Fatura
737 Okunma, 0 Yorum
Ergün Diler - Takvim
Süleyman Karagülle

28.08.2018

1-Fatura

NATO ve Varşova Paktı oluşuyordu. Birleri yapıyor, faturayı başkalarına kesiyordu.

-Sermaye önce Hristiyanlarla Müslümanları savaştırdı. Kendisi büyüdü. Sonra kapitalizmi ve sosyalizmi oluşturdu dengeyi onlar üzerine kurdu.

 

2-Dolar saldırısı

Rothschildler önce İngiltere’nin AB’den ayrılmasını sağladı şimdi birleştirmeye çalışıyor.

- Sermaye dünyayı bölüp birbirleri ile savaştırmak istiyor. 15 Temmuz’a kadar ABD ve İngiltere bir olacak, dünyaya hükmedeceklerdi. 15 Temmuz başarısızlığı sonrasında Sermaye siyasetini değiştirdi. Trump’u iktidar etti şimdi başka bloklar oluşturuyor.  Trump Pentagon tarafı olunca o da ABD tarafı olup saldırmayı planlıyor.

 

3- Oyun bozuldu

ABD, Rusya ve Türkiye bir grup. ABD, AB ve Türkiye ile bir gruplaşma istemiyor.

- Sermaye daima çatışacak iki blok oluşturmaya çalışır. İran ile Türkiye aynı tarafta kalırsa Müslümanlar bir tarafta olurlar. Müslümanlar bölünmedikçe de savaş onların tarafında olur.

 

4- Güçlü lider

Trump Birleşmiş Milletler toplantısında Pentagon’un metnini okudu. “Biz ülkemize döneceğiz. Dünyayı biz değil güçlü liderlerle kendi başlarına yönetsinler.” dedi. Türkiye aleyhinde bir şey söylemedi.

-Trump’ı Sermaye getirdi. Tump tereddütler geçirdi. Sonunda Pentagon tarafı kaldı.  Pentagon Sermaye’yi yenmek için ordusunu ABD’ye çekiyor. Doları eline alıyor. Rothschild böylece bitirilecektir. Dünya devletlerini yanına alabilmesi için liderleri güçlendiriyor.

 

5- ABD’ye mesaj

Pentagon Arap şeyhlerini topladı ve onlara talimat verdi. Türkiye lehine itiraz eden şeyhe ağır tehditte bulundu.

- Sermaye Müslümanları Sünni Şii olarak parçalayamayınca şimdi Arap-Acem olarak ayırmaya çalışıyor. Pentagon’a fatura ettiği çalışmalar yapıyor. Pentagon’un Türkiye ile bir alışverişi yok. Pentagon şimdi Sermaye ile savaşıyor.

 

NOT: Yazıda yer alan italik ifadeler Süleyman Karagülle’ye aittir.

 

Yorum:

Arap-Acem çatışması

Sermaye’nin ömrü son buldu. Sermaye faize dayalı bir ekonomiyi savaşlar taktiği ile götürüyordu. Tam istihdam sağlanınca faizli ekonomi artık yaşama imkanını kaybetti. Ekonominin değişmez kanunları sebebiyle sömürü Sermaye son buluyor. Savaşlar ekonomik zaruretlerden doğar. Aç kalan taraf diğer tarafa saldırır. Bugün ise savaşçılığı getiriyor. Bugünkü teknoloji ile yeryüzü birkaç misli nüfusu besleyebilecek durumda. Halk savaş değil barış istiyor. Yöneticilerin keyfi ile savaş olmaz. Sermaye’nin Arap-Acem çatışmasına liderler kulak verse bile Araplar kulak vermez. Şeyhin itirazı bundan dolayıdır.

 

 

Süleyman Karagülle






Sayı: 485 | Tarih: 30.09.2018
Uğur Dündar
Beyazlatılmış bez uğruna
Sermayenin çarkı
999 Okunma
Hüseyin Bağdatlı
Ahmet Hakan
Dini kitaplardan öğrenin
Din bizim mesleğimiz, size ne oluyor gençler
911 Okunma
Lütfi Hocaoğlu
Mehmet Barlas
Trump Beyaz Saray’ı bırakıp Trump Tower’a dönse çok iy
Bahar yakın değil ama elbet bir gün gelecek
818 Okunma
1 Yorum
Tayibet Erzen
Ergün Diler
Fatura
Arap-Acem çatışması
737 Okunma
Süleyman Karagülle
Yusuf Kaplan
Zihin açıcı “aforizmalar”
ADİL DÜZENE GÖRE İLİM VE FELSEFE
711 Okunma
Ali Bülent Dilek


© 2024 - Akevler