Emperyalizme kafa tutmanın bedeli!.. 15 Şubat 2019
692 Okunma, 0 Yorum
Uğur Dündar - Sözcü
Hüseyin Bağdatlı

Yıl 1974…
Bülent Ecevit ile Prof. Necmettin Erbakan'ın kurdukları hükümet, Kıbrıslı Türkleri Rum çetelerin soykırımından kurtarmak için tarihi “Barış Harekatı”nı yapıyor.

★★★

Bu karara başından itibaren karşı çıkan ABD, harekatın başarıyla sonuçlanmasının ardından ambargo kararı aldırıyor.
Amaç, söz dinlemeyen iktidarı cezalandırmak ve Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) caydırıcı gücünü kırmaktır.
Askeri araç-gereç ve ekipman kısıtlamasıyla başlayan ambargo öylesine boyutlara ulaşıyor ki o tarihe kadar bazı sınır karakollarında görev yapan Alman çoban köpeklerinin gönderilmesi bile durduruluyor. TSK bunun üzerine öz kaynaklara ve kendi savunma sanayisini geliştirmeye yöneliyor. Bu arada Gemlik'teki Askeri Veteriner Araştırma Enstitüsü'nde sürdürülen çalışmalarla, halk arasındaki adı Karabaş olan Kangal köpeklerinin de aynı görevi başarıyla yapabilecekleri kanıtlanıyor. Böylece Kangallların ünü, Türkiye sınırlarını aşarak dünyaya yayılıyor. Hatta daha önce “Bu köpekler eğitilemez” raporu veren Amerikalılar bile, kendi ülkelerinde Kangal çiftlikleri kurmaya başlıyor!

https://www.sozcu.com.tr/2019/yazarlar/ugur-dundar/emperyalizme-kafa-tutmanin-bedeli-3535226/?utm_source=yazarlar&utm_campaign=diger_yazilar&utm_medium=diger★★★

YORUM

Doğumlar sancısız olmaz. Bugün Türkiye de yaşanmakta olan ekonomik kriz, ak ile karanın ayırd edilmesine vesile olacak olan, bana göre hayırlı bir krizdir. 

Allah rızası nın 2. plana itilmesi nin elbet bir bedeli olacaktır. Bu bedeli ödeyecek olan bizleriz, akıllanır da, kur anda Allah ne emrediyor diye meraklar başlayıp, kendimize çekidüzen verdiğimiz zaman Allah; insanlığa yeni bir kredi daha verecektir. Bu kredi; 3. bin yıl kur an düzeni olan Adil Düzen kredisidir.

Adil Düzen in; araştırılması ve öğrenilmesi halinde, aklen fikren ilmen kabul edemiyecek veya yapılacak olan itirazlara, kur an dairesinde delilleri ile verilemeyecek cevap yoktur.

İşte; emperyalist sermayenin, sömürü düzenine,muhalif olan, Adil Düzen den korkuları; her iddianın kur an delilleri ile beslenmiş olmasıdır.

Sonuç olarak; Adil düzen e mani olmaya çalışanlar, dünyevi musibetler ile helak olacaklar, Allah;Adil düzen ( kur an düzeni ) inanalarına, sabrettikleri takdirde, muvaffakiyetler ihsan edecek ve 3. bin yıl, birkaç yıl içerisinde başlamış olacaktır.

NOT; İtalik ifadeler,yorumlar; Hüseyin Bağdatlı ya aittir.

 

 

 

Hüseyin Bağdatlı