Türk petrolü
740 Okunma, 1 Yorum
Ergün Diler - Takvim
Süleyman Karagülle

29/09/2018

1-Türk petrolü

Dolar ve petrol hakimiyeti şart. Türkiye bunu elde etmek üzere, sıkıntı burada.

-Geleceğe hakim olan Dolar ve petrol olmayacak. Semt kooperatifleri olacak. Üretim ve tüketimi semt kooperatifleri yapacak.  Kardeş tarım ve sanayi semtleri oluşacak. Aralarında sürekli nakliye olacak. Mallar takas yoluyla değiştirilecek. Böylece kooperatif çifti kapalı ekonomide yaşayacaktır.

Semtler malları Sermaye’ye veya Devletler’e satacaklar, onlardan malları alacaklar. Dolarla değil, takas yoluyla. Böylece Dolar, TL veya başka paralar etkisini kaybedecek. Bir tür kendiliğinden oluşan bilgisayar parası doğacak. Bu parayı semt kooperatifleri üretecektir.

Petrole gelinirse sıvı yakıttan çok elektrik enerjisi hakim olacak. Bu enerjiyi de semtler üretecektir. Dolaysıyla yine fiyatlara semtler hakim olacak. Ayrıca petrol yerine elektrikle üretilen hidrojen gazı kullanmaya başlanacaktır. Bunun teknolojisi daha da gelişmiş olacak ve ağır sanayiye gerek kalmadan üretilebilecektir.

 

2-Afrika safarisi

ABD Milli Savunma Bakanı Mattis, Pentogon’u, Arap NATO’sunu kurmakla görevli. Arapların parası ile Arap NATO’sunu kuracak.  Avrupa’yı Afrika’dan kovacak. Fransa zor durumda ama ona katılma gücü kimsede yok.

- Arap NATO’su kelimesini yeni duydum. Yıllardan beri söylüyorum. Sermaye Arap-Acem blokları oluşturuyor.  Mattis Sermaye’nin ajanı. Fatura Pentagon’a kesiliyor. Arap NATO’sunu kurdu diyelim.  Arapları Türkiye’ye saldırttı. Karşısında Rusya ile birleşmiş bir Avrupa NATO’su olacak.  Sermaye’nin planı Çin’i şimdilik dışarda tutmak, sonunda kullanmak, Birinci ve İkinci Cihan Savaşlarında ABD’yi kullandığı gibi. Türkiye ve İran bir olduktan sonra Araplar Türkiye ile savaşamazlar. Mısır’ı alır gibi birkaç haftada tüm Afrika’yı Avrupa NATO’suna alır. Bu takdirde de masada Türkiye cetvelle sınırları çizer.

 

3-Para silah Akdeniz

NATO silah zoru ile Rothschildler’in servetini artırdı. 21 trilyon Dolar kazandı Rothschildler. Buna karşılık ABD 7 trilyon Dolar harcadı. Şimdi Pentagon 7 trilyon Dolar’ı istiyor. Alacak olarak kaydediyor ve onu istiyor. Rothschildler de vermiyor. Çatışmanın arka planı bu. Nevada, Akdeniz, Suriye hep bu alacağın tahsili baskılardı.

- Sermaye Pentagon ortaklığı bir asırdır devam ediyor. Yeryüzünde tam istihdam sağlanamadığı için şimdiye kadar faizli sistem çalıştı ve ortaklık iyi gidiyordu. Yeryüzünde tam istihdam sağlandığından dolayı faizli sistem çalışmıyor. Böylece Sermaye kazanamıyor. Pentagon’a payını vermiyor. Pentagon da sıkışık, o da istiyor. Her gün bizim varsayımımız onaylanıyor.

 

4-Patron

Aile İngiltere’yi AB’den çıkardı.  Kendisi hakim olmak için böldü. Fransa’ya Macron’u yerleştirdi. Almanya’yı onun emrine verdi. 2000’li yıllarda Aile’nin dünyadan alacağı 24 trilyondu.  Şimdi 267 trilyon.

