Geri adım yok
739 Okunma, 1 Yorum
Ergün Diler - Takvim
Süleyman Karagülle

20/06/2019

1- Geri adım yok

ABD’nin 21 trilyon dış borcu, 200 trilyon Dolar iç ödemesi var. ABD Doları güçlü ama tehlikede. Çin ile Rusya anlaştılar, Dolarsız ticaret yapacaklar. Çin ile Sermaye anlaştı. 65 ülkenin katıldığı İpek Yolu Türkiye’nin. Tüm tehditlere rağmen geri adım atmıyor. Ekonomisi çökmüyor. Akdeniz merkez. Her gün savaş ihtimali var.

- Sermaye savaş hazırlığı yapıyor. Bütün bunlar Sermaye’nin tezgahı.  Rothschildler ve Rockefeller’i aşar, derin Sermaye’nin tezgâhları bunlar. Türkiye ile İran arasında savaş olmadıkça üçüncü cihan savaşının galibi İslam’ın taraf olduğu blok olacaktır.  Baştan beri savunduğum bir tez vardır. Türkiye ile İran dost kaldığı müddetçe üçüncü cihan savaşı çıkmaz. Yeryüzüne barışın gelmesi için uluslararası para Dolar değil kuyumcuların çıkaracağı altın bonosu olacaktır. İstanbul’da Kuyumcular Kooperatifi kurulacak. Tüm dünya kuyumcuları bu kooperatifin şubelerine ortak olacak. Kooperatif kuyumcuların çıkardığı altın bonolarına kefil olacak. Bu bono borçlarda kullanılacak. Ödemeleri ise milli paralarla yapacaklar. Enflasyon hesapları yerine altın bonosu ile o ülke parası değeri esas alınacaktır.

 

2- İlk hamle İstanbul

Üçüncü cihan savaşı Akdeniz’de başlayacak gibi. Herkes orada. Türkiye başta rol alıyor. Tek başına sahayı bırakamıyor. İstanbul seçimi bu savaşın yeri.

-Sermaye Binali Yıldırım’ı tanıyor. Olaylar karşısında ne düşündüğünü biliyor. Kolayca yola getireceğini zannediyor. Bunun için onu destekliyor. İmamoğlu’nu tanımıyor. CHP durup dururken bunu aday yaptı. Sermaye istemiyor. Tanımadığı için istemiyor. Gelecekte tanıyacak ve isteyebilecek. Türk Milleti Sermaye’nin bu oyunu bozması için oyu AK Parti’ye verdi ama Binalı Yıldırım’a vermedi. Seçimi AK Parti iptal etmedi, Sermaye iptal etti. Sermaye için seçilecek kimsenin önemi yoktur, önemli olan Türkiye’yi seçimle oyalayıp birden onu gafil avlamadır.  Yine de sonuç Türkiye’nin lehine olacaktır. İmamoğlu kazanırsa Sermaye yenilmiş olacaktır. AK Parti galip gelecektir. AK Parti demokrasiyi yaşatıyor demektir. Bundan sonraki seçim AK Parti’nin olacaktır.

Çünkü İmamoğlu başarılı olamayacak, AK Parti akıllanacaktır. Hüseyin Kıvrıkoğlu der ki “Bu millet seçimlerde daima isabetli oy kullanmıştır yine kullanacaktır.”

 

3- Patron!

Yeryüzü bir marketler zinciri gibi yönetiliyor. Marketlerdeki kuralları marketteki satıcı ve yöneticiler koymuyor, merkezdeki patronlar koyuyor. 1945’ten beri bu böyle. Türkiye kendi marketini kendi kuralları ile yönetmek istiyor. Çin de ABD yerine kendisi patron olmak istiyor.  Rusya Sermaye ile anlaşıyor. İstanbul seçimi bunun savaşıdır.

- Marketler zinciri çöküyor. Yeryüzünde tam istihdam sağlandığı için artık faizli işçilik düzeni varlığını sürdüremiyor. Her market kendi başının çaresine bakma durumundadır. Çin de Türkiye de herkes bunu yapıyor. Çin Sermaye’nin büyüttüğü bir ülkedir. Sermaye ile ABD yönetiminin arası açılınca o da bağımsız olma yolunda. Türkiye ise Adil Düzen’den dolayı çözümsüzlük içinde olan dünyaya çözüm üretip, Adil Düzen uygulamaları yapmış bir ülke olmasından dolayı, dünyanın ümidi olmaya başladı.  AK Parti Adil Düzen’e ihanet etmektedir. Türkiye’nin sorunu bu?

