KHK ile işinden atılmış bir doktor düşünün...
844 Okunma, 1 Yorum
Ahmet Hakan - Hürriyet
Lütfi Hocaoğlu

09.11.2018

- Kendisine savunma yapacak bir imkân sunulmamış!

- Hakkında herhangi bir adli karar yok!

- Muhtemelen yakınlarından biri FETÖ’cü falan diye böyle bir muameleye maruz kalmış!

- İşine dönmesinin tüm yolları tıkanmış!

*

Sayın seyirciler!

Meclis’te alınan bir kararla...

İşte böyle bir doktorun...

SGK ve kamu kurumlarıyla anlaşmalı hastanelerde görev yapmalarının bile önüne geçilmek isteniyor.

*

SGK ve kamu kurumlarıyla anlaşmalı olmayan hastanenin yok denilecek kadar az olduğu düşünülürse...

Bu yapılan “zulüm” sayılabilir.

*

Bu durumda ben de elimden gelen tek şeyi yapıyorum:

Zulme rızanın bile zulüm olarak görüldüğü bir anlayışın mensubu olmakla övünen AK Parti yetkililerini, tutumlarını bir kez daha gözden geçirmeye davet ediyorum.

Yazının tamamı için tıklayın

 

Yorum:

Doktorları işsiz bırakmanın faydası nedir?

Doktor veya doktor yakını olmayan pek bilmez doktor olmanın nasıl da sıkıntılı bir süreç olduğunu.

Öğrencilikten başlar sıkıntı. Eğitimi çok zor ve zahmetlidir. Uzmanlık yapanlara da uzmanlık eğitimi inanılmaz zahmetlidir.

Meslek hayatına başlar doktor ve artık huzurlu uykuyu unutur. Gecesi, gündüzü hastalarıyla geçer. Doktorlar akşam ev oturmalarında bile birbirlerine hastalarını anlatırlar.

Doktorun hayatı bu meslekle geçer. Başka bir şeyi bilemez. Bedeniyle çalışmayı bilmez, ticareti de bilmez. Bir de meslek gereği edindiği saygınlığa da alışkındır. Aşağı işler yapmak züldür ona.

Kamudan KHK ile atılan doktorlar için özel hastaneler ve özel tıp merkezleri bir sığınaktı. Yurtdışına çıkmaları yasaktı ve tek çareleri buralarda çalışmaktı ve öyle de oldu.

Gün geldi, nereden çıktığı bilinmeyen bir kanun teklifi geldi. Artık SGK anlaşmalı olan özel hastanelerde ve tıp merkezlerinde çalışamayacaklarına dairdi bu kanun. Bu şarta uyan hastane veya tıp merkezi neredeyse yok denecek kadar azdır. Bu kanunun amacı neydi, faydası neydi? Ne yapacaktı bu doktorlar? Ne iş yapacaklardı?

Bangır bangır doktor eksiği var diye bağırılırken yıllarını, ömrünü meslekte harcayıp yetişmiş bu insanları âtıl duruma getirmek hem bu doktorlara hem bu doktorlardan hizmet alacak olan halkımıza hem de ülkemize yapılmış bir zulümdür. Bunu yapanlar kendilerini bu doktorların yerine bir koysunlar. Bir empati yapsınlar. Bu insanları çaresiz bırakmakla terörle mücadele edilecek mi zannediyorsunuz? Elinize ne geçecek, merak ediyorum. Elde edilecek faydayı merak ediyorum. Ben yalnızca zarar görüyorum, varsa bir fayda anlatın da biz de öğrenelim.  

 

Lütfi Hocaoğlu


YorumcuYorum
Reşat Nuri Erol
12.11.2018
07:17


http://www.haberdurus.com/haber/istanbulun-arazi-krali-da-konkordato-ilan-ederse-24030.html


Fırıncıya Söyleyin Ekmek de Vermesin!
Hakan ALBAYRAK
Tarih: 12.11.2018 00:49:37

 

FETÖ ve müttefiklerinin kanlı darbe girişiminin üzerinden iki sene dört ay geçti; devlet o şoku atlatıp ve o travmayı zapturapt altına alıp sağduyuyu kuşanmış olmalıydı çoktan.

Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile kamu işinden ihraçlardaki hatalar ve suiistimaller herkesin dilindeyken, at izinin it izine karıştığı ve kurunun yanında yaşın da yakıldığı bizzat devlet büyükleri tarafından da ifade edilirken, Olağanüstü Hal (OHAL) İşlemleri İnceleme Komisyonu´nun kifayetsizliği de ortadayken, bu yakıcı meselenin hakkaniyet dairesi içinde çözülmesine yönelik yeni ve etkili adımların atılması beklenirdi.

Ne yazık ki tam tersi oluyor, mağduriyetlerin üzerine tuz biber ekilmeye çalışılıyor.

***

KHK ile kamu görevinden ihraç edilen doktorların Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) ile anlaşmalı özel hastanelerde çalışmasını da engellemeye yönelik kanuni düzenleme teklifi bir hukuksuzluk ve insafsızlık vesikası.

ADALET ve Kalkınma Partisi´nin bu teklifi hangi akla hizmetle hazırladığını anlamak mümkün değil.

O aklın adil bir akıl olmadığı kesin.

***

FETÖ ile uzaktan yakından alâkası olmayan bir doktor, ona kin duyan ve FETÖ´cüler gibi iftiradan sakınmayan bir amirinin veya mesai arkadaşının tezgâhıyla KHK´lık olmuş olabilir.

Sistem buna çok müsait; izahı istenmeyen iki kelime -“Kurum kanaati”- yetiyor KHK´ya girmeye.

Hal bu iken ve bu hal herkesçe malum iken reva mıdır ‘KHK ile ihraç edilen doktorlar SGK ile anlaşmalı özel hastanelerde de çalışamaz´ demek?

Velev ki “irtibat” yahut “iltisak” delillerle sabit olsun; “Cemaat”in önünün bizzat devlet tarafından alabildiğine açıldığı ve “Cemaat”le irtibatın değil irtibatsızlığın risk teşkil ettiği yıllarda (ki ilgili yasa tasarısının altındaki 1 numaralı imzanın sahibi olan milletvekili de o vakitler  F.Gülen´le fotoğraf çektirme gereğini duymuştu) “Cemaat”in kapsama alanına girdikleri için KHK´lık olan doktorlara da reva değil.

***

Suç işlemiş olan doktorlar varsa yargılanır ve cezalandırılırlar.

Mahkeme kararına ihtiyaç duymaksızın, hatta hukuki manada bir suçlama bile olmaksızın doktorluk mesleğinin icrasını engellemek -adeta ‘Fırıncıya söyleyin ekmek de vermesin´ demek- olacak şey mi Allah aşkına?

Bu yüz kızartıcı teklifin geri çekilmesini bekliyoruz vesselam.







   

Kaynak: Karar




Sayı: 491 | Tarih: 11.11.2018
Mehmet Barlas
Erdoğan: emperyalist baskılarla dolu bir dünya istemiyo
Ah, vah sorunları çözmez
866 Okunma
Tayibet Erzen
Ahmet Hakan
KHK ile işinden atılmış bir doktor düşünün...
Doktorları işsiz bırakmanın faydası nedir?
844 Okunma
1 Yorum
Lütfi Hocaoğlu
Uğur Dündar
İki annem ve Atatürk’ü hedef alan iftiralar!..
Haftanın mücahidi; Uğur Dündar.
838 Okunma
Hüseyin Bağdatlı
Ergün Diler
Yeni masa
Bir ipte iki cambaz
822 Okunma
1 Yorum
Süleyman Karagülle
Yusuf Kaplan
Ölçü siyaset değil hakikattir
HAKİKAT MEDENİYETİ ADİL DÜZENLE KURULUR
678 Okunma
Ali Bülent Dilek