Helikopter
888 Okunma, 1 Yorum
Ergün Diler - Takvim
Süleyman Karagülle

06.09.2018

1-Helikopter

1-2008’de FED Başkanı “Helikopterle Dolar yağdıralım ekonomi düzelir” demişti. 2018’de Dolarlar ABD’de toplanıyor. Pentagon topluyor. Aile sıkıntıda. Türkiye’nin iki sorunu var; İnşaat ve Basın.

-Bu, Pentagonla Aile arasındaki kavga değildir. Derin güç bu kavgayı sahneliyor. Hedefi dünya ekonomisini çökertip yeni ekonomi düzeni kurmadır. 2008’den beri yeni para üzerinde çalışmaktadır. Adil Düzen’de parayı da bizden alarak incelediler. Türkiye’nin sorunu uygulanan ekonomidir.1) İsraf Ekonomisi 2) Aşırı hizmet ekonomisi 3) Aşırı yatırım ekonomisi 4) Faiz ekonomisi.

2-Taciz

Arjantin’de güçlü rahip Aile tarafı, Papa da Ailece desteklenmiştir. Pentagon güçlü rahibi almasını istiyor. Zor durumda.

- Sermaye bundan önceki parayı gönderdi. Bunu giderdi. Bu Papa kiliseye tam hakim değil. Sermaye 500 senedir Papa ile kavgadadır. Papalığı etkisiz hale getirmiştir. Üçüncü bin yıl uygarlığını Hristiyan ve İslam dayanışması getirecektir.  Bu Papa’nın gitmesi gerek.

3-Bomba ve kurşun!

Vatikan, Sermaye’nin bankası, onun aracılığı ile hükmediyor. Şimdi Pentagon almak istiyor. Kıbrıs’ta dünya merkez bankası olacak banka kuruluyor. Malta’ya bomba, Türkiye ve Vatikan’a dolar kurşunu yağdırıyor.

- Dolar para olmaktan çıkmaktadır. Bunu Sermaye de dahil herkes biliyor. Sermaye Altın Doları çıkarma peşinde. Pentagon da bu konuda aynı görüşteler. Kavga, bu parayı kim çıkarsın üzerinedir. Derin güç bunu çözer. Dolara karşılık Euro ve diğer uluslararası para yarışı var. Kim en iyi para çıkarırsa o para yeryüzüne hakim olacaktır. Akevler’in bu hususta sonuçlanmış çalışmaları vardır. Türkiye Akevler’e kulak verse en güçlü uluslararası parayı Türkiye ortaya koyar ve sonunda dünya onu kullanmaya başlar. Bir ulusun parası olmaz, insanlığın parası olur. Bu da kuyumcuların çıkaracağı ve merkez bankası garantisi bulunan altın senedidir (bonodur).

4- PENFED

1935’te kurulan Pentagon federal bankası şimdi Kıbrıs’ı, Larnaka’yı merkez yapmaktadır. Akdeniz’e orada hakim kılacak. Dünyayı ekonomik olarak oradan yönetecek.

- Dünyaya hükmetmenin yolları vardır.

a) Dini kuruluşlar halkı Tanrı’ya inandırırlar. Tanrı’nın temsilcisi olan din adamları emir altına alınır. Dünya böylece yönetilir. İkinci bin yıl böyle yönetildi.

b) Hanedanlar askeri güç oluştururlar, halkın güvenini sağlarlar. Halk da güveni sağladığı için hanedanlara bağlanır. İkinci bin yılda din adamları ile hanedanlar anlaşmış ve dünya böylece idare edilmiş.

c) Sermaye halka iş verir çalışırlar, karınlarını Sermaye ile doyurdukları için onun emrine girerler. Böylece Sermaye dünyayı yönetiyor. Son beş yüz sene hanedanlarla ve kilise ile savaşa giren Sermaye bugün en üst durumda ama çökmeye başlamıştır.

d) Bir de ilim dünyayı yönetecektir. Bu üçüncü bin yılın yönetim şeklidir. Gelecekte ne Din ne Siyaset ne de Sermaye hakim olacak. Halk müspet ilmin verileri içinde semt kooperatifleri olarak örgütlenecek ve halk hakim olacaktır. Kur’an bunu önermekte ve öğretmektedir.

NOT: Yazıda yer alan italik ifadeler Süleyman Karagülle’ye aittir.

Yorum:

Sermaye ve Siyaset

Bugün dinler hala kenara itilmişlerdir. Bununla beraber yine de dinler gerçekte hakimdirler. Papalık dünyada etkindir. Türkiye’de de tarikatlar etkilidir. Dinlerle savaşı Sermaye dahil herkes bırakmıştır. Bununla beraber güç hala Sermaye ve siyasettedir. Kavga bunlar arasında devam etmektedir. Siyasetle ekonomi çatıştığı gibi siyasiler de birbirleri arasında kavga halindedirler. Sermaye de aralarında kavga içindedir.

