Dostluk ya da ittifak gibi kavramlara yeni dünyada yer
718 Okunma, 0 Yorum
Mehmet Barlas - Sabah
Tayibet Erzen

02.07.2019

Dostluk ya da ittifak gibi kavramlara yeni dünyada yer yok

Bir eksiğimiz Libya'da Hafter'le çatışmaktı zaten... Bereket altı Türk denizci sağ salim gemilerine dönmüşler. Ama yine de Hafter'e yapılan uyarılar herhalde yerini buldu. Bahtsız Libya'yı karıştırmakla, Türkiye Cumhuriyeti'ni karşısına almanın aynı şey olmadığını herhalde hesap etmişlerdir Hafter'in adamları. Kaddafi'yi linç eden Libyalıları kim bilir daha neler bekliyor?
 
Beşir ve Sisi
 Dünya bugünlerde
 böyle ne yazık ki... Sudan'da derin ilişkiler kurduğumuz Beşir şu anda devrik Başkan olarak cezaevinde. Darbe yapan cuntanın hemen seçime gitmesini isteyen sivil göstericiler ise her gün katlediliyor. Ve Sudan cuntasının dayandığı ülke ise Sisi'nin Mısır'ı.
 
ABD ve Japonya

 

Tamamı için https://www.sabah.com.tr/yazarlar/barlas/2019/07/02/dostluk-ya-da-ittifak-gibi-kavramlara-yeni-dunyada-yer-yok

 

Yorum:

Bu yolun sonu helaka çıkar

İki tatlı söze tav olacak bir kimseyi ikna edemeyecek bir durum yoktur. O zaten hazırdır. Yapılan yorumlardan Erdoğan’ın Trump’ın iki dudağının arasına baktığını ve ilk komplimanda hemen her şeyi unutacağını anlıyorum.

Yeni dünyayı kuran biziz. İçinde ne olmasını istiyorsak, nasıl istiyorsak öyle gelişiyor. Biz baştan içine çatışma ve savaş koyuyoruz, çıkar paralelliği ve uzlaşmayı reddediyoruz. Sonra ortaya çıkan kaos ve savaş tablosundan hoşnut olmuyoruz.

Yeryüzü herkese yetecek kadar büyük ve bereketli ama biz o kadar aç gözlüyüz ki her şeyi tüketmeye ve bozmaya meyilliyiz. Bu açıdan bakınca gönderilen onca peygambere de helak olan onca topluluğa da şaşmamalı. Şimdi de yenisi, yenileri yolda.

 

Tayibet Erzen






Sayı: 525 | Tarih: 7.07.2019
Ahmet Hakan
Tosun’un fotoğraflarına bakarken mırıldandıklarım
Hak ve batıl
810 Okunma
Lütfi Hocaoğlu
Ergün Diler
Deniz gücü
Yeni ufuklar
721 Okunma
1 Yorum
Süleyman Karagülle
Mehmet Barlas
Dostluk ya da ittifak gibi kavramlara yeni dünyada yer
Bu yolun sonu helaka çıkar
718 Okunma
Tayibet Erzen