İstanbul seçimlerinde İmamoğlu açık fark yaparsa AK Parti tövbe edebilir. Hem kendisi hem de dünya kurtulur.

 

4- Esper günler

ABD’de savunma bakanlığı gerilimi vardır. Esper Pentagon’un ve CIA başkanı Haspel’in grubu içinde. Silah lobisinin istediği bir kimse. Türkiye ve Çin’e karşı bir ekip güçleniyor.

- Derin sermaye, Çin ile ABD arasında savaş hazırlığı içinde. İki gücü oluşturacak. Herkes bu iki güçten birine katılacaktır. Sonunda bu iki güç arasındaki denge ile dünyayı yönetmeye açılacaktır. Türkiye zayıf tarafının takviyesi için kullanacaktır. Yani Çin ve ABD dengede güç olacak. Sermaye’nin dediğini yapmayan olursa Türkiye’yi öbür tarafa geçirecek, böylece onu korkutacak.

 

5- Neler olacak

İngiltere’de iki grup var; ABD yanlısı ve AB yanlısı. ABD Kürt devletine karşı. AB Kürt devletinin kurulmasını istiyor. Durum karışık.

- Sermaye yeniden dengeyi kurmak için yeryüzünü iki bloğa ayırmak istiyor. Şimdilik başarabilmiş değildir. Ayırsa bile, savaşı kazansa bile sonra ne yapacağını bilmiyor. Tam istihdam sağlanmıştır. Faizli işçilik dönemi sona ermiştir. Yeni çözüm Kur’an ve Tevrat düzenidir. Sonunda üçüncü bin yıl uygarlığını onlar kuracaktır. İnsanlık ne kadar acı çekecek bunu insanların kendileri karar verecek. AK Parti şimdilik merkezde.

 

NOT: Yazıda yer alan italik ifadeler Süleyman Karagülle’ye aittir.

 

 

Yorum:

Türkiye ne yapmalıdır?

Şimdi Sermaye’nin siyaseti bu, Türkiye ara devlet olarak kalacak. Çin Sermaye’nin sözünü dinlemezse Türkiye’yi ABD’nin yanına alacak. Böylece Çini korkutacak. ABD Sermaye’yi dinlemezse Türkiye’yi Çin’e taşıyacak ve ABD’yi yola getirecek.

Sermaye bu dengeyi kurmuş gibidir. İran’la birlikte Türkiye Sermaye’nin hakimiyetini sağlayan üçüncü küçük güçtür.

Türkiye’nin siyaseti ne olmalıdır?  Türkiye üçüncü güç olmaya devam edecektir. Sermaye’ye karşı gelmeyecek ama kendi hazırlığını yapacak. Böylece zaman kazanmış olacaktır. Yapacakları nelerdir?

   a) Türkiye tarafsız olmalıdır. İyi işler yapanın yanında yer almalıdır. Örnek olarak İpek Yolu üzerinde çalışmalarda Çin tarafı olmalıdır. Dolar bonosu ile ilgili girişimlerde ABD’nin yanında olmalıdır. Dolar batmadan Dolar bonosuna geçilmelidir.

   b) Türkiye siyasetini Rusya, AB, İran, Suriye, Irak’la istişare ederek, onlarla işbirliği halinde vermelidir. Çünkü Sermaye bunların hepsini aynı amaçla kullanmak istiyor. Biz güçlü olursak bizi kullanamaz.

   c) Türkiye yeni anayasayı yapmalı ve insanlığa örnek olarak sunmalıdır. Yeni anayasa barış anayasası olmalıdır. Yani sorunları savaşla değil, hakemler yoluyla çözen devletlerin anayasası olmalıdır. Anayasa yerinden yönetim anayasası olmalıdır. Merkezler hakim değil hadim olmalıdır. Bucaklar semtlere, iller ilçelere bölünerek insanlık topluluklara hizmetler vermelidir. İnsanlık uygarlaşmayı, ülkeler savunmayı, iller iç güvenliği, bucaklar hukuk düzenlerini oluşturmalı ve bağımsız olmalıdır.

   d) İstanbul’da dünya kuyumcularının ortak olduğu bir kuyumcular kooperatifini kurmalı ve altın bonosunu bu kooperatif çıkarmalıdır. Uluslararası para bu bono olmalıdır. Borçlu kuyumcular olacak. Kooperatif kefil olacaktır.

 

 

 

Süleyman Karagülle


YorumcuYorum
Reşat Nuri Erol
23.06.2019
10:22


1967...1968...1969...AKEVLER 53 YILDIR ÇALIŞIYOR...2017...2018...2019

BİZLER ÇALIŞIYOR VE YENİ İSLÂM MEDENİYETİ’Nİ KURUYORUZ...

