Cumhurbaşkanının kabinesi reformlara dönük olarak tam k
833 Okunma, 0 Yorum
Mehmet Barlas - Sabah
Tayibet Erzen

01.06.2019

Cumhurbaşkanı'nın kabinesi reformlara dönük olarak tam kapasite ile çalışıyor

Ortaokula ya da liseye başlarken, sınıf arkadaşlarımızla birbirimize "Önümüzdeki yıl neler öğreneceğiz" diye hiç sormazdık. Sadece "Önümüzdeki yıl acaba hangi dersler var" diye merak ederdik. Kısacası "Bilgi" ile "Ders" arasında adeta hiç bağlantı yoktu kafalarımızda.

Soru ile sorun farkı
Milli Eğitim Bakanı Ziya
 Selçuk'un "Ortaöğretim Tasarım Toplantısı"ndaki açıklamalarını dinlerken, birden her şeyin değişeceğini ve "Bilgi" kavramının artık öğrencilerin beyinlerinde layık olduğu yeri almak üzere olduğu ümidine kapıldım. Ziya Selçuk'un "Soru çözmek başka bir şey, sorun çözmek başka bir şey" şeklindeki cümlesi, yarının dünden çok farklı olacağının somut ifadesi değil miydi?

Askerlik de değişiyor

 

Tamamı için https://www.sabah.com.tr/yazarlar/barlas/2019/06/01/cumhurbaskaninin-kabinesi-reformlara-donuk-olarak-tam-kapasite-ile-calisiyor

 

Yorum:

Şaşkınım

Türkiye’deki temel kurumlarda önemli değişiklikler oluyor. Eğitim kurumlarında her sene yapılması artık bir gelenek haline gelen ve maalesef isabetli olmadığından değiştirilme yoluna gidilen değişikliklere hepimiz alıştık.

Kimsenin memnun olmadığı ve haklı olarak geleceğe dair kaygılar taşıdığı eğitim kurumundan çok daha önemli olan askerlik kurumunda yapılan son değişiklikler kaygılarımızı artırmakla kalmıyor, bir de bu reformların zamanlaması hakkında kara kara düşündürüyor.

En büyük serveti ve güvencesi olan ordusunu güçlendireceğine, iyice zayıflatma yoluna giden bir hükümet bununla neyi hedefliyor olabilir acaba?

Hiçbirimiz savaş delisi değiliz, amenna. Ancak dünyanın ve daha da önemlisi coğrafyamızın durumu ortada. Bu kritik dönemde, bu kadar rahatlık hayra alamet mi sizce?

 

 

Tayibet Erzen






Sayı: 520 | Tarih: 2.06.2019
Mehmet Barlas
Cumhurbaşkanının kabinesi reformlara dönük olarak tam k
Şaşkınım
833 Okunma
Tayibet Erzen
Uğur Dündar
Ekrem İmamoğlu’na FETÖ’cü, PKK’cı çamurunu sıçratmaya ç
ADİL DÜZEN PARTİSİ KURULMALI
795 Okunma
Hüseyin Bağdatlı
Ergün Diler
S-400 rotası
Çözüm
789 Okunma
Süleyman Karagülle
Ahmet Hakan
Cübbeli’nin Mercedes’i Sahabe-i Kiram’ın devesi
Modern zırcahiliye toplulukları
788 Okunma
Lütfi Hocaoğlu
Yusuf Kaplan
Fetih ruhu ve rüyası
KURAN'DAKİ ÜÇÜNCÜ FETİH ADİL DÜZENİN KURULMASIDIR
788 Okunma
Ali Bülent Dilek