Sorunlarımız keşke sadece sivri biber ve patlıcandan ib
822 Okunma, 0 Yorum
Mehmet Barlas - Sabah
Tayibet Erzen

09.02.2019

Sorunlarımız keşke sadece sivri biber ve patlıcandan ibaret olsaydı

Türk siyasetinin sivri biber ile patlıcan arasında sıkışıp kalması keşke mümkün olabilseydi... Kuzey Suriye ile Türkiye arasındaki bölgeyi müttefikimiz Amerika Birleşik Devletleri keşke PKK/PYD'lilere değil de, sivri biber ile patlıcan üreticilerine teslim etmiş olsaydı.

Sivri biber ve patlıcan
Ama ne yazık ki, gerçekler çok farklı. Tam 16 yıldır akla hayale gelmeyen tuzaklarla durdurulmaya çalışılan, darbe girişimlerine bile hedef kılınan AK Parti
 iktidarının yumuşak karnının sivri biber ve patlıcandan oluşması mümkün müdür?
Dün Sivas'taki mitingde patlıcan biber söylemlerinin anlamsızlığını, Cumhurbaşkanı Erdoğan pek güzel anlattı...

 

Tamamı için https://www.sabah.com.tr/yazarlar/barlas/2019/02/09/sorunlarimiz-keske-sadece-sivri-biber-ve-patlicandan-ibaret-olsaydi

 

Yorum:

Gezegenimizi insan denen caniden korumanın yolları aranmalı

Silah ile sebzeyi karşılaştırırsanız tabii ki ortaya böyle deli saçması bir tablo çıkar. Karşılaştırılması gereken; bitme noktasına gelen tarım ve hayvancılığın toplumda oluşturduğu kalıcı sağlık problemleri ve bu yetişen sağlıksız neslin ülkenin kaderine katkısı ile sınır ötesi operasyonlarla kaybettiğimiz maddi ve manevi değerlerdir.

Ülkenin birliği, bütünlüğü, savunması tartışmasız en önemli şeydir. Herkesten ve her şeyden önemli olan tek şeydir, Vatan. Ancak bugün çarşı pazarın hali sadece Antalya’daki hortum afeti ile açıklanamayacak kadar geriye dayanmaktadır. Çünkü pahalılık ve kıtlık sadece bu ürünlerle sınırlı değildir, genel anlamda bir pahalılık ve elde edememe sorunu vardır. Panik havasının hiç kimseye bir faydasının olmadığı net bir gerçek ise her şeyi normal ve iyi görmek de aynı derecede net bir hatadır. Yüzleşip, erken müdahale en iyisidir.

İktidar-muhalefet mücadelesinin çok ötesinde bir yerlerde bunu çözmeliyiz. Sadece bu ülke değil, tüm gezegen ciddi tehdit altında ve yaşayan en tehlikeli canlı olan insan buna aldırmadan yaşayabileceğini sanıyor. Ne büyük şımarıklık!

 

 

 

Tayibet Erzen






Sayı: 504 | Tarih: 10.02.2019
Ergün Diler
Saldırı yakın
Türkiye’nin durumu
890 Okunma
1 Yorum
Süleyman Karagülle
Ahmet Hakan
Ülkem için bir fikrim var
Fikirler proje olmadan işe yaramaz
827 Okunma
1 Yorum
Lütfi Hocaoğlu
Mehmet Barlas
Sorunlarımız keşke sadece sivri biber ve patlıcandan ib
Gezegenimizi insan denen caniden korumanın yolları aran
822 Okunma
Tayibet Erzen
Yusuf Kaplan
Küresel sistemin jeo-politiğinden Vatikan’ın teo-politi
ADİL DÜZEN'LE KENDİMİZE ÇEKİ DÜZEN VERMEK!
755 Okunma
Ali Bülent Dilek


© 2024 - Akevler