Umut yağmuru İzmir’de başladı!.. 14 Nisan 2019
894 Okunma, 0 Yorum
Uğur Dündar - Sözcü
Hüseyin Bağdatlı

Umut yağmuru İzmir’de başladı!..

14 Nisan 2019 Uğur Dündar.

İzmir'e hizmet aşkıyla dopdolu olduğunu ve heyecandan yerinde duramadığını söyleyen Başkan Soyer, önümüzdeki beş yıl boyunca başdanışmanının, doğrudan İzmir halkının olacağını belirtiyor.

★★★

Ayrıca devrim gibi bir projenin ipuçlarını veriyor. Anladığım kadarıyla önümüzdeki süreçte İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve Tunç Soyer, ortak hareket edecekler. Bu amaçla önce bir proje havuzu oluşturacaklar. Örneğin Ekrem Beyin “Kent Enstitüleri Projesi” sadece İstanbul'da değil, İzmir'de de uygulanacak. O da İzmir'in “Masal Devleri Projesi”ni İstanbul'da hayata geçirecek. Bunlar sadece iki örnek… Mansur Yavaş'ın uygulamaları da bu havuza aktarılacak.
Böylece yerelden başlayan, demokrasiyi büyütmeyi ve kalkınmayı sağlamayı amaçlayan radikal değişim, tüm ülkeye damgasını vuracak. Değişim rüzgarı CHP'yi de güçlendirecek. Tunç Soyer'in Seferihisar Belediyesi'ni yönettiği dönemde başkanlığını üstlendiği Sosyal Demokrat Belediyeler Derneği (SODEM), çok daha etkin hale getirilecek ve değişimin lokomotifliğini yapacak. Yazının tamamı için https://www.sozcu.com.tr/2019/yazarlar/ugur-dundar/umut-yagmuru-izmirde-basladi-4415557/

YORUM

YAĞMUR UMARKEN, DOLU YAĞMASIN.

Yazarımız; Sayın Uğur Dündar’ın ilerlemiş yaşına ve duayen gazetecilik ünvanı na rağmen, haaala, hayal dünyasında yaşadığını, yaradılış gayesini idrak edememek,te ısrar ettiğini gördükçe üzülüyorum.

Sayın Dündar; bir insan düşünün ki, tüm kabiliyet ve birikimlerini, riza-i ilah’ yi 1. sıraya almadan, dünyalık hesaplar ve nefsi için yapıyor olsun. İşte bu insan tipleri, yukarıda saydığınız seçilen başkanların ta kendileridir.

31 mart yerel seçimlerinde bende; millet ittifakına kerhen destek verdim. Sebebi ise; Ak parti teşkilat mensuplarına ders vermek,kendilerine gelmelerine katkıda bulunmak, tecrubelerini nefislerinin hizmetinden alıp, milletin hizmetine yönlendirerek,bir dönem daha samimiyete dönerek ülkeye hizmet etmelerini sağlamak idi. Gönül isterdi’ki; şimarmasınlar, tevazu yu elden bırakmasınlar, herkese adil davranıp,paylaşımda adaleti düstür edinsinler, ama ne yazıkki, onlar öyle yapmadıkları gibi, üstüne üstlük, milletin emanet ettiği makamları, babalarından miras kalmış gibi,şahsileştirdiler, kibirlendiler, sermayenin hizmetkarı durumuna düştüklerini bilmiyormuş gibi yapıp,sermayenin rantına  aracılık ettiler,nemalandılar. Tabi bu durum her Ak partili başkan ve yöneticiler için söylenemez ama, bu durumda olanların sayısı olmayanlardan fazla olduğu kanaatı millette hasıl olunca, şefkat tokadı kaçınılmaz oldu.

Sayın Dündar; Millet ittifakı,nın kazandığı,nı sandığınız belediyeler sayesinde, tüm ülke yönetimini, yapılacak olan projeler ve hizmetler sayesinde teslim alacağınızı düşünmeniz, sizin adınıza sevindirici olsada,benim açımdan,sadece sizlere Allah tarafından verilen,son bir kredi olduğu düşüncesi hakim.

Sonuç olarak; Allah cc istediğini, kendi hizmetinde kullanır. Sizlerin  varlık sebebi;biz hak dostlarının yoldan çıkmamaları için, fren vazifesi gördüğünüzün bilincindeyiz. Sizlerin sayesinde,kendimizi çek eder, nefsimizin kuşatmasını yarar, hak yolunda hizmet için taarruza geçeriz. İşte; 31 mart seçimlerinde sizlere kerhen destek vermemdeki ana fikir; sizlerin insanlığa verebileceğiniz tek şeyin, mü minlerin şuurlanmasına vesile olmanız,,aynı zamanda da,sizlere Adil Düzeni tebliğ edebilmek adına, yeni kapılar aralamaktan başka bir niyetim yoktu. Arhavi İYİ PARTİ teşkilatının İL meclis üyesi,adaylık teklifini kabul etmemin ana sebebi; Adil düzen projelerini anlatmak idi. Adaylık süresince,  Arhavimize neler yapabileceğimizi paylaşarak, kısmen de olsa,Adil Düzeni tebliğ etmiş oldum. Amacım seçilmek değil, projelerimizi anlatmak idi.Dilimin döndüğü kadar anlattım. . Rabbim; niyetimi halis gördü, duamı kabul etti.Bu vesile ile,57 oy farkı ile,Millet ittifakı adayımız, Vasfi Kurdoğlu başkan seçildi. Bu seçimi kazanmamızın bana göre tek nedeni; niyetlerimizin halis olması ve Adil düzen adına adım atmış olmamızın semeresidir diye, düşünmüyor değilim.

Şimdiiii gelelim, İmamoğlu ve diğer chp den seçilen başkanlara,hatta ve hatta Tünceli,ye seçilen kominist başkana.

Rabbim imkan verirse, tek tek hepinizi ziyaret edeceğiz.Hepinize verilen bu makam fırsatında sizleri son kez ikaz edecğiz. Hani siz;Adil paylaşımdan dem vuruyorsunuz,ya, sizlere öyle bir Adil paylaşım ve ortaklık düzeni pojesi ile geleceğiz ki, ağzınız açık dinleyecek,inanıp kabul ettiğiniz halde, proje,nin Adil Düzen projesi olmasi sebebi ile, hiçbir gerekçe gösteremeden kabul etmeyeceksiniz.

Eğer; içinizden biriniz, cesaret edip, ben; kazandığım bu belediye de Adil Düzen projesini uygulayacağım, deneyeceğim, belki insanlığın sömürüden kurtuluşuna vesile olur diyen olur da, bizim rehberliğimizde çalışmayı kabul ederse, sadece o başkan,ın yüzü süyü hürmetine, Allah hepinize yardım edecek, sosyal ve ekonomik tufandan,hem ülkenin hem dünyanın kurtulmasına vesile olmuş olacaksınız.

Hiçbir belediye,bizim teklifimiz ve tebliğimize sahip çıkmazsa, top yekün; siyaset sahnesinden, Allah tarafından, kün fe yekün gideceksiniz. Ak parti Adil Düzen e sahip çıkmadı, Büyükşehirleri kaybetti. Millet ittifakına Allah cc son bir imkan verdi, Adil düzen e sahip çıkmaz ve Adil Düzen i uygulamak için 1 belediyesini,Adil Düzen belediyesi ilan etmez se; bizler Allah a verdiğimiz sözü yerine getirmiş oluruz, musibeti size kalır.

Söylemek istediğim o ki; başarılı belediye olabilmenizin yolu, Adil düzen i  kabul edip uygulamakla mümkündür. Mevcut seçilmiş başkanların şahsi birikimleri, başarılı olmak için yeterli değildir. Adil Düzen i öğrenmek,en az 5 yıl, üstadın nezaretinde tedrisat ile mümkümdür. Bu kadro bizde mevcuttur. İstifade etemeniz dileği ile, kalın sağlıcakla.

Not; italik ifadeler,yorumlar, Hüseyin Bağdatlı ya aittir.

 

Hüseyin Bağdatlı








© 2024 - Akevler