Saldırı yakın
891 Okunma, 1 Yorum
Ergün Diler - Takvim
Süleyman Karagülle

07/02/2019

1- Saldırı yakın

2019 savaş yılı olabilir. Aile ile Derin Amerika iyice gerildi. Fransa ve Almanya ailenin eline geçiyor.  ABD silah gücü İran’a karşı, Aile ve Avrupa karşı tarafta.

- Mahir Kaynak’a göre ABD de önce iki aile savaşa başladı, Rockefeller ve Rothschild. Sonra “Devlet ile Sermaye arasında çatışma oluyor. Devletlerin galip geleceğini sanıyorum.” demişti. Şimdiye kadar hep bu istikamette gelindi. Şimdi Rothschild ile eski dünya devletleri anlaşmış gibi ve Rothschild galip gelecek gibi bir ifade var Diler’de.

2019’da Sermaye şu oyunu oynayabilir. Fransa, Almanya, İngiltere, Rusya ve Çin İran’la bir olur onu güçlendirirler. Türkiye ABD’nin yanında Pentagon ile bir olur. İran’ı Türkiye’ye saldırtabilirler. Böylece İran’la Türkiye arasında savaş başlar. Derin Sermaye başarmış olur. Üçüncü cihan savaşı çıkar, Türkiye yok edilir. Sonra sıra İran’ın yok edilmesine gelir. Hangi taraf mağlup olursa Sermaye onu destekler. Sonunda üçüncü bin yılını Sermaye devam ettirir.

Tekrar ediyorum İran ile Türkiye akıllı davranırlarsa üçüncü cihan savaşı çıkmaz. Oyuna dikkat edilmeli. İran’ı Türkiye’ye saldırmaya hazırlıyorlar.

 

2- Kripto

Dolar’ı eriten dijital para sistemi geliştirildi. Önce Rothschild sonra Amerika derin gücü bunu deniyor. Paranın karşılığı petrol ve madenler olmalı. ABD şimdi bunu elde etmekle meşgul.

- Bugünkü ABD Dolar’ı karşılıksız bir paradır. Sınırlı miktarda tuttuğunuz zaman eğer onu piyasaya kabul ettirirseniz o zaman para yerine geçer. Dolar böyle bir paradır. Karşılığı yoktur ama tüm dünya onu para olarak kabul ediyor. Serbest borç ve alacak olarak kullandığınız zaman piyasa kendisi hesabi Dolar üretir. Böylece sınırsız Dolar oluşur ve sonunda batar.

Dolar’ı reel karşılıkla sınırlamak için altın yerine petrol ikame edilmek isteniyor. Faizli sistemde bunların hiç birisi işe yaramaz. Faizsiz sistemde ise herhangi bir reel değere sahip olan, onun belgesini çıkarır. Bankaya teminat olarak koyar karşılığında taşınmazsa Toprak, inşaat malzemesi ise Demir, yıllık tüketim (selem siparişi) ise Buğday, satılık mal ise Altın bonosunu faizsiz kredi olarak alır. Diğer üç bono altın bonosu ile değiştirilebilir veya kredi verilebilir. Böylece yeryüzündeki tüm paralar yeryüzündeki tüm gerçek değerler yerine çıkarılmış olur. 50 senedir Adil Düzen bu parayı savunmaktadır. Bunun dışındaki paralar başarıya ulaşamaz. Bu sistemi Sermaye benimserse o kazanır. Devletler benimserlerse onlar kazanır. İkisi de benimserse barış olur, ikisi de kazanır. Benimsemezse savaş olur. Yeryüzü sosyal tufan sonucu birkaç aileden ibaret kalır. Sonunda bunlar gider, yenileri gelir. Onlar bunlar gibi olmazlar. (Ayet: Muhammed, 47/38)

 

3- Reina ve Aminullah

Reina İstanbul’da uluslararası bir eğlence yeri. Burada silahlı saldırı olmuştu. Aminullah’ın adamı gerçekleştirmişti. DEAŞ’tan gerçek biridir. Şimdi Pakistan’dan ABD satın aldı. DEAŞ’ı Çin’e hazırlıyor. 350 kilometrelik alan Pakistan’dan geri alınacak. Doğu Türkistan’da kullanılacak. Çin böylece devreye sokulacak. Çin Türkiye’ye yakınlık duyuyor.

- Çin insanları DEAŞ olarak organize edecek, Uygurlar bunlarda yer alacak. Çin’de olaylar çıkaracaklar. Çin devleti isyanları bastıracak. Akılsız Türkiye Suriye’de olduğu gibi Çin yönetimine cephe alacak. İran ise Çin tarafı olacak. Türkiye ile İran arasında savaş başlayacak. Plan bu. Peki, ne yapılmalı?

