Birbirlerini katleden Ortadoğulular ne zaman akıl yolun
793 Okunma, 0 Yorum
Mehmet Barlas - Sabah
Tayibet Erzen

Birbirlerini katleden Ortadoğulular ne zaman akıl yoluna dönerler?

23.09.2018

Hangi akıl ve hangi vicdan İran'ın Ahvaz kentindeki töreni hedef alan terörist saldırının arkasında kin ve nefretten başka bir dürtü olabileceğini, bu saldırının bir hesaba ve bir mantığa dayandığını savunabilir?

Sorumlu kim olabilir?
Twitter'dan açıklama yapan İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif, 
"Yabancı bir ülke tarafından eğitilen, silahlandırılan ve desteklenen teröristler Ahvaz'a saldırdı. Kayıplar arasında çocuklar ve gazeteciler var. İran bölgesel terör destekçileri ve ustaları ABD'yi bu tür saldırılardan sorumlu tutuyor. İran, İranlıların yaşamlarını savunmak için hızlı ve kesin bir şekilde yanıt verecek" demiş.

Hep aynı şey 
Sanki Irak
 bu tür hesapsız ve mantıksız terörist saldırılarından çok mu uzakta? Her dakika Bağdat'taki bir pazar yerinde veya bir cuma namazı çıkışında cami avlusunda patlatılan bombaların haberleri gelmiyor mu Irak'tan?

Tamamı için https://www.sabah.com.tr/yazarlar/barlas/2018/09/23/birbirlerini-katleden-ortadogulular-ne-zaman-akil-yoluna-donerler

 

Yorum:

İğne de çuvaldız da bize lazım

Yazının başlığına bakıyorum da keşke bu çarpıcı başlık sadece Ortadoğuluları ilgilendirseydi, keşke aptallık eden sadece onlar olsaydı ve biz de oturduğumuz yerden büyük bir gönül rahatlığı ile eleştirip aslında ne yapmaları gerektiğini söyleseydik. Sonra dünyaya ve başkalarına ne kadar duyarlı olduğumuzu düşünüp kendimizle gurur duyabilseydik, iyi bir insan olmanın hazzını tadabilseydik.

Size bir şey diyeyim mi?

Hepsi yalan!

Hepsi sahte!

Akılsız adam bulmak için kafayı Ortadoğu’ya kadar çevirmeye hiç gerek yok. Memlekette ondan bol ne var. Kendimize bakmadan, eğriliklerimizi görmeden başkalarına caka satıyoruz, bir de hassasmışız gibi yapıyoruz ya, işte en büyük sahtekarlık budur. Biz de iç savaşa çok yakınız, biz de provokasyonlara çok açığız. Bu durumda kimi suçlamak lazım acaba? Kendi aptallığımızı mı, şu meşhur dış güçlerin oyun heveslerini mi, kör talihi mi?

Söyleyin, kimi?

 

Tayibet Erzen






Sayı: 484 | Tarih: 23.09.2018
Ahmet Hakan
Ekonomi dibe çakılsa AK Parti düşüşe geçer mi?
Adil Düzene mecbur kalmak
914 Okunma
Lütfi Hocaoğlu
Ergün Diler
Off-shore vurgunu
Yeni dünya düzeni
814 Okunma
1 Yorum
Süleyman Karagülle
Mehmet Barlas
Birbirlerini katleden Ortadoğulular ne zaman akıl yolun
İğne de çuvaldız da bize lazım
793 Okunma
Tayibet Erzen
Yusuf Kaplan
Üniversitenin krizi
Gerçek üniversiteyi Kur'an'la kurabiliriz!
743 Okunma
Ali Bülent Dilek