Yeni Roma
735 Okunma, 1 Yorum
Ergün Diler - Takvim
Süleyman Karagülle

06/06/2019

Yeni Roma

Rothschildler Akdeniz Kalkınma Bankası’nı kuruyor. Böylece ABD’yi devre dışı bırakmak istiyor. İsrail, Pentagon tarafı. Bu bankayı istemiyor. Trump’un damadı da bu bankanın kurucularından. Bilderberg’de ne karar çıktığını bilmiyoruz.

-Akdeniz Kalkınma bankasının kurulduğunu farz edin. Bu banka ne yapacak? Kime kredi verecek? Sabancı’ya mı? Sabancı’nın krediye ihtiyacı yok ki. Tesislerini kurmuş, işçilerini yerleştirmiş, yeter sermayeye sahip, çalışmakta. Pazarı da doymuş.  Yeni krediyi Sabancı nerde kullanabilir? Sadece eski fabrikalarını yıkar, yenisini yapar ve borcunu artırır. Faizli bankaların ömrü son bulmuştur.

İşçilik döneminden ortaklık dönemine geçilecektir.

Sermaye veya Pentagon, Rusya veya Çin, AK Parti veya CHP, eski partiler veya yeni partiler ortaklık düzenini benimser, onun sorunlarını çözerlerse gelecek dünyada baş rolleri onlar oynarlar.

Bu sözler üzerinde düşünmeniz gerekir.

 

NOT: Yazıda yer alan italik ifadeler Süleyman Karagülle’ye aittir.

 

Yorum:

Etkin Güçler

Bugün yeryüzünde etkin güçler vardır.

1- ABD en etkin güç olarak görülüyor. Amerika kıtalarında etkinliğini sürdürecektir. Federe devletler güçlenecek ve daha 500 sene dünyada etkin olacaklar.  Avrasya’daki etkisi bitecektir.

 

2- AB şimdilik etkin bir güçtür. İngiltere’nin ayrılıp ABD tarafına geçmesiyle etkin güç olmaktan çıkabilir. Avrupa’nın varlığını sürdürmesi için Türkiye, Rusya ve İran’ı içine alan ve İngiltere’yi dışarda bırakan bir duruma gelmesi gerekir. Bu takdirde üçüncü bir uygarlığı Avrupa Birliği kurmuş olur.

 

3- Rusya bugün dördüncü etkin güçtür. Aslında fiilen gücünü kaybetmiştir. Sermaye onu NATO’ya karşı yaşatmaktadır.  Rusya da toparlanmak üzeredir. İki seçeneği vardır. Avrupa Birliği’ne Türkiye ve İran dahil olacak ya da Türkiye, İran, Afganistan, Irak ve Suriye’nin katıldığı bir blok oluşturacak. Suudi Arabistan fethedilecek. Üçüncü bin yıl uygarlığını bu blok kuracaktır. Avrupa Birliği, ABD’nin nüfuzu altında kalmaya devam edecek.

 

4- Bir diğer etkin güç ise Çin’dir. ABD ile bir olup AB ve Rusya’ya karşı blok oluşturabilir ve birlikte Avrupa ve İslam uygarlığına saldırabilirler. İkisi bir olsa da kazanma şansları yoktur. Yeter ki Türkiye ile İran bölünmesin.

 

Bu durumda yani Çin’in ABD ile bir olup bize saldırması durumunda görünürde onlar güçlüdürler ama aslında güçleri yoktur. Bu durumda ABD Yahudilerin tarafında olduğundan, Çin ise doğu dinlerine mensup olduğundan Hıristiyanlar ve Müslümanlar onların hedefi olacaktır. Bu da Hristiyanlarla Müslümanların birleşmesi demektir. Bu takdirde silahla onlarla yarışır durumda olmayabiliriz ama insanlık bizim yanımızda yer alır. Galip gelenler, Çin’in yönetimi ile AB yönetimi değildir.

 

Türkiye Adil Düzen’i ülkesine getirip Mustafa Kemal zamanından beri güdülen tarafsız siyasetini sürdürmeye devam etmelidir. Biz İran’la beraber herkesle beraberiz. Kim bize saldırırsa onun karşısına çıkarız.  Dünya bizi kendi çıkarları sebebiyle destekler. Büyük devletler; İstanbul’un karşı tarafa geçmesi yerine tarafsız, bağımsız, küçük bir devletin içinde var olmasını tercih ederler. Allah bize bu şansı bahşetmiştir.