SİZLERİ DE ÇALIŞMALARIMIZA DÂVET EDİYORUZ; BUYURUN, BİRLİKTE ÇALIŞALIM...

ADİL DÜZEN 1019

“ADİL DÜZEN” III. BİNYIL MEDENİYETİ PROJESİDİR

“VE BİZE DÜŞEN SADECE MÜBÎN/AÇIK TEBLİĞDİR.” (KUR’AN; Yâsin Sûresi, 36/17)

Haftalık Seminer Dergisi; 1019. Hafta - 22 Haziran 2019 - Fiyatı: www.akevler.orga tıklamak!

BU DERGİYİ HER HAFTA OKUTABİLİR.. ÇOĞALTABİLİR.. DAĞITABİLİRSİNİZ...

“ADİL DÜZEN” UYGULAMALARI YAPMAK İÇİN BİZLERE DANIŞABİLİRSİNİZ...

 

*KUR’AN VE İLİM SEMİNERLERİ; 1019. SEMİNER

“HİÇ BİLENLER İLE BİLMEYENLER BİR OLUR MU?”      (KUR’AN; Zümer Sûresi, 39/9)

İ L İ M TALEP ETMEK HER MÜSLÜMANIN ÜZERİNE FARZDIR.”      (Hadis)

Adres: AKEVLER İSTANBUL KOOPERATİFLERİ MERKEZİ,  Zafer Mah. Coşarsu Sk. No: 29 YENİBOSNA / İSTANBUL    Tel: (0212) 452 76 51

Tefsir Seminer Notları Yenibosna’da Cumartesi akşamları okunup tartışılmaktadır.

GAYEMİZ: Bu “SEMİNER NOTLARI”nın İstanbul, Türkiye ve bütün dünyada “OKUNMASI, ANLAŞILMASI VE UYGULANMASI”DIR. - ADİL DÜZEN ÇALIŞANLARI

 

***

 

*“ADİL DÜZEN” DERSLERİ/YORUMLARI

İstanbul Nasıl Organİze Olmalı?

***

İstanbul’un Enerji Sorununun Çözümü

Süleyman KARAGÜLLE

 

***

 

*SEBÎLU’R-REŞÂD” / MAKALELER

23 Haziran Seçimi vesilesiyle zaruretten dolayı!

23 Haziran seçimi vesilesiyle zaruretten dolayı-2

Bir seçim yazısı daha; iki aday tartışmadan önce!

Bir seçim yazısı daha; iki aday tartıştıktan sonra!

Yıldırım’ın Millî Gazete ziyareti ve Erdoğan…

Yıldırım’ın Millî Gazete ziyareti ve daha ötesi…

Reşat Nuri EROL

 

***

 

MÜMİNUN SÛRESİ- 3. Hafta

أَعُوذُ بِاللَّهِ مِنَ الشَّيْطَانِ الرَّجِيمِ

بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ

قَدْ أَفْلَحَ الْمُؤْمِنُونَ (1) الَّذِينَ هُمْ فِي صَلَاتِهِمْ خَاشِعُونَ (2) وَالَّذِينَ هُمْ عَنِ اللَّغْوِ مُعْرِضُونَ (3) وَالَّذِينَ هُمْ لِلزَّكَاةِ فَاعِلُونَ (4) وَالَّذِينَ هُمْ لِفُرُوجِهِمْ حَافِظُونَ (5) إِلَّا عَلَى أَزْوَاجِهِمْ أَوْ مَا مَلَكَتْ أَيْمَانُهُمْ فَإِنَّهُمْ غَيْرُ مَلُومِينَ (6) فَمَنِ ابْتَغَى وَرَاءَ ذَلِكَ فَأُولَئِكَ هُمُ الْعَادُونَ (7) وَالَّذِينَ هُمْ لِأَمَانَاتِهِمْ وَعَهْدِهِمْ رَاعُونَ (8) وَالَّذِينَ هُمْ عَلَى صَلَوَاتِهِمْ يُحَافِظُونَ (9) أُولَئِكَ هُمُ الْوَارِثُونَ (10) الَّذِينَ يَرِثُونَ الْفِرْدَوْسَ هُمْ فِيهَا خَالِدُونَ (11) وَلَقَدْ خَلَقْنَا الْإِنْسَانَ مِنْ سُلَالَةٍ مِنْ طِينٍ (12) ثُمَّ جَعَلْنَاهُ نُطْفَةً فِي قَرَارٍ مَكِينٍ (13) ثُمَّ خَلَقْنَا النُّطْفَةَ عَلَقَةً فَخَلَقْنَا الْعَلَقَةَ مُضْغَةً فَخَلَقْنَا الْمُضْغَةَ عِظَامًا فَكَسَوْنَا الْعِظَامَ لَحْمًا ثُمَّ أَنْشَأْنَاهُ خَلْقًا آخَرَ فَتَبَارَكَ اللَّهُ أَحْسَنُ الْخَالِقِينَ (14) ثُمَّ إِنَّكُمْ بَعْدَ ذَلِكَ لَمَيِّتُونَ (15) ثُمَّ إِنَّكُمْ يَوْمَ الْقِيَامَةِ تُبْعَثُونَ (16)