- Faizli sistemde Dolar’ı ABD Merkez Bankası basıyor ama bunu işleten Aile. Sonunda tüm dünyayı borçla satın aldı. Toprak tekeli, Altın tekeli, sanayi tekeli, banka tekeli ve alacak tekeli.  Faizin marifeti bunlar. Alacak büyüyerek faizli sistem çalışıyor.  Arz ve talep dengesinde borç ve alacak nerde yer alır? Para tarafında mı yoksa mal tarafında mı?

Her iki tarafta da yer alır.

Fiyat= (Para + alacak) / (Mal + Borç/fiyat) borçla alacağı eşittir. Büyüyünce fiyatlara artık paranın etkisi yok olmaz. Arz ve talep kanunları çalışmaz.

 

5-Boş plan

-Vanguard etkin bir şirkettir. Şimdi hedefte dört devlet vardır. Rusya, Türkiye, İran ve Venezuela. Pentagon’la Aile arasındadır. İkisi ile arasını açmak istemez. Başaracak mı?

 

NOT: Yazıda yer alan italik ifadeler Süleyman Karagülle’ye aittir.

Yorum:

Gelecek, Semt Kooperatiflerinde

Tam istihdam sağlanmamışsa faizli sistemde faizle yeni işletmeler kurulur ve yararlıdır. Sosyal bakımdan kötü olsa da ekonomi bakımından yararlıdır. Tam istihdam sağlanmadığında faizli sermaye yeni yatırım alanı bulamadığı için faizli sistem çalışmaz.  Aralarında kavga başlar. Kur’an’ın dediği olur faiz ekonomik düzeni yıkar. Vanguard’ın başarıya ulaşması mümkün değildir. Bu arada Sermaye’nin yanında yer alanlar da batacaktır ama Sermaye başaramayacak.

 

AK Parti Kur’an’a kulak verirse kurtulur. Vermezse helak olur. Türkiye’de Kur’an’a kulak verenler sonunda yönetimi ele alırlar.

Yapılacak iş çok basittir.

  1. Semt kooperatifleri kurulacak her semtin semt bonosu olacak. Yüz aileden ibaret olan semt kooperatifi kendi bonosunu kullanacak.  Dolar veya Türk Lirası’nın değeri onu ilgilendirmeyecektir. Akevler Kooperatifi elli senedir bunu kullanmakta bunun için varlığını sürdürmektedir.
  2. Hazine Altın bonolarını çıkaracak ve semt bonolarını bu bonolarla alıp satacaktır. Karsız alıp satacaktır. Bu bonoları hazine Altın bonosu ile değiştirecek. Altın bonosunu bankalar Türk Lirası ile alıp satacaklardır. Karsız alıp satacaklardır. Borsada alıp satacaktır.
  3. Ödemeler Türk Lirası ile yapılacak, hesaplamalar ise Altın bonosu üzerinden yapılacaktır. Böylece ulusal paralar varlıklarını koruyacaklar ama ekonomiye etkileri olmayacaktır. Bunu Rusya, Türkiye, İran ve Venezuela uygulayacak.  Bir hafta içinde sorunu çözecek. Biz kurucu Cumhurbaşkanı Askar Akayev ile bu sistemi uyguladık. Bir ay içinde her şey yerli yerine oturdu. Sonra tüm eski Sovyetler’e uygulandı. Halen o para sistemi Rusya’da devam ediyor.
  4. Bu dört devletin dış borçlarını çözmesi gerekir. Bunun için dış borç iç borca çevrilecek. Faiz borcu kredileşme borcuna çevrilecek, nakit borcu mal borcuna çevrilecek ve borç iştirake çevrilecek. Bu dört devletin doğal kaynakları diğerlerinden üstün olduğu için kısa zamanda dış borç sorunu da çözülür. 

Sonuç semt kooperatifleri ile tam istihdam sağlandığı için Sermaye çalıştıracak işçi bulamaz ve iflas eder. Dolar yerine Altın bono geçeceği için Dolar para olmaktan çıkar.

Sermaye varlığını sürdürmek istiyorsa Kur’an ve Tevrat’a kulak vermelidir. Ortaklık sistemine yararlı bir şekilde geçer.

 

 

 

Süleyman Karagülle


YorumcuYorum
Reşat Nuri Erol
07.10.2018
18:14


1967...1968...1969...AKEVLER 52 YILDIR ÇALIŞIYOR...2016...2017...2018

BİZLER ÇALIŞIYOR VE YENİ İSLÂM MEDENİYETİ’Nİ KURUYORUZ...

