Gazeteci Kaşıkçı olayına bir de bu pencereden bakalım!.
798 Okunma, 0 Yorum
Uğur Dündar - Sözcü
Hüseyin Bağdatlı

Gazeteci Kaşıkçı olayına bir de bu pencereden bakalım!..Yazının Tamamı için https://www.sozcu.com.tr/2018/yazarlar/ugur-dundar/gazeteci-kasikci-olayina-bir-de-bu-pencereden-bakalim-2675711/.

Konuştuğumuz Yemenli meslektaşlarımız, zor ve maliyetli bu işin gizli finansörünün Suudi Arabistan olduğunu söylüyorlardı. Onların iddiasına göre Suudlar, bunu savaşçı Yemenlileri uyuşturabilmek için yapıyorlardı!..
Oysa aynı bitkinin Suudi Arabistan'a sokulmasının cezası idamdı!..

Nitekim son dönemde uçaklarıyla, tanklarıyla, toplarıyla ve başka ülkelerin asker takviyesiyle saldırdıkları Yemenli Husilerin Suudlara kök söktürmesi, “Gat”la uyuşturma iddiasındaki “korkuyu” doğrulayan bir gelişmeydi…

★★★

Sevgili okurlarım,

AKP iktidarının yakın zamana kadar sıkı ilişki içinde olduğu, Suriye kriziyle birlikte askeri ittifak yaptığı, hatta TSK'yı emrine verebileceği anlaşmalara imza attığı Suudlar, Vahhabiliğin dışındaki tüm mezhepleri reddediyor ve onların mensuplarını kafir sayıyor.

★★★

Türkiye'nin efsaneleşen gazetecilerinden basın şehidi Uğur Mumcu, 1987 yılında kendisiyle paylaşma onurunu yaşadığım Sedat Simavi Gazetecilik Ödülü'nü alırken yaptığı konuşmada bu gerçeği bakın nasıl açıklamıştı:

(…) “Rabıta” dizisinde, dinsel akımların yurtdışındaki merkezlerini, (Suudi Arabistan) bağlantılarını ve ilişkilerini vurgulamaya çalıştım.

(…) İslam finans kurumları Türkiye'ye yeni yeni geliyorlar. Türkiye'de bugün, yurtdışından maddi yardım alan İslamcı akımlar cirit atıyor. Bunu daha net, daha açık, isim isim açıklayacağım.
Hangi siyasal gücün içinde bulunduklarını, hangi sermaye gruplarının arkasında olduklarını kanıtlamaya çalışıyorum…”

★★★

Sözün özüne gelirsek;
Suudi Hanedanı, Vahhabiliği ihraç edebilmek için uyuşturucu, terör ve para yardımı dahil olmak üzere her yöntemi dener. Ama gazeteci Kaşıkçı örneği bir kez daha gösterdi ki, bu yolda karşısına çıkan tüm engelleri de hiç acımadan yok eder!..

YORUM

Gazeteci Cemal KAŞIKÇI hakkında yazılan birkaç köşe yazısını okuduktan sonra, Uğur Dündar’ın değindiği konuların, Cemal KAŞIKÇI nın tüm Dünya’ya teşhir etmesinden endişe edenler tarafından kaybedimesinden,kaçırılmasından veya öldürülmesinden daha doğal birşey olamazdı. 

Şahsi kanaatim o ki !!! 

Kaşıkçı kabağı da bizim başımızda patlayacak gibi duruyor. Allem kallem edecekler, Kaşıkçı yı Türk istihbaratı kaçırdı diyecekler, Papaz Brunson belasından kurtulduk diyemeden, Kaşık, sonra da Kepçemizi verin diyecekler. Bize rahat vermeyecekler.  Not; İtalik ifadeler yorumlar, Hüseyin Bağdatlı’ya aittir. 

 

Hüseyin Bağdatlı








© 2024 - Akevler