 

***

 

 

وَلَقَدْ خَلَقْنَا فَوْقَكُمْ سَبْعَ طَرَائِقَ وَمَا كُنَّا عَنِ الْخَلْقِ غَافِلِينَ (17) وَأَنْزَلْنَا مِنَ السَّمَاءِ مَاءً بِقَدَرٍ فَأَسْكَنَّاهُ فِي الْأَرْضِ وَإِنَّا عَلَى ذَهَابٍ بِهِ لَقَادِرُونَ (18) فَأَنْشَأْنَا لَكُمْ بِهِ جَنَّاتٍ مِنْ نَخِيلٍ وَأَعْنَابٍ لَكُمْ فِيهَا فَوَاكِهُ كَثِيرَةٌ وَمِنْهَا تَأْكُلُونَ (19) وَشَجَرَةً تَخْرُجُ مِنْ طُورِ سَيْنَاءَ تَنْبُتُ بِالدُّهْنِ وَصِبْغٍ لِلْآكِلِينَ (20) وَإِنَّ لَكُمْ فِي الْأَنْعَامِ لَعِبْرَةً نُسْقِيكُمْ مِمَّا فِي بُطُونِهَا وَلَكُمْ فِيهَا مَنَافِعُ كَثِيرَةٌ وَمِنْهَا تَأْكُلُونَ (21) وَعَلَيْهَا وَعَلَى الْفُلْكِ تُحْمَلُونَ (22)

 

وَلَقَدْ خَلَقْنَا

Va LaQaD PaLaQNAv (Va LaQaD FaGaLNAv)

“Ve halk ettik”

Sure müminleri anlatma ile başlamıştır. Hâc Suresi’nde tüm insanlığa hitap etmiş, onların birlikte nasıl yaşayacağını anlatmış, sonunda “Ey iman edenler” diyerek bu düzeni kurmakla müminlerin görevli olduklarını bildirmiştir.

Üçüncü binyıl Kur’an uygarlığını kurmakla bizi yani sizleri görevlendirmiştir, Kur’an seminerlerini okuyan herkes bu görevle görevlendirilmiştir.

Kur’an’la ilgilenen cemaatler vardır.

Bunlar da bin sene evvelki rivayetleri bırakıp da Kur’an’ı bugün anlamaya başlarlarsa onlar da bu uygarlığı kurmakla görevli olurlar.

İslam yani Allah inancını bugün kabul etmeyen kimse yoktur, herkes Allah’a inanmaktadır, herkes öldükten sonra dirilme hakkında bilgiye sahiptir.

Bugün iki görevimiz vardır. Özel fıkhımızı/hukukumuzu güncellemeliyiz. Kur’an ne emrediyorsa onu yapmalıyız. Birinci görevimiz budur. İkincisi ise kamu hukukunda boşluk vardır. O günkü saltanat yönetimi nedeniyle fakihler kamu fıkhının uzağında dolaşmışlardır. Bu boşluğun bir an önce giderilmesi gerekmektedir.

Bu surede ondan sonra müminlere rehber olsun, üçüncü binyıl uygarlığını nasıl kuracaklarını öğretsin diye insanın anne karnındaki gelişmesini özel olarak anlatmıştır.

Şimdi canlının yaşaması için kâinatın nasıl düzenlendiğini anlatmaktadır.

Kâinatı değil Güneş sistemini anlatmaktadır. Çünkü üçüncü binyılın başında Ay’a ayak basılmıştır. İnsanlık Ay’dan öteye geçme ve bir gezegene inme çabasındadır. Diğer taraftan da insanlar diğer yıldızlara kadar ulaşacaklar ve oralardaki insanlarla buluşacaklardır. Buna dair Kur’an’da henüz bir delile rastlamadım ama Güneş sistemi içinde yerleşeceğimiz Kur’an’da açıkça ifade edilmiştir. Buraya göç etme üçüncü binyıl uygarlığı döneminde olmayacak ama hazırlığı olacaktır.

...