Gelecekte ne olacaktır?

Din ile ilim uzlaşacaktır. İlim adil sistemi ortaya koyacak. Din de bu sistemi halka anlatacak ve kabul ettirecektir.  Halk semt kooperatifleri olarak örgütlenecektir. Bunu din ve ilim yapacaktır. Böylece Sermaye ve Siyaset kendi görevlerine dönecektir. Makroda ekonomiyi Sermaye, güvenliği ise Siyaset sağlayacaktır.

Akevler 50 senedir bu istikamette çaba göstermektedir. Erbakan ilmi temsil etmiştir. Gülen de dini temsil etmiştir. Akevler’in organize ettiği bu iki kuruluş dünyada etkin haldedir. Aralarındaki kavga bitecek ve Adil Düzen dünyada yaygınlaşacaktır.

Adil Düzen hükmedecek demiyorum. Adil Düzen’i dünya kabul edecek diyorum. Silah veya para ile değil dinlerin desteği ile bu başarılacaktır.

 

Süleyman Karagülle


YorumcuYorum
Reşat Nuri Erol
10.09.2018
11:01


ADİL DÜZEN 978

“ADİL DÜZEN” III. BİNYIL MEDENİYETİ PROJESİDİR

“VE BİZE DÜŞEN SADECE MÜBÎN/AÇIK TEBLİĞDİR.” (KUR’AN; Yâsin Sûresi, 36/17)

Haftalık Seminer Dergisi; 978. Hafta - 08 EYLÜL 2018 - Fiyatı: www.akevler.orga tıklamak!

BU DERGİYİ HER HAFTA OKUTABİLİR.. ÇOĞALTABİLİR.. DAĞITABİLİRSİNİZ...

“ADİL DÜZEN” UYGULAMALARI YAPMAK İÇİN BİZLERE DANIŞABİLİRSİNİZ...

 

*KUR’AN VE İLİM SEMİNERLERİ; 978. SEMİNER

“HİÇ BİLENLER İLE BİLMEYENLER BİR OLUR MU?”      (KUR’AN; Zümer Sûresi, 39/9)

İ L İ M  TALEP ETMEK HER MÜSLÜMANIN ÜZERİNE FARZDIR.”      (Hadis)

Adres: AKEVLER İSTANBUL KOOPERATİFLERİ MERKEZİ,  Zafer Mah. Coşarsu Sk. No: 29 YENİBOSNA / İSTANBUL    Tel: (0212) 452 76 51

Tefsir Seminer Notları Yenibosna’da Cumartesi akşamları okunup tartışılmaktadır.

GAYEMİZ: Bu “SEMİNER NOTLARI”nın İstanbul, Türkiye ve bütün dünyada “OKUNMASI, ANLAŞILMASI VE UYGULANMASI”DIR. - ADİL DÜZEN ÇALIŞANLARI

 

***

 

*“ADİL DÜZEN” DERSLERİ/YORUMLARI

ERDOĞAN, AK PARTİ VE YEREL SEÇİMLER

***

N.Kurtulmuş ve H.Yazıcı’ya ÖNERİ

Süleyman KARAGÜLLE

 

***

 

*SEBÎLU’R-REŞÂD” / MAKALELER

Adil Düzen İlmihali; Adil Düzen çalışması ve …

Adil Düzen İlmihali; hak-görev, adalet, hukuk

Adil Düzen İlmihali; din/düzen anlayışı ve …-1

Adil Düzen İlmihali; din/düzen anlayışı ve …-2

Millî Gazete açıklaması ve hal-i pür melal’imiz

Reşat Nuri EROL

 

***

 

TAHA SÛRESİ - 16. Hafta

...






Sayı: 482 | Tarih: 9.09.2018
Mehmet Barlas
ABD doları bir savaş aracı olarak mı kullanıyor?
Gülelim mi, ağlayalım mı?
909 Okunma
Tayibet Erzen
Ergün Diler
Helikopter
Sermaye ve Siyaset
888 Okunma
1 Yorum
Süleyman Karagülle
Ahmet Hakan
Zıkkımın kökünü mü yiyeceğiz ne yiyeceğiz?
Ekini ve nesli helak edenler
884 Okunma
Lütfi Hocaoğlu
Uğur Dündar
Milli Eğitim Bakanı’na önerim var!..
Hak Gelince Batıl Zayıl Olacak..
770 Okunma
Hüseyin Bağdatlı
Yusuf Kaplan
Asıl hedef Türkiye’dir! Peki, Türkiye ne yapmalı?
Köklü ve güçlü İslami ruh nasıl kazandırılır?
742 Okunma
Ali Bülent Dilek


© 2024 - Akevler