Kur’an’ın emrine uyulmalı. Başka ülkelerin iç işveren karışılmamalı. Mülteci değil muhacir gelirse kapılar sonuna kadar açık tutulmalı.  Savaşta değilsek, iktidarda kim olursa olsun hangi yolla gelirse gelsin iktidar muhatap alınmalı, halkına ya hicret ya itaat telkin edilmeli. Kur’an düzeni budur. Her zaman her yerde uygulanabilir ve doğru sonuç alınır.

 

4-En kritik maç!

İngiltere de Kraliçe iki derede, Pentagon ve Aile. Pentagon AB’den ayrılmasını istiyor. Aile ise AB’de kalmasını ve kendisine itaat etmesini istiyor. Elizabeth sarayda hakim değil. Prenslerin durumu da kritik.

- Bugünkü uygarlığın sahibi İsrail oğullarıdır. Uygarlık ise Avrupa’da gerçekleşmiştir. En güçlü duruma ulaşmış, yaşlanmaya başlamıştır. Daha 500 senelik ömrü vardır.  Avrupa Papalığın etrafında toplanmalıdır. Papalık Protestanlarla uzlaşmalıdır. Müstemlekecilik yerine ortaklık ekonomisini kabul etmelidir. İslamiyet ve Hıristiyanlık bir olacak ve üçüncü bin yıl uygarlığını kuracaklardır. İsrail oğullarının faizli düzeni sona erecektir. Kur’an’ın bildirdiği böyledir.

 

NOT: Yazıda yer alan italik ifadeler Süleyman Karagülle’ye aittir.

 

Yorum:

Türkiye’nin durumu

Türkiye, üçüncü binyıl uygarlığını oluşturmak için gerekli tüm hazırlıkları yapmıştır.

1- Bağımsız, ideal büyüklükte bir devlete sahiptir. Lozan Anlaşması ile dünyanın tek devletidir. Lozan’a tüm dünya imza koymuştur.

2- İki medeniyeti de öğrenmiş tek ülkedir. Üç asırdır üçüncü bin yıl uygarlığını kuracak şekilde eğitim almaktadır.

3- Coğrafi konumu ve tarihi seyri onu merkeze koymuştur. Türkiye, savunmasını yapacak güçte bir orduya sahiptir. Dünyaya hükmedecek askeri gücü yoktur ama hiçbir bloka girmeden kendisini savunabilir. Bir blokun lideri olamaz. Bu da onu tüm dünyanın doğal merkezi haline getirmiştir.

4- Üçüncü binyılın uygarlık düzeni olan ortaklık düzeni Türkiye’de gelişmiştir, hazır durumdadır.

  1. Türkiye gelişmiş ülkeler içinde yer almıştır ama kapitalist düzene geçmemiştir. Doğuda gelişme tamamlanmamıştır. Batıda kapitalizme geçilmiştir. Üçüncü bin yıl uygarlığı gelişmiş ama henüz kapitalizme geçilmemiş bir ülkede kurulabilir. Bu da yalnız Türkiye’dir.
  2. Türkiye saltanatı ve hilafeti bırakmıştır. Meşrutiyet’i, tek parti sistemini, iki parti sistemini, çok partili sistemi, başkanlık sistemini denemiş ve karar kılmıştır. Tarihte Türkler hep yeni düzen aradılar. Sonunda İslamiyet’te karar kıldılar ve artık hep ordalar. Şimdi de ortaklık sisteminde karar kılacaklar ve hep orada kalacaklardır.
  3. Dünyada ya ordular devlete hakim değiller ya da devlete hakimler ama demokratik bir anlayışa sahip değiller. Türkiye’de ise ordu devlete hakimdir ve demokratik yönetimi de benimsemiştir. Askeri müdahaleler sonunda hep seçime gidilmiştir. Üçüncü bin yıl uygarlığını da destekleyecek ama müdahale etmeyecektir.
  4. Nihayet ortaklık uygarlığının tüm teorisi Türkiye’de hazırlanmıştır. Risale-i Nurlar Kur’an’ı tüm dünyaya tanıtmıştır. Necmeddin Erbakan Adil Düzen’i tüm dünyaya anlatmıştır. Akevler, uygulamalı ortaklık düzeni Ar-Ge çalışmalarını sıkı bir şekilde sürdürmektedir.

Sonuç; üçüncü binyılın kurucusu Türkiye olacaktır. Türkiye’de kim olacak?

