Trump Beyaz Saray’ı bırakıp Trump Tower’a dönse çok iy
816 Okunma, 1 Yorum
Mehmet Barlas - Sabah
Tayibet Erzen

27.09.2018

Trump Beyaz Saray’ı bırakıp Trump Tower’a dönse çok iyi olurdu

Türkiye ile Amerika arasında zaten uzlaşılan konulardan daha çok anlaşmazlık konuları var. Bunların başında 15 Temmuz 2016 darbe girişiminin faili olduğu kanıtlanan FETÖ elebaşına Amerika'nın kucak açması var. Bunun yanında FETÖ güdümlü Halkbank Davası ve Rıza Zerrab'ın durumu bile başlı başına bir problem kaynağıdır.

 

Evine dönsün
Bu arada Rusya'dan S-400 hava
 savunma sistemi aldığı için Çin'e yaptırımlar uygulayan Trump Amerikası, acaba bu sistem Türkiye'ye de geldiği zaman ne yapacaktır? Şu anda dünyanın kabadayısı rolü oynayan Donald Trump'ın en kısa zamanda Beyaz Saray'dan ayrılıp TrumpTower'a dönmesinde sayılamayacak kadar çok yarar vardır.

 

Tamamı için https://www.sabah.com.tr/yazarlar/barlas/2018/09/27/trump-beyaz-sarayi-birakip-trump-towera-donse-cok-iyi-olurdu

 

Yorum:

Bahar yakın değil ama elbet bir gün gelecek

Trump evine dönünce sorunlar bitiyorsa ve dünya daha güzel bir yer oluyorsa gitmesini sağlamak hiç de zor olmayacaktır. Ancak ne var ki tüm bu olanların kaynağında ne Trump ne de başka bir devlet lideri var. Bir Trump gider yenisi gelir. Hiçbir şey değişmez hatta daha da kötü olabilir.

Asıl etkin rolü oynayan aktör maalesef gizemli. Dünya dengeleri sömürü düzeni ve kapital yaşama üzerin kurulmuşken bu dengeyi bozacak her şeye ve herkese savaş açılıyor. Bütün bu İslam (sadece inanç olarak değil gerçekten barış yanlısı olan insanları kastediyorum) düşmanlığı ve Türkiye karşıtlığı bundan ileri geliyor. Dünyada kurulacak barış cephesinin, İslam cephesinin merkezi olan Türkiye’yi daha da zor günler bekliyor ama biz bunu da atlatacağımıza ve kışın ardındaki baharı göreceğimize inanıyoruz ve bunun için çalışıyoruz.

 

 

Tayibet Erzen


YorumcuYorum
Ahmet Yücel
06.10.2018
21:28

Bizde yakın zamana kadar bir ''Kırmızı Kitap'' vardı. İktidara kim gelirse bu kitaba uyacaksınız deniliyordu. ABD de ise kitap ne renk bilemem ama kim başkan olursa kitaba uyacak ya da gidecektir.

''Dünyada kurulacak barış cephesinin, İslam cephesinin merkezi olan Türkiye’yi daha da zor günler bekliyor ama biz bunu da atlatacağımıza ve kışın ardındaki baharı göreceğimize inanıyoruz ve bunun için çalışıyoruz. '' Allah çalışmalarınızda yar ve yardımcınız olsun. Cenabı Allah, rızası için çalışan herkesten razı olsun.





Sayı: 485 | Tarih: 30.09.2018
Uğur Dündar
Beyazlatılmış bez uğruna
Sermayenin çarkı
995 Okunma
Hüseyin Bağdatlı
Ahmet Hakan
Dini kitaplardan öğrenin
Din bizim mesleğimiz, size ne oluyor gençler
908 Okunma
Lütfi Hocaoğlu
Mehmet Barlas
Trump Beyaz Saray’ı bırakıp Trump Tower’a dönse çok iy
Bahar yakın değil ama elbet bir gün gelecek
816 Okunma
1 Yorum
Tayibet Erzen
Ergün Diler
Fatura
Arap-Acem çatışması
734 Okunma
Süleyman Karagülle
Yusuf Kaplan
Zihin açıcı “aforizmalar”
ADİL DÜZENE GÖRE İLİM VE FELSEFE
709 Okunma
Ali Bülent Dilek