Amerikan siyasetinin portreleri dünyaya ümit vermiyorla
786 Okunma, 0 Yorum
Mehmet Barlas - Sabah
Tayibet Erzen

26.04.2019

Amerikan siyasetinin portreleri dünyaya ümit vermiyorlar

Seçmek vatandaş olan ve sakıncalı olmayan herkesin hakkı... Ama seçilmek için bir de seçenlerin beğenisini kazanmak gerekiyor. İnsan "Artık seçmen değil seçilen olmamın zamanı geldi" diyerek kendi kendine ne zaman karar verir acaba?

Joe Biden yine aday
Dünya siyasetinde şu anda en fazla
 dikkat çeken ve seçilenler arasında yer alan isim Joe Biden... Obama'nın Başkan Yardımcısı olarak da tanıdığımız bu Demokrat partili siyasetçi 2020'deki Başkan seçiminde Trump'ın karşısında aday olmaya karar vermiş. Joe Biden, Bernie Sanders benzeri 19 isime karşı Demokrat Partinin başkan adayı olmak için yarışacak. Ana söylemi de "Amerikan değerlerini yeniden yakalamak" olacakmış. 2020 seçimlerinde de aday olacak Başkan Trump'ın sloganı ise "Önce Amerika"dır.

 

Tamamı için https://www.sabah.com.tr/yazarlar/barlas/2019/04/26/amerikan-siyasetinin-portreleri-dunyaya-umit-vermiyorlar

 

Yorum:

Lider çıkmazı

İşin aslı ümit edinmek için baktığımız yerde sıkıntı var. Tarihi derinliği olmayan, ine çıka anca şekillenecek olan toplama bir ülkeye göz çevirip onların siyasi dehasından feyz almaya çalışandadır, kabahat.

Ekonomik üstünlüğü gereği dünyada şimdilik söz sahibi olan bir ülkenin bile ipleri kimsenin görmediği güçlerin elindeyse, ekonomik bağımsızlığı olmayan ülkelerin halini varın siz düşünün. Ne var ki meziyet asla dönüşteyse bizim 600 yıl dünyaya hükmetmiş bir tarihi mirasımız var, başımız sıkışınca ona sığınalım. Yok, dinamik bir siyaset peşindeysek o zaman da etrafa değil kendimize bakalım. Bunu ilke edinen bir siyasetin başarılı olacağına inanıyorum. Bu anlamda diyebilirim ki örnek bir lider, örnek bir siyasetçi yok denecek kadar azdır.

 

Tayibet Erzen






Sayı: 515 | Tarih: 28.04.2019
Uğur Dündar
ABD ile Rusya, Suriye’nin kaderi konusunda anlaştılar!.
SERMAYENİN KULLARI; ABD VE RUSYA.
809 Okunma
Hüseyin Bağdatlı
Mehmet Barlas
Amerikan siyasetinin portreleri dünyaya ümit vermiyorla
Lider çıkmazı
786 Okunma
Tayibet Erzen
Ahmet Hakan
Metrobüs sapığının partisi pırtısı falan
Günümüz siyaseti 2
779 Okunma
Lütfi Hocaoğlu
Yusuf Kaplan
Ruh köklerimize, anayurdumuza yolculuk-1
İMAM MÂTURİDİ'YE GİTME YETİŞTİR!
774 Okunma
Ali Bülent Dilek
Ergün Diler
Sen ben değil biz
Yeni dünya düzeni
733 Okunma
1 Yorum
Süleyman Karagülle


© 2024 - Akevler