Bu sorunun cevabını şimdilik bilmiyoruz. Akevler hazırlık yapmaktadır. İktidar olmak için değil, iktidarların ortaklık sistemine gelmeleri için çaba sarf etmektedir. Kendisi iktidara talip değildir.

 

 

Süleyman Karagülle


YorumcuYorum
Reşat Nuri Erol
16.02.2019
04:19

1967...1968...1969...AKEVLER 53 YILDIR ÇALIŞIYOR...2017...2018...2019

BİZLER ÇALIŞIYOR VE YENİ İSLÂM MEDENİYETİ’Nİ KURUYORUZ...

SİZLERİ DE ÇALIŞMALARIMIZA DÂVET EDİYORUZ; BUYURUN, BİRLİKTE ÇALIŞALIM...

ADİL DÜZEN 1000

“ADİL DÜZEN” III. BİNYIL MEDENİYETİ PROJESİDİR

“VE BİZE DÜŞEN SADECE MÜBÎN/AÇIK TEBLİĞDİR.” (KUR’AN; Yâsin Sûresi, 36/17)

Haftalık Seminer Dergisi; 1000. Hafta - 09 ŞUBAT 2019 - Fiyatı: www.akevler.orga tıklamak!

BU DERGİYİ HER HAFTA OKUTABİLİR.. ÇOĞALTABİLİR.. DAĞITABİLİRSİNİZ...

“ADİL DÜZEN” UYGULAMALARI YAPMAK İÇİN BİZLERE DANIŞABİLİRSİNİZ...

 

*KUR’AN VE İLİM SEMİNERLERİ; 1000. SEMİNER

“HİÇ BİLENLER İLE BİLMEYENLER BİR OLUR MU?”      (KUR’AN; Zümer Sûresi, 39/9)

İ L İ M  TALEP ETMEK HER MÜSLÜMANIN ÜZERİNE FARZDIR.”      (Hadis)

Adres: AKEVLER İSTANBUL KOOPERATİFLERİ MERKEZİ,  Zafer Mah. Coşarsu Sk. No: 29 YENİBOSNA / İSTANBUL    Tel: (0212) 452 76 51

Tefsir Seminer Notları Yenibosna’da Cumartesi akşamları okunup tartışılmaktadır.

GAYEMİZ: Bu “SEMİNER NOTLARI”nın İstanbul, Türkiye ve bütün dünyada “OKUNMASIANLAŞILMASI VE UYGULANMASI”DIR. - ADİL DÜZEN ÇALIŞANLARI

 

***

 

*“ADİL DÜZEN” DERSLERİ/YORUMLARI

KUKLALAR; TEŞHIS VE TEDAVI

***

KUKLA BAŞKANLAR

Süleyman KARAGÜLLE

 

***

 

*SEBÎLU’R-REŞÂD” / MAKALELER

Yılmaz Bayat aday… Devlet Bahçeli uyarıyor!(3)

Adil Düzen çalışmasındaki ‘Hakemlik Sistemi’

Herkese çözümleri bir kere daha hatırlatalım...

Adalet ve Adil Düzene Göre İnsanlık Anayasası

Reşat Nuri EROL

 

***

 

HAC SÛRESİ - 2. Hafta

أَعُوذُ بِاللَّهِ مِنَ الشَّيْطَانِ الرَّجِيمِ

بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ

يَاأَيُّهَا النَّاسُ اتَّقُوا رَبَّكُمْ إِنَّ زَلْزَلَةَ السَّاعَةِ شَيْءٌ عَظِيمٌ (1) يَوْمَ تَرَوْنَهَا تَذْهَلُ كُلُّ مُرْضِعَةٍ عَمَّا أَرْضَعَتْ وَتَضَعُ كُلُّ ذَاتِ حَمْلٍ حَمْلَهَا وَتَرَى النَّاسَ سُكَارَى وَمَا هُمْ بِسُكَارَى وَلَكِنَّ عَذَابَ اللَّهِ شَدِيدٌ (2) وَمِنَ النَّاسِ مَنْ يُجَادِلُ فِي اللَّهِ بِغَيْرِ عِلْمٍ وَيَتَّبِعُ كُلَّ شَيْطَانٍ مَرِيدٍ (3) كُتِبَ عَلَيْهِ أَنَّهُ مَنْ تَوَلَّاهُ فَأَنَّهُ يُضِلُّهُ وَيَهْدِيهِ إِلَى عَذَابِ السَّعِيرِ (4)

 

***

 

يَاأَيُّهَا النَّاسُ إِنْ كُنْتُمْ فِي رَيْبٍ مِنَ الْبَعْثِ فَإِنَّا خَلَقْنَاكُمْ مِنْ تُرَابٍ ثُمَّ مِنْ نُطْفَةٍ ثُمَّ مِنْ عَلَقَةٍ ثُمَّ مِنْ مُضْغَةٍ مُخَلَّقَةٍ وَغَيْرِ مُخَلَّقَةٍ لِنُبَيِّنَ لَكُمْ وَنُقِرُّ فِي الْأَرْحَامِ مَا نَشَاءُ إِلَى أَجَلٍ مُسَمًّى ثُمَّ نُخْرِجُكُمْ طِفْلًا ثُمَّ لِتَبْلُغُوا أَشُدَّكُمْ وَمِنْكُمْ مَنْ يُتَوَفَّى وَمِنْكُمْ مَنْ يُرَدُّ إِلَى أَرْذَلِ الْعُمُرِ لِكَيْلَا يَعْلَمَ مِنْ بَعْدِ عِلْمٍ شَيْئًا وَتَرَى الْأَرْضَ هَامِدَةً فَإِذَا أَنْزَلْنَا عَلَيْهَا الْمَاءَ اهْتَزَّتْ وَرَبَتْ وَأَنْبَتَتْ مِنْ كُلِّ زَوْجٍ بَهِيجٍ (5) ذَلِكَ بِأَنَّ اللَّهَ هُوَ الْحَقُّ وَأَنَّهُ يُحْيِي الْمَوْتَى وَأَنَّهُ عَلَى كُلِّ شَيْءٍ قَدِيرٌ (6) وَأَنَّ السَّاعَةَ آتِيَةٌ لَا رَيْبَ فِيهَا وَأَنَّ اللَّهَ يَبْعَثُ مَنْ فِي الْقُبُورِ (7) وَمِنَ النَّاسِ مَنْ يُجَادِلُ فِي اللَّهِ بِغَيْرِ عِلْمٍ وَلَا هُدًى وَلَا كِتَابٍ مُنِيرٍ (8)

 

***

 

يَاأَيُّهَا النَّاسُ

YAv EayYuHav eLNAvSu (YAv EayYuHav eLFaGaLu)

“Ey Nâs”

Sure “Ey Nâs” diye başlıyor, doğrudan tüm insanları muhatap alıyor. Araya aracı koymuyor. Biz sadece postacıyız, açmadan ve okumadan onlara teslim ederiz. Bu, Tanrı’nın size mektubudur deriz. Sonrası onlara ait olur ama biz onlara Kur’an’ı nasıl ulaştıracağız? Allah bize emrediyor, “BiLisani Kavmihi” (وَمَا أَرْسَلْنَا مِنْ رَسُولٍ إِلَّا بِلِسَانِ قَوْمِهِ, İbrahim 14/4) diyor, kendi lisanları ile ulaştır diyor. O halde bize farz değil midir ki Bin Dil Üniversitesini kuralım ve orada tüm insanlara tebliği ulaştıralım.

أَيُّهَا النَّاسُيَاأَيُّهَا النَّاسُ olarak söylenebilir.

أَيُّهَا النَّاسُ dediğinizde yalnız onlara hitap ediyorsunuz.

يَاأَيُّهَا النَّاسُ denirse bu size has demektir, başkaları muhatap değildir.

Demek ki Kur’an önce bütün insanlara hitap ediyor, onları muhatap alıyor, hitabı onlara hasrediyor. Surede de “Ey Nâs” diye geçiyor, o da ben sadece size mübin nezirim diyor. Sadece uyarıcıyım diyor, zorlayıcı değilim diyor.

...

DEVAMI VE TAMAMI İÇİN: 

http://www.akevler.org/AkevlerSeminerler/1132/SonEk/1/Hac-Suresi-Tefsiri-5-8-Ayetler






Sayı: 504 | Tarih: 10.02.2019
Ergün Diler
Saldırı yakın
Türkiye’nin durumu
891 Okunma
1 Yorum
Süleyman Karagülle
Ahmet Hakan
Ülkem için bir fikrim var
Fikirler proje olmadan işe yaramaz
827 Okunma
1 Yorum
Lütfi Hocaoğlu
Mehmet Barlas
Sorunlarımız keşke sadece sivri biber ve patlıcandan ib
Gezegenimizi insan denen caniden korumanın yolları aran
822 Okunma
Tayibet Erzen
Yusuf Kaplan
Küresel sistemin jeo-politiğinden Vatikan’ın teo-politi
ADİL DÜZEN'LE KENDİMİZE ÇEKİ DÜZEN VERMEK!
755 Okunma
Ali Bülent Dilek


© 2024 - Akevler