Mavi Marmara İskenderun Limanı’na uğradı mı?
1139 Okunma, 0 Yorum
Ruşen Çakır - Vatan
Tayibet Erzen

01.06.2010

İskenderun’daki saldırı, Türkiye’nin yakın zamanda başına gelen en büyük felaketlerden biridir. Bunun, bir başka felaketle, İsrail devletinin Mavi Marmara gemisinde düzenlediği katliamla neredeyse eşzamanlı yaşanması hem acıları daha da derinleştirdi, hem de kafaları karıştırdı. AKP Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik’e ek olarak CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu da bu rastlantıyı “manidar” olarak nitelediler. Diğer bir deyişle PKK eyleminin ardında bir İsrail ve onun gizli servisi MOSSAD’ın olabileceğini ima ettiler.

Aslına bakılacak olursa PKK’nın MOSSAD ile ilişkili olduğu iddiaları yıllardır bir şekilde dile getirilirdi, fakat Öcalan’ın Kenya’da yakalanıp Türkiye’ye teslim edilmesinde MOSSAD’ın dahli olduğu yolundaki güçlü belirtiler bu iddiaları bir süre gölgeledi. Ne var ki AKP hükümetinin özellikle ikinci döneminde İsrail’le ilişkilerde kriz yaşanmasına paralel olarak bu türden spekülasyonları yeniden duyar olduk. Bu arada şunu vurgulamak şart: Türkiye-İsrail ilişkilerindeki gerilemenin dönüm noktasının “one minute”lü Davos zirvesi olduğu ortada olmakla birlikte krizin derinlerinde Ankara’nın nükleer krizde İran’ı gözetmesi ve İsrail’in nükleer silaha sahip olduğunu ısrarla hatırlatması yatıyor. Nitekim son dönemde beklenmedik bir şekilde artan PKK saldırıları, zaman olarak genellikle Ankara’nın İran’la ilgili diplomatik faaliyetleriyle örtüştüğü için İsrail’le irtibatlandırılır oldu.

Mevcut İsrail hükümetinin, kendince son dönemde bölgesel güç olma yolunda attığı ve hemen hepsi İsrail’i rahatsız eden adımları nedeniyle Türk hükümetini ve dolayısıyla Türkiye’yi “cezalandırmak” için her türlü yola başvuracağı reddedilemez. Mavi Marmara katliamının gerisinde bu “cezalandırma” arzusunun yattığını kolaylıkla ileri sürebiliriz. İsrail devleti, diyelim ki beş yıl önce, sebebi ne olursa olsun uluslararası sularda bir Türk gemisine baskın yapıp Türk vatandaşlarını katletmezdi. “Cesaret”ten değil “stratejik çıkarlar”dan söz ediyorum. Ama ne zamandır bölgenin iki temel gücünün stratejik çıkarları çelişir oldu, İsrail en iyi bildiği yola, devlet terörü ve komplolara başvurmaktan geri kalmadı.
Baştaki konumuza dönecek olursak; teknik olarak böyle bir durumun mümkün olduğunu kabul etmekle birlikte son günlerdeki PKK eylemlerinin ardındaki esas gücün MOSSAD ve dolayısıyla İsrail olduğuna inanmıyorum. Kaldı ki, bunların ardında bir şekilde İsrail bulunsa bile, bunun bir aşamadan sonra hiçbir anlamı yoktur.


Devamı için TIKLAYINIZ.

 

Yorum:

Allah’ın Mekri

Farklı ülkeler,

Farklı milletler,

Farklı diller,

Farklı dinler,

Farklı kültürler,

TEK BİR AMAÇ!

