperatif-3: Kooperatifçiliğimizin genel durumu…

Kooperatif-4: Kooperatifçilik alternatif değil mecburiyettir

Kooperatif-5: Tarım ve ormanda kooperatif çözümleri

Kooperatif-6: Tarımda kooperatif ve kanunlar...

Reşat Nuri EROL

 

***

 

NUR SÛRESİ- 3. Hafta

أَعُوذُ بِاللَّهِ مِنَ الشَّيْطَانِ الرَّجِيمِ

بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ

سُورَةٌ أَنْزَلْنَاهَا وَفَرَضْنَاهَا وَأَنْزَلْنَا فِيهَا آيَاتٍ بَيِّنَاتٍ لَعَلَّكُمْ تَذَكَّرُونَ (1) الزَّانِيَةُ وَالزَّانِي فَاجْلِدُوا كُلَّ وَاحِدٍ مِنْهُمَا مِائَةَ جَلْدَةٍ وَلَا تَأْخُذْكُمْ بِهِمَا رَأْفَةٌ فِي دِينِ اللَّهِ إِنْ كُنْتُمْ تُؤْمِنُونَ بِاللَّهِ وَالْيَوْمِ الْآخِرِ وَلْيَشْهَدْ عَذَابَهُمَا طَائِفَةٌ مِنَ الْمُؤْمِنِينَ (2) الزَّانِي لَا يَنْكِحُ إِلَّا زَانِيَةً أَوْ مُشْرِكَةً وَالزَّانِيَةُ لَا يَنْكِحُهَا إِلَّا زَانٍ أَوْ مُشْرِكٌ وَحُرِّمَ ذَلِكَ عَلَى الْمُؤْمِنِينَ (3) وَالَّذِينَ يَرْمُونَ الْمُحْصَنَاتِ ثُمَّ لَمْ يَأْتُوا بِأَرْبَعَةِ شُهَدَاءَ فَاجْلِدُوهُمْ ثَمَانِينَ جَلْدَةً وَلَا تَقْبَلُوا لَهُمْ شَهَادَةً أَبَدًا وَأُولَئِكَ هُمُ الْفَاسِقُونَ (4) إِلَّا الَّذِينَ تَابُوا مِنْ بَعْدِ ذَلِكَ وَأَصْلَحُوا فَإِنَّ اللَّهَ غَفُورٌ رَحِيمٌ (5) وَالَّذِينَ يَرْمُونَ أَزْوَاجَهُمْ وَلَمْ يَكُنْ لَهُمْ شُهَدَاءُ إِلَّا أَنْفُسُهُمْ فَشَهَادَةُ أَحَدِهِمْ أَرْبَعُ شَهَادَاتٍ بِاللَّهِ إِنَّهُ لَمِنَ الصَّادِقِينَ (6) وَالْخَامِسَةُ أَنَّ لَعْنَةَ اللَّهِ عَلَيْهِ إِنْ كَانَ مِنَ الْكَاذِبِينَ (7) وَيَدْرَأُ عَنْهَا الْعَذَابَ أَنْ تَشْهَدَ أَرْبَعَ شَهَادَاتٍ بِاللَّهِ إِنَّهُ لَمِنَ الْكَاذِبِينَ (8) وَالْخَامِسَةَ أَنَّ غَضَبَ اللَّهِ عَلَيْهَا إِنْ كَانَ مِنَ الصَّادِقِينَ (9) وَلَوْلَا فَضْلُ اللَّهِ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَتُهُ وَأَنَّ اللَّهَ تَوَّابٌ حَكِيمٌ (10) إِنَّ الَّذِينَ جَاءُوا بِالْإِفْكِ عُصْبَةٌ مِنْكُمْ لَا تَحْسَبُوهُ شَرًّا لَكُمْ بَلْ هُوَ خَيْرٌ لَكُمْ لِكُلِّ امْرِئٍ مِنْهُمْ مَا اكْتَسَبَ مِنَ الْإِثْمِ وَالَّذِي تَوَلَّى كِبْرَهُ مِنْهُمْ لَهُ عَذَابٌ عَظِيمٌ (11)

 

***

 

لَوْلَا إِذْ سَمِعْتُمُوهُ ظَنَّ الْمُؤْمِنُونَ وَالْمُؤْمِنَاتُ بِأَنْفُسِهِمْ خَيْرًا وَقَالُوا هَذَا إِفْكٌ مُبِينٌ (12) لَوْلَا جَاءُوا عَلَيْهِ بِأَرْبَعَةِ شُهَدَاءَ فَإِذْ لَمْ يَأْتُوا بِالشُّهَدَاءِ فَأُولَئِكَ عِنْدَ اللَّهِ هُمُ الْكَاذِبُونَ (13) وَلَوْلَا فَضْلُ اللَّهِ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَتُهُ فِي الدُّنْيَا وَالْآخِرَةِ لَمَسَّكُمْ فِي مَا أَفَضْتُمْ فِيهِ عَذَابٌ عَظِيمٌ (14) إِذْ تَلَقَّوْنَهُ بِأَلْسِنَتِكُمْ وَتَقُولُونَ بِأَفْوَاهِكُمْ مَا لَيْسَ لَكُمْ بِهِ عِلْمٌ وَتَحْسَبُونَهُ هَيِّنًا وَهُوَ عِنْدَ اللَّهِ عَظِيمٌ (15) وَلَوْلَا إِذْ سَمِعْتُمُوهُ قُلْتُمْ مَا يَكُونُ لَنَا أَنْ نَتَكَلَّمَ بِهَذَا سُبْحَانَكَ هَذَا بُهْتَانٌ عَظِيمٌ (16) يَعِظُكُمُ اللَّهُ أَنْ تَعُودُوا لِمِثْلِهِ أَبَدًا إِنْ كُنْتُمْ مُؤْمِنِينَ (17) وَيُبَيِّنُ اللَّهُ لَكُمُ الْآيَاتِ وَاللَّهُ عَلِيمٌ حَكِيمٌ (18)

 

***

 





Sayı: 540 | Tarih: 20.10.2019
Ahmet Hakan
Hangisi daha münasip: Çok iyi oldu demek mi? Yakınıp dö
PKK nasıl biter?
776 Okunma
Lütfi Hocaoğlu
Yusuf Kaplan
Türklerle Kürtlerin tarihle imtihanı, tarihî sınavı
KÜRTLER ADİL DÜZEN PARTİSİNİ KURMALI
768 Okunma
Ali Bülent Dilek
Ergün Diler
Devler ligi
Sahibi var
755 Okunma
1 Yorum
Süleyman Karagülle
Mehmet Barlas
Sonuçta Türkiye “Güvenli Bölge”den neyi amaçladıysa o h
Galip kim?
737 Okunma
Tayibet Erzen