‘ABD, eğitip silahlarla donattığı YPG’ye zarar gelsin i
698 Okunma, 0 Yorum
Uğur Dündar - Sözcü
Hüseyin Bağdatlı

Uğur Dündar. 12 ocak 2019

STRATEJİK KÖRLÜK AKLA DURGUNLUK VERİYOR

(U.D.): Bu söyledikleriniz arasında benim de çok dikkatimi çeken IŞİD mevzilerinin sınırlarımızdan 300- 350 kilometre uzakta olduğu. Bunun Türkiye için bir tehdit oluşturduğu söylenebilir mi?

 

(Ş.E.): Trump'ın Türkiye'ye önerdiği, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da lojistik destek şartıyla ve büyük memnuniyetle kabul ettiği misyon, Türkiye'nin sınır boyunca konuşlanmış ve garnizon devletin temelini oluşturacak siyasi yapılanmayı da inşa etmiş olan PKK/YPG'nin Türkiye için teşkil ettiği varoluşsal tehdidini görmezden gelmesi ve Suriye'nin yüzlerce kilometre derinliğindeki IŞİD'le savaşmayı üstlenmesidir. ABD, Türkiye'ye böyle bir görevi verirken, PYD/YPG güçlerinin kılına dokunulmaması gibi, ancak sömürgesinden isteyebileceği bir koşulu da dayatmak istemektedir. Böyle bir misyonun Türkiye'nin enerjisi ve kaynaklarını Suriye batağında tüketmekten ve sınırlarındaki tehdidin daha da güçlenmesini sağlamaktan başka ne gibi bir sonucu olabilir? Stratejik körlüğün bu boyutu akla durgunluk veriyor!.. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın belirttiğimiz gerçekler ışığında bu “misyondan” vazgeçmemesi Türkiye için çok ağır sonuçlar doğuracaktır!..yazının tamamı için https://www.sozcu.com.tr/2019/yazarlar/ugur-dundar/abd-egitip-silahlarla-donattigi-ypgye-zarar-gelsin-istemiyor-3091400/?utm_source=yazarlar&utm_campaign=diger_yazilar&utm_medium=diger

YORUM

İşıd; Türki ye için herzaman tehdit olacaktır. Mevcut mevzileri'nin, sınırlarımızdan  350 km uzak olması, güvende olduğumuz anlamına gelmez. İşıd'ı ayrı, pyd,pkk,ypg yi ayrı kefeye koymaya çalışmanın anlamı yoktur. Bu örgütleri aynı merkez ( derin sermaye ) organize etmektedir. İstedikleri zaman, Türkiye deki pkk sempatizanı'na ışıd kisvesi altında eylem yaptırabilecek,  kuvvetle muhtemel; gizli yapıları vardır. Biz zannederiz ki, ışıd'den kurtulduk, bir bakarsın, heryerde ışıd eylemi var. zannederiz ki pkk'dan kurtulduk, pkk kisvesi altında ışıd'lı ile karşılaşırız. Bunları tamamen yok etmenin imkânı yoktur. Yapılması gereken; her zihniyetin, oluşumun, örgütün lider kadroları ile dünyanın gözü önünde; Adil Düzen pröjesi altında, akevlerin rehberliğinde,masaya oturup, müzakereler yapmak ve ortak bir karara varıp, derin sermayenin oyununu bozmak mümkündür.. Öldüre öldüre nereye kadar, teröre hizmet eden hiçbir teröristin'de bu durumdan memnun olduğunu sanmıyorum. çoğuna ilaç verilip ölüme gönderildiği kanısındayım.

Türkiye cumhuriyeti güçlüdür, bu dönemde sınır ötesi harekata girmeden evvel, terör guruplarına son bir yaşama şansı verilmeli, özel heyet gönderilerek, bölgemizde bizlere  kurulan tuzak anlatılmalı. Bu cesareti gösterecek yetişmiş elemanları yoksa, böyle insani  bir görevi yapmaya hazırım. 

Not; İtalik ifadeler,yorumlar; Hüseyin Bağdatlı'ya aittir.

 

 

Hüseyin Bağdatlı