 

 

Süleyman Karagülle


YorumcuYorum
Reşat Nuri Erol
11.06.2019
14:32


1967...1968...1969...AKEVLER 53 YILDIR ÇALIŞIYOR...2017...2018...2019

BİZLER ÇALIŞIYOR VE YENİ İSLÂM MEDENİYETİ’Nİ KURUYORUZ...

SİZLERİ DE ÇALIŞMALARIMIZA DÂVET EDİYORUZ; BUYURUN, BİRLİKTE ÇALIŞALIM...

ADİL DÜZEN 1017

“ADİL DÜZEN” III. BİNYIL MEDENİYETİ PROJESİDİR

“VE BİZE DÜŞEN SADECE MÜBÎN/AÇIK TEBLİĞDİR.” (KUR’AN; Yâsin Sûresi, 36/17)

Haftalık Seminer Dergisi; 1017. Hafta - 08 Haziran 2019 - Fiyatı: www.akevler.orga tıklamak!

BU DERGİYİ HER HAFTA OKUTABİLİR.. ÇOĞALTABİLİR.. DAĞITABİLİRSİNİZ...

“ADİL DÜZEN” UYGULAMALARI YAPMAK İÇİN BİZLERE DANIŞABİLİRSİNİZ...

 

*KUR’AN VE İLİM SEMİNERLERİ; 1017. SEMİNER

“HİÇ BİLENLER İLE BİLMEYENLER BİR OLUR MU?”      (KUR’AN; Zümer Sûresi, 39/9)

İ L İ M TALEP ETMEK HER MÜSLÜMANIN ÜZERİNE FARZDIR.”      (Hadis)

Adres: AKEVLER İSTANBUL KOOPERATİFLERİ MERKEZİ,  Zafer Mah. Coşarsu Sk. No: 29 YENİBOSNA / İSTANBUL    Tel: (0212) 452 76 51

Tefsir Seminer Notları Yenibosna’da Cumartesi akşamları okunup tartışılmaktadır.

GAYEMİZ: Bu “SEMİNER NOTLARI”nın İstanbul, Türkiye ve bütün dünyada “OKUNMASIANLAŞILMASI VE UYGULANMASI”DIR. - ADİL DÜZEN ÇALIŞANLARI

 

***

 

*“ADİL DÜZEN” DERSLERİ/YORUMLARI

GÜNDEM OLUŞTURMA VE BEKA SORUNU

***

İBB SEÇİMİ İÇİN ORTAK ADAY

Süleyman KARAGÜLLE

 

***

 

*SEBÎLU’R-REŞÂD” / MAKALELER

IIIT, ‘Hayatımdan Dersler’ kitabı, Ahmet Tütüncü

Hayatımdan Dersler; İslam Daveti (Ahmet Tütüncü)-1

Hayatımdan Dersler; İslam Daveti (Ahmet Tütüncü)-2

Ramazan, Oruç, Namaz, Zekât, Kuran, Bayram

Reşat Nuri EROL

 

***

 

MÜMİNUN SÛRESİ- 1. Hafta

أَعُوذُ بِاللَّهِ مِنَ الشَّيْطَانِ الرَّجِيمِ

بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ

قَدْ أَفْلَحَ الْمُؤْمِنُونَ (1) الَّذِينَ هُمْ فِي صَلَاتِهِمْ خَاشِعُونَ (2) وَالَّذِينَ هُمْ عَنِ اللَّغْوِ مُعْرِضُونَ (3) وَالَّذِينَ هُمْ لِلزَّكَاةِ فَاعِلُونَ (4) وَالَّذِينَ هُمْ لِفُرُوجِهِمْ حَافِظُونَ (5) إِلَّا عَلَى أَزْوَاجِهِمْ أَوْ مَا مَلَكَتْ أَيْمَانُهُمْ فَإِنَّهُمْ غَيْرُ مَلُومِينَ (6) فَمَنِ ابْتَغَى وَرَاءَ ذَلِكَ فَأُولَئِكَ هُمُ الْعَادُونَ (7) وَالَّذِينَ هُمْ لِأَمَانَاتِهِمْ وَعَهْدِهِمْ رَاعُونَ (8) وَالَّذِينَ هُمْ عَلَى صَلَوَاتِهِمْ يُحَافِظُونَ (9) أُولَئِكَ هُمُ الْوَارِثُونَ

(10) الَّذِينَ يَرِثُونَ الْفِرْدَوْسَ هُمْ فِيهَا خَالِدُونَ (11)

 

***

 

Kur’an büyük Kur’an ve 7 ayetli Fatiha Suresi’nden oluşur.

Büyük Kur’an’da 112 Besmeleli sure vardır, 112=7*16 eder. Bir Besmelesiz sure vardır (Tevbe Suresi), Fatiha ile 114 sure eder, 114=6*19 eder.

Önce 64’lük, sonra 32’lik, sonra 16’lık sure grupları vardır. 64’lük gruplar önce 2’li gruplar halinde 8, sonra 3’lü gruplar halinde 12 sure vardır. Bunların tefsiri yapılmıştır.

Bundan sonra 7’li gruplara geçilecektir. 7’li gruplarda 3 ve 4’lü gruplar ard arda gelerek 28 sure oluşacaktır. 3’lü gruptan 7’li gruba geçerken iki Medeni, iki Mekki olmak üzere 4 sure vardır. Geçiş sureleri üçlülere eklenirse üçlü surelerin sayısı 15 olur, 1 ekleyerek 16’ya tamamlanır. 7’lere eklenirse o zaman da 7’li sureler 35’e tamamlanır. Arada bir 3’lü daha vardır. 

...

Bu 4 surenin birincisi Hac Suresi idi, Medeni suredir. Delili de أَذِّنْ فِي النَّاسِ بِالْحَجِّ ayetidir (Hac 22/27). Şimdi de Mekki sure gelmektedir. Bundan sonra Nur Suresi Medeni olacak, ondan sonraki Furkan Suresi Mekki olacaktır. 

Mekke döneminde zekât emredilmedi. Kıssalarda müminlerin vasıflarından ve zekâttan bahsediliyordu ama ‘zekâtı ita edin’ emri yoktu. Surede zekât kelimesinin geçmiş olması onun Medeni sure olduğuna delalet etmez. 

Hac suresinde insanlık anlatılmış ve doğrudan “Ey Nâs” diye insanlığa hitap etmiştir; araya aracı koymadan hitap etmiştir. Surenin sonunda “Ey iman edenler” diye insanlık içinde Kur’an ehlinin görevlerini anlatmıştır. Bu sure Mekki bir süredir ama müminlerin her zaman uymaları gereken hükümleri içerir. Bu sureden sonra bu sebeple gelmiştir. Hacdaki konular burada anlatılmaktadır. Kur’an üzerinde araştırma yapılarak tümü ile delillendirilebilir.  

Hac Suresi’nde anlatılan insanın geçirdiği safhalar bu surede de anlatılmaktadır. Diğer taraftan Mearic Suresi’ndeki müminlerin sınıflandırılması burada yapılmaktadır. Orada kurtulanlar istisnai olarak, burada ise doğrudan anlatılmaktadır. Mearic Suresi’nde burada geçmeyen iki grup daha zikredilmektedir. (Aşağıda yer alan siyah renkli ayetler Müminun, kırmızı renkliler Mearic Suresi’ne aittir.)

...





Sayı: 521 | Tarih: 9.06.2019
Ahmet Hakan
Dolar molar
Ekonomiyi anlamayanların sevinç çığlıkları
768 Okunma
Lütfi Hocaoğlu
Mehmet Barlas
Kuralsız bir ilişkiler dünyasında belirsiz yarınları be
Belirsizlik mi desek yoksa bağımlılık mı?
757 Okunma
Tayibet Erzen
Yusuf Kaplan
Dikkat! Türkiye’yi Kıbrıs’tan vuracaklar!
KIBRIS'A GEREK YOK ,ADİL DÜZENSİZ BİZ BİZE YETERİZ.
751 Okunma
Ali Bülent Dilek
Ergün Diler
Yeni Roma
Etkin Güçler
735 Okunma
1 Yorum
Süleyman Karagülle


© 2024 - Akevler