Türkiye’yi kuşatma ve yalnızlaştırma stratejisi hız kaz
687 Okunma, 0 Yorum
Yusuf Kaplan - Yeni Şafak
Ali Bülent Dilek

Türkiye’yi kuşatma ve yalnızlaştırma stratejisi hız kazanırken...

11 Ocak 2019, Cuma

 

 YUSUF KAPLAN

 

Küresel sistem, ancak Türkiye’yi bölgede devre-dışı bırakabildiği zaman, bölgedeki varlığını ve küre üzerindeki hegemonyasını sürdürebileceğini iyi biliyor.

O yüzden hem içerden hem de dışardan gerçekleştirilen, dışardan da bir kaç cephede birden hayata geçirilen çok yönlü, karmaşık bir kuşatma ve yalnızlaştırma stratejisi izliyor.

Bu nedenle, bu saatten sonra, büyük hata yapma ve tuzakları görememe lüksümüz olamaz.

ÇOK YÖNLÜ KUŞATM

...................

KAMU DİPLOMASİSİ OLMADAN ASLÂ!

Arap dünyasındaki müttefiklerini çoğaltmak için azami gayret göstermeli ve bu tezgâhı öncelikle Arap dünyasının içinde püskürtmeli.

Tabiî bütün bunların en önemli ayaklarından birini kamu diplomasisi oluşturuyor. Türkiye’nin en zayıf olduğu yer burası. Türkiye, bu konuda çok önemli ve hayatî hazırlıklar yapmak zorunda.

Medyada kaybedilen savaş, meydanda kazanılan savaşın da kaybedilmesi anlamına gelir çünkü.

https://www.yenisafak.com/yazarlar/yusufkaplan/turkiyeyi-kusatma-ve-yalnizlastirma-stratejisi-hiz-kazanirken-2048859

yorum;

ADİL DÜZEN KUR'AN'IN 3.BİNYIL  STRATEJİSİDİR!

Yazarımız  yazısının başlığında Türkiye'yi kuşatma ve yanlızlaştırma stratejisinden

bahsederken acaba Kur'an'ın stratejisinden haberdarmıdır.?

Bütün bunlar Allah'(CC)ın 3.binyılın Hakk medeniyetini kurmak için hazırladığı Türkiye

için aşı görevi görmekte ve  her mikroba karşı Türkiye bağışıklık kazandırılmaktadır.

Burada Kur'an stratejisi ile ilgili bir alıntıyla devam edelim;" Gerçekten günümüz dünyasında yaşananlar söylenenleri teyid eder durumdadır. Niteliksiz ve derinliksiz kişi ve yönetimlerin yaşantımızı getirip soktuğu çıkmaz, artık yerel bir olay olmaktan çıkmış, evrensel problemler hâlinde tüm insanlığı yeni arayışlara ve çözümlere yönlendirecek derecede ağırlık kazanmıştır. Bu durum, şimdiye kadar yaşanan tüm acı ve ıstırapların tek olumlu sonucudur. Muhakkak Allah, mekr edenlerin yani strateji çizenlerin en hayırlısıdır.

Problemlerin artması, insanlığın kendisini soluklandıracak olan özgürlüğünü elinden alan ve hiç bir şekilde kendisine seçme hakkı tanımayan, bunu önce baskı yolu ile sonra da bilgisiz bırakarak veya yanlış bilgilendirerek yapan Batı Medeniyeti'ni sorgulamaya başlamıştır. Ancak, onlara karşı yeni alternatifler üretilmediği takdirde, onların insanlar ve toplumlar üzerindeki etkinliklerine son vermek de mümkün değildir."SÜLEYMAN KARAGÜLLE- http://www.akevler.org/AkevlerKitaplar/68/6/2-TAKDIM-KURANI-ANLAMA-METODU

 

Bu yorumumda fazla sözü uzatmadan tekrar Yusuf Kaplana ve arkadaşlarına

seslenerek yorumumu bitirmek isterim.

 Bunlar bir hatırlatmadır,gelin Yusuf hocam arkadaşlarınızı ve hitab ettiğiniz kitleleri  de yönlendirin,akevler adil düzen çalışanlarıının  50 yıllık çalışmaları  sonucu ortaya çıkan ve merhum  Erbakan hocamız tarafından da çerçevesi çizilen(http://www.akevler.org/AkevlerKitaplar/1351/74/4-TENKITE-ESAS-ADILILMI-SIYASI-DINIAHLAKIADILDUZEN-Hayrettin-Karamanin-ADIL-DUZEN-DEGERLENDIRMELERI-VE-CEVAPLARIMIZ )ayrıca merhum Erbakan hocamızın kurmamımızı vasiyet ve emanet ettiği Adil Düzeni tartışıp, olgunlaştıralım,

ve ülkemizi ve dünyayı Adil Düzen'in Kur'an nuruyla aydınlatmasını tamamlayalım  inşaallah...

 


 

 

Ali Bülent Dilek








© 2024 - Akevler