Brunson’i hukuk değil “Reel Politik” Amerika’ya gönderd
774 Okunma, 0 Yorum
Mehmet Barlas - Sabah
Tayibet Erzen

Brunson’i hukuk değil “Reel Politik” Amerika’ya gönderdi

14.10.2018

Ajan papaz Brunson'ın Türkiye macerası şimdilik bitmişe benziyor. 20 yıl bizim topraklarda ne yaptıysa yaptı, artık bütün hünerini Amerika'da gösterebilir. Bakarsınız California'nın bağımsızlığını isteyen gruplara danışmanlık yapar.

Misyonerleri öldürüyorlar 
Aslında Anadolu bu Amerikalı misyonerlere
 100 yılı aşkın süredir alışkın bir toprak. 2'nci Abdülhamid zamanında 1893-97 arasında İstanbul'da Amerikan elçisi olan Terell, Anadolu'ya gelen Amerikan misyonerlerini Ermenilerin ve Rumların öldürdüklerini rapor eder. Çünkü Ortodoks Rumlar ve Ermeniler, Protestan Amerikan misyonerlerinin kendilerini dinlerinden edeceğine inanmaktadırlar.

Brunson gitti ya...
İzmir'den uçup giden Brunson'a gelince... Keşke ilk sefer cezaevinden çıkartılıp ev hapsine alınan Brunson, o gün ülkesine gönderilseymiş. Böylece başta Trump ve Pence olmak üzere kendini bilmez Amerikalıların Türkiye'ye kabadayılık satmalarına gerek kalmazdı. Şimdi de 
"Acaba Brunson karşılığında biz ne aldık" benzeri soruların rüzgarında savrulmazdık...

 

Tamamı için https://www.sabah.com.tr/yazarlar/barlas/2018/10/14/brunsoni-hukuk-degil-reel-politik-amerikaya-gonderdi

 

Yorum:

Aslında neler oluyor

Akşam pazarında iki kuruş olan malı vitrine koyar, sezon ürünü yaparsan olacağı budur. Türkiye; Papaz beraat edip evine dönünce değil, bunun çok çok öncesinde tutuklanarak, ev hapsine konarak Türkiye’de hukukun işlemediğini ispatladığı zaman tüm dünyaya rezil olmuştu. Rezillik dediysek çok da ciddiye almayın, gövde gösterisi deyin geçin. Ne de olsa dünyanın geri kalanı da hukuktan bihaber ve de erdemlik taslayacak durumda değil.

Şimdi ise adamın biri kayıp herkes onu arıyor. Bunun altından ne çıkacak acaba?

Figüranın aktörün önüne geçtiği filmler misali bir siyasi hayatımız var. Beri tarafta ülkede ciddi bir kriz ve onun gölgesinde bir belirsizlik varken herkes Sherlock Holmes olmuş durumda. Ne bu tantana? Her yer kamera dolu, MOBESE dolu. Uçmadı ya bu adam. Bunun için tüm ülke seferber mi olacak? Yine gündem değiştirme çabaları, yine uyutma çabaları…

 

 

Tayibet Erzen