Silmin daha güzel bir örneği olamazdı. Kendimizce gemideki Kur’an ehli Müslümanları anlayabiliriz. Çünkü Filistin duyarlı her Kur’an ehli Müslüman’ın kanayan yarasıdır ve bu uğurda verilen can şehitlik mertebesidir. Asıl insana anlaşılmaz gelen ve beyninde şimşekler çaktıran diğer dinlerden olan insanların bu uğurdaki ülküleridir. Gazze’de bir insanlık ayıbı yaşanıyor ve bundan rahatsız olan bazı insanlar, evinde oturup sadece dua etmekle yetinemeyecek kadar insan sevgisiyle dolu olan bu insanlar, ucu kendilerine dokunmadan, savaş kapılarına gelmeden sırf bu dünyada yanlış giden bir şeylere karınca misali de olsa ‘Dur!’ diyebilmek adına bu gemiye biniyor ve ölüme yelken açıyor. İHH bayrağı altında yapılan bu yolculuk gerçekten Müslüman olanların yaşayabileceği bir deneyimdi, öyle de oldu. Dünyaya insanlık dersi veren bu Müslüman (İslam olmuş, barışa teslim olmuş) kardeşlerimizden Rabbim sonsuz razı olsun.

İnsanlıktan nasibini alamamış bir ülkenin yıllardır zulmettiği bir millete insani yardım ulaştırmak amacıyla bir araya gelmiş yüzlerce insan dünyaya öyle büyük bir mesaj verdi, öyle büyük bir etki bıraktı ki, bir anda dünyanın gündemine oturarak belki de yıllardır taşla, sopayla, kanla, canla yapılamayanı yaptı, sesini duyurmayı başardı. Dünya her ne kadar İsrail’in vahşetlerine alışkın olsa da böylesine hiç şahit olmamıştı. Üstelik bunun için çaba sarf etmek gerekmedi çünkü İsrail kendi kameralarıyla, kendi raporlarıyla tüm dünyaya yaptığı operasyonu duyurdu. İsrail, ülke bütünlüğünü ve güvenliğini tehdit eden teröristlerle dolu bir gemiye uluslararası sularda saldırarak, tek cephanesi tabak, çanak ve tazyikli su olan bu korkunç! orduyu durdurmaya çalışmış ve bu zor operasyonu başarıyla tamamlayıp gemideki teröristleri kelepçeleyerek ülkesine götürmüş ve ‘İsrail’e izinsiz girmek.” ten yargılamaya kalkmıştır. İsrail’in kendi eliyle kendini tüm dünyaya rezil etmesi bana bu ayeti hatırlatıyor:

وَمَكَرُوا وَمَكَرَ اللَّهُ وَاللَّهُ خَيْرُ الْمَاكِرِينَ

Onlar tuzak kurdular, Allah da tuzak kurdu. Allah tuzak kuranların en hayırlısıdır. (Ali-İmran-54)

 

 

 

 

 

 

 

Tayibet Erzen






Sayı: 52 | Tarih: 6.06.2010
Mahir Kaynak
Siyasî sonuçlar
1760 Okunma
17 Yorum
Süleyman Karagülle
Ahmet Hakan
Boşuna ölmediler
1406 Okunma
4 Yorum
Lütfi Hocaoğlu
Reşat Nuri Erol
Kapitalizm çöküyor...
1344 Okunma
9 Yorum
Ilker Ardic
Hayrettin Karaman
Hedef ambargoyu kaldırmak
1262 Okunma
Hilmi Altın
Toktamış Ateş
Mavi Marmara
1221 Okunma
Osman Eskicioğlu
Ruşen Çakır
Mavi Marmara İskenderun Limanı’na uğradı mı?
1139 Okunma
Tayibet Erzen
Derya Sazak
Gülenin uyarısı
1111 Okunma
Serdar Turan
Mehmet Şevket Eygi
Bu İşin Sonu Üçüncü Dünya Savaşıdır
1109 Okunma
Emine Hocaoğlu
Fikret Bila
İsrail Kaybetti
1100 Okunma
Harun Özdemir
Dücane Cündioğlu
Gazze'nin Ekonomi Politiği
1098 Okunma
Abdülkadir Altınhan
Ebubekir Sifil
Halk İradesi Mi? Sivil Toplum Mu?
1094 Okunma
Zafer Kafkas
Reşat Nuri Erol
Kapitalizm çöküyor...
1089 Okunma
Ilker Ardic
Zülfü Livaneli
Kriz
1082 Okunma
Ali Bülent Dilek
Oktay Ekşi
Yalnızlaşıyor
1021 Okunma
Vahap Alma


© 2024 - Akevler