Derin adım
570 Okunma, 0 Yorum
Ergün Diler - Takvim
Süleyman Karagülle

19/07/2019

1-Derin adım

Türkiye zorunlu olarak S-400 aldı. ABD, Türkiye’ye yaptırım uyguluyor Avrasya hedefte. Bu Erdoğan’ın siyaseti değildir. Tarihi gelişmenin sonucudur. Yeni parti kuracaklar buna göre adım atsınlar.

- Uygarlık tarım döneminde kuruldu. Tarım döneminin özelliği şudur; varlık ve zenginlik toprağa dayalıdır. Arazisi olan devletler zengin ve güçlü olurlar. O günkü haberleşme ve ulaşım devletlerin toprakları üzerinde kuruluyordu.  Mustafa Kemal bu devrin bittiğine ‘Yurtta sulh, cihanda sulh’ ile ifade etmiştir.

   

Devletler artık güvenlik sağlamakla, düzen kurmakla görevliler. Ekonomi uluslararası şirketlerle oluşmaktadır. Mikroda Semt Kooperatifleri, makroda ise uluslararası şirketler ekonomiyi taşıyacaklar. Sermaye varlığını sürdürecektir.  Tekel olmayacak ve Sermaye ilme, dine ve siyasete hükmedemeyecek.

 

Önce beş büyükler yerine güçlü ulusal devletler olacaktır. Sovyetlere dağıldı. Gelecekte Çin de dağılacak. İngiltere de etkisiz halde. Artık devletler toprak savaşı yapmayacak. Türkiye ve İran’dan Avrupa’dan Asya’ya geçilecek. Nasıl bugün Boğazlar, uluslararası geçişlere serbestse Anadolu’da da Hac Yolu bulunacak   ve baştan sona kadar serbest bölge olacaktır.  Gümrükler ve vizeler kalkacak. İşte o zaman Rusların Akdeniz’e inme, Avrupa’nın Hindistan’a gitme problemi olmayacak. Dolayısıyla toprak savaşları sona erecektir.

Gelecekte hakemlik sitemini kabul eden barış devletleri ile hakemlik sistemini kabul etmeyen savaş devletleri arasında barış savaşı olacaktır. Böylece AB de barış devleti olmak zorundadır. Sermaye de ticaretini yapacak. Yahudiler işte ilerde olacaklardır.

 

NOT: Yazıda yer alan italik ifadeler Süleyman Karagülle’ye aittir.

 

Yorum:

Türkiye’nin görevi

Türkiye’nin yapacağı iş vardır.  Kur’an’a dayanarak ülkesinde ortaklık düzenini kurması ve dünyayı buna çağırması gerekmektedir. Adil Düzen’in gelişinde öncülük etmelidir. Bunun için;

 

a) Önce İpek Yolu’nun geçeceği alanları tespit ederek bu şeridi serbest bölge ilan etmesi gerekir. Avrupa’dan gelecek yol İran’a ve Irak’a doğru yönelecektir. Türkiye’ye doğru yönelecektir. Mekke’ye doğru yol alacaktır. 

b) İpek Yolu Vakfı kurarak uluslararası yatırım yapmalıdır.

c) Uluslararası sorunlar hakemlerle çözülecektir.

d)F-35 vermezse Türkiye NATO’dan ayrılacak ve İncirlik Hava Üssü boşaltılacaktır.

 

 

 

Süleyman Karagülle






Sayı: 527 | Tarih: 21.07.2019
Ahmet Hakan
Emevi Camii’nde Cuma kılınsaydı
Kuran’dan başkasını rehber edinmek
684 Okunma
Lütfi Hocaoğlu
Ergün Diler
Derin adım
Türkiye’nin görevi
570 Okunma
Süleyman Karagülle