Emevi Camii’nde Cuma kılınsaydı
690 Okunma, 0 Yorum
Ahmet Hakan - Hürriyet
Lütfi Hocaoğlu

20.07.2019

Ahmet Davutoğlu şöyle demiş:

“Ben Emevi Camii’nde cuma kılacağız diye bir söz söylemedim.”

*

Ben de herkes gibi şundan acayip eminim:

*

Eğer Emevi Camii’nde cuma namazı kılmak nasip olsaydı...

Ahmet Davutoğlu, şu anda kendisini...

“Şam Fatihi Davutoğlu Ahmet Han” falan diye pazarlıyor olacaktı.

Yazının tamamı için tıklayın

 

Yorum:

Kuran’dan başkasını rehber edinmek

Arap Baharı başlamıştı. Esed düştü düşecek, Emevi Camii’nde Cuma kılma mevzuu kol geziyor. O sıralarda da Gezi olayları var. Arkadaşlarla oturuyoruz. Herkes Esed düşecek diye mutlu. Bana sordular, senin hep ters fikirlerin vardır, ne düşünüyorsun dediler. Esed’e isyan etme hatalıdır dedim. Herkes çok sinirlendi. Saçmaladığımı söylediler. Esed zalimdir dediler. Zalime göz mü yumacağız dediler. Ben de o zaman Gezi ayaklanması da haklı olur sizin mantığınıza göre dedim. Kuran’da asla isyan edilmemesi gerektiğini yazdığını söyledim. İsyanın yerine hicret edilmesi gerekir dedim. Kimse dinlemedi. Benim yanlış olduğumu söylediler.

Zaman geçti, Rusya ve Çin devreye girdi ve Suriye cehenneme döndü. Bana dediler ki sen nereden bildin? Ben bilmedim, Kuran ne diyorsa odur dedim.

Günümüzde de geçmişte de hep aynı sorunu yaşıyoruz. İnsanların elinin altında Kuran var, kimse içeriğiyle ilgilenmiyor, tınısıyla ilgileniyor. “Dat” harfinin çıkışı veya peltek “se” dünyanın en önemli konusu. Gunneli okudun mu okumadın mı, önemli olan bu.

Ülkeyi yönetecek konuma geliyorlar, Yasin okuyorlar ama Kuran’da faizin haram edildiğini de biliyorlar ama çözümü Kuran’da aramıyorlar. Faizli düzen içinde çözümler aramaya çalışıyorlar.

Kuran’daki aile yapısı bazı başörtülü hanımları ileri derecede rahatsız ediyor (bu ne yaman çelişki!). Sadece Kuran’daki aile yaşamı ve örnek olan Peygamberin aile yaşamından insanları uzak tutmak için batının yıkılmış aile yapısını kanunlaştırmak için başkana baskı yapıyorlar.

Velhasıl, kimse Kuran’la ilgilenmiyor. Pek çok insan kendini Kuran’ın sahibinden akıllı sanıyor (Haşa!). Aklıyla iyiyi bulacağını zannediyor. Şeytan da vesvese veriyor. Şimdi zamanı değil, hele bir güçlen, güç kazanana kadar mevcut düzeni uygula, gücü ele geçirince Kuran’ı uygularsın diyor. Böylece mevcut düzeni onun eliyle daha da güçlü hale getiriyor. Seneler geçiyor ve giderek batıyorlar. Nasıl başlıyor Bakara suresi: “O kitap, onda hiçbir bulanıklık yoktur, muttakilere rehberdir.”

Allah bizim rehberimizi Kuran’dan başka bir şey yapmasın. Şeytanın vesveselerinden korusun.

 

 

 

Lütfi Hocaoğlu






Sayı: 527 | Tarih: 21.07.2019
Ahmet Hakan
Emevi Camii’nde Cuma kılınsaydı
Kuran’dan başkasını rehber edinmek
690 Okunma
Lütfi Hocaoğlu
Ergün Diler
Derin adım
Türkiye’nin görevi
575 Okunma
Süleyman Karagülle


© 2024 - Akevler