SİZLERİ DE ÇALIŞMALARIMIZA DÂVET EDİYORUZ; BUYURUN, BİRLİKTE ÇALIŞALIM...

ADİL DÜZEN 982

“ADİL DÜZEN” III. BİNYIL MEDENİYETİ PROJESİDİR

“VE BİZE DÜŞEN SADECE MÜBÎN/AÇIK TEBLİĞDİR.” (KUR’AN; Yâsin Sûresi, 36/17)

Haftalık Seminer Dergisi; 982. Hafta - 06 EKİM 2018 - Fiyatı: www.akevler.orga tıklamak!

BU DERGİYİ HER HAFTA OKUTABİLİR.. ÇOĞALTABİLİR.. DAĞITABİLİRSİNİZ...

“ADİL DÜZEN” UYGULAMALARI YAPMAK İÇİN BİZLERE DANIŞABİLİRSİNİZ...

 

*KUR’AN VE İLİM SEMİNERLERİ; 982. SEMİNER

“HİÇ BİLENLER İLE BİLMEYENLER BİR OLUR MU?”      (KUR’AN; Zümer Sûresi, 39/9)

İ L İ M  TALEP ETMEK HER MÜSLÜMANIN ÜZERİNE FARZDIR.”      (Hadis)

Adres: AKEVLER İSTANBUL KOOPERATİFLERİ MERKEZİ,  Zafer Mah. Coşarsu Sk. No: 29 YENİBOSNA / İSTANBUL    Tel: (0212) 452 76 51

Tefsir Seminer Notları Yenibosna’da Cumartesi akşamları okunup tartışılmaktadır.

GAYEMİZ: Bu “SEMİNER NOTLARI”nın İstanbul, Türkiye ve bütün dünyada “OKUNMASIANLAŞILMASI VE UYGULANMASI”DIR. - ADİL DÜZEN ÇALIŞANLARI

 

***

 

*“ADİL DÜZEN” DERSLERİ/YORUMLARI

AKEVLER VE SOSYAL KOOPERATİFLER

Avukat Faruk Karadağ’ın gönderdiği Ticaret Bakanlığı ile ilgili yazı önemlidir.

***

AKEVLER VE ÇÖZÜM KÜÇÜK IŞLETMELERLE

AVUKAT FARUK KARADAĞ’IN GÖNDERDIĞI, ABDULLAH AYSU’NUN

ÇÖZÜM KÜÇÜK IŞLETMELERLE” ILGILI AÇIKLAMALARI ÜZERINEDIR...

Süleyman KARAGÜLLE

 

***

 

*SEBÎLU’R-REŞÂD” / MAKALELER

Refah Partisi İstanbul İl Sekreteri Yunus Can!

İnsanlık, tarih, Kuran; sermaye, devletler, düzen

Ne yapacağını bilmeyen iktidar ve 9 Soru-Cevap

Görev, sabır, tesbih, ortaklık ve vakit namazları

Dünya Kur’an düzenine kulak verme hazırlığında

Kur’an düzenini uygulamalı olarak sunacağız…

Yedinci yazı: KUR’AN VE ILME kulak verelim

Reşat Nuri EROL

 

***

 

TAHA SÛRESİ - 20. Hafta

...





Sayı: 486 | Tarih: 7.10.2018
Ahmet Hakan
Ey Suudi Kralı!
Mekke’ye hâkim olmak
837 Okunma
Lütfi Hocaoğlu
Mehmet Barlas
Yeni anayasal sisteme hemen alışmak zorundayız
Şapkadan ne çıkacağını kestirmek mümkün görünmüyor
825 Okunma
1 Yorum
Tayibet Erzen
Ergün Diler
Türk petrolü
Gelecek, Semt Kooperatiflerinde
740 Okunma
1 Yorum
Süleyman Karagülle
Yusuf Kaplan
Dünya da, Müslümanlar da İslâm’ın evrensel kozmopolis’i
Adil Düzenle yeniden hakkıyla müslümanlaşabilmek!
693 Okunma
Ali Bülent Dilek


© 2024 - Akevler