31 Mart sonuçlarının şoku atlatılınca belki gerginlik b
779 Okunma, 0 Yorum
Mehmet Barlas - Sabah
Tayibet Erzen

23.02.2019

31 Mart sonuçlarının şoku atlatılınca belki gerginlik biter

Şu 1 Nisan gelse artık... 31 Mart şokunu yaşayacak olanları ancak Nisan balığı ile yapılacak yemekler teselli edecektir. Aslında bir yerel seçimde yenilmek neden şok yaratsın ki? Ama ortalık öylesine gerildi ki, bir ilçenin belediye meclisine ilişkin sonuç bile bir partiyi karıştırmaya yetecek gibi görünüyor.

Kavga mesleği
Söylemek istediğim
 çok açık ortada değil mi? Siyaseti sonunda bir gerginlik ve bir kavga mesleğine dönüştürdük. Öyle bir gerginlik ki bu, hiçbir konuda asgari müşterekleri bulmak mümkün değil artık. Çok partili siyasetin yönetim araçlarından biri olan koalisyon kurmak, bu ortamda söz konusu bile değil.

Tamamı için https://www.sabah.com.tr/yazarlar/barlas/2019/02/23/31-mart-sonuclarinin-soku-atlatilinca-belki-gerginlik-biter

 

Yorum:

Nisan 1!

Keşke gerginlik takvim değişikliği ile atlatılacak kadar sıradan olsaydı. Sayın Barlas’ın iyilik temennileri tabii ki iyi niyet göstergesi olduğu için çok değerli ancak ülkenin içinde bulunduğu özellikle ekonomik buhran o kadar derin ki bu derinliğin 1 Nisan sabahı adeta bir şaka tadında hayatımızda yer alması ihtimali işi iyice tatsız ve gergin hale getirmekte.

Genel seçimlere kıyasla daha reel sonuçlara odaklı olduğunu düşündüğüm belediye seçimleri ne yazık ki bu algıdan çok uzak bir şekilde, tam bir particilik havasında geçiyor. Birebir hizmet alma ve verdiği oyun gerçekten karşılığını görebilme imkanına sahip olduğunun bilincinde olmayan halk hala fanatik ruhla oy verme peşinde. Kimsenin adayların yapacağı işlerle, projelerle ilgilendiği yok. Adaya değil partiye odaklı oy kullanımı ile klasik bir seçim atlatacağız gibi görünüyor.

 

Tayibet Erzen






Sayı: 506 | Tarih: 24.02.2019
Ahmet Hakan
Eyüp Sultan imamı o duayı şöyle etseydi
Zır-cahiliye zırvalıkları
849 Okunma
Lütfi Hocaoğlu
Uğur Dündar
Bu belediye başkanını alkışlıyor ve yürekten teşekkür e
VEYSEL TİRYAKİ'NİN PROJELERİ ÇOK ÖNEMLİ
838 Okunma
Hüseyin Bağdatlı
Mehmet Barlas
31 Mart sonuçlarının şoku atlatılınca belki gerginlik b
Nisan 1!
779 Okunma
Tayibet Erzen
Ergün Diler
Muhtıra
Sorun Merkezi Yönetim
776 Okunma
1 Yorum
Süleyman Karagülle
Yusuf Kaplan
Üç Turgut Cansever: Düşünür, Mimar, Bilge
ŞEHRİ İMAR VE NESLİ İHYA ANCAK ADİL DÜZENLE OLUR...
718 Okunma
Ali Bülent Dilek