Londra seferi
792 Okunma, 1 Yorum
Ergün Diler - Takvim
Süleyman Karagülle

12.10.2018

1-Londra seferi

Kraliçe bir Almandır. Aile ile arasını açtılar.  Aile sermayesini Monaco’ya taşıyor.  Kraliçe Pentagon’la arasını düzeltmektedir. Avrupa Birliği’ne geri dönmektedir.  Rusya ve Türkiye’nin Aile ile problemi vardır.

- Rockefeller Dolar üretiyor, Rothschildler kredi veriyor, dünyayı finanse ediyordu.  Sermaye tıkanınca cihan savaşları çıkarılıyor ve dünya tahrip ediliyor, yeni kredileri açılarak dünya imar ediliyordu.

Tüm yapılar Rothschildler’in olunca bu tahripte savaşa yanaşmadı.  Rockefeller ile arası açıldı. Demokratları destekleyen Rothschildler ABD’ye hakim oldu. Cumhuriyetçiler geri çekildi. 15 Temmuz başarısızlığı Rothschildler’i sarstı. Trump ile Cumhuriyetçilerin yanında yer almak istedi. Pentagon ile savaş halinde olan aile Trump’u ve Kraliçe’yi karşısına aldı. Rusya ve Çin de aslında yanında değil. Dolar hala onun elinde. Krizlerden yararlanmaya çalışıyor. Daha çıkaramadı. Çıkarsa bile sonuç başarısız.

 

2-Kıskaç

Kraliçe Sermaye’yi sırasıyla devre dışı bırakıyor. Şimdi Yunanistan sırada, Kraliçe daha orasını yola getiremedi. Sermaye onu Çin ile anlaştırıyor. Çin ile beraber olacak ve Kraliçe ABD ve Aile şimdilik her yerde bunlar hakim. Galip gelen geleceğin hakimi olacak.

- Sermaye faizli sistem ile dünyayı yönetemez çünkü yeryüzünde tam istihdam sağlandığı için faize yeni ikraz alanı bulamıyor. Sorun şu; ABD’nin doları Rothschildler’de, istediği gibi oynuyor. Orasına sahip değil.  Bu Dolar ile ne Amerika ne de Aile yola çıkabilir. Aile’nin başarıya ulaşması için işçilik sisteminden ortaklık sistemine geçilecek ve faizli işletmeler kredileşme ve selem sistemine çevrilecek. ABD de Dolar’a hakim olmak için Dolar’ı altına kote edecek ve Merkez Bankası altına değiştirecek. O da faizli sistemden vazgeçip kredileşme ve selem sistemine geçecektir. Yanlış söylüyorsam tüm dünya ekonomistlerine meydan okuyorum. Benimle tartışsınlar.

 

3-Mahalle baskısı

Aile; Türkiye, Fransa ve İngiltere’deki iş adamları ile kurduğu ve devletleri emrine aldığı düzenle 100 yıldır dünyayı yönetiyor. Şimdi Aile iş adamlarına hakim olsa da iş adamları devletlere hakim değildir. Diğer taraftan ABD ve İngiltere devletler olarak birleşiyor. Türkiye nerede olursa orası kazanacak.

- Sermaye 500 senedir İslam Hıristiyanlık çatışması ile dengesini kuruyor. Bir asırdır bu dengeyi kapitalizm ve sosyalizm arasında kurmaya çalışıyor. Bugün o denge kurulamadı. Sosyalizm kapitalizme yenildi. Şimdi yeni denge aranıyor. Denemeler devam ediyor. Savaş Sermaye ile Devletler arasındadır. Kim galip gelecek? İkisinden biri galip gelse bile faizli sistem ile artık dünya yönetilemez. Sonunda işçilik sisteminden ortaklık sistemine kim önce geçerse o galip gelir ve üçüncü dünya ortaklık sistemi ile yönetilir.

 

4- Üç büyüklerin savaşı

ABD yönetimi ve Elizabeth dünyanın en büyük toprak zenginleridir. Aile bunları ellerinden almaya çalışıyor. Savaşı Akdeniz’de veriyor. Akdeniz de Çin de devrede. Savaş burada kazanılacak ve o kazanan kim olacak? Anadolu yakasında olanlar ABD iş adamları, Avrupa yakasında oturanlar Rothschildler iş adamları. Yer değiştiriyorsa taraf da değiştiriyor. Dünyada böyle konuşmuyorlar bile.  Türkiye’deki kriz de bu.

- Sermaye kriz çıkarabilmek için desteklediği firmaları da böldü. Faturayı Pentagon’a kesiyor. Pentagon’u da o yönetiyor. Sermaye’nin her cephede adamları vardır. Kim galip gelirse adamları onun yanında yer alırlar. Galip gelene yön verirler. Asıl yön veren alemlerin Rabbidir. Sermaye kendi yön veriyor sanıyor. Sonucu söylüyorum. İşçilik dönemi sona erip ortaklık dönemi başlayacaktır.  Yeryüzü semt kooperatifleri ile olacaktır.

 

5- Spy game

Kaşıkçı Sermaye’nin adamıdır. Rahip Brunson Pentagon’un adamıdır. Rahibi İzmir’de hapis ettiren Sermaye’dir. Kaşıkçı’yı kaçıran CIA’dır.

- Bu tahliller doğrudur. Ne var ki herkes bir senaryonun uygulamasıdır. Bunlar oynanıyor. Rothschildler’i de CIA’yı da aşan bir merkez. Bir şeyler tezgahlıyorlar. Oyun eskiden Sovyetler ile kapitalistler arasında oynanırdı. Önemsiz sahneler.

 

NOT: Yazıda yer alan italik ifadeler Süleyman Karagülle’ye aittir.

 

Yorum:

Ortaklık Dönemi

Haçlı seferlerinden dönen Hıristiyan savaşçılar doğudan mallar getirip Avrupa’da satmaya başladılar. Böylece Avrupa Müslümanların pazarı olmaya başladı. Yahudi tüccarları Akdeniz kıyılarında açtıkları dükkanlara satmaya başladılar. En geri topluluk halinde olan Yahudiler ticareti bildiklerinden, bir taraftan Avrupa uygarlaşıyor diğer taraftan Yahudiler zenginleşmeye başlıyor. Yahudi tüccarları ile kilisenin arası açılıyor.  Feodal yöneticilerle de arası açılıyor. Sermaye önce Avrupa derebeylerini yıkıp ulusal krallıklar oluşturdu. Sonra krallıkları yıkıp diktatör yönetimleri getirdi. İngiltere’yi büyüttü, dünyayı sömürgeleştirdi. Sonunda dört büyük güç oluştu. Rusya, Avusturya-Macaristan ve İngiliz İmparatorluğu oluştu.

Birinci Cihan Savaşı sonunda İngiliz İmparatorluğu’nu bıraktı diğer üç imparatorluğu yıktı. Avrupa’da bağımsız devletler doğdu. Rus Çarlığı yerine Sovyet sosyalist doğdu, denge kapitalizm ile sosyalizm arasında kuruldu. İkinci Cihan Savaşı’ndan sonra Avrupa müstemlekeciliği sona erdi. ABD’nin silah gücü ile Sermaye dünyayı yönetti.  

Bu yarım bin yıllık tarihi yolculukta insanlık tarım döneminden sanayi dönemine geçti. Faizli düzende Yahudi sermayesi bu uygarlığın finansörü oldu. Tam istihdam sağlanıncaya kadar yararlı olsa da faizli sistem bugüne kadar devam etti. Tımar savaşları başladı, dünya harabeye döndü. Faizli kredilerle yeniden imar edildi.

Bugün Sermaye üçüncü cihan savaşını çıkaramıyor. Çıkarsa bile sorun çözülmüyor çünkü faizin ömrü sona erdi. Bugün dünya ikiye ayrılmış, birbirine saldırmaya çalışıyor. Savaşı kazanan olmayacaktır. Görünürde kazansa bile yine sorunlar çözülemeyecek.

Bugün insanlık tarihi gelişme içinde işçilikten ortaklığa geçiyor. Faiz yerine kredileşme, selem (ön ödemeli sipariş) farkı yer alacaktı. Yüz lojmanlarda oluşan semt kooperatifleri üretip tüketecek, Sermaye alıp satacak. Kamu düzeni sağlayacak ve güvenliğin bekçisi olacaktır. Yazar sonunda Türkiye kazanacak diyor. Ben de insanlık ortaklık dönemine geçecektir diyorum. Türkiye geçerse kazanacak.

 

 

        

 

 

Süleyman Karagülle


YorumcuYorum
Reşat Nuri Erol
15.10.2018
09:48


1967...1968...1969...AKEVLER 52 YILDIR ÇALIŞIYOR...2016...2017...2018

BİZLER ÇALIŞIYOR VE YENİ İSLÂM MEDENİYETİ’Nİ KURUYORUZ...

SİZLERİ DE ÇALIŞMALARIMIZA DÂVET EDİYORUZ; BUYURUN, BİRLİKTE ÇALIŞALIM...

ADİL DÜZEN 983

“ADİL DÜZEN” III. BİNYIL MEDENİYETİ PROJESİDİR

“VE BİZE DÜŞEN SADECE MÜBÎN/AÇIK TEBLİĞDİR.” (KUR’AN; Yâsin Sûresi, 36/17)

Haftalık Seminer Dergisi; 983. Hafta - 13 EKİM 2018 - Fiyatı: www.akevler.orga tıklamak!

BU DERGİYİ HER HAFTA OKUTABİLİR.. ÇOĞALTABİLİR.. DAĞITABİLİRSİNİZ...

“ADİL DÜZEN” UYGULAMALARI YAPMAK İÇİN BİZLERE DANIŞABİLİRSİNİZ...

 

*KUR’AN VE İLİM SEMİNERLERİ; 983. SEMİNER

“HİÇ BİLENLER İLE BİLMEYENLER BİR OLUR MU?”      (KUR’AN; Zümer Sûresi, 39/9)

İ L İ M  TALEP ETMEK HER MÜSLÜMANIN ÜZERİNE FARZDIR.”      (Hadis)

Adres: AKEVLER İSTANBUL KOOPERATİFLERİ MERKEZİ,  Zafer Mah. Coşarsu Sk. No: 29 YENİBOSNA / İSTANBUL    Tel: (0212) 452 76 51

Tefsir Seminer Notları Yenibosna’da Cumartesi akşamları okunup tartışılmaktadır.

GAYEMİZ: Bu “SEMİNER NOTLARI”nın İstanbul, Türkiye ve bütün dünyada “OKUNMASI,ANLAŞILMASI VE UYGULANMASI”DIR. - ADİL DÜZEN ÇALIŞANLARI

 

***

 

*“ADİL DÜZEN” DERSLERİ/YORUMLARI

DURUM VE ERDOĞAN

***

ÇARE VE ÇÖZÜM

Süleyman KARAGÜLLE

 

***

 

*SEBÎLU’R-REŞÂD” / MAKALELER

Çok önemli hatalar, çok önemli uyarılar ve…

Siyaset, bilgelik, Üstad’ın dedikleri ve tel. mesajı

Ey Oğul! Geçmişini iyi bil ki, geleceğe sağlam basasın

Çabalarımız ve örnek alınası bir başarı hikâyesi

Derin tahlillerden köklü çare ve çözümlere…

Reşat Nuri EROL

 

***

 

ENBİYA SÛRESİ - 1. Hafta

أَعُوذُ بِاللَّهِ مِنَ الشَّيْطَانِ الرَّجِيمِ

بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ

اقْتَرَبَ لِلنَّاسِ حِسَابُهُمْ وَهُمْ فِي غَفْلَةٍ مُعْرِضُونَ (1) مَا يَأْتِيهِمْ مِنْ ذِكْرٍ مِنْ رَبِّهِمْ مُحْدَثٍ إِلَّا اسْتَمَعُوهُ وَهُمْ يَلْعَبُونَ (2) لَاهِيَةً قُلُوبُهُمْ وَأَسَرُّوا النَّجْوَى الَّذِينَ ظَلَمُوا هَلْ هَذَا إِلَّا بَشَرٌ مِثْلُكُمْ أَفَتَأْتُونَ السِّحْرَ وَأَنْتُمْ تُبْصِرُونَ (3) قَالَ رَبِّي يَعْلَمُ الْقَوْلَ فِي السَّمَاءِ وَالْأَرْضِ وَهُوَ السَّمِيعُ الْعَلِيمُ (4) بَلْ قَالُوا أَضْغَاثُ أَحْلَامٍ بَلِ افْتَرَاهُ بَلْ هُوَ شَاعِرٌ فَلْيَأْتِنَا بِآيَةٍ كَمَا أُرْسِلَ الْأَوَّلُونَ (5) مَا آمَنَتْ قَبْلَهُمْ مِنْ قَرْيَةٍ أَهْلَكْنَاهَا أَفَهُمْ يُؤْمِنُونَ (6)

 

***








© 